meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ - ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η πρόωρη εγκατάλειψη σχολείου» στον Δήμο Ιλίου.

Με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και την παρουσία πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου με θέμα:

«Η πρόωρη εγκατάλειψη σχολείου: Επιπτώσεις και προοπτικές. Ελληνική και Ευρωπαϊκή Εμπειρία»,

την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με υποστηρικτή επικοινωνίας το μεταπτυχιακό  «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» M.A. (Master of Arts) του Πανεπιστημίου QJNT. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, η Βουλευτής Β΄ Αθήνας Άννα Καραμανλή, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Αντώνης Καϊλής, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής Δημήτριος Γκίνης, ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. Ηρακλής Δρούλιας και η Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Υπεύθυνη Προγράμματος BEST Φωτεινή Ασδεράκη, ενώ μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Ευρωβουλευτή Mary Honeyball.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ιλίου Νικολέττα Βομπιράκη, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας για την πρόωρη εγκατάλειψη στα σχολεία του Δήμου Ιλίου,  η Δρ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δήμητρα Μόσχου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας στη Σχολή Ευελπίδων Γεώργιος Καφφές, ανέλυσαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναγνωρίσουν γονείς και καθηγητές τα συμπτώματα του φαινομένου, ενώ κατέληξαν σε γόνιμες προτάσεις για την αντιμετώπισή του.


Ο Δήμαρχος Ιλίου στο σύντομο χαιρετισμό του, στάθηκε στην ποιοτική επικοινωνία που έχει αναπτυχθεί αφενός με τους πολίτες, αφετέρου με την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία έχει εξασφαλίσει ένα πολύ καλό επίπεδο αλληλεπίδρασης του Δήμου με την κοινωνία του Ιλίου. Αναφέρθηκε στο ισχυρό δίκτυο κοινωνικών δομών που αφορά το παιδί και την οικογένεια, καθώς και στην αξιοποίηση  του οικονομικού πλεονάσματος του Δήμου, μεταξύ άλλων, και για την παροχή μικρογευμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σίτισης στο σχολείο, με απόλυτη διακριτικότητα.

Σημειώνοντας τα προληπτικά, επιμορφωτικά και υποστηρικτικά προγράμματα που διαθέτει ο Δήμος Ιλίου, όπως οι Σχολές Γονέων, τα Κοινωνικά Φροντιστήρια, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, οι ενημερωτικές ημερίδες, τα πολιτιστικά & αθλητικά προγράμματα,  το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο, το κέντρο ΦΑΕΘΩΝ το οποίο παρεμβαίνει σε επίπεδο πρόληψης στα σχολεία και τη συνεργασία με το Χαμόγελο του παιδιού, έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Ιλίου έχει πολύ μικρή σχολική διαρροή. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Όταν η κοινωνία επαγρυπνεί, υπάρχει ελπίδα.»

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου www.ilion.gr, ενώ οι διαδικτυακοί συμμετέχοντες, έθεσαν ερωτήματα στο πάνελ μέσω twitter. Εκπρόσωποι-δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και αξιοποίησαν τις δυνατότητες των κοινωνικών δικτύων μαζικής ενημέρωσης για να επικοινωνήσουν στον παγκόσμιο ιστό την εκδήλωση σε δύο γλώσσες  (ελληνικά και αγγλικά), δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και παρέμβασης του κοινού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


 
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής με τη συνεργασία του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:00 στο Κλειστό Γήπεδο Καματερού (Θεοτόκου - Ελευθερίας & Αγ. Νεκταρίου). Είσοδος Ελεύθερη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεατρική παράσταση σε έργα του Α. Τσέχωφ «Πρόταση Γάμου» και «Η αρκούδα» από την θεατρική ομάδα «Εκτός Δρόμου» του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, έκθεση εργοθεραπείας φορέων και συλλόγων ΑμεΑ της Δυτικής Αθήνας και φιλικό αγώνα μπάσκετ στη μνήμη του Παραολυμπιονίκη Π. Βακόνδιου.

H εκδήλωση προγραμματίστηκε με στόχο την προαγωγή της πολιτιστικής δημιουργίας και την ενθάρρυνση της ανάπτυξής της από άτομα με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δεν πρέπει να περιθωριοποιούνται, την προώθηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας.




 

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ


Αποκλεισμένοι και από τις εκκλησίες

Περιπέτεια αποδεικνύεται η πρόσβαση στις περισσότερες εκκλησίες για τους πιστούς με κινητικά προβλήματα, αφού ελάχιστες είναι αυτές στις οποίες έχουν τοποθετηθεί ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Βογιατζάκης


Πρόκειται για μία απόλυτα υποτιμητική κατάσταση, που τους αναγκάζει να βασιστούν στην καλοσύνη των άλλων πιστών οι οποίοι τους μεταφέρουν στα χέρια για να τους βάλουν στην εκκλησία.
 
Τις περισσότερες φορές μένουν σιωπηλοί. Την περασμένη Κυριακή, ωστόσο, ένας πιστός, ο οποίος παρακολούθησε τη λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα του Πειραιά χάρη στη βοήθεια των συνανθρώπων του, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί ράμπα.
 
Εκκλησίες, όπως η Αγία Παρασκευή και η Παναγία Φανερωμένη στον Χολαργό, αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, αφού υπάρχει μέριμνα για όσους κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Σε άλλες μεγάλες εκκλησίες της Αθήνας, όμως, όπως η Μητρόπολη, ο Άγιος Διονύσιος στη Σκουφά, ο Άγιος Παντελεήμονας και ο Άγιος Λουκάς στην Αχαρνών, οι ανάπηροι δεν έχουν καμία επιλογή. Θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια ή θα πρέπει να μείνουν σπίτι τους.
 
Για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα η πρόσβαση στις εκκλησίες αποτελεί μία παλιά και πονεμένη ιστορία. Ο πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων Βασίλης Δημητριάδης λέει στο «Έθνος» ότι οι ράμπες που υπάρχουν σε εκκλησίες έχουν τοποθετηθεί χάρη στην ατομική πρωτοβουλία των ιερέων. «Δεν φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της Εκκλησίας. Έχουμε στείλει πολλές επιστολές στο παρελθόν για να τοποθετηθούν ράμπες αλλά μάταια», σημειώνει και επαναφέρει στη μνήμη του μία συνάντηση που είχε για το θέμα πριν από πολλά χρόνια με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
 
«Τον είχα επισκεφθεί στην Αρχιεπισκοπή και χρειάστηκε να έρθουν τέσσερις άνθρωποι για να με μεταφέρουν. Η συνάντησή μας, μάλιστα, έγινε στον προθάλαμο γιατί δεν μπορούσαν να με μεταφέρουν σε κάποιο άλλο δωμάτιο». Αυτό που του προκαλεί μεγαλύτερη ενόχληση είναι το γεγονός ότι η τοποθέτηση μίας ράμπας είναι πανεύκολη και, στη χειρότερη περίπτωση, δεν κοστίζει περισσότερο από μερικές εκατοντάδες ευρώ. «Τα χρήματα που απαιτούνται θα συγκεντρωθούν αμέσως αν ζητηθεί μία δωρεά από τους πιστούς. Δεν μπορεί στη σημερινή εποχή να επικαλείται κανείς τεχνικούς ή οικονομικούς λόγους για να μη φτιάξει ράμπες. Στο εξωτερικό, άλλωστε, ράμπες τοποθετούνται ακόμα και σε κτίρια που έχουν ηλικία πολλών αιώνων. Μερικές φορές υποθέτω ότι η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται για εμάς», τονίζει ο κ. Δημητριάδης.
 
Σοβαρό πρόβλημα

Ο αρχιτέκτονας Νίκος Δουράμπεης, ο οποίος εργάζεται στις τεχνικές υπηρεσίες της Εκκλησίας, αναγνωρίζει ότι πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα και επισημαίνει ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων.
 
«Αυτήν τη στιγμή η ναοδομία έχει καταργηθεί και οι αρμοδιότητες της έχουν περάσει στις τοπικές υπηρεσίες. Αναμένεται, ωστόσο, να συσταθεί νέα υπηρεσία που, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα εργαστεί γι΄ αυτό το πρόβλημα. Ούτως ή άλλως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όλες οι άδειες για νέους ναούς πρέπει να περιλαμβάνουν μελέτη προσβασιμότητας για τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας. Αναγνωρίζουμε ότι και στους παλαιότερους ναούς πρέπει να γίνουν αντίστοιχες εργασίες», λέει στο «Έθνος».
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
«Επιτέλους, βάλτε ράμπες, δεν κοστίζουν τίποτα»
 
Η Ελένη Πηγαδιώτη από τα Μελίσσια παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της περασμένης Κυριακής στον Αγιο Σπυρίδωνα και έστειλε στο «Έθνος» την ακόλουθη επιστολή:
 
«Μέσω ενός περιστατικού που έζησα την Κυριακή 10/11/2013 το πρωί στην εκκλησία Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά θα επαναφέρω ένα πρόβλημα το οποίο δεν ξέρω πραγματικά για ποιους λόγους παραμένει άλυτο. Παρακολουθούσα τη Θεία Λειτουργία όπου χοροστατούσε ο μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ. Στη μέση της ακολουθίας είδα, μετά από αναστάτωση μεταξύ των υπαλλήλων του ναού, να μπαίνει σηκωτό στα χέρια τεσσάρων ατόμων αναπηρικό αμαξίδιο με προσκυνητή καθισμένο σ΄ αυτό.
 
Όταν έφτασε η ώρα να μοιραστεί το αντίδωρο, τότε ο μητροπολίτης έφυγε από τη θέση του και το άφησε στα χέρια του προσκυνητή με το κινητικό πρόβλημα.
 
Διαμαρτυρία
 
Τότε ο προσκυνητής με την αναπηρία, πρόσωπο με πρόσωπο πλέον απέναντι στον μητροπολίτη, του φώναξε δυνατά με φωνή που μας ράγισε όλους. Μπήκα στην κκλησία γιατί με κουβάλησαν στα χέρια! ''Επιτέλους, πότε θα βάλετε απλές ράμπες που δεν κοστίζουν πολύ στις εκκλησίες σας; Κινδύνευσα και σήμερα!''
 
Δηλαδή ζήτησε αυτό που δικαιούται και που είναι αυτονόητο, πόσω μάλλον για χώρους προσευχής. Η προσβασιμότητα των κοινόχρηστων χώρων, πόσω μάλλον των εκκλησιών, είναι πρόβλημα, αφού όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα σε κάθε κοινόχρηστο χώρο. Ιδιαίτερα σε τόπους λατρείας».
 
 
Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος»

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΤΕΛΕΣΗ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΝΑΟ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Τέλεση Θείας Λειτουργίας σε προσβάσιμο Ναό
 
 
Η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, έχουν προγραμματίσει την τέλεση Θείας Λειτουργίας δεόμενοι υπέρ των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.
 
Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 07:00 - 9.30 και θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ίλιον, στην περιοχή της Παλατιανής.
 
Ο ναός είναι προσβάσιμος και για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.
 
Στις 9.30 θα ακολουθήσει αρτοκλασία, παρόντος και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.
 
 

 
 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΔΥΟ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Προσωπική μαρτυρία: Δεν είναι εύκολο να είσαι γονιός δύο αυτιστικών παιδιών.
Η Νατάσα Χατζηιωάννου είναι μητέρα δυο αγοριών που πάσχουν από αυτισμό. Μετά το αρχικό σοκ, κατόρθωσε να στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των δυο υπέροχων παιδιών της.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ
 
Μέσα από την προσωπική μου εμπειρία κατάλαβα ότι τα αναπάντεχα και οι δυσκολίες μάς κάνουν πιο δυνατούς και πιο αληθινούς στην πορεία της ζωής μας. Με το σύζυγό μου θέλαμε πολύ να αποκτήσουμε παιδιά» κι έτσι ένα μόλις χρόνο μετά το γάμο μας, γεννήθηκε ο μεγάλος μας γιος, ο Στέφανος. Ένα υπέροχο παιδί που από την πρώτη στιγμή που το αντίκρισα στο μαιευτήριο το λάτρεψα. Ήταν τεσσάρων ετών όταν σε μια επίσκεψη ρουτίνας στον παιδίατρο, εκείνος διατακτικά μας είπε ότι είχε παρατηρήσει κάποια δείγματα  αυτιστικής συμπεριφοράς στο παιδί. Πανικόβλητοι και χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο, πήγαμε τον Στέφανο σε ειδικούς γιατρούς. Η διάγνωση ήταν αυτισμός και στο άκουσμά της κατέρρευσα. Μου πήρε αρκετό καιρό μέχρι να αποδεχτώ την πραγματικότητα και να γίνω για το παιδί μου και πάλι η μητέρα του που το λάτρευε περισσότερο και από τη ζωή της.
 
Λίγο αργότερα γεννήθηκε ο δεύτερος γιος μας, ο Γιώργος, που σε ηλικία 3 ετών διαγνώστηκε επίσης με αυτισμό -κάτι για το οποίο ήμουν εντελώς απροετοίμαστη. Νομίζω πως στο δεύτερο παιδί μας δυσκολεύτηκα περισσότερο να ξανασταθώ στα πόδια μου και να ξεπεράσω τα αρνητικά συναισθήματα που ένιωθα. Για πολύ καιρό ήμουν θυμωμένη και κατηγορούσα για όλα τον εαυτό μου. Ευτυχώς, μέσα από την επαφή που είχα με μια ομάδα γονέων με αυτιστικά παιδιά, κατόρθωσα να συνέλθω και να ξαναβρώ τη δύναμη και την αισιοδοξία μου.
Δεν θα υποστηρίξω βέβαια ότι είναι εύκολο να είσαι μητέρα δυο αυτιστικών παιδιών. Όμως με την κατάλληλη στήριξη και ενημέρωση, τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μια σειρά και επικεντρώθηκα αποκλειστικά στη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών μας. Είμαι περήφανη που έχω δυο τόσο υπέροχους και ξεχωριστούς γιους και ποτέ, σε καμία περίπτωση, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βλάψει ή να απειλήσει την ευτυχία και την ηρεμία τους. Σε μια τόσο αφιλόξενη για τα ιδιαίτερα παιδιά της χώρα, εγώ θα σταθώ στο πλευρό τους κάνοντας πάντα ό,τι μπορώ για να έχουν μια καλή εξέλιξη στη ζωή τους και κυρίως ένα ευτυχισμένο και ασφαλές μέλλον».
 
Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ
Κλειώ Αποστολάκη, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια
Οι διαταραχές του φάσματος του αυτισμού απαιτούν ιδιαίτερη και επίμονη φροντίδα από τους γονείς, καθώς η μακροχρόνια πορεία τέτοιων διαταραχών έχει πολλές διακυμάνσεις. Η αντιμετώπισή τους επιβαρύνει ψυχικά και υλικά όλη την οικογένεια, η οποία συχνά χρειάζεται στήριξη στη δύσκολη αυτή διαδρομή. Ιδιαίτερα οι γονείς που είναι και οι κύριοι φροντιστές των παιδιών πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με συναισθήματα ματαίωσης, αδικίας, θλίψης, απογοήτευσης και θυμού, καθώς οι προσπάθειες να βοηθήσουν τα παιδιά τους δεν αποδίδουν πάντα καρπούς. Η κούραση και αγανάκτηση προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται συχνά εμφανείς στην ψυχική τους υγεία και επέρχεται ένας φαύλος κύκλος, καθώς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις πολλές και ιδιαίτερες απαιτήσεις των γονεϊκών τους καθηκόντων. Η φροντίδα καταρχήν των γονιών προς τον ίδιο τους τον εαυτό τους είναι σημαντική και η στήριξή τους από οικείους και κάποιον ειδικό καθοριστική για να κατορθώνουν να διατηρούν την ισορροπία στην οικογένεια. Η αγάπη και τα θετικά συναισθήματα βρίσκουν έτσι ανταπόκριση και οπλίζουν με κουράγιο και δύναμη αμφίδρομα γονείς και παιδιά».
 
Πηγή: Εβδομαδιαίο περιοδικό «Εγώ weekly»
 
 

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ


Υπάρχει στατιστική δικαιολογία  για όλα τα επίπεδα βλακείας
του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Όπου και να κοιτάξω, ότι κι αν διαβάσω, με όποιον κι αν συζητήσω, κάτι για το κοινό καλό δεν βρίσκω. Θεωρώ τον εαυτό μου υποχρεωμένο να επανέλθω  σ΄ αυτό που λέω συνεχώς και αδιαλείπτως:  Ας αναζητήσουμε το καλό μόνο μέσα μας. Κάπου υπάρχει. Μπορεί να κρύβεται πίσω από πολλά κακά αλλά υπάρχει. Κι αν ψάξουμε, θα το βρούμε.

Προσέξτε κάτι: Πόσες χοντράδες, πόσες βλακείες ακούτε και διαβάζετε, κυρίως τα τελευταία χρόνια, τα «Χρόνια της Ελληνικής Χολέρας» ;  Για παράδειγμα, ιδού η  τελευταία μεγάλη βλακεία : « Οι γονείς του κυρίου Σαμαρά δεν θα είναι πολύ περήφανοι για τα λεφτά που ξόδεψαν στο Χάρβαρντ και στα κολέγια» . Η περίφημη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για τους νεκρούς γονείς του πρωθυπουργού.

Φαντάζομαι ότι ύστερα από το θόρυβο και τον μηντιακό  σχολιασμό,  θα  έχει ήδη μάθει ο κ. Σκουρλέτης ότι οι γονείς του κ. Σαμαρά δεν ζουν πλέον. Αυτό ήταν το εύκολο. Το δύσκολο θα ήταν να είχαμε την απαίτηση από τον κ. Σκουρλέτη κι όλους τους άλλους , ανάλογους, επιπόλαιους  μυαλοπώληδες, που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι ανάμεσά μας να έχει κοσμιότητα και ευαισθησία.

Άλλη μια μεγάλη βλακεία που  ακούσατε κι εσείς, μάθατε, διαβάσατε, την είπε – περήφανα μάλιστα- προχτές ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης : «Αν γίνουν απολύσεις, ΕΓΩ θα τις έχω κάνει. Όχι η τρόικα. Δική μου είναι η απόφαση. Σας παρακαλώ, μη μου κλέβετε τη δόξα «.

Δυσεξήγητες δηλώσεις. Και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Γεωργιάδης είναι έξυπνοι, κατηρτισμένοι, έμπειροι πολιτικά άνθρωποι που καλύπτουν σημαντικά πόστα. Πως τα είπαν αυτά; Τι τους έκανε να τα πουν; Και πως αισθάνονται σήμερα;  Πως  παρεισφρύει τόση επιπολαιότητα σε δηλώσεις πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής μας;

 Τις προάλλες, είδα μια είδηση για μια έρευνα που έκαναν Αμερικανοί  ψυχολόγοι  σε 190 χώρες – μια έρευνα on line που δυστυχώς δεν ξέρω  τη μέθοδο-   με αντικείμενο την …Παγκόσμια Εξυπνάδα.

Βέβαια  οι Αμερικανοί ψυχολόγοι «έβγαλαν» τους Αμερικανούς μέσα στους 5 εξυπνότερους λαούς του κόσμου. Μια μεγάλη βλακεία σε μια έρευνα για την εξυπνάδα.  Στη συνέχεια,  σχετικά φτωχοί, ευρωπαικοί λαοί όπως οι Σέρβοι και οι Νοτιοσλάβοι των Σκοπίων βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις εξυπνάδας μαζί με Τούρκους,  Τσέχους,  Βούλγαρους,  Πολωνούς.  Ως πιο έξυπνοι  παρουσιάζονται  Ελβετοί,  Γάλλοι,  Αμερικάνοι,  Νορβηγοί και Άγγλοι. Οι Έλληνες δεν εμφανίζονται ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά. Δηλαδή ακόμα και στατιστικά, υπάρχει δικαιολογία και ιδιομορφία για όλα τα επίπεδα βλακείας.

 

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV.
www.hivtestingweek.info

Η εβδομάδα 22 με 29 Νοεμβρίου 2013, σηματοδοτεί την πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV.
Ο απώτερος στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV είναι να ενημερώσουμε περισσότερα άτομα για το  ΗIV/AIDS και να μειωθεί η καθυστερημένη διάγνωση.

Το μήνυμα της εβδομάδας είναι "ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV - ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ" για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν ανοιχτά για το ΗIV/AIDS και να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, των οργανώσεων υγείας, των επαγγελματιών υγείας και των φορέων χάραξης πολιτικής.
Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη.
 
Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, πραγματοποιείται σε Αθήνα,  Πειραιά και Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 22 έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 όπου θα παρέχεται δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης (με στοματικό υγρό-αποτέλεσμα σε 20') καθημερινά από τις 10:00 έως τις 24:00.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα συνδιοργανώνει η PRAKSIS (www.praksis.gr), το Ath Checkpoint (www.athcheckpoint.gr) και το Κέντρο Ζωής (www.kentrozois.gr).

Η εβδομάδα αυτή θα οδηγήσει στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου.

Χώροι Εξέτασης
Στέγη Συν-Αθηνά
Ath Checkpoint
Πολυϊατρεία PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων PRAKSIS σε Αθήνα & Πειραιά
4 Κινητές Μονάδες της PRAKSIS στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
 
Στην Ιστοσελίδα www.hivtestingweek.info θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ,καθώς και όλες τις πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης

 
ΜΚΟ PRAKSIS

 
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.
Με βάση τα δύο Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα και Πειραιά) και το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, δραστηριοποιείται σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μυτιλήνη και Πάτρα προσφέροντας εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες
Με τις Κινητές Ιατρικές της μονάδες, έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από την Θεσσαλονίκη μέχρι τον Προμαχώνα, προσφέροντας πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική κάλυψη και νομική υποστήριξη, σε αλλοδαπούς που πιθανώς χρήζουν διεθνούς προστασίας.
Mε το μοναδικό σε προληπτικό χαρακτήρα πρόγραμμα ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ, προστατεύει οικογένειες Ελλήνων οι οποίοι λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης και απειλούνται από αποκλεισμούς και αστεγία (2 άξονες προγράμματος: 1ος Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε Αθήνα και Πειραιά, 2ος Κοινωνική Κατοικία).
Με κινητές μονάδες εξέτασης, παρέχει δωρεάν εξετάσεις με το στοματικό υγρό (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά) για τον ιό του H.I.V και την Ηπατίτιδα C. Λειτουργεί επίσης, σε 24ωρη βάση, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης - 800 11 11 600 - για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον H.I.V.
Υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ποικίλα ζητήματα όπως Ηπατίτιδα και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.
Βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες της Μ.Κ.Ο PRAKSIS :
- Υπηρεσίες Υγιεινής (Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων)
- Άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη
- Ψυχολογική υποστήριξη
- Κοινωνική υποστήριξη
- Εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία
- Νομική συμβουλευτική
- Στέγαση
- Εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης
- Παρέμβαση Δημόσιας Υγείας (κινητές ιατρικές μονάδες)
- Δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C

Κεντρικά Γραφεία : Στουρνάρη 57 & 3ης Σεπτεμβρίου, 104 32 Αθήνα,
Τηλ: 210.5205200, Fax: 210.5205201
Πολυϊατρείο Αθήνας : Παιωνίου 5 & Αχαρνών, 104 40 Αθήνα,
Τηλ: 210.8213704, Fax: 2108213713
Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης : Αρκαδιουπόλεως 1& Αγ. Δημητρίου, 546 32 Θεσ/νίκη
Τηλ: 2310.556145, Fax: 2310.551730
Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Αθήνας : Δεληγιώργη 26-28, 104 37 Αθήνα,
τηλ: 2105244574
Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Πειραιά: Ζωσιμαδών 44, 185 31 Πειραιάς,
τηλ: 6985866432
Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πάτρα : Τσαμαδού 38, 262 22 Πάτρα
Τηλ: 2610 321933
Email : info@praksis.gr, url: www.praksis.gr           

 
Ath Checkpoint

Το Ath Checkpoint είναι ένα πρωτοπόρο και φιλικό προς τον άνθρωπο κέντρο πρόληψης για τον HIV που απευθύνεται στον σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ενημέρωση για ασφαλέστερο σεξ, καθώς επίσης και ανώνυμο, γρήγορο και δωρεάν τεστ αντισωμάτων για τον ιό HIV και διασύνδεση με τις Μονάδες Υγείας σε περίπτωση ανίχνευσης αντισωμάτων στον HIV, παρέχοντας παράλληλα και την ανάλογη ψυχολογική υποστήριξη. Η κύρια αποστολή του κέντρου αφορά στην προώθηση και ανάπτυξη στρατηγικών ελαχιστοποίησης του κινδύνου μετάδοσης του HIV με σεξουαλικές πρακτικές μέσα από μια αξιόπιστη, εμπιστευτική, ενημερωμένη, μη επικριτική και αμφίδρομης επικοινωνίας συμβουλευτική υπηρεσία.

Οι κύριοι στόχοι του Ath Checkpoint είναι:
- Η διευκόλυνση της έγκαιρης διάγνωσης και πρόσβασης στην θεραπεία, και παράλληλα η παροχή υποστήριξης σε άτομα που διαγνώστηκαν οροθετικά στον HIV
- Η προώθηση της εξέτασης για τον ιό HIV και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) ως συνήθεια ρουτίνας για σεξουαλικώς ενεργά άτομα μέσω των μη-ιατρικών και μη αγχογόνων εγκαταστάσεών του, σε ένα φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον
- Η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του στίγματος και των μύθων γύρω από τον ιό του HIV και η πρόκληση της ευαισθητοποίησης προς την ευεργετική επίδραση της πρώιμης έναρξης θεραπείας, ενθαρρύνοντας έτσι την έγκαιρη διάγνωση
Μεταξύ άλλων, μέσω της μη επικριτικής και φιλικής ενημέρωσης που παρέχει, σκοπεύει κυρίως:
- Να ενδυναμώσει την απόφαση όλων μας για τακτικό έλεγχο του ιού HIV
- Να βοηθήσει να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας σχετικά με τον ιό HIV
- Να συζητήσουμε για θέματα σωστής ή εσφαλμένης εμπιστοσύνης σε ερωτικούς συντρόφους
- Να βελτιωθεί ο τρόπος που ανακοινώνεται συνήθως το αποτέλεσμα της εξέτασης

Επίσης, μέσω μιας μεγάλης σειράς εκστρατειών, στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των διαφορετικών ομάδων του πληθυσμού όσον αφορά στη σημασία της πρόληψης, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την διανομή ενημερωτικού υλικού μεταφρασμένου σε διάφορες γλώσσες, την δωρεάν διανομή προφυλακτικών και λιπαντικών σε sex workers, σε gay και gay-friendly χώρους  καθώς επίσης την παροχή ενημέρωσης σε ποικίλες άλλες προωθητικές ενέργειες (Ath/Thess Pride, Παγκόσμια Ημέρα AIDS, Condom Day, events, parties κλπ).  
Το Ath Checkpoint στεγάζεται σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πιττάκη 4, στο Μοναστηράκι, εύκολα προσβάσιμο με το μετρό. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο και κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης θα λειτουργεί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα. Ραντεβού μπορεί να κλείσει κάποιος τηλεφωνικά ή επισκεπτόμενος το κέντρο.

Διεύθυνση: Πιττάκη 4, Μοναστηράκι (100μ από το σταθμό μετρό)

Τηλέφωνο: 210-3310400



 
ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

 
Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991 και είναι ένα αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο το οποίο προσφέρει υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους. Το Κέντρο επίσης ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ευρύτερου πληθυσμού σχετικά με το HIV/AIDS και λειτουργεί χάρη στην πολύτιμη και ακούραστη προσφορά των εθελοντών του, μέσα σε πλαίσια σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και απόλυτης εχεμύθειας. Οι εθελοντές του Κέντρου Ζωής εκπαιδεύονται σε ειδικά σεμινάρια, τα οποία διοργανώνονται κάθε χρόνο. Όλες οι δράσεις μας βασίζονται στη πεποίθηση ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δυνατότητες –σωματικές, ψυχολογικές, πνευματικές- να έχει μια ολοκληρωμένη και δημιουργική ζωή. Το Κέντρο Ζωής είναι η μοναδική ΜΗΚΥΟ στην Ελλάδα που παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS:

- Δωρεάν ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη από επαγγελματίες
- Το πρόγραμμα συντροφικότητας στα νοσοκομεία και στο σπίτι
- Υπηρεσία Νομικής Στήριξης
- Κέντρο Ημέρας: χώρος συνάντησης, ενημέρωσης, στήριξης και ψυχαγωγίας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS
- Info Centre - για την εκμάθηση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
- Πρόγραμμα στήριξης σε οροθετικούς/ες κρατουμένους/ες των Φυλακών Κορυδαλλού.
- Πρόγραμμα ενημέρωσης πληθυσμού σε θέματα πρόληψης (διεξαγωγή ομιλιών, επαφές με εκπαιδευτικά ιδρύματα, χώρους εργασίας, κλπ).
- Positive: περιοδικό ενημερωτικού χαρακτήρα σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS, καθώς και θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
- Διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την ευρύτερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού για το έργο του Κέντρου Ζωής καθώς και για την εξεύρεση οικονομικών πόρων.
- Internet – Site: νέα & πληροφορίες σχετικά με το HIV/AIDS και το Κέντρο Ζωής (www.kentrozois.gr)
- Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά-διακρατικά δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Κέντρο Ζωής, Για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS

Ιερά Οδός 42, 10435 Κεραμεικός

Τηλ:210 7257617 / 2107233848

Fax:210 7240425



 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ MARGARITA'S ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ



Το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» και το Margarita's Lounge Cafe - Bar
σας προσκαλούν σε μια Κρητική μουσικοχορευτική βραδιά,
την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013
από τις 22:30 και ως το πρωί!
 
Ελάτε να διασκεδάσουμε με τον Παντελή Δερμιτζάκη και το συγκρότημά του,
με παραδοσιακους ήχους λύρας και λαούτου!
 
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο
Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου
 
Τηλ. Κρατήσεων: 2102616920
 
 

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΥ!

Η Ιστορία του "Φορτουνάτου"




Η Θεατρική Εταιρεία Replica, παρουσιάζει φέτος, για την παιδική της σκηνή, το έργο "Η ιστορία του Φουτουνάτου". Μια διασκευή των Ανδρέα Αριστοτέλους και Γιάννη Κλειδέρη, της τελευταίας από τις τρεις σωζόμενες του κρητικού θεάτρου κωμωδία του Μάρκου Αντόνιο Φώσκολου "Φουρτουνάτος" γραμμένη γύρω στα 1655.
 
Βρισκόμαστε στηνξ Κρήτη του 17ου αιώνα. Ο κυρ-Γιαννούτσος έχει έναν γιο, τον Φουττουνάτο, που τον βρήκε όταν ήταν μόλιςδυόμισι χρονών σε κάποιο ταξίδι του. Τον Φουρτουνάτο τον είχα πάρει πειρατές. Σήμερα ο Φουρτουνάτος αγαπάει την πιο όμορφη κοπέλα του χωριού, την Πετρονέλλα. Η μάνα της όμως, η κυρα-Μηλιά, ετοιμάζεται να την παντρέψει με τον γερο-Λούρα τον γιατρό που είναι πλούσιος. Ο Φουρτουνάτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς ο πατέρας του ο Γιαννούτσος, δεν του επιτρέπει να παντρευτεί, αν δεν βρει πρώτα τους πραγματικούς του γονείς. Η κυρα-Πετρού, η προξενήτρα και φοβερή κουτσομπόλα, κανονίζει τον γάμο του Λούρα με την Πετρονέλλα και ο Θόδωρος, ο αδελφικός φίλος του Φουρτουνάτου, προσπαθεί με τη βοήθεια της να σταματήσει το γάμο. Ώσπου, μέσα από τις συζητήσεις και τις ανατροπές συμβαίνει το θαύμα...Θα βρεθούν τελικά πατέρας και γιος;;; Και η Πετρονέλλα τι θα απογίνει;;;
 
Για ηλικίες 2-13
 
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Αριστοτέλους, Γιάννης Κλειδέρης, Δήμητρα Μάρακα, Κατερίνα Τσίρμπα, Παύλος Θωμόπουλος, Κατερινά Παναγιωτοπούλου, Ιζαμπέλλα Φούλοπ,
Διασκευή: Ανδρέας Αριστοτέλους, Γιάννης Κλειδέρης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κλειδέρης
Β' Σκηνοθ.: Βαγγέλης Βρέττας
Φωτισμοί: Βαγγέλης Βρέττας
Μουσική: Άννα Μουζάκη
Στίχοι: Replica
Κοστούμια: Μαρία Δελιογλάνη
Σκηνικά: Γιάννης Κλειδέρης, Ανδρέας Αριστοτέλους
Κίνηση: Γιάννης Κλειδέρης, Ανδρέας Αριστοτέλους
Μουσικό θέμα της παράστασης: Ανδρέας Λάμπρου
 
Πληροφορίες
Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου (Κουντουριώτου 40-Μυριοφύτου 55, Αιγάλεω)
Κάθε Σάββατο στις 17:00 Γενική είσοδος: 8 ευρώ (προσφορές για σχολεία και γκρουπ)
Καθημερινές για σχολεία
Τηλ. 6973068994
Διάρκεια 90 λεπτά
Πρεμιέρα Σάββατο 19/10/13
Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε στα:
 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ!

Αυτή την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 6-8 το απόγευμα, συντονιστείτε στο  www.thisisradio.gr και στην εκπομπή «Με Άλλα Μάτια» με τον Βαγγέλη αυγουλά, για να γνωρίσετε το πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα «Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος»!
 
 
Ο στόχος του κέντρου αυτού είναι να διαχειριστεί και να καλύψει την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιήσουν για την κινητικότητα τους Σκύλο Οδηγό. Παράλληλα άτομα με αναπηρίες να καλύψουν την ανάγκη της μετακίνησής τους και εξυπηρέτησής τους με την χρήση΄Σκύλων Βοηθών. Είναι σημαντικό ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν οι επίσημοι φορείς με πολυετή πείρα στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες. Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος (Φ.Τ.Ε.), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.), η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α) και οι 2 (δύο) εξειδικευμένοι φορείς σε θέματα σκύλων, το Ελληνικό  Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων (Ε.Κ.Ε.Σ) και ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων και Περιβάλλοντος Νομού Αττικής "Δικαίωμα Ζωής".
 
Στο studio του this is radio θα βρίσκονται η κα Ζωή Γερουλάνου, πρόεδρος του Δ.Σ. του κέντρου "Σκύλοι οδηγοί Ελλάδος", ο κ. Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Πρόεδρος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου "Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος" και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών και η κα Αριάδνη Χάγερ, Ανάδοχη εθελόντρια η οποία φιλοξενεί το κουτάβι Victoria του Κέντρου "Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος".
 
Τηλεφωνικά θα μας μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας του Κέντρου, κος Ηλίας Μαργιόλας και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και ο κος Χρήστος Ζώτος, χρήστης του σκύλου οδηγού Melitta.
 
Ποιοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν έναν σκύλο οδηγό; Πόσο δύσκολη είναι η εκπαίδευση του σκύλου; Ποιος ο ρόλος των βλεπόντων εθελοντών σε αυτήν την προσπάθεια; Είναι φιλική η χώρα μας στους τυφλούς χρήστες σκύλων οδηγών; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα σας απαντηθούν ζωντανά αυτή την Τετάρτη 6-8 το απόγευμα, μέσα από το ραδιόφωνο του www.thisisradio.gr