meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Στα πλαίσια της «διεθνούς ημέρας Λευκού Μπαστουνιού» στις 15 Οκτωβρίου και της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, μετά από συνεννόηση μας με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, τον καλέσαμε στις 4/11/13 στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων «Αλέξανδρος Καββαδάς» του σχολείου μας και ενημέρωσε τους μαθητές όλων των τάξεων για τον τρόπο ζωής και δράσης των ατόμων με αναπηρία.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν πολλά τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά και να πάρουν πολύτιμη πληροφόρηση και πραγματικά μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς. Η ενημέρωση ήρθε σαν συνέχεια του διαρκούς προβληματισμού των μαθητών μας σε θέματα διαφορετικότητας και άρσης στερεότυπων, που διαχειρίστηκαν στο προηγούμενο σχολικό έτος με απόλυτη επιτυχία, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα που διοργάνωσε για σχολεία της περιοχής μας το Κ.Ε.Σ.Υ.Π. Ιλίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης κ. Αυγουλά Ευάγγελο για την απίστευτα ουσιαστική αυτή ενημέρωση στους μαθητές μας, αφού όπως πάντα απευθύνθηκε σ’ αυτούς από καρδιάς, τους κέρδισε και οι μαθητές έφυγαν πλήρως ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σε θέματα αποδοχής και διαφορετικότητας και σεβασμού  της παρουσίας του άλλου στη ζωή τους.

Κε Αυγουλά σας ευχαριστούμε και πάλι γι’ αυτό που μας χαρίσατε στο 1ο Γυμνάσιο Ιλίου.

 

 
Ο Διευθυντής

Ρουκουτάκης Δημήτριος

Φιλόλογος

 

3 σχόλια:

 1. Αξιέπαινες τέτοιες πρωτοβουλίες που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να δουν τη ζωή με άλλα μάτια και να προβληματιστούν πάνω στη διαφορετικότητα που υπάρχει όχι κάπου μακριά αλλά στη διπλανή τους πόρτα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξιέπαινες αυτές οι πρωτοβουλίες - όπως αυτή του διευθυντη του 1ου Γυμνάσιου Ιλίου - που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν μια διαφορετική θέαση στη ζωή καθώς και να προσεγγίσουν την διαφορετικότητα με άλλο τρόπο. Τη διαφορετικότητα που δε βρισκεται εκει μακριά αλλά στη διπλανή τους πόρτα...
  Οσο για την κο Αυγουλα, εκει δεν έχω λόγια. Πηγε πολύ πέρα απο τα φαινομενικά όρια που μας επιβάλει η ζωή. Κι απεδειξε άλλη μια φορά ότι " εκει που υπάρχει θέληση, υπάρχει πάντα τρόπος"!
  Εγω θα προσθετα ότι: Εκει που υπάρχει δύναμη ψυχής, τα εμπόδια είναι ασήμαντα ως ανύπαρκτα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ειμαι μαθητρια του σχολειου αυτου και παρακολουθησα αυτο το προγραμμα.Θελω να πω οτι μου αρεσε παρα πολυ και με εκανε να προβληματιστω και να καταλαβω καλυτερα τα προβληματα που υπαρχουν σ'αυτον το κοσμο.Μ'αρεσε ιδιαιτερα το γεγονος που ειχαμε το δικαιωμα να ρωτησουμε ο,τι απορια εχουμε τον κ.Αυγουλα!Ηταν φοβερο!Ευχαριστουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή