meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ



Η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ιλίου, διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος, Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για  μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Ιλίου, ηλικίας  5-14 ετών, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργίας Ζαχαρένια Ανέμη, από τις 4 Ιουλίου έως και τις 24 Ιουλίου 2014.

Σκοπός του προγράμματος ήταν μετά την λήξη του σχολικού έτους, μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του σχολείου, η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και ταυτόχρονα η υποστήριξη της οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων.

Η θετική έκβαση του προγράμματος ήταν:
Τα παιδιά να κάνουν διακοπές μέσα στην πόλη!
Εκφράσθηκαν δημιουργικά σύμφωνα με τις δεξιότητες τους και ψυχαγωγήθηκαν από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.

Ψυχολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί και Σχολική Νοσηλεύτρια τα πλαισίωσαν και τους πρόσφεραν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα στα πλαίσια των εργαστηρίων: Εικαστικών, Ζωγραφικής, Κουκλοθεάτρου, Θεατρικού Παιχνιδιού, Μουσικής, Παραμυθιού και Χορού.

Πιο συγκεκριμένα το όφελος των παιδιών από το πρόγραμμα ήταν:
  • Ασφαλή και δημιουργική απασχόληση μέσα από ομαδικές και εξατομικευμένες δράσεις, σε απολύτως προστατευμένο και οικείο περιβάλλον.
  • Έκφραση συναισθημάτων με ποικίλους τρόπους και με τη χρήση διάφορων μέσων κατάλληλων για παιδιά.
  • Ενίσχυση επικοινωνίας και εξωστρέφειας.
  • Κοινωνικοποίηση, αποδοχή του άλλου, συνεργασία και ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος.
  • Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 25 παιδιά με αναπηρία, ενώ χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ιδίους πόρους του Δήμου Ιλίου!

Το κόστος του προγράμματος φέτος άγγιξε τα 13.000 ευρώ και εξ αιτίας της επιτυχίας του ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος έδωσε ήδη εντολή ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά να συμπεριλάβει περισσότερες ημέρες, περισσότερα παιδιά και περισσότερες δραστηριότητες!

Εμπνευστής του προγράμματος ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος από την αρχή της σχολικής χρονιάς συντόνισε από κοινού με τον διευθυντή του σχολείου κ. Αθανασόπουλο όλο το σχεδιασμό του προγράμματος, μέσα από πολλές συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών και τους δασκάλους τους, ώστε να κατανοήσουν και να καλύψουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις εξειδικευμένες, ατομικές, εκπαιδευτικές  ανάγκες του καθενός. 


Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ ΜΑ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ!



«Θέλω να αγιάσω μα δε με αφήνουν»!
Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Τόλεγα σε φίλους, τόλεγα κυρίως στον εαυτό μου τις τελευταίες μέρες ότι θάπρεπε ίσως - ΙΣΩΣ ΛΕΩ- να συζητήσουμε, έστω μέσα από διαδικτυακά φόρουμ, έστω μέσα από Social Media- το ενδεχόμενο να δοθεί κάποια πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση , εάν οι βασικές της δεσμεύσεις για τις απολύσεις, τις συντάξεις, τα επικουρικά τουλάχιστον, αρχίσουν να υλοποιούνται.. Ένοιωσα την ανάγκη να δείξω καλή διάθεση, να δω κάποια πράγματα θετικά, να δώσω λίγο «λάσκο» στην πίεση που ασκείται μήνες τώρα και να αρχίσω να παρατηρώ πολύ προσεκτικά την πορεία ενεργειών, αποφάσεων και μέτρων.

Θέλησα να…αγιάσω. Αλλά όπως λέει η λαϊκή παροιμία, «Εγώ θέλω ν αγιάσω αλλά δεν μ αφήνουν». Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Δεν θέλουν; Δεν μπορούν; Δεν το καταλαβαίνουν; Δεν έχουν ιδέα τι λένε και τι κάνουν; Αδιαφορούν για το ειδικό βάρος των αποφάσεών τους;

Και για παράδειγμα : Διαβάζω ότι ο ΤΑΙΠΕΔ ( καλή κουβέντα γι αυτό το «μόρφωμα» δεν έχω ακούσει ποτέ κι από κανέναν) «βγάζει στο σφυρί» 12 υπέροχα νεοκλασικά στην Πλάκα. Και με πιάνει φρίκη. Τι λέει το δημοσίευμα;

«Όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο σε αυτόν τον τόπο. Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ 12 ακίνητα, στην πλειοψηφία τους Διατηρητέα, που βρίσκονται στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Στο δελτίο τύπου μέσω του οποίου ανακοίνωνε τους υποψήφιους αγοραστές του Αφάντου στη Ρόδου, το ΤΑΙΠΕΔ σημείωνε, παράλληλα, ότι βγάζει στο σφυρί μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών 26 ακόμη ακίνητα, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην Πλάκα.

Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το ΤΑΙΠΕΔ πρωτοπορεί προχωρώντας στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Για τα ακίνητα αυτά θα πρέπει επίσης να υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού (το οποίο είναι ο ιδιοκτήτης τους), καθώς και με την Αρχαιολογία προκειμένου να ξεκαθαρίσουν οι χρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι ήπιες. Μπορεί δηλαδή να προσελκύσουν επιχειρηματίες οι οποίοι θα θελήσουν να τα εκμεταλλευτούν για εμπορικούς λόγους.»

Σ αυτή την απόφαση, υπάρχει τουλάχιστον το θετικό σημείο ότι η κυριότητα παραχωρείται για 99 χρόνια και μετά, η κυριότητα θα επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο. Αναρωτιέμαι ποιος θα βρίσκεται τότε εδώ για να το διαπιστώσει αλλά τουλάχιστον, κάπως σώζονται τα προσχήματα. Δεν τα …ξεπουλάμε, τα…νοικιάζουμε. Κι όποιος θέλει το πιστεύει, το 2114.

Το επόμενα ωστόσο «σύμπτωμα γενικής …ακράτειας», μας λέει ότι : « Ένας ακόμη διοικητής δημόσιου νοσοκομείου χωρίς νόμιμο τίτλο σπουδών εντοπίστηκε από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών του οποίου ο διορισμός στο ΕΣΥ ανακλήθηκε από τον υπουργό κ Βορίδη, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η «παθογένεια» των τυπικών προσόντων του. Ο κ. Κουκάκης, εκτελωνιστής στο επάγγελμα, είχε διοριστεί και κατά τη διετία 2008- 2010 στη διοίκηση του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο». Σύμφωνα με την απόφαση ανάκλησης, ο κ. Κουκάκης διορίστηκε στην εν λόγω θέση «καταθέτοντας στην υπηρεσία μας αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας τα οποία όμως έχουν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης».

Αλήθεια, πόσοι τέτοιοι υπάρχουν; Θα μου πεις βέβαια ότι και γιατί να είναι απαραίτητα γιατρός ο Διοικητής ενός νοσοκομείου; Θα απαντήσω: «Αμ τι να είναι;» Και θα μου ξαναπείς: «Εκτελωνιστής αλλά με μεταπτυχιακό στην τελωνειακή νομική, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.». Και μ αυτή τη λογική, ο άνθρωπος αυτός – που είναι σίγουρο ότι πτυχία έχει και μορφωμένος είναι- θα μπορούσε να διοριστεί «Διοικητής» οπουδήποτε αφού «Διοίκηση» θα ασκεί, δεν θα κάνει…εγχειρίσεις. Αλλά σ αυτό το επιχείρημα, δεν έχω να πω τίποτα. Απλώς…φρικάρω περισσότερο.

Ήρθε όμως και το τρίτο, κολλητά, στο …καπάκι όπως λέμε για να νοιώσω τα πρώτα συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου αφού γύρισα λίγα χρόνια πίσω και θυμήθηκα τι γινόταν και τι λεγόταν τότε. Λοιπόν: το έβδομο τμήμα του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ απέρριψε τις προάλλες όλα τα επιχειρήματα που επικαλείται η Ελλάδα και την προσφυγή που είχε καταθέσει στο σύνολό της και επικύρωσε την απόφαση του 2009, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απαιτούσε την επιστροφή αγροτικών ενισχύσεων ύψους 3847,4 εκατ. ευρώ, οι οποίες χορηγήθηκαν σε Έλληνες αγρότες στη διετία 2008-2009. Είχε – τότε- κρίνει ότι οι ενισχύσεις ήταν ασύμβατες με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς της Ένωσης.

Τον Ιανουάριο του 2009, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έμαθε για τις αντισταθμιστικές πληρωμές που θα κατέβαλε ο ΕΛΓΑ, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί παραγωγοί το έτος 2008, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ξέραμε ότι η απόφαση δεν ήταν νόμιμη, κάναμε το «μάγκα» και τα δώσαμε τα λεφτά ( εκλογές θα ερχόντουσαν προφανώς), μας τράβηξαν το αυτί και μας είπαν να τα δώσουμε πίσω αλλά εμείς….. « λεφτά υπάρχουν».

Τι θα κάνουν τώρα; Ποιος θα πληρώσει τα κοντά 400 εκατομμύρια; Ποιος θα καταστραφεί; Ποιος θα φαλιρίσει; Ποιος θα πάει για αυτοκτονία;

Αυτά. Δεν μ αφήνουν ν αγιάσω δηλαδή.




Ο ΤΥΦΛΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΣΣΕΙ



Μαθήματα ζωής από έναν τυφλό φωτογράφο

Ο φωτογράφος Brenden Borellini αποδεικνύει με τη ζωή του ότι η δύναμη της θέλησης μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Γεννήθηκε με κώφωση και μερική τύφλωση και έγινε ένας αναγνωρισμένος φωτογράφος!

Η δύναμη της θέλησης μπορεί να δώσει στον άνθρωπο απίστευτες δυνατότητες. Ένα μοναδικό παράδειγμα ανθρώπου που ξεπερνάει κάθε φαντασία είναι ο Brenden Borellini.

Με καταγωγή από την Αυστραλία, ο Brenden Borellini γεννήθηκε με κώφωση και περιορισμένη όραση, η οποία μετά από μερικά χρόνια μετατράπηκε σε ολική τύφλωση! Αυτό όμως δεν τον απέτρεψε από το να ακολουθήσει την καρδιά του!

Τελείωσε παρά τις όποιες δυσκολίες το πανεπιστήμιο, όντας μάλιστα ο πρώτος κουφός και τυφλός Αυστραλός, που τα πέτυχε.

Το 1989 βραβεύτηκε με τον τίτλο "Νεαρός Αυστραλός της Χρονιάς" για τη δύναμη που επέδειξε στη ζωή του.

Στη συνέχεια, ο Brenden Borellini ασχολήθηκε μέσω ειδικής ομάδας για άτομα με αναπηρία, με τη φωτογραφία!

Με ειδική εκπαίδευση και με τη βοήθεια του δασκάλου του, κατάφερε να δει τον κόσμο με τα δικά του μάτια, και αφού έμαθε για τις βασικές ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, ο Brenden Borellini μπορούσε πλέον να τραβάει φωτογραφίες.

Για την καλύτερη αποτύπωση στις φωτογραφίες, έχει έναν βοηθό, ο οποίος προσπαθεί να του περιγράψει σε γραφή Μπράιγ (!) το αντικείμενο ή το τοπίο που έχει μπροστά του.

Ο Brenden Borellini είναι πραγματικά ένας άνθρωπος που πορεύεται με τη δύναμη της θέλησης και δίνει το παράδειγμα σε όσους έχουν προβλήματα αναπηρίας.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο:
http://www.vimeo.com/100071875#at=1


Πηγή: http://www.newsit.gr/


Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ



Πιστοποιητικό προσβασιμότητας σε ξενοδοχεία

Το διεθνές πρότυπο Accessibility pass για την πιστοποίηση της προσβασιμότητας σε ξενοδοχεία, που αποτελεί παγκόσμια εφαρμογή, παρουσιάστηκε χθες για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το πρότυπο πιστοποιεί την προσβασιμότητα υποδομών και υπηρεσιών των ξενοδοχείων καθώς και την ικανότητα των εργαζομένων σε αυτά να εξυπηρετούν τα άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και άτομα με αναπηρία.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Το διεθνές πρότυπο Accessibility pass για την πιστοποίηση της προσβασιμότητας σε ξενοδοχεία, που αποτελεί παγκόσμια εφαρμογή, παρουσιάστηκε χθες για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το πρότυπο πιστοποιεί την προσβασιμότητα υποδομών και υπηρεσιών των ξενοδοχείων καθώς και την ικανότητα των εργαζομένων σε αυτά να εξυπηρετούν τα άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και άτομα με αναπηρία.

Ολοκληρώθηκε δε, έπειτα από δύο χρόνια διαδικασιών από την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία PeopleCert με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Για την επίβλεψη της ποιότητας του προτύπου και την επικύρωση νέων εκδόσεων έχει συσταθεί ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς στον χώρο του προσβάσιμου τουρισμού διεθνώς, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο διευθυντής Ερευνών του Κέντρου δρ Ευάγγελος Μπεκιάρης και ο σύμβουλος Τουρισμού και τέως γ.γ. του υπ. Τουρισμού, Ιωάννης Άγγλος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο γενικός διευθυντής της PeopleCert, Κωνσταντίνος Κεσεντές, ανέφερε ότι το πρότυπο υποστηρίζεται από 18 φορείς σχετικούς με την προσβασιμότητα σε 9 ευρωπαϊκές χώρες.

Ξεκίνησε πιλοτικά η εφαρμογή.

Η εφαρμογή του έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά στην Ελλάδα με την πιστοποίηση 19 ξενοδοχείων και 164 εργαζομένων τους. Για την PeopleCert σημείωσε ότι διαθέτει 129 εργαζομένους και 1.000 εξωτερικούς συνεργάτες. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει 3,5 εκατ. εξετάσεις πιστοποίησης σε 22 γλώσσες. Τον τελευταίο χρόνο έχει διοργανώσει εξετάσεις σε 110 χώρες.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στη σημασία της πιστοποίησης Accessibility pass για την προσβασιμότητα στα ξενοδοχεία. Παράλληλα, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού εξετάζει κάθε πιθανή χρηματοδοτική παρέμβαση με ευρωπαϊκούς πόρους για την αναβάθμιση των υποδομών των ξενοδοχείων που θα θελήσουν να αποκτήσουν το σήμα προσβασιμότητας.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»


ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟ THISISRADIO.GR ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ!



Τον παλμό της πόλης μετέδωσε παγκόσμια με το δικό του αξιόπιστο και μοναδικό τρόπο το www.thisisradio.gr, έχοντας υπαίθριο στούντιο ζωντανής μαραθώνιας μετάδοσης της Λευκής Νύχτας του Δήμου Ιλίου, εκδήλωση που ξεκίνησε το 2013 πανελλαδικά για πρώτη φορά από το Ίλιον και έγινε θεσμός!



Από νωρίς το μεσημέρι και έως το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, όλοι οι γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σταθμού και εξωτερικοί συνεργάτες, μετέφεραν το κλίμα και δηλώσεις καταστηματαρχών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και απλών πολιτών, από κάθε γωνιά του Ιλίου!



Ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο, είχαν εξασφαλίσει μουσικά δρώμενα σε πολλές πλατείες, ενώ όλα τα μαγαζιά είχαν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις ανάλογες με την περίσταση.



Πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αθλητές, τραγουδιστές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, καλλιτέχνες κλπ. Πέρασαν μπροστά από τα μικρόφωνα του Thisisradio το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιουνίου 2014! Μεταξύ άλλων ξεχώρισαν οι καλεσμένοι:
-Νίκος Ζενέτος – Δήμαρχος Ιλίου
-Σοφία Βούλτεψη – βουλευτής, Κυβερνητική Εκπρόσωπος
-Πάνος Σόμπολος – δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΕΣΥΕΑ
-Παναγιώτης Κουρουμπλής – Βουλευτής
-Κώστας Τουρνάς – Τραγουδιστής
-Μίμης Δομάζος – Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού
-Τάνια Ιακωβίδου – Βουλευτής
-Γιάννης Καλαμπόκης – Καλαθοσφαιριστής, Αντιπρόεδρος Π.Σ.Α.Κ.
-Παύλος Χαικάλης – Βουλευτής
-Γιάννης Παναγιωτόπουλος – Γενικός Γραμματέας ΜΜΕ
-Βασίλης Οικονόμου – Βουλευτής
-Φάνης Τσαούσης – Κυπελλούχος Ελλάδος στο Handball (ΑΕΚ)
-Κατερίνα Σπαθάρου – Καλαθοσφαιρίστρια
-Θάνος Καλιόρας – Ηθοποιός
-Γιώργος Βαρβαδούκας – Πρόεδρος Σκακιστικού Κύκλου Ιλίου
-Βαγγέλης Αυγουλάς – Αντιδήμαρχος Ιλίου
-Παντελής Νικολαίδης Διευθυντής ΙΕΚ Ιπποκράτειος, συνεργάτης Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών ΙΕΚ
-Θεοφάνης Γκίκας – μουσικός
-Μαρία Λάγιου – τραγουδίστρια
-Κώστας Σουλιώτης – συνθέτης



Το γενικό δημοσιογραφικό συντονισμό της ροής του προγράμματος για το Thisisradio είχε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο οποίος συμπαρουσίασε τρεις ραδιοφωνικές ώρες μαζί με τους Μπάμπη Καρπούζο, Βαγγέλη Αυγουλά και Άρη Τσιμόγιαννη, ενώ πολύτιμη στο ραδιοφωνικό μαραθώνιο ήταν και η βοήθεια των ραδιοφωνικών παραγωγών του σταθμού Γεωργίας Τσιλιάνη, Γιώργου Κελεσίδη, Κατερίνας Γιατζόγλου, Γιώργου Αναστόπουλου, Ανδρέα Νταγιάκου, Χρήστου Γκόνη και Θάνου Καρπούζου.



Τα μέλη του Δ.Σ. του thisisradio.gr χρωστούν ένα μεγάλο και ουσιαστικό Ευχαριστώ και σε όλους όσους backstage εργάστηκαν σκληρά και αθόρυβα για να οδηγήσουν σε αυτή τη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία: Πρόκειται για τους Χρήστο Καρκαλέτση, Αριέτα Ζιόγου, τον ηχολήπτη και ραδιοφωνικό παραγωγό Δημήτρη Αμπατζή και τη βοηθό ηχοληψίας Μαρία Δρούλια, τις Αλεξάνδρα και Εύη Ζενέτου, καθώς και τους συνεργάτες του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια» Εύα Πολυδώρου και Νίκο Πολύδωρο.



Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους φίλους του Thisisradio.gr  (Φάνης Coiffure) έγινε και παρουσίαση πλούσιου φωτογραφικού υλικού από εκπομπές και δράσεις του σταθμού μας αλλά και παρουσίαση έργων τέχνης των εικαστικών δημιουργών Γιάννη Ερμίδη, Έλενας Τσιμόγιαννη και Enris Prifti.



Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ TREACHER COLLINS ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ταχ. Δ/ νση: Αριστοτέλους 19
Ταχ, Κώδικας Αθήνα ΤΚ10187
Πληροφορίες • Φ. Καλύβα
Τηλέφωνο 2132161326 .
Fax (210) 5237384
e- mail: ddy@yyka.gov.gr
fkaliva@yyka.gcfv;gr

Αθήνα 19/6/2014
Αριθ. Πρωτ.: Υ1/Γ.Π.οικ.54359
ΠΡΟΣ: ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ένταξη του συνδρόμου Treacher Collins σε ομάδα νοσημάτων που τυγχάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων»
Σχετ. Η υπ' αρ. 14 απόφαση της 244ης / 18.2.2014 Ολομέλειας τον Κ.ΕΣ.Υ.

Το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε την ανωτέρω σχετική απόφαση του Κ.Ε.Σ.Υ. που έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας, σύμφωνα με την οποία τo σύνδρομο Treacher Collins εντάσσεται στην ομάδα των σπανίων νοσημάτων που πρέπει να τυγχάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων σε επίπεδο προνοιακών παροχών καθώς και παροχών περίθαλψης;

Ειδικότερα στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται ότι «Σύμφωνα με την υπάρχουσα διεθνή εμπειρία για το σπάνιο αυτό σύνδρομο σοβαρής γναθοπροσωπικής δυσόστωσης, απαιτείται σειρά κρανιοπροσωπικών επεμβάσεων με επισταμένη ορθοδοντική θεραπεία και, ακόμη επιβάλλεται μακροχρονίως η συνδρομή πολλών άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, όπως Ωτορινολαρρογγολόγων,  Πλαστικών Χειρουργών, Λογοθεραπευτών, Παιδοψυχιάτρων και Παιδοψυχολόγων.

Τα ανωτέρω συνιστούν σοβαρό λόγο ένταξης του συνδρόμου ‘Treacher Collins’ στην
ομάδα των σπανίων νοσημάτων που πρέπει να τυγχάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων σε επίπεδο προνοιακών παροχών καθώς και/παροχών περίθαλψης,». ·

«ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»: ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ…

''Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και
για το δίκαιο.
Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα
ματώσουν απ΄τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες – μα ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων
Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζει την αδικία.
Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή.
Έτσι λίγο να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια
αφήνεις χιλιάδες παιδιά να κομματιάζονται την ώρα που παίζουν ανύποπτα στις
πολιτείες
μια στιγμή αν κοιτάξεις το ηλιοβασίλεμα
αύριο οι άνθρωποι θα χάνουνται στη νύχτα του πολέμου
έτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω από τις οβίδες.
Δεν έχεις καιρό
δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη
ή το παιδί σου.
Δε θα διστάσεις.
Θ΄απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου
Θ΄απαρνηθείς τη βραδινή ξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι
για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο.
Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς.
Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ,
να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι
είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄το κόκκινο στόμα της αγάπης σου
Να την ακούς να σου λέει τα όνειρα της για το μέλλον.
Μα εσύ πρέπει να τ΄αποχαιρετήσεις όλ΄αυτά και να ξεκινήσεις
γιατί εσύ είσαι υπεύθυνος για όλες τις φυσαρμόνικες του κόσμου,
για όλα τ΄άστρα, για όλες τις λάμπες και
για όλα τα όνειρα
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί να σε κλείσουν φυλακή για είκοσι ή
και περισσότερα χρόνια
μα εσύ και μες στη φυλακή θα θυμάσαι πάντοτε την άνοιξη,
τη μάνα σου και τον κόσμο.
Εσύ και μες απ΄ το τετραγωνικό μέτρο του κελλιού σου
θα συνεχίσεις τον δρόμο σου πάνω στη γη .
Κι΄ όταν μες στην απέραντη σιωπή, τη νύχτα
θα χτυπάς τον τοίχο του κελλιού σου με το δάχτυλο
απ΄τ΄άλλο μέρος του τοίχου θα σου απαντάει η Ισπανία.
Εσύ, κι ας βλέπεις να περνάν τα χρόνια σου και ν΄ ασπρίζουν
τα μαλλιά σου
δε θα γερνάς.
Εσύ και μες στη φυλακή κάθε πρωί θα ξημερώνεσαι πιο νέος
Αφού όλο και νέοι αγώνες θ΄ αρχίζουνε στον κόσμο
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος


Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να πεθάνεις ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αποβραδίς στην απομόνωση θα γράψεις ένα μεγάλο τρυφερό
γράμμα στη μάνα σου
Θα γράψεις στον τοίχο την ημερομηνία, τ΄αρχικά του ονόματος σου και μια λέξη :
Ειρήνη
σα ναγραφες όλη την ιστορία της ζωής σου.
Να μπορείς να πεθάνεις ένα οποιοδήποτε πρωινό
να μπορείς να σταθείς μπροστά στα έξη ντουφέκια
σα να στεκόσουνα μπροστά σ΄ολάκαιρο το μέλλον.
Να μπορείς, απάνω απ΄την ομοβροντία που σε σκοτώνει
εσύ ν΄ακούς τα εκατομμύρια των απλών ανθρώπων που
τραγουδώντας πολεμάνε για την ειρήνη.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.''

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 



Ένα κοριτσάκι κλείνει τα μάτια της κούκλας της για να μη δει το φριχτό κόσμο των μεγάλων, την ίδια ώρα που όλοι μας ατάραχοι ψάχνουμε -χωρίς να συμμετέχουμε-, αν είχαν επιτυχία και που έγιναν οι άοσμες φιλειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ της Γάζας, ενώ οι τηλεοράσεις μας κάτι μπορεί να πουν για «σφαγή αμάχων» στο τελευταίο θέμα του δελτίου ειδήσεων, μεταδίδοντας παράλληλα χωρίς σχόλια τη δήλωση του Ισραηλινού πρέσβη στις ΗΠΑ ότι «ο Ισραηλινός στρατός δικαιούται το Νόμπελ Ειρήνης γιατί επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση στη Γάζα»… Διαφωνείτε;;; «Καληνύχτα Κεμάλ! Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ»…

Ησυχία να κάνετε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν δολοφονούνται!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ


Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ



Αυτές είναι οι εξετάσεις που δεν θα αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ!

Εξετάσεις που αφορούν τουλάχιστον οκτώ ειδικότητες, δεν θα αποζημιώνει πλέον ο ΕΟΠΥΥ, σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά και στην Αρκαδία.


Έπειτα από μελέτη, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του amna.gr, ο οργανισμός «έβγαλε» από το σύστημα κωδικούς εξετάσεων, για τις οποίες έχει παρατηρηθεί ότι υπήρχαν συχνά διπλές καταχωρήσεις της ίδιας εξέτασης, κάποιες περιλαμβάνονται σε άλλες εξετάσεις, άλλες είναι παρωχημένες και δεν χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ιατρική πράξη, ενώ αρκετές περιλαμβάνονται στην ιατρική επίσκεψη και δεν τιμολογούνται μεμονωμένα.

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ στηρίχθηκε στο πόρισμα πενταμελούς επιτροπής, που συστάθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών Βιοπαθολόγων- Κυτταρολόγων- Παθολογοανατόμων.

Επίσης, παρατηρήσεις και προτάσεις έγιναν και από επιστημονικές εταιρείες (Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών και Καρδιολόγων Ελλάδας, Ωτορινολαρρυγγολογική εταιρεία, Οφθαλμολογική εταιρεία, Ενδοκρινολογική εταιρεία, Νευρολογική εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας).

Οι διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο δεν θα αποζημιώνονται στο εξής, καθώς έχουν ήδη εξαιρεθεί από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.


Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η
ΚΩΔΙΚΟΣ 
ΤΙΜΗ
1
Αλκαλική φωσφατάση λευκών αιμοσφαιρίων
110000039
3,43
2
Δοκιμασία κατακρατήσεως αιμοπεταλίων 
110000042
4,49
3
Εξέταση αίματος για μέτρο ερυθρών αιμοσφαιρίων
110000100
2,88
4
Εξέταση για συστολή θρόμβου και αιμοπετάλια ανά
110000102
2,26
5
Αρυλική σουλφατάση Α (λευκά)
110000113
9,51
6
Αρυλική σουλφατάση Β (λευκά)
110000114
14,23
7
THROMBOTEST
110000129
7,16
8
Ποσοτικός προσδιορισμός Fe (σίδηρος) στο ήπαρ, σπλήνα ανά
110000131
4,75
9
Ποσοτικός προσδιορισμός Vir C στα λευκά αιμοσφαίρια
110000132
2,23
10
Ποσοτικός προσδιορισμός ΑΤΡ ερυθρών αιμοσφαιρίων
110000136
581,07
11
Πρωτεϊνες οξείας φάσεως (νεφελομετρικά ανά πρωτεΐνη)
110000269
4,4
12
Βασική πρωτεΐνη μυελίνης στο ΕΝΥ
120000072
20,54
13
α-Μαννοσιδάση (λευκά)
130000021
5,02
14
Προσδιορισμός κινητικού ιξώδους
130000053
4,49
15
Εξέταση κοπράνων πλήρως δι' αμμωνίαν, οργανικά οξέα κ.λ.π. κατά Coipon
130000087
5,22
16
α-Mαννοσιδάση πλάσματος
130000130
11,89
17
Αρυλική Σουλφατάση Α ούρων
130000131
14,23
18
Αρυλική Σουλφατάση Α (πλάσμα)
130000132
11,89
19
Ποσοτικός προσδιορισμός βλεννοπολυσακχαριτών ούρων,   μέθοδος σχηματισμού συμπλοκών με ALGIAN BLUE
130000163
123,26
20
Ποσοτικός προσδιορισμός Fe στα ούρα
130000192
4,75
21
Ηλεκτροφόρηση λευκωμάτων εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ENY) με συμπύκνωση
130000194
4,75
22
Δοκιμασία ούρων κατόπιν χορηγήσεως χρωστικών
150000011
2,88
23
Αναζήτηση σπειροχαίτης δι΄ υπερμικροσκοπίου
150000016
8
24
Εξέταση γάλακτος γυναικός συνήθης
150000035
2,88
25
Αντίδραση Zondek - Friedman
150000039
14,23
26
Ενοφθαλμισμός ζώων για κοινά μικρόβια εκτός της αξίας των μυών
150000040
5,22
27
Ενοφθαλμισμός ζώων για Koch εκτός της αξίας των μυών
150000041
8,01
28
Παρασκευή αυτεμβολίων
150000055
8,63
29
Για εξέταση κηλίδων σπέρματος, πύου, μηκωνίου κοπράνων, διαφόρων ιστών του σώματος
150000068
2,88
30
Για εξέταση κηλίδων αίματος δια των χρωματικών κρυσταλλογραφικών και φασματοσκοπικών μεθόδων για κάθε μια ξεχωριστά
150000069
7,63
31
Για εξέταση αίματος προς καθορισμό της φύσεως αυτού (Ulenbruhen Ricret κ.λ.π.)
150000070
1,76
32
Τιτλοποΐηση αντισωμάτων εγκύων
150000073
42,67
33
Waler Rose
150000080
4,17
34
Δοκιμασία Latex
150000086
7,16
35
Ames Ona
150000102
4,75
36
Prolk - m
150000103
3,43
37
DERMO TEST
150000105
8,28
38
Ιολογικός Έλεγχος
150000108
5,22
39
Ηλεκτροφόρηση αντίθετης φοράς για εχινοκοκκίαση
150000122
4,75
40
Ηλεκτροφόρηση αντίθετης φοράς για μηνιγγίτιδα 
150000123
9,51
41
Ηλεκτροφόρηση αντίθετης φοράς για αντιγόνα σε υγρά σώματος   
150000124
9,51
42
Αναζήτηση αντιγόνων με επισυγκόλληση   
150000125
1,76
43
Β2 Μικροσφαιρίνη ούρων
120000496
9,51
44
Α1? Μικροσφαιρίνη ούρων
120000497
12,38
45
Οιστρόνη αίματος (E1)
160000097
12
46
Ελεύθερη τεστοστερόνη αίματος
160000127
9,51
47
Αντιμιτοχονδριακά αντισώματα (AMA ή ANTI-AMA)
120000097
8,28
48
Προσδιορισμός κατεχολαμινών ούρων
160000004
22
49
Προσδιορισμός αδρεναλίνης ούρων ή επινεφρίνη ούρων 24ώρου
160000007
12,38
50
Προσδιορισμός νοραδρεναλίνης ούρων ή νορεπινεφρίνη ούρων 24ώρου
160000008
41,03
51
Προσδιορισμός αλδοστερόνης ούρων (ALDO )       ανα δείγμα:
160000013
16,46
52
Ολικές γονοδοτροπίνες FSH ούρων 24ώρου
160000014
4,75
53
Ολικές γονοδοτροπίνες LH ούρων 24ώρου
160000015
10
54
Οιστρογόνα ή πρεγναδιόλη ούρων 24ώρου, ανά
160000039
15,85
55
Πρεγναδιόλη
160000043
12,38
56
Μελανοκυτταροτρόπος ορμόνη
160000051
12,38
57
Αγγειοτονίνη Η
160000053
6,66
58
Προσδιορισμός 17 κετοστερινοειδών στα ούρα απλή (17 HO)
160000063
10
59
Διαχωρισμός κλασματικός 17 κετοστερινοειδών
160000064
20
60
Προσδιορισμός των 11 οξυστερινοειδών ή των οιστρογόνων ή της πρεγναδιόλης και λοιπών ορμονών
160000065
6,66
61
Ανάστροφη τριιωδοθυρονίνη ορού (RT3)
160000067
18,99
62
Θυροξινοδεσμευτική σφαιρίνη ορού (TBG) (σφαιρίνη δεσμεύουσα την Τ4)
160000084
9,51
63
Υποθαλαμικός γοναδοτροπικός παράγοντας ορού (GNRH)
160000089
9,51
64
Αντιδιουρητική ορμόνη - ADH
160000093
28,47
65
Οπισθοβολβικές ενέσεις οινοπνεύματος κ.λ.π.
400000021
1,76
66
Κορεπραξία δια φωτοπηξίας
400000025
21,72
67
Εξέταση δι' Adaptometre προσαρμογή στο σκότος
400000035
4,49
68
Οφθαλμοδυναμομέτρηση
400000039
2,26
69
Τονογράφημα
400000041
2,26
70
Ηλεκτροτανογραφία
400000042
5,46
71
Τονομέτρηση (ΠΔ 157/74)
400000045
2,26
72
Οπτικός νυσταγμός
400000058
2,41
73
Ορθοπτική άσκηση
400000060
2,41
74
Προσαρμογή στο σκότος
400000062
3,17
75
Τεστ υδροποσίας
400000067
2,91
76
Λογοπεδική εξέταση
540043002
4,75
77
Εξαίρεση σιελογόνων ενδοστομικώς (σιελολιθεία)
540043006
6,63
78
Αφαίρεση αλλότριου σώματος φάρυγγας 
540043007
2,88
79
Έλξη υπερώας και οπίσθια ρινοσκόπηση
540043008
2,88
80
Βρογχιακά συρίγγια
540046001
19,81
81
Τραχειοβρογχοσκόπηση
540046002
6,63
82
Βιοψία βρόγχων
540046005
8,01
83
Έμμεσος λαρυγγοσκόπηση μετά εξάλειψης αντανακλαστικών
540048001
2,88
84
Πλύση ωτός απλή
540050006
2,26
85
Εξαίρεση βύσματος μιας πλευράς
540050007
2,26
86
Εξαίρεση βύσματος εκατέρωθεν
540050008
2,88
87
Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) κατ' οίκον προ κόπωσης
220000002
5,22
88
Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) κατ' οίκον μετά κόπωση
220000003
5,22
89
Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) στο ιατρείο μετά κόπωση (με ή χωρίς Laser)
220000005
4,05
90
Ορθοδιάγραμμα καρδιάς
220000007
4,05
91
Βαλληστοκαρδιογράφημα
220000010
4,05
92
Φωνοκαρδιογράφημα
220000012
2,88
93
Σφυγμογράφημα
220000013
3,43
94
Κινηματοαγγειογραφία 
220000016
12,33
95
Ανυσματοκαρδιογράφημα
220000026
5,02
96
Κορυφοκαρδιογράφημα
220000027
2,96
97
Καρωτιδογράφημα
220000028
2,96
98
Ψυχοθεραπεία: α) Ναρκοανάλυση
270000016
4,05
99
Ηλεκτροσόκ: α) Στο ιατρείο
270000018
4,05
100
Ηλεκτροσόκ: β) Στο σπίτι
270000019
4,05
101
Θεραπεία νόσου του Parkinson δια κρυοπηξίας
270000022
128,48
102
Υπνοθεραπεία
270000023
4,49
103
Κοιλιογραφία εγκεφάλου 
270000025
5,46
104
Ηλεκτρομυογραφική εξετάση - Δοκιμασία DESMEDT: γ) Ηχοεγκεφαλογράφημα 
270000030
5,46
105
Ρεογράφημα - Ρεοεγκεφαλοφράφημα
270000033
5,46
106
Ινσουλινοθεραπεία 
270000034
4,49
107
Χαρτογράφηση εγκεφάλου
270000040
35,22
108
Ανάλυση μυϊκού έργου ισχύος
270000047
78,47
109
Ανάλυση κίνησης αυχενικής μοίρας
270000048
87,84
110
Ανάλυση κίνησης οσφυϊκής μοίρας
270000049
87,84
111
Αφαίρεση επιδέσμου μικρού       
380000001
0,65
112
Αφαίρεση επιδέσμου μεγάλου
380000002
1,2
113
Τοποθέτηση γύψου Πυελο-Μηρο-Κνημο-Ποδικού
380007001
15,55
114
Συνεχής έκταση άμεση ή έμμεση
380007002
6,63
115
Τοποθέτηση γύψου Ωμο-Βραχιονο-Πηχεο-Καρπικού
380009002
5,22
116
Άμεση ή έμμεση συνεχής έκταση 
380019002
5,22
117
Αναίμακτη θεραπεία καταγμάτων και παθήσεων οστών λεκάνης
380023001
8,01
118
Τοποθέτηση γύψινου στηθοδέσμου επί παθήσεων σπονδυλικής στήλης
380041001
12,97
119
Ανάταξη καταγμάτων κλειδός
380047001
6,63
120
Ανάταξη καταγμάτων ωμοπλάτης
380047002
8,01
121
Ανάταξη καταγμάτων πλευρών
380047003
2,88
122
Τοποθέτηση γύψου Θωρακο-Ωμο-Βραχιονο-Πηχεο-Καρπικού
380049001
5,22
123
Συνεχής έκταση επί καταγμάτων ωμικής ζώνης
380049002
4,05

Πηγή: www.kalimera-arkadia.gr