meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

VIDEO-ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΓΙΑ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΜΕΑ

Οι συγκλονιστικές κούκλες για βιτρίνες μαγαζιών στα πρότυπα ανθρώπων με αναπηρία
 
 
 
Καταρρίπτοντας το στερεότυπο που θέλει τις κούκλες στις βιτρίνες ψηλές και αδύνατες με εξωπραγματικές διαστάσεις, η Pro Infirmis, μια ελβετική οργάνωση, δημιούργησε μια σειρά από κούκλες που βασίζονται σε πραγματικούς ανθρώπους με σωματικές αναπηρίες και δυσπλασίες.
Ένα συγκινητικό μήνυμα- γροθιά αποφάσισε να στείλει η Pro Infirmis, μια ελβετικη οργάνωση που στηρίζει ανθρώπους με αναπηρία.
 
Καταρρίπτοντας το στερεότυπο που θέλει τις κούκλες στις βιτρίνες ψηλές και αδύνατες με εξωπραγματικές διαστάσεις δημιούργησε μια σειρά από κούκλες που βασίζονται σε πραγματικούς ανθρώπους με σωματικές αναπηρίες και δυσπλασίες.
 
Υπό τον τίτλο «Ποιος είναι τέλειος» η Pro Infirmis κατέγραψε μέσα σε ένα συγκινητικό βίντεο την όμορφη διαδικασία της δημιουργίας των ρεαλιστικών μοντέλων καθώς και τη χαρά των ανθρώπων που βλέπουν το σώμα τους από άλλη προοπτική.
 
 Όπως αναφέρει η Huffigton Post, οι κούκλες στη συνέχεια εκτέθηκαν στα καταστήματα της πόλης Bahnhofstrasse στη Ζυρίχη προς τιμήν της Διεθνούς Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία.
 
Δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο.
 
 
 
 Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΛΙΟΥ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 
Χαμόγελα και ευχές αντάλλαξαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς με τα παιδιά του ιδρύματος Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητιή Υστέρηση η "Θεοτόκος", καθώς και με τις μητέρες και τα παιδιά του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Εθνικού Κέντοριυ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατά την επίσκεψή τους την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013.
 
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά και στο Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος» η παιδική χορωδία του Ιδρύματος τους υποδέχτηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ τα παιδιά και το προσωπικό του Ιδρύματος είχαν ετοιμάσει μια γιορτή έκπληξη προς τιμήν τους.
 
 
 
Οι κ. Ζενέτος και Αυγουλάς συζήτησαν για την παρούσα κατάσταση στο "Θεοτόκος" με τον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Νεοφύτου, ενώ έλαβαν αναμνηστικά δώρα από τα εργαστήρια χειροτεχνιών και μαγειρικής του ιδρύματος.
 
Ιδιαίτερα ζεστή ήταν η ατμόσφαιρα και στον Ξενώνα Φιλοξενίας του ΕΚΚΑ, όπου τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τα παιχνίδια που τους μοίρασαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς, ενώ δώρα δόθηκαν και στις μητέρες τους και στο προσωπικό του Ξενώνα.
 
Παράλληλα, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, οι κ. Ζενέτος και Αυγουλάς επισκέφθηκαν την Εστία Φιλοξενίας πολιτικών Προσφύγων οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης κ. Μανούρης, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο χώρο τους επιφύλαξαν μια άκρως εορταστική αγκαλιά!
 
 
Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Ιλίου άκουσαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και έδωσαν δώρα στους φιλοξενούμενους, ενώ η ημέρα έκλεισε με την επίσκεψη του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου στο Οικοτροφείο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων, όπου φιλοξενούνται μοναχικοί ηλικιωμένοι με αναπηρίες.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, οι κύριοι Ζενέτος και Αυγουλάς συναντήθηκαν με τον έως σήμερα Διοικητή του Κέντρου κ. Γιάννη Νιαβή τον οποίο και με συγκίνηση αποχαιρέτησαν μιας και έληξε η θητεία του, ενώ ευχαρίστησαν από καρδιάς για την αγαστή συνεργασία που είχαν δύο χρόνια τώρα για το καλό των ΑμεΑ και του Ιλίου γενικότερα.
 
 

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

2013 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ


Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη χαμόγελα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 στο Δημαρχείο Ιλίου, για τα παιδιά του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Ιλιαχτίδα», όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασαν με μεράκι τα παιδιά και οι άνθρωποι του Κέντρου.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και προσφέρει σε παιδιά και εφήβους προγράμματα Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, Ψυχολογικής Υποστήριξης, καθώς και Συμβουλευτική Οικογένειας, τα οποία καλύπτονται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, ενώ οι ανασφάλιστοι έφηβοι και παιδιά εξυπηρετούνται δωρεάν.

Την επιστημονική εποπτεία της όλης λειτουργίας του Κέντρου έχει η ΚΣΔΕΟ «Έδρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των αυξημένων αναγκών, ο Δήμος Ιλίου από τον Νοέμβριο του 2013 λειτουργεί παράρτημα του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Ιλιαχτίδα 2» στην οδό Ικάρου 28 και Κάλχου, εξυπηρετώντας καθημερινά δεκάδες παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Ιλιαχτίδα» του Δήμου Ιλίου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Ζενέτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο εθελοντής ιατρός και εμπνευστής του όλου εγχειρήματος κ. Ιωάννης Κουτσανδρέας, καθώς και ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΚΣΔΕΟ «Έδρα» κ. Αλέξανδρος Οικονόμου.



Το Κέντρο που λειτουργεί από το 2008 υπό την αιγίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, έχει εξυπηρετήσει έως σήμερα περισσότερα από 600 παιδιά και τις οικογένειες τους χωρίς καμία πρόσθετη γι’αυτούς επιβάρυνση, ενώ σ’αυτό έχουν διεξαχθεί περίπου 30.000 ώρες θεραπευτικών συνεδριών!

Εν όψει των εορτών, τα παιδιά τραγούδησαν τα Κάλαντα και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, πήραν πολλά δώρα από τον Άγιο Βασίλη, διασκέδασαν με clown και face painting, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια με τους θεραπευτές τους, ενώ μέχρι το τέλος της γιορτής δεν μπόρεσαν με το γέλιο, τη χαρά, τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό τους να μην παρασύρουν στον όμορφο κόσμο τους όλους τους «μεγάλους» που βρίσκονταν στο χώρο!

 

ΝΟΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ


Αντιπροσωπεία εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του δήμου Ιλίου υπό τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλη Αυγουλά, παρακολούθησαν σήμερα τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, προσκεκλημένοι από τους μαθητές, τους καθηγητές και τον ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο διευθυντή του σχολείου και Δημοτικό Σύμβουλο Ιλίου κ. Φώτη Μαρκόπουλο.
Τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά τους μέσα από τραγούδια και έργα διαφόρων ειδών μουσικής, ενώ παρέδωσαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου μεγάλη ποσότητα τροφίμων για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών τους.
Τις δράσεις αλληλεγγύης και την καθιερωμένη γιορτή συντόνισε ο Διευθυντής τους σχολείου κ. Φώτης Μαρκόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι πολύ ποιοτικές εκδηλώσεις των μαθητών του Μουσικού Σχολείου αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Παιδεία στην Ελλάδα έχει μέλλον και ότι το Μουσικό Σχολείο και ο Πολιτισμός σήμερα δεν είναι πολυτέλεια αλλά καθημερινότητα και πηγή αισιοδοξίας.
 
 
 
«Τα παιδιά είναι η ελπίδα γι’αυτή τη χώρα και ευτυχώς ακόμη η ελπίδα δε φορολογείται, άρα προλαβαίνουμε να ανατρέψουμε την παρούσα κατάσταση», δήλωσε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ευχόμενος καλές γιορτές σε όλους!

 

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

SOS ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Γραμματειακή Κάλυψη & Οικονομική διαχείριση
ΚΔΑ - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ»
Σαρανταπόρου 20, 26223 ΠΑΤΡΑ
Τηλ/Fax: 2610-451-790
e-mail: protasi@pat.forthnet.gr  
http: www.protasi.org.gr

                                                                                    Πάτρα,  9 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε τακτική Ολομέλεια των μελών του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας του Οργανισμού ΚΑτά των ΝΑρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Ευδόξου 25 στον Νέο Κόσμο - Αθήνα.
 
Ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν την ολομέλεια ήταν η υποστήριξη που μπορεί να παρέχει το Δίκτυο στα μέλη του καθώς οι φορείς πρόληψης αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα βιωσιμότητας λόγω υποχρηματοδότησης των δομών και σημαντικής καθυστέρησης από πλευράς των συναρμόδιων Υπουργείων στην ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης για τη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης. Παράλληλα η κοινωνικοοικονομική κρίση έχει επηρεάσει βαθειά την ελληνική οικογένεια, το σχολείο και γενικότερα την κοινωνία με αποτέλεσμα την αύξηση και επιδείνωση όλων των διαταραχών της ψυχικής υγείας και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα θέματα των εξαρτήσεων με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και εθελοντές να καλούνται να ανταποκριθούν σε νέες ανάγκες του πληθυσμού οι οποίες εκδηλώνονται με μεγάλη ένταση.
 
Έτσι η συνάντηση του Πανελληνίου Δικτύου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο τονίστηκε η ανάγκη άμεσης ανανέωσης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, ΕΕΤΑ, ΚΕΔΕ και ΟΚΑΝΑ που λήγει τέλος του έτους (31.12.2013), προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση και η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, αλλά και Πανελλαδικά από τα 73 πλέον Κέντρα Πρόληψης να τιναχτεί στον αέρα.
 
Αποφασίστηκε να υποστηριχθεί η παραπάνω προσπάθεια και με μια πιο συντονισμένη προβολή του έργου που υλοποιείται από τους φορείς πρόληψης σε Ελλάδα και Κύπρο.  
 
Τέλος συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των συμπερασμάτων της 9ης Πανελλαδικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Πάτρα και αποφασίστηκε η παρέμβαση του Πανελληνίου Δικτύου σε θέματα προστασίας ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και κυρίως νέων από ενέργειες που προωθούν και ενισχύουν διάφορες συμπεριφορές εξάρτησης. Επίσης, αποφασίστηκε η σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία των φορέων πρόληψης να αξιοποιηθεί και να ανταλλαγεί πιο συστηματικά προκειμένου να ενδυναμωθούν και να υποστηριχθούν τα στελέχη πρόληψης στην προσπάθειά τους  να ανταποκριθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο στις νέες συνθήκες και ανάγκες της κοινότητας.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης ιδρύθηκε το 1993, αποτελείται από φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων και της ψυχοκοινωνικής Υγείας στην Ελλάδα και στην Κύπρο (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Κέντρα Πρόληψης, ΚΕΝΘΕΑ Κύπρου και άλλοι φορείς πρόληψης).

Η συντονιστική επιτροπή του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης  

Μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης είναι  και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΦΑΕΘΩΝ των Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού που εκπροσωπήθηκε από την κα Ελένη Φίλιου Κοινωνική Λειτουργό και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ, Διεύθυνση Αγίου Νικολάου 21 & Εφύρας, Τηλέφωνο 210-2690011, φαξ 210-2693337

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 ο πρώτος κύκλος αγροτικών προγραμμάτων κατάρτισης στο Δήμο Ιλίου, που αφορά τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, όπου 30 συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από τους καθηγητές και έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης από τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο.
 
Τα αγροτικά προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται με χρηματοδότηση του Δήμου Ιλίου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους καθηγητές και περιλαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση.
 
Οι επόμενοι κύκλοι ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014, όπου 120 συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σεμινάρια με θέματα που αφορούν την παραγωγική διαδικασία όπως καλλιέργεια υπαίθριων κηπευτικών, μελισσοκομία και ηλεκτρονικό εμπόριο.


 
«Θέλουμε συμβολικά, μέσω της υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών, να δείξουμε μια διέξοδο από την ανεργεία και ελπίζουμε το έμπρακτο αυτό μήνυμα δημιουργίας και επιστροφής στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, η Ελληνική Πολιτεία να το λάβει και να το αξιοποιήσει σωστά. Τα πρόγράμματα έχουν στόχο να βοηθήσουν τους άνεργους, αλλά και όσους ενδιαφέρονται, ιδιαίτερα τους νέους, να απασχοληθούν με τη γη και να μάθουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα, είτε για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, είτε για να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δραστηριότητα ως κύριο επάγγελμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος.