meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ..."ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!

Μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα, επέλεξαν να εντάξουν στο πρόγραμμα τριήμερης εκδρομής τους και μια …«διαφορετική» συνάντηση!

Το απόγευμα της Πέμπτης 21 Απριλίου 2016, 30 μαθητές της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου του Μυλότοπου, έφτασαν στην Αθήνα και συνάντησαν τους συνεργάτες του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και Νέων κ. Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα –νέο με κινητική αναπηρία- και κ. Βαγγέλη Αυγουλά –δικηγόρο και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών-.

Οι μαθητές, υπό το συντονισμό της καθηγήτριάς τους κας Αλμπάνογλου, μητέρας παιδιού με κώφωση, καθ’ όλο το σχολικό έτος έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ειδικά σχολεία και ιδρύματα της περιοχής τους, γνωρίζοντας και συνυπάρχοντας για μέρες με ΑμεΑ, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητάς τους.

Τα συμπεράσματα τους θα παρουσιαστούν σε σχετική ημερίδα στο Γυμνάσιο τους αμέσως μετά το Πάσχα.

Οι μαθητές έχουν χωριστεί σε ομάδες και μελετούν επιμέρους κάποια αναπηρία, ώστε να ενημερώσουν πιο ποιοτικά και σωστά το σύνολο των συμμαθητών τους.

Έτσι, οι μαθητές, ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι, έκαναν εύστοχες ερωτήσεις γύρω από ζητήματα της αναπηρίας στα οποία ήθελαν να εμβαθύνουν, ενώ κάποιοι συζήτησαν ιδιαιτέρως με τον κ. Αυγουλά τον πρακτικό 12λογο που εκείνος είχε δημοσιεύσει παλαιότερα για τους τρόπους σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα άτομα με προβλήματα όρασης.

Στο τέλος της συζήτησης τα παιδιά αποφάσισαν, για τις υπόλοιπες δύο μέρες που θα παρέμεναν στην Αθήνα, όπου και αν βρεθούν, να καταγράφουν σε δύο ομάδες τα εμπόδια γύρω τους που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των τυφλών και των κινητικά αναπήρων στην πρωτεύουσα. Και Δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτής της καταγραφής, θα είναι αποκαρδιωτικά…


Ο Παναγιώτης μιλάει στα παιδιάΤα παιδιά κάνουν ερωτήσεις στο Βαγγέλη και τον Παναγιώτη

Ο Βαγγέλης μιλάει στα παιδιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου