meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό

Πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΑΝΑΗ.... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΝΟΥΛΑ

Και φτάνει η μέρα που το παιδί θα αποχωριστεί την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά ή την φροντίδα του παππού και της γιαγιάς και θα βρεθεί πρώτη φορά σε περιβάλλον που δεν θα υπάρχει η επίβλεψη της μαμάς ή του μπαμπά. Μια στιγμή που αγχώνει, στεναχωρεί ή προβληματίζει τους γονείς καθώς κάποια παιδιά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα.

Η εισαγωγή στην σχολική κοινότητα για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους. Ο  χρόνος που χρειάζεται κάθε παιδί να προσαρμοστεί στο σχολικό περιβάλλον είναι μοναδικός όπως μοναδικό είναι κάθε παιδί.

Σημαντικά εργαλεία του γονιού για την προετοιμασία του παιδιού αποτελεί η συζήτηση, ένα σχετικό βιβλίο, η σχολική τσάντα και η ζεστή αγκαλιά σας!

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους μοιραστείτε με το παιδί σας δικές σας όμορφες στιγμές από το σχολείο, διαβάστε ένα σχετικό βιβλίο ώστε το παιδί να μπορέσει να οπτικοποιήσει την σχολική ρουτίνα (δραστηριότητες στην τάξη, παιχνίδι στην αυλή, μεσημεριανό φαγητό, ξεκούραση, ελεύθερο παιχνίδι μέχρι το τέλος της σχολικής μέρας).

Συζητήστε για τους κανόνες της σχολικής κοινότητας, για το σεβασμό προς τις δασκάλες και τους συμμαθητές. Ακολουθώντας το πρόγραμμα κάθε σχολείου παραμείνετε για λίγο μαζί με το παιδί στο σχολείο μέχρι το παιδί  να νοιώσει ασφάλεια στο νέο περιβάλλον και να γνωρίσει τους ανθρώπους που θα το φροντίζουν. Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να διαλέξει την σχολική τσάντα.

Κάθε γονιός και κάθε παιδί ξεκινούν ευχάριστα την ημέρα τους όταν έχει προηγηθεί ένας ήρεμος αποχωρισμός  είτε στην είσοδο του παιδικού σταθμού είτε κατά την επιβίβασή του παιδιού στο σχολικό λεωφορείο.

«Καλημέρα Δανάη.... Γεια σου μανούλα»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εύχεται σε όλα τα παιδιά , τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μέσω της  Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη  για οποιοδήποτε θέμα παιδιού απασχολεί τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα ίδια τα παιδιά

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

            Ναι! Και η Ελλάδα μας πανηγύρισε Χρυσό Μετάλλιο φέτος το Καλοκαίρι! Τι κι αν δεν ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που οι προσδοκίες της κοινής γνώμης ήταν μεγαλύτερες και τα φώτα των ΜΜΕ περισσότερα; Ήταν όμως ένα από τα πολλά μετάλλια που έφεραν Παραολυμπιονίκες μας, καθημερινοί πρωταθλητές της ζωής.

            Οι Πανανός, Πολυχρονίδης και Κορδαλή στέφτηκαν Χρυσοί στο Boccia (Παραολυμπιακό άθλημα για άτομα με κινητική αναπηρία) στην κατηγορία BC3.
Στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν στο Λονδίνο η Ελλάδα πανηγύρισε συνολικά 12 μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και οκτώ χάλκινα, κατακτώντας την 44η θέση στην κατάταξη των διαγωνιζόμενων χωρών.

            Η χρυσή Παραολυμπιονίκης Μαριλέννα Κορδαλή, αθλήτρια του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», προπονείται εντατικά στο Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Ιλίου, έναν προσβάσιμο και πολύ καλά εξοπλισμένο χώρο στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής που παραχωρεί ο Δήμος Ιλίου για κάθε ομαδική ψυχαγωγική ή αθλητική δραστηριότητα ΑμεΑ δημοτών ή κατοίκων της πόλης.
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια το Κέντρο ΑμεΑ του Δήμου Ιλίου έχει γίνει η μόνιμη κατοικία των μουσικοχορευτικών και αθλητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, καθώς και των πολιτιστικών, κοινωνικών και εορταστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου ΑμεΑ «Τυρταίος», ο οποίος αποτελείται από ενεργούς πολίτες με αναπηρία, εθελοντές και στελέχη της Ειδικής Αγωγής και των επιστημών υγείας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα μέλη του συλλόγου και τις οικογένειες τους.

            Το Κέντρο ΑμεΑ του Δήμου Ιλίου στοχεύει στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και τη σωστή, μεθοδευμένη και με σύγχρονα μέσα στήριξη και ενίσχυση της διαδικασίας κοινωνικής ένταξής τους, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια δεξιοτήτων που αφορούν τη σωματική, γνωστική και κοινωνική εξέλιξη, την κίνηση, την επικοινωνία, την ομαδικότητα και τη συμπεριφορά.
            Στο Κέντρο λειτουργούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, Λέσχη κινηματογράφου και ανάγνωσης, ενώ γίνονται και μαθήματα Boccia και σύγχρονων, παραδοσιακών και Latin χορών καθώς και θεατρικό παιχνίδι.

            Τα τελευταία χρόνια με εισηγήσεις του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου και υπό τον συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου έχουν δαπανηθεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τον πλήρη εξοπλισμό και την ανθρωποκεντρική ανακατασκευή του χώρου, ενώ ο Δήμος Ιλίου καλύπτει όλα τα έξοδα και τις λειτουργικές δαπάνες του Κέντρου και υποστηρίζει ποικιλοτρόπως κάθε εκδήλωση των συλλόγων και ομάδων ΑμεΑ στο χώρο.
Με πρόσφατη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου το Καλοκαίρι του 2012 επιχορήγησε με 1.000€ το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «Τυρταίος», του οποίου οι αθλητές διέπρεψαν και φέτος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε πανελλήνια Πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις και κατέρριψαν πολλά ρεκόρ.


Ενδεικτικά για τους Αθλητές του Τυρταίου αναφέρουμε:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2012
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
-χρυσό μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 ελεύθερο s2 !!!
-4 χρυσά για τον Γιώργο Βουζουνερακη στα 50 ελεύθερο, στα 100 πεταλούδα , 100 ελεύθερο και 200 ελεύθερο ( με νέο πανελλήνιο ρεκόρ) της κατηγορίας s14.
-χρυσό για τον Άρη Μακρή στα 100 ύπτιο , 4η θέση στα 100 ελεύθερο της κατηγορίας s14.
-χάλκινο για τον Κωνσταντίνο Γελέ στα 100 ύπτιο κατηγορίας s7
Συμμέτοχές επίσης είχαν οι
Μποτσος Μάρκος 100μ Ύπτιο κατηγορίας s4
Σουλαι Ελις 100 m πρόσθιο κατηγορίας s6

  ΣΤΙΒΟΣ
Συμμετείχε ο αθλητής Πασσάς Κωνσταντίνος στον ακοντισμό κατηγορία 34 και  έσπασε 3 φορές το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ. Πέτυχε επίδοση 21.91 που εκτός από νέο Παν. Ρεκόρ είναι επίτευξη του Α ορίου για τους Παραολυμπιακούς αγώνες!!!

BOCCIA
Μετάλλια  στα ατομικά αγωνίσματα
 ο Νίκος Βασίλης με ασημένιο στην κατηγορία bc4
η Πέππα Αγγελική με το χάλκινο στην κατηγορία BC2
Μετάλλια  στα ομαδικά αγωνίσματα
Ομαδικό BCI-BC2: Γαλαίος - Κυπριώτης - Μαρινάκης - Νικολάου - Πέππα (2η θέση και ΑΣΗΜΕΝΙΟ)..................................
Ζευγάρια BC3: Κανηράς  Σωτήρης– Κορδαλη Μαριλέννα (2η θέση και ΑΣΗΜΕΝΙΟ)


Δείτε δείγματα της θέλησης των μελών του Τυρταίου και της ομαδικής δουλειάς δασκάλων, εθελοντών και προπονητών!

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

714.000€ ΚΑΙ 21 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ


    Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2013 θα έχει αναβαθμιστεί πλήρως το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Ιλίου, ενώ τέσσερεις νέες κοινωνικές δομές θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στην πόλη υποστηρικτικά για όσους συμπολίτες μας σήμερα καταφέρνουν να επιβιώσουν οριακά και αυτό χάρη στις δράσεις αλληλεγγύης που συντονίζει ήδη η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

            Μέσω του ΕΣΠΑ και για τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου κατά της Φτώχιας, θα διατεθούν για τα έτη 2013-2014 συνολικά 714.000 ευρώ για πέντε κοινωνικές δομές με ακτίνα δράσης όλο το Ίλιον, σε μια συνεργασία του Δήμου Ιλίου με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Έδρα» και τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού».

            Σύμφωνα με την από 10/08/2012 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, θα δοθούν για κοινωνικές δομές στο Ίλιον 714.000€ για 24 μήνες και πιο συγκεκριμένα θα χρηματοδοτηθούν επιπλέον από ευρωπαϊκούς πόρους και θα αναπτυχθούν οι εξής ήδη υπάρχουσες δράσεις και δομές του Δήμου Ιλίου:

·        Κοινωνικό Παντοπωλείο: Θα αποτελείται από τρία τμήματα στα οποία θα διατίθενται:
-        Τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα.
-        Είδη ένδυσης και υπόδησης χρησιμοποιημένα και μη, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ.
-        Είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd - dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού.
Θα παρέχει οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ωφελουμένων.
·        Προμηθεύει με προϊόντα συγκεκριμένου κόστους κατ’ ελάχιστον τον μήνα, σε άτομα που έχουν κάρτα απόρου προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.
Παράλληλα ανοίγονται πέντε νέες θέσεις εργασίας: 1 άτομο διοικητικό, 3 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό - στελέχη τροφοδοσίας και 1 κοινωνικό λειτουργό.
Για λόγους διαφάνειας και απόλυτου ελέγχου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου ήδη διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και μέτρησης της απόδοσής του (εισερχόμενα προϊόντα, διατιθέμενα προϊόντα, αριθμός ωφελουμένων κλπ.).

Δομή Παροχής Συσσιτίων: Πρόκειται για τη χρηματοδότηση εστιατορίου που θα καλύπτει παρασκευάζοντας κάθε μέρα μαγειρεμένο φαγητό τις ανάγκες απόρων κατοίκων και αστέγων για λογαριασμό του Δήμου Ιλίου.
·        Παρέχει οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ωφελουμένων. Διαθέτει πολιτική συλλογής πλεοναζόντων  προϊόντων από εργαστήρια - βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων (ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εστιατόρια κλπ.), καθώς επίσης και από τους πολίτες.
Θα απασχολεί επτά άτομα προσωπικό: 1 άτομο διοικητικό, 2 άτομα καθαριότητας, 3 άτομα  στελέχη κουζίνας και 1 κοινωνικό λειτουργό.

Κοινωνικό Φαρμακείο: Παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε άστεγους, απόρους και άνεργους.
·        Παρέχει οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ωφελουμένων.
·        Διαθέτει συγκεκριμένη πολιτική για την εξασφάλιση συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους και παράλληλα να δέχεται συνεισφορές πολιτών και συλλογικών φορέων.
·        Θα απασχολεί τρία (3) άτομα προσωπικό, 2 με ειδικότητα φαρμακοποιού και 1 κοινωνικό λειτουργό.

Τράπεζα Χρόνου: Λειτουργεί σε επίπεδο Δήμου με τη μορφή δικτύου όπου τα  μέλη του είναι πολίτες οι οποίοι ανταλλάσσουν υπηρεσίες και προϊόντα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μονάδες εναλλακτικού συστήματος.
·        Παρέχει οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ωφελουμένων. Λειτουργεί στη βάση της ανταλλαγής υπηρεσιών ή χρησιμοποιημένων προϊόντων από τα μέλη τους.  Διατηρεί ειδικό ιστότοπο, ηλεκτρονικό κατάλογο μελών και σύστημα εγγραφής νέων μελών. 
·        Τα προϊόντα και οι προσφερόμενες υπηρεσίες προσδιορίζονται από τα μέλη του δικτύου και αναθεωρούνται σε τακτική βάση.
·        Θα απασχολεί τέσσερα (4) άτομα διοικητικό προσωπικό και 1 κοινωνικό λειτουργό.

Γραφείο Διαμεσολάβησης: Θα παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης σε άπορους, άνεργους και άστεγους σχετικά με τις δομές που μπορούν να απευθυνθούν προκειμένου να ωφεληθούν από τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται.
Θα απασχολεί δύο (2)  άτομα προσωπικό με ειδικότητες στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

       Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τέλος του 2012 θα έχουν ανοίξει συνολικά 21 νέες θέσεις εργασίας στο Ίλιον για τις προαναφερθείσες κοινωνικές δομές που θα αφορούν νέους ανέργους έως 30 ετών για διετείς συμβάσεις εργασίας.
       Την εποπτεία του όλου εγχειρήματος ήδη από τη σύνταξη και κατάθεση της πρότασης για υπαγωγή της στο ΕΣΠΑ, έχει εξ αρχής ο ίδιος ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο οποίος δίνει αυστηρές και βήμα προς βήμα οδηγίες αξιοκρατικής και νομότυπης υλοποίησης του προγράμματος στους ορισμένους γι’αυτό ειδικό συνεργάτη παιδοψυχίατρο κ. Γιάννη Κουτσανδρέα και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλη Αυγουλά.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

      Από την εφημερίδα «Το Βήμα» τής 24ης Αυγούστου 2012.
      Ναζιστικών αντιλήψεων άρθρο περί «φυλετικής καθαρότητας» στην ιστοσελίδα
      της Πράσινης Πτέρυγας. Στα μαύρα κατάστιχα της Χρυσής Αυγής εγγράφονται
      ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες ανεπιθύμητων οι πολίτες με αναπηρία και βαριά
      νοσήματα, αλλά και οι ομοφυλόφιλοι.
      Στα μαύρα κατάστιχα της Χρυσής Αυγής εγγράφονται ανάμεσα σε άλλες
      κατηγορίες ανεπιθύμητων οι πολίτες με αναπηρία και βαριά νοσήματα, αλλά
      και οι ομοφυλόφιλοι.

      Και αν η δεύτερη ομάδα πολιτών δεν εντυπωσιάζει κανέναν - εδώ ολόκληρο
      δημοτικό συμβούλιο στη Μόσχα (που δεν ελέγχει η Χρυσή Αυγή) απαγόρευσε τις
      παρελάσεις του Gay Pride για την επόμενη 100ετία, λαμβάνοντας τα εύσημα
      της οργάνωσης του κ. Μιχαλολιάκου - η περίπτωση των αναπήρων αποκαλύπτει
      ότι και το «πρόβλημα» των ομοφυλόφιλων για τη Χρυσή Αυγή μυρίζει... λάθος
      που πρέπει να λυθεί διά της ευγονικής!

      Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι, μέλη και οπαδοί της Χρυσής
      Αυγής, μοιάζουν αποφασισμένοι να ξεθάψουν όλα τα φαντάσματα του
      παρελθόντος. Σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, αλλά και στις γειτονιές,
      φέρνουν στην επιφάνεια ιδέες και πεποιθήσεις που ο σύγχρονος κόσμος ήθελε
      να πιστεύει ότι είχε αφήσει οριστικά πίσω του.

      Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Πράσινης Πτέρυγας, που αποτελεί το
      οικολογικό κομμάτι του κόμματος, ενός άρθρου που τον τελευταίο καιρό
      απασχολεί πολλά ιστολόγια και χρήστες των κοινωνικών δικτύων, είναι
      χαρακτηριστική.

      Πρόκειται για ένα πόνημα κάποιου καναδού δόκτορα της νευροπαθητικής (ό,τι
      και αν σημαίνει αυτό), ο οποίος προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα της
      «φυλετικής καθαρότητας».

      Ο Δρ. μεταξύ άλλων προτείνει «τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι
      παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι
      επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων (sic)γονιδίων, οι αθεράπευτοι
      αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να
      υποβάλλονται σε στείρωση».

      Επίσης σημειώνει ότι «το σεξουαλικό πρόβλημα μελετάται συχνά υπό το πρίσμα
      της παθολογίας με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ειδικοί να είναι ανίκανοι να
      διαχωρίσουν το ηθικό από το παθολογικό στοιχείο. Οι σεξουαλικές σχέσεις
      οφείλουν να ακολουθούν τα ενστικτώδη ανακλαστικά του ανθρώπου. Η υγιής και
      δημιουργική εκδήλωσις του σεξουαλικού ενστίκτου είναι αναγκαία».

      Από τον τρομερό επιστήμονα δεν τη γλιτώνουν ούτε οι γυναίκες, οι οποίες
      «οφείλουν να διδάσκονται, από τη στιγμή που εισέρχονται στο σχολείο, τους
      κινδύνους που διατρέχουν από ορισμένους καταστροφικούς παράγοντες όπως την
      αλόγιστο επιθυμία του χρήματος, την ανθυγιεινή διατροφή, τη δηλητηρίαση
      της πνευματικότητος από τα μαζικά μέσα ενημερώσεως και την απρόσωπο
      διαφημιστική προβολή, τη φαρμακοθεραπεία, τους εμβολιασμούς, τις
      ακτινογραφίες, το δηλητηριασμένο νερό, την ηχορύπανση και ούτω καθ΄ εξής».

      Οι ομοφυλόφιλοι αποτελούν σαφή στόχο για τη Χρυσή Αυγή, η οποία στην
      επίσημη ιστοσελίδα της δεν χάνει ευκαιρία να τονίσει ότι αποτελούν
      χαρακτηριστικό παράδειγμα του εκφυλισμού της σύγχρονης κοινωνίας.

      Αναφερόμενοι στην πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Μόσχας να
      απαγορεύσει την πραγματοποίηση στο κέντρο της πόλεως της εκδήλωσης Gay
      Pride, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας επισημαίνουν ότι «τέτοιες αποφάσεις
      είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας και κατά των εκφυλιστικών σχεδίων που
      προωθούν οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, γι΄ αυτό και τις χαιρετίζουμε.
      Αλλά με μία… επιφύλαξη: γιατί η απαγόρευση να ισχύει μόνο για 100 χρόνια
      και όχι για 1.000;».


      Κάν΄ το όπως οι Ναζί

      Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν είναι καινούριο: αποτελούν ένα εφιαλτικό
      déjà vu από τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας. Οπως για
      παράδειγμα το μυστικό υπόμνημα που εξέδωσε ο Χίτλερ το 1939 και το οποίο
      επιφόρτιζε δύο στελέχη του καθεστώτος «να επιτρέπουν σε συγκεκριμένους
      ιατρούς να προσφέρουν "ευθανασία"».

      Από τον Οκτώβριο του 1939, έτος που είχε καθοριστεί από τη ναζιστική
      κυβέρνηση ως έτος «του καθήκοντος να είναι κανείς υγιής», ως τον Αύγουστο
      του 1941 είχαν θανατωθεί σε 130 γερμανικά νοσοκομεία περισσότεροι από
      70.000 ασθενείς, οι περισσότεροι με ψυχολογικά και διανοητικά προβλήματα.

      Το πρόγραμμα της «ευθανασίας» είχε τέτοια εξάπλωση που το 1942 στο
      ψυχιατρείο του Χάνταμαρ εορτάστηκε με ειδική τελετή η αποτέφρωση του
      δεκάκις χιλιοστού ασθενή και οι συμμετέχοντες στον εορτασμό - ψυχίατροι,
      γραμματείς και νοσοκόμοι - ανταμείφθηκαν με ένα ποτήρι μπίρα.

      Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, όπως δείχνουν τα επίσημα
      στοιχεία, οι γιατροί ποτέ δεν διατάχθηκαν να θανατώνουν τους ψυχικά
      ασθενείς και τα ανάπηρα παιδιά. «Τους είχε δοθεί η δυνατότητα να κάνουν
      κάτι τέτοιο και εκπλήρωναν το καθήκον τους, συχνά με δική τους
      πρωτοβουλία», γράφει στο δοκίμιό του «Η εξόντωση της ζωής που δεν αξίξει
      να τη ζει κανείς» ο αμερικανός κοινωνιολόγος Ρόμπερτ Πρόκτορ.

      Τη νύχτα της 30ης Ιουνίου του 1934 οι περισσότεροι από τους ηγέτες των
      Ταγμάτων Εφόδου, πολλοί από τους οποίους ήταν ομοφυλόφιλοι, με πιο
      ονομαστό τον αρχηγό της οργάνωσης Ερνστ Ρεμ, δολοφονήθηκαν σε μια
      επιχείρηση που έμεινε γνωστή ως «Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».

      Ήταν και η απαρχή των διώξεων κατά των ομοφυλόφιλων. Το 1938 το Γραφείο
      Φυλετικής Πολιτικής των ναζί ανακοίνωσε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει «μια
      επιδημία περίπου δύο εκατομμυρίων ομοφυλόφιλων, που αντιπροσωπεύουν το 10%
      του αντρικού πληθυσμού».

      Εν τω μεταξύ χιλιάδες ομοφυλόφιλοι συνελήφθησαν και εστάλησαν σε
      στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου ξεχώριζαν από το ροζ τρίγωνο που έραβαν στη
      στολή τους και μεγάλο ποσοστό από αυτούς κατέληξε στους θαλάμους αερίων.


      Πηγή: http://www.tovima.gr/

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
www.eoty.gr

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 761
ΤΟΜΕΑΣ:Γραμματείας                                           Αθήνα, 07/09/2012                              
ΠΛΗΡ.:Βιβή Τσαβαλιά
                                                               
                                               Προς: Υπουργό Οικονομικών
                                                           κο Ιωάννη Στουρνάρα
                                                      
                        Κοιν.: 1) Πρωθυπουργό της Χώρας
                                       κο Αντώνη Σαμαρά
                                   2) Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων                               
                                   3) Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
                                   4) Γ.Σ.Ε.Ε.
                                   5) Ε.Σ.Α.μεΑ.
                                   6) Σωματεία – μέλη Ε.Ο.Τ.

Θέμα: Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 για τη μη περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, των μισθών και των συντάξεων των τυφλών της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,
                                   
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των Ελλήνων τυφλών και επιδιώκοντας να προλάβει τις ραγδαίες δυσμενείς εξελίξεις, για τις οποίες με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορούμαστε καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και δεδομένης της άρνησής σας να μας ορίσετε συνάντηση, όπως σας είχαμε ζητήσει τόσο με τα έγγραφά μας υπ’ αριθμ. 680/16-07-2012 και 737/30-08-2012, όσο και δια ζώσης κατά τη συνάντησή μας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Μέργο και το Διευθυντή του γραφείου σας κο Σκέντζο, προκήρυξε με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής πανελλαδική αγωνιστική κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών για την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι. 
Επιβάλλεται κατά τη λήψη των οποιωνδήποτε μέτρων, εκτός του κανόνα της επιβίωσης, να λαμβάνονται υπόψη και οι πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί στον άνθρωπο η αναπηρία, είτε αυτός είναι άνεργος, είτε εργαζόμενος, είτε συνταξιούχος, και σας διαβεβαιώνουμε ότι η απώλεια της όρασης είναι μια βαρύτατη αναπηρία, η οποία απαιτεί, εκτός του αξιοπρεπούς εισοδήματος, και ένα πολλαπλό πλέγμα δωρεάν παροχών υπηρεσιών σε είδος, οι οποίες από την Ελλάδα του 2012 απουσιάζουν παντελώς, λόγω της ολικής κατάρρευσης των προνοιακών δομών κλειστής και ανοιχτής φροντίδας, των δομών «Βοήθεια στο σπίτι», του συστήματος Υγείας και παροχής φαρμάκων, του οποίου οι τυφλοί και οι ανάπηροι γενικά είναι συχνότεροι χρήστες, της απογύμνωσης των Ασφαλιστικών Ταμείων από τα αποθεματικά τους, λόγω του «κουρέματος», της σχεδόν παντελούς έλλειψης πρόσβασης στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, καθώς και στην ηλεκτρονική πληροφόρηση (αναφέρουμε τις δημόσιες και δημοτικές ιστοσελίδες και τις ψηφιακές βιβλιοθήκες ως ελάχιστα παραδείγματα).
Οι τυφλοί και οι ανάπηροι, ως οι πιο αδύναμοι από τους εξαθλιωμένους αυτής της χώρας, δεν  μπορούν να διαθέσουν τα πενιχρά τους επιδόματα ή όποιο μισθό και σύνταξη τους έχει απομείνει προκειμένου να δοθούν για την εξυπηρέτηση των τοκογλυφικών δανείων. Είναι σαφές, τόσο σε εμάς όσο και σε εσάς, ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και των συνεχών περικοπών αναπαράγει την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση, επιδεινώνει καθημερινά το βιοτικό μας επίπεδο και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια έως και στη φυσική εξόντωση. Για το λόγο αυτό διαδηλώνουμε και διεκδικούμε:
1) Ενώ για τους Έλληνες τυφλούς συνταξιούχους έχουν ληφθεί στους αντίστοιχους ασφαλιστικούς νόμους μέτρα πρόνοιας για τη διασφάλιση ως ένα βαθμό του εισοδήματός τους από τη λαίλαπα που σαρώνει τους συνταξιούχους της Χώρας, δεν έχει ληφθεί, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας σε όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, κανένα μέτρο προστασίας για τους ελάχιστους εργαζόμενους τυφλούς, γεγονός που μας προκαλεί αγανάκτηση αλλά και έκπληξη, δεδομένου ότι η κατηγορία αυτή των τυφλών δεν υπερβαίνει δυστυχώς τα 130 άτομα στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και τα 20 άτομα στον ιδιωτικό τομέα, και παρ’ όλα αυτά για εντελώς αδιανόητους λόγους, παρότι η οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ή στις επιχειρήσεις είναι παντελώς αμελητέα, για τους τελευταίους δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα κανένα απολύτως προστατευτικό μέτρο. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η τυφλότητα είναι μία και ενιαία, επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, και ως εκ τούτου απαιτεί ενιαία αντιμετώπιση. Κατόπιν των ανωτέρω, ζητάμε την επαναφορά των μισθών όλων των τυφλών εργαζομένων στα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2009, συμπεριλαμβανομένων των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
2) Καμία απόλυση τυφλού εργαζομένου από το Δημόσιο και τις υπό πώληση ΔΕΚΟ και διασφάλιση των θέσεων εργασίας των τυφλών εργαζομένων μετά τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και κατοχύρωση των παραπάνω απαραιτήτως με νομοθετική ρύθμιση.
3) Ζητάμε από εσάς να δεσμευτείτε ότι δεν θα διακοπεί η χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε κανέναν πραγματικό δικαιούχο, όπως προκύπτει μετά την πρόσφατη απογραφή, ότι δε θα υπάρξει καμία απολύτως μείωση στα ανωτέρω επιδόματα και ότι δεν θα τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια προς τούτο, καθώς το προνοιακό επίδομα χορηγείται για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιουργεί η αναπηρία – οι οποίες είναι και  πολλές και σοβαρές- και όχι για την επιβίωση του τυφλού ατόμου. Επίσης, ζητάμε την αύξηση του προνοιακού επιδόματος των άνεργων, ανασφάλιστων και έμμεσα ασφαλισμένων τυφλών από 22 σε 25 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό ίσχυε κατά την 31η Δεκεμβρίου 2011, και την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για τετραετή αναπροσαρμογή των προνοιακών μας επιδομάτων, διαδικασία που έχει καταστεί απόλυτα επιτυχής με το θεσμικό σχεδιασμό που ακολουθήθηκε τις τετραετίες 2003-2007 και 2008-2011.
4) Ενόψει της επικείμενης ψήφισης νέου φορολογικού νόμου, οφείλετε να λάβετε υπόψη το ισχύον καθεστώς για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις πάγιες αντιμισθίες των τυφλών, δεδομένου ότι οι διατάξεις αυτές τέθηκαν από τους προηγούμενους νομοθέτες ως αντιστάθμισμα για την αδυναμία της Πολιτείας να παράσχει υπηρεσίες Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας κ.λπ. σε ανεκτό βαθμό. Άλλωστε, στις ρυθμίσεις αυτές υπάγονται μόνο μισθοί και συντάξεις κατά κανόνα τηλεφωνητών, οι οποίοι όπως είναι γνωστό έχουν απομειωθεί δραματικά και δεν αντέχουν οποιαδήποτε περαιτέρω συρρίκνωση. Επίσης, οφείλετε να προχωρήσετε στην επαναφορά του αφορολόγητου εισοδήματος των ελάχιστων τυφλών ελεύθερων επαγγελματιών στο ποσό των 12.000 ευρώ και στην απαλλαγή τους από το Ειδικό Τέλος Επιτηδεύματος καθώς και από την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, από την οποία οι τυφλοί συνταξιούχοι και μισθωτοί απαλλάσσονται. Τέλος, ζητάμε την επαναφορά του αφορολόγητου ποσού των 2.400 ευρώ για εισοδήματα που προέρχονται από άλλες πηγές, το οποίο μειώθηκε με τον Ν.3986/2010 στο ποσό των 2.000 ευρώ.
5) Επαναφορά των συντάξεων των τυφλών συνταξιούχων, τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών, στα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2009, συμπεριλαμβανομένων των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος θερινών διακοπών. Επίσης, εξαίρεση των τυφλών από τις μελετώμενες περικοπές τυχόν δεύτερης σύνταξης πχ χηρείας, θυμάτων ειρηνικής περιόδου κ.λπ.
6) Λόγω των αλλεπάλληλων δραματικών μειώσεων τα τελευταία 2,5 χρόνια στους μισθούς των ελάχιστων τυφλών εργαζομένων, οι οποίοι τυγχάνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία δανειολήπτες στεγαστικού δανείου, έχουν περιέλθει λόγω των ως άνω μειώσεων σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν είναι σε θέση να αναπληρώσουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το απολεσθέν τους εισόδημα, επιβάλλεται η Πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα έτσι ώστε να διαγραφεί μέρος του κεφαλαίου του δανείου που τους χορηγήθηκε, ανάλογο με τις περικοπές που υπέστησαν. Η ίδια ρύθμιση στις δανειακές συμβάσεις επιβάλλεται να ισχύσει και για τους τυφλούς συνταξιούχους, ανάλογα πάντα με τις μειώσεις που έχουν υποστεί.
7) Απαλλαγή των τυφλών από την καταβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών μόνο για την πρώτη κατοικία, της οποίας έχουν την ψιλή κυριότητα, την επικαρπία ή και τα δύο, χωρίς τη θέσπιση οικονομικών και άλλων κριτηρίων.
Κύριε Υπουργέ, στις 13 Σεπτεμβρίου είμαστε αποφασισμένοι να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στα σκληρά και ανάλγητα μέτρα που συνεχώς λαμβάνει η Πολιτεία, αδιάκριτα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που επιφέρει στον άνθρωπο η αναπηρία, καθώς και ενάντια στα εξοντωτικά επερχόμενα.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας


Νικόλαος Γιαλλούρης                                                           Παρασκευή Τσαβαλιά

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ-ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


  Χάρη στις ενωμένες δυνάμεις κοινωνικής δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα βρει με γεμάτες τις σχολικές τους τσάντες τα παιδιά των οικονομικά αδυνάμων οικογενειών στο Ίλιον.

            Από το Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Εφήβων του Χαμόγελου του Παιδιού που λειτουργεί στο Δήμο Ιλίου, περίπου διακόσια παιδιά θα πάρουν μες στην εβδομάδα καινούριες σχολικές τσάντες γεμάτες με τα απαραίτητα τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, χάρτες, χάρακες, μπογιές και τα λοιπά σχολικά ήδη που θα εξοπλίσουν τους μικρούς μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.
            Το Κέντρο του οποίου τις λειτουργικές δαπάνες καλύπτει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ιλίου και την επιστημονική εποπτεία και λειτουργία έχει αναλάβει ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», θα εξοπλίσει με τα απαραίτητα σχολικά ήδη συνολικά πάνω από 500 μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο από όλη τη Δυτική Αθήνα, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χάρη σ’αυτήν την πρωτοβουλία θα απαλλαγούν τον Σεπτέμβρη από ένα κόστος δεκάδων ευρώ που απαιτεί η «δημόσια δωρεάν παιδεία»…

            “Οι ωφελούμενοι με ρούχα, τρόφιμα, είδη υπόδησης και οικοσκευής, παιχνίδια, σχολικά και βρεφικά είδη κλπ. Από το Κέντρο Στήριξης και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου ελέγχονται με αυστηρά, αντικειμενικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια πριν ενταχθούν στα προγράμματα ενίσχυσης και γι’αυτούς υπάρχει πλήρες κοινωνικό ιστορικό από κοινωνικούς λειτουργούς με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο και στην αξιοπρέπεια κάθε ωφελούμενου, με προτεραιότητα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ανθρώπου ιδίως στα ανήλικα παιδιά και τους ηλικιωμένους”, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς.  
 
            Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Κοινωνική Λειτουργός που συντονίζει τις δράσεις του Κέντρου Στήριξης Οικογενειών για λογαριασμό του Χαμόγελου Του Παιδιού στο Ίλιον, έχει επιλεγεί για τον συντονισμό πανελλαδικά της ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων οικογενειών με σχολικά είδη από όλα τα κέντρα του Οργανισμού, χάρη στην οργάνωση, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία που επικρατούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και Δομές στο Δήμο Ιλίου.

            Την εντατικοποίηση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με αφετηρία το Ίλιον και για όλη τη Δυτική Αθήνα, κήρυξαν συμβολικά την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης στις 20 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού στο Δημαρχείο της πόλης.
 

                        Ενδεικτικά Στοιχεία
Με βάση επίσημα ποσοτικά στοιχεία που έλαβε το «meallamatia» μέσα Αυγούστου 2012, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού υποστηρίζουν μηνιαία με τα βασικά είδη διατροφής 79 οικογένειες με ανήλικα τέκνα που κατοικούν στο Ίλιον, εκ των οποίων: -Στην πλειοψηφία τους τα ετήσια πραγματικά εισοδήματα είναι μηδενικά.
-Στις 30 από τις 79 οικογένειες μεγαλώνει το παιδί μόνο ένας γονιός.
-Συνολικά κάθε μήνα ωφελούνται πάνω από 170 ανήλικα παιδιά από το Δήμο Ιλίου και το Χαμόγελο του Παιδιού μόνο στο Ίλιον.

-Από το Δήμο Ιλίου υποστηρίζονται επίσης άλλες 83 περιπτώσεις (είτε οικογένειες είτε μεμονωμένοι δικαιούχοι) όπου δεν υπάρχει ανήλικο τέκνο.
            Από τις 83 οικογένειες που στηρίζει η Κοινωνική Υπηρεσία χωρίς ανήλικα τέκνα, οι 18 είναι ανασφάλιστες και οι 10 έχουν βιβλιάριο απορίας της Πρόνοιας.
Οι υπόλοιποι έχουν ΙΚΑ που στις περισσότερες περιπτώσεις λήγει άμεσα λόγω περιορισμένης κάλυψης των ανέργων, ή ΟΓΑ.

            Επαναλαμβάνουμε ότι παρατίθενται ποσοτικά στοιχεία ειλημμένα στα μέσα Αυγούστου 2012 με σεβασμό στο απόρρητο και στα προσωπικά δεδομένα.
Όπως δηλώνει με θλίψη ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, κάθε εβδομάδα αφού εξεταστούν προστίθενται κατά μέσο όρο και 4-5 νέοι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ή στα προγράμματα σίτισης.

                        Από τις συνολικά 162 προαναφερθείσες οικογένειες:
-πάνω από 30 έχουν ένα τουλάχιστον μέλος με αναπηρία ή κάποια χρόνια πάθηση.
-Στο 70% περίπου αυτών υπάρχει τουλάχιστον μια κάρτα ανεργίας σε μέλος τους.
-Περίπου οι μισές ζουν στο ενοίκιο.
 

            Νίκος Ζενέτος Δήμαρχος Ιλίου:
 «ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Μας ΠΟΛΙΤΙΚΗ»!!!
            Παρά τις περικοπές των κρατικών επιχορηγήσεων στους δήμους και τα μηδενικά πλέον έσοδα αυτών, «ευθαρσώς» ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος εμμένει στην παραδειγματική ανθρωπιστική του αυτή δήλωση!
            «Τόσα χρόνια διοικούσαμε νοικοκυρεμένα, με διαφάνεια παντού, με σύνεση και σεβασμό στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και στο δημόσιο πλούτο το Δήμο Ιλίου και μαζεύαμε κάποια χρήματα στην άκρη, όπως κάνει κάθε νοικοκύρης για το σπίτι του, για μια δύσκολη στιγμή. Σήμερα που δεκάδες συνάνθρωποι μας επιβιώνουν δύσκολα και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, ήρθε η ώρα το αποθεματικό των δέκα και πλέον εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου μας να εξαντληθεί στην κοινωνική πολιτική ουσίας, με καθημερινές δράσεις αλληλεγγύης. Τα ΚΑΠΗ, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και Δομές στο Ίλιον είναι σήμερα η πρώτη και μόνη προτεραιότητα μας», συμπληρώνει ο πρωτοπόρος Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, θέση που επανέλαβε δημόσια και στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ για την οικονομική κρίση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατέστη δακτυλοδεικτούμενος από συναδέλφους του σε υπερχρεωμένους δήμους.

                        Μόνο για το 2012 ο Δήμος Ιλίου
-Έχει δαπανήσει 85.000€ για την αγορά βασικών ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.
-Δημοπρατεί νέο πρόγραμμα σίτισης 115 απόρων και αστέγων κατοίκων του Δήμου καθημερινά για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 ύψους 30.000€.


Κάθε ενδιαφερόμενος να καταθέσει συμβολικά την προσφορά του για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου, μπορεί να απευθύνεται καθημερινά 08:00-15:00 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Νέστορος 101 2ος όροφος, τηλ. Επικοινωνίας 2132030015-019.