meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ...ΑΝΑΓΛΥΦΕΣ!


Οι αναμνήσεις έγιναν… ανάγλυφες
   
Για πολλούς οι οπτικές αναμνήσεις απλά… ξεθωριάζουν. Για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης όμως, είτε δεν υπήρχαν ποτέ, είτε χάθηκαν στην πορεία.

του Χρήστου Δασκαλόπουλου.

Για πολλούς οι οπτικές αναμνήσεις απλά… ξεθωριάζουν. Για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης όμως, είτε δεν υπήρχαν ποτέ, είτε χάθηκαν στην πορεία.

Η εταιρία Pirate3D όμως αποφάσισε να βρει ένα τρόπο να τις επαναφέρει και προσέλαβε τους ανθρώπους της LOLA οι οποίοι εξέλιξαν έναν ειδικό τρισδιάστατο εκτυπωτή για φωτογραφίες ο οποίος μπορεί να τις τυπώνει ανάγλυφα!

Ο στόχος φυσικά ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε τυφλούς ή ανθρώπους με σημαντικά προβλήματα όρασης να «δουν» ξανά τις φωτογραφίες τους!

Φανταστείτε το σαν μία μέθοδο Μπράιγ για φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και οι αντιδράσεις των πρώτων χρηστών που θα δείτε στο βίντεο, θα σας γεμίζουν χαρά και ελπίδα:

https://www.youtube.com/watch?v=f-4AmztnIYw

Πηγή: http://www.thetoc.gr/

ΕΠΕΤΕΙΟΣ! 50 ΧΡΟΝΙΑ DAREDEVIL!


Επέτειος: 50 χρόνια Daredevil

Η Δικαιοσύνη, ως γνωστόν, είναι τυφλή. Το ίδιο συμβαίνει με έναν από τους διασημότερους εκπροσώπους της στις σελίδες των αμερικανικών κόμικς. Υπερήρωας μεν, τυφλός δικηγόρος δε. Ο Daredevil, που εφέτος γιορτάζει 50  χρόνια εκδοτικής ζωής, είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά του: Ριψοκίνδυνος, παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει.

Άρης Μαλανδράκης

Η Δικαιοσύνη, ως γνωστόν, είναι τυφλή. Το ίδιο συμβαίνει με έναν από τους διασημότερους εκπροσώπους της στις σελίδες των αμερικανικών κόμικς. Υπερήρωας μεν, τυφλός δικηγόρος δε. Ο Daredevil, που εφέτος γιορτάζει 50 χρόνια εκδοτικής ζωής, είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά του: Ριψοκίνδυνος, παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει.

 Δημιούργημα του σεναριογράφου Σταν Λι και του σχεδιαστή Μπιλ Έβερετ για την Marvel, ο (κατά κόσμο) Ματ Μέρντοκ έχασε σε νεαρή ηλικία τον πατέρα του, έναν μποξέρ που αρνήθηκε να «στήσει» κάποιον αγώνα και τον σκότωσαν οι γκάγκστερ. Κάτι που τον ώθησε να γίνει απηνής τιμωρός των κακοποιών, όμοια με τον Μπάτμαν. Σαν να μην έφθανε αυτό, έχασε και την όρασή του από μια ραδιενεργό ουσία. Δυστύχημα που τον έκανε να αναπτύξει (σε υπερφυσικό βαθμό) τις υπόλοιπες αισθήσεις του.

Χάρη στην οξυμένη αφή του, ο Daredevil μπορεί να διαβάζει, περνώντας τα δάχτυλά του πάνω από τις τυπωμένες λέξεις. Χρησιμοποιεί την υπερακοή του ως ανιχνευτή ψεύδους στη διάρκεια των ανακρίσεων, εντοπίζοντας τις αλλαγές στους καρδιακούς παλμούς των υπόπτων. Διαθέτει, επίσης, μια μοναδική αίσθηση ραντάρ, όμοια με εκείνη των δελφινιών και των νυχτερίδων, που καταργεί ουσιαστικά το μειονέκτημα της τύφλωσης. Στα παραπάνω προσθέστε ότι είναι μάστερ στις πολεμικές τέχνες, χρησιμοποιώντας ένα δικό του «κοκτέιλ» από τζούντο, ζίου ζίτσου, κουνγκ φου, καποέιρα, αϊκίντο, πάλη και μποξ. Αγαπημένο του εξάρτημα είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο λευκό μπαστούνι τυφλού, που μετατρέπεται σε πολυσύνθετο φονικό εργαλείο.

Στη διάρκεια της μέχρι τώρα ζωής του, ο Daredevil είχε πολλούς σεναριογράφους και σχεδιαστές στο πλευρό του. Αναβαθμίστηκε, ωστόσο, στα χέρια του Φρανκ Μίλερ που έδωσε μεγαλύτερο βάθος στον χαρακτήρα. Στο πέρασμα των χρόνων, ο ήρωας είδε τον κόσμο γύρω του να γίνεται όλο και πιο σκοτεινός. Η αγαπημένη του Κάρεν Πέιτζ κύλησε στα ναρκωτικά και ο μοναδικός φίλος και συνεργάτης του, Φόγκι Νέλσον, κατάντησε κάποια στιγμή άβουλο εργαλείο του οργανωμένου εγκλήματος. Παρά τις αντιξοότητες, ο Daredevil συνέχισε απτόητος την καριέρα του. Εγινε σειρά κινουμένων σχεδίων στην τηλεόραση, μετά βίντεο γκέιμ, ενώ το 2003 μεταφέρθηκε στο σινεμά, με τον Μπεν Άφλεκ να υποδύεται -άνευρα- τον πρωταγωνιστικό ρόλο.



Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΦΑΕΘΩΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ
με επιφύλαξη δικαιωμάτων
 
Tης αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΛΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ» με τον διακριτικό τίτλο «ΦΑΕΘΩΝ», που εδρεύει στο Δήμο Ιλίου Αττικής, στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου αριθμ. 21 & Εφύρας, και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της, Ευάγγελο Αυγουλά.
 
Π Ρ Ο Σ
Το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΟΚΑΝΑ)», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αβέρωφ αριθμ. 21, και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του, Μιχαήλ Κατρίνη.
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ
Το Υπουργείο Υγείας, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους αριθμ. 17, και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό αυτού.
______________________________________
Όπως καλώς γνωρίζετε, τον Νοέμβριο του 2005 ιδρύθηκε το Κέντρο μας, με αποκλειστικό σκοπό την υλοποίηση και επίτευξη ιδρυτικών σκοπών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού Σας, και συγκεκριμένα την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και την πρόληψη των εν γένει εξαρτήσεων (διαδίκτυο, τζόγος κ.λπ.). Έκτοτε δε έχουν συναφθεί μεταξύ ημών διαδοχικά προγραμματικές συμβάσεις, οι οποίες διέπουν τις μεταξύ μας σχέσεις και αφορούν το πλαίσιο υλοποίησης (δικαιώματα, υποχρεώσεις, διάρκεια, προϋπολογισμός χρηματοδότησης κ.λπ.) του αναληφθέντος από το Κέντρο μας προγράμματος πρωτογενούς πρόληψης της χρήσης ουσιών, με πλέον πρόσφατη και ισχύουσα την από 15.10.2012 προγραμματική μεταξύ ημών σύμβαση.
 
Ομοίως δε, γνωρίζετε ότι : ι) για την ετήσια κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μας (όπως και των εξόδων όλων των υφιστάμενων Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων), το Υπουργείο Υγείας εγγράφει κατ’ έτος σε ξεχωριστό ειδικό κωδικό στον ετήσιο προϋπολογισμό του την οικεία χρηματοδότησή σας, ιι) εσείς λαμβάνετε από το Υπουργείο Υγείας την εν λόγω χρηματοδότηση – η οποία σας χορηγείται πέραν του ετήσιου τακτικού οικονομικού προϋπολογισμού Σας, και αντιστοιχεί σε ποσοστό 50% επί των συνολικών ετήσιων λειτουργικών εξόδων μας, και ιιι) εν συνεχεία, και σύμφωνα με τον νόμο και δυνάμει Προγραμματικών Συμβάσεων για την λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης της Εξάρτησης που έχετε συνάψει με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Υγείας, την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και την Ε.Ε.Τ.Α.Α., έχετε αναλάβει την υποχρέωση και οφείλετε να καταβάλετε προσηκόντως και εμπροθέσμως την εν λόγω κατ’ έτος χρηματοδότηση στο Κέντρο μας.
 
Περαιτέρω, γνωρίζετε πολύ καλώς ότι δυνάμει των άνω μεταξύ ημών συναφθεισών προγραμματικών συμβάσεων, αρχικά υπολογίσθηκε και συμφωνήθηκε για κάθε έτος χωριστά το ύψος του συνολικού - ετήσιου - κόστους λειτουργίας του Κέντρου μας, και επί τη βάση αυτή συμφωνήθηκε και καθορίσθηκε με απόλυτη ακρίβεια το ποσό που έχετε αναλάβει την υποχρέωση να μας καταβάλετε κατ’ έτος.
 
Μολαταύτα, με μεγάλη μας απογοήτευση, η οποία έχει πλέον τραπεί σε δικαιολογημένη αγανάκτηση, εσείς από ικανού χρόνου, εντελώς αδικαιολόγητα και αντισυμβατικά, προβαίνετε συστηματικά σε τμηματικές καταβολές ποσών έναντι των εκάστοτε οφειλομένων προς το Κέντρο μας. Αθροιζόμενες δε και αναγόμενες οι εν λόγω καταβολές σε ετήσια βάση, υπολείπονται κατά πολύ των κατ’ έτος οφειλομένων από τον Οργανισμό σας προς ημάς, και τούτο έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η εκτέλεση του προγράμματος πρωτογενούς πρόληψης του Κέντρου μας, και η κάλυψη των πάγιων λειτουργικών και απαραίτητων για την επιβίωση του Κέντρου μας εξόδων.
 
Παρά δε το γεγονός ότι εμείς έχουμε επικοινωνήσει και οχλήσει εσάς  αμέτρητες κυριολεκτικά φορές, και έχουμε υποβάλλει προς εσάς αναρίθμητα έγγραφα αιτήματα (όλως δε ενδεικτικά, αναφέρουμε τα υπ’ αριθμ. πρωτ. 1201/11.09.2012, 1222/03.10.2012, 1299/29.01.2013, 1330/05.03.2013, 1395/14.06.2013, 1404/28.06.2013, 1420/26.08.2013, 1425/05.09.2013, 1440/02.10.2013, 1539/24.02.2014, 1569/13.05.2014, 1573/30.05.2014, 1609/16.09.2014 κ.λπ., έγγραφα απευθυντέα προς τον Οργανισμό Σας), προς τον σκοπό όπως τακτοποιήσετε επιτέλους τις οικονομικές σας εκκρεμότητες, και ομοίως παρά το γεγονός ότι εσείς καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών λειτουργίας μας, λαμβάνετε από το Υπουργείο Υγείας ανελλιπώς και εις το ακέραιο την προβλεπόμενη για τον ανωτέρω σκοπό χρηματοδότηση, καθώς και, εξ’ όσων γνωρίζουμε, συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μας έχετε επανειλημμένως διαβεβαιώσει ότι θα τηρήσετε τις έναντι ημών αναληφθείσες υποχρεώσεις σας, στην πραγματικότητα μας εμπαίζετε, και τούτο καταχρώμενοι κάθε έννοιας χρηστών ηθών, και αδιαφορώντας και γι’ αυτό ακόμα το εξαιρετικά ευαίσθητο αντικείμενο της συνεργασίας μας, θέτετε ανερυθρίαστα σε κίνδυνο τη λειτουργία του Κέντρου μας, η οποία είναι ζωτική για μια ιδιαιτέρως ευάλωτη κατηγορία πολιτών, η προστασία δε αυτής αποτελεί κατά τις διακηρύξεις σας, πρωταρχικό και θεμελιώδες μέλημά σας.
 
Πλέον δε συγκεκριμένως, παντελώς αυθαίρετα και μονομερώς – και κατά παράβαση των μεταξύ ημών συμφωνηθέντων, έχετε καταβάλει σε εμάς : ι) για το έτος 2006 το ποσό των 51.134,22 €, αντί του οφειλομένου ποσού των 81.325,81 €, ιι) για το έτος 2007 το ποσό των 26.790,00 €, αντί του οφειλομένου ποσού των 62.004,29 €, ιιι) για το έτος 2008 το ποσό των 16.137,00 €, αντί του οφειλομένου ποσού των 63.962,00 €, ιν) για το έτος 2009 το ποσό των 55.280,18 €, αντί του οφειλομένου ποσού των 71.858,35 €, ν) για το έτος 2010 το ποσό των 167.348,70 €, αντί του οφειλομένου ποσού των 92.255,09 €, νι) για το έτος 2011 το ποσό των 74.816,00 €, αντί του οφειλομένου ποσού των 113.555,39 €, νιι) για το έτος 2012 το ποσό των 18.000,00 €, αντί του οφειλομένου ποσού των 118.408,00 €, νιιι) για το έτος 2013 το ποσό των 18.000,00 €, αντί του οφειλομένου ποσού των 125.040,00 €, και ιx) για δε το τρέχον έτος 2014 το ποσό των 50.150,00 €, αντί του οφειλομένου ποσού των 134.191,00 €. Από δε τις άνω γενόμενες από εσάς καταβολές, καθώς και από τα έως σήμερα διαθέσιμα στοιχεία του οικονομικού – λογιστικού ελέγχου που διενεργείται στο Κέντρο μας και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και γενόμενου εν πρώτοις του καταλογισμού όλων των οφειλών σας προς ημάς σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι σήμερα εξακολουθείτε παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και οχλήσεις μας, να μας οφείλετε : ι) μέρος της χρηματοδότησης για το λειτουργικό έτος 2012, εκ ποσού 91.232,82 €, ιι) το σύνολο της χρηματοδότησης για το λειτουργικό έτος 2013, εκ ποσού 125.040,00 €, και ιιι) το σύνολο της χρηματοδότησης για το λειτουργικό έτος 2014, εκ ποσού 134.191,00 €, ήτοι εξακολουθείτε να μας οφείλετε το συνολικό ποσό των τριακοσίων πενήντα τριών χιλιάδων επτακοσίων εννέα ευρώ και ογδόντα τριών λεπτών (353.709,83 €) κατά κεφάλαιο.
 
Για τους λόγους αυτούς, ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ, και με ρητή επιφύλαξη παντός ετέρου νομίμου δικαιώματός μας, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ εντόνως για την ως άνω άκρως αντισυμβατική και παράνομη συμπεριφορά σας, και σας ΚΑΛΟΥΜΕ για τελευταία φορά, όπως εντός πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση προς εσάς της παρούσας, μας καταβάλετε το ποσό των 353.709,83 ευρώ, όπως αυτό ανωτέρω αναλύεται, με το νόμιμο τόκο από την επομένη ημέρα της λήξης έκαστου λειτουργικού έτους κατά το οποίο έκαστο των άνω ποσών κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό. Άλλως, σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα λάβουμε εναντίον σας κάθε εκ του νόμου προβλεπόμενο μέτρο για την προάσπιση και διασφάλιση των εννόμων συμφερόντων και δικαιωμάτων μας, ιδία δια της προσφυγής μας ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων και Αρχών.
 
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων ολόκληρο το περιεχόμενο της παρούσας στις οικείες συνταχθησόμενες εκθέσεις επιδόσεως.
 
Ίλιον, 1η Δεκεμβρίου 2014
Για την εξωδίκως δηλούσα αστική
μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΦΑΕΘΩΝ»
Ο νόμιμος εκπρόσωπος
 
 Ευάγγελος Αυγουλάς
 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ


Ήταν πριν 22 χρόνια σαν σήμερα, όταν καθιερώθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Α.με.Α., ανοίγοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο διάλογο για τα  ζητήματα της εκπαιδευτικής και κοινωνικής ένταξης των αναπήρων, η οποία έχει αποτελέσει εδώ και χρόνια αντικείμενο αναλύσεων και επιστημονικών διαξιφισμών ανάμεσα στους θεωρητικούς της εκπαίδευσης, ενώ πλέον εμφανίζεται και ως δομικό στοιχείο της εκπαιδευτικής πολιτικής σε πολλές χώρες.

Στην ελληνική πραγματικότητα, όμως, οι συνθήκες δεν ήταν ακόμη ώριμες ή έτοιμες για την εισαγωγή και εφαρμογή της ενταξιακής προσέγγισης στην εκπαίδευση και την κοινωνία, καθώς οι ενταξιακές πρακτικές ήταν – και, δυστυχώς, έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι συνεχίζουν να είναι – οργανωμένες γύρω από τη λογική της αποτυχίας, της ανεπάρκειας και κατά συνέπεια της περιθωριοποίησης.

Η κάλυψη αυτών των εκπαιδευτικών και καθημερινών αναγκών δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πράξη φιλανθρωπίας. Είναι ένα χρέος που δοκιμάζει και κρίνει τελικά την ανθρώπινη  ποιότητα. Τα άτομα με αναπηρία έχουν αποδείξει ότι με την κατάλληλη υποστήριξη, όχι μόνο είναι σε θέση να ενταχθούν κοινωνικά, αλλά και να διακριθούν και να συμβάλλουν στην παραγωγική διαδικασία.

Για να υπάρξει, λοιπόν, η ευκαιρία και η πιθανότητα να επιτευχθεί η ένταξη, είναι απαραίτητο να αξιολογηθούν και να αλλάξουν ριζικά όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται με ζιζανιώδη τρόπο στην προσπάθεια αυτή.

Για τους Χριστιανούς, η ευαισθησία και η ανθρωπιά μας ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες διακρίνονται και κρίνονται. Η πίστη μας στην διδασκαλία του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού αξιολογείται όχι από την οικονομική μας ευχέρεια να προσφέρουμε ελεημοσύνη στους ανθρώπους αυτούς,  αλλά κυρίως από την ποιότητα και τον τρόπο που λειτουργούμε απέναντι στις ομάδες εκείνες που αδυνατούν να ανταποκριθούν αυτόνομα στις βασικές τους ανάγκες.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το θέμα της αναπηρίας αφορά και απασχολεί την Εκκλησία μας, ανοίγοντας καινούργιους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των δομών της Εκκλησίας, προτείνοντας λύσεις για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την πνευματική καλλιέργεια όσων ηθελημένα ή μη αντιμετωπίζουν τα Α.με.Α ως κάτι παράξενο και άρα αποδιοπομπαίο. Ενιαίος συνδυασμός και διάχυση της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις σύγχρονες πρακτικές της Εκκλησίας μας, με ισότιμη συμμετοχή στο διάλογο με την πολιτεία και τους αντιπροσώπους των οργάνων των Α.με.Α., πρέπει να αποτελεί κεντρικό στόχο κάθε εθνικής ή τοπικής προσπάθειας για την χωρίς περιορισμούς ένταξη, προσβασιμότητα, ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και αυτόνομη διαβίωση των ανθρώπων αυτών σε όλες τις κοινωνικές δομές και δραστηριότητες. Η ομαλή ένταξη των αναπήρων στο κοινωνικό σύνολο είναι ζήτημα ανθρωπιστικό, και η Εκκλησία εδώ οφείλει να ανοίξει νέους δρόμους, συνδράμοντας τα μέγιστα σε καθετί που θα κάνει τους ανθρώπους αυτούς μέλη μιας κοινωνίας δίκαιης, που θα παρέχει ισότιμη αντιμετώπιση, ασφάλεια και εργασιακή προοπτική σε όλους.

Συνοψίζοντας, κι αντί επιλόγου για το παρόν μήνυμα, λαμβάνοντας υπόψη μας και τη σύγχρονη, επικίνδυνη άνοδο δυνάμεων που υποστηρίζουν απολυταρχικά και απροκάλυπτα τις ακραίες θέσεις τους για τον αποκλεισμό όσων δεν ανταποκρίνονται στα ιδεώδη κατ’ αυτούς πρότυπα, θα δανειστώ ένα σύνθημα που γνωρίζω πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ειδική αγωγή αγαπούν ιδιαίτερα: «Όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι». Γιατί ας μην ξεχνάμε πως όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Πλήρη ασυνεννοησία μεταξύ υπουργείων για τα επιδόματα αναπηρίας διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη
      
Σοβαρά προβλήματα συντονισμού μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη στη διαδικασία χορήγησης προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, μετά από διαμαρτυρίες των ενδιαφερόμενων για την οικονομική ζημιά που υφίστανται εξαιτίας σοβαρών καθυστερήσεων της σχετικής διαδικασίας.

Όπως σημειώνεται από την ανεξάρτητη Αρχή, τα προβλήματα έγιναν εντονότερα από τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Τα θέματα που διαπιστώθηκαν από τη διερεύνηση των αναφορών είναι αφενός η χρονική καθυστέρηση στην εξέταση των πολιτών από τις υγειονομικές επιτροπές, και αφετέρου τα προβλήματα εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου για την εκτίμηση της αναπηρίας σε συνδυασμό με την προϋφιστάμενη νομοθεσία χορήγησης προνοιακών παροχών, όπως ήδη έχει καταγράψει ο Συνήγορος του Πολίτη σε Ειδική Έκθεση.

Η Αρχή επισημαίνει ότι εκτός από την τεράστια καθυστέρηση στη χορήγηση των επιδομάτων, διαπίστωσε πως μεγάλος αριθμός πολιτών χάνει τα αναδρομικά ποσά που δικαιούται, επειδή, σύμφωνα με τις εγκύκλιες οδηγίες, η ημερομηνία έναρξης για την καταβολή της ενίσχυσης είναι η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης στην αρμόδια προνοιακή υπηρεσία του δήμου.

Σύμφωνα με πόρισμα του Συνηγόρου, εντοπίζονται εκτός των άλλων προβλήματα συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και προτείνονται προς το υπουργείο Εργασίας τα εξής:

1. Να τροποποιηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε η παραπομπή για εξέταση από υγειονομική επιτροπή να γίνεται με βάση παραπεμπτικό που θα εκδίδει η αρμόδια υπηρεσία πρόνοιας, το οποίο περιέχει τις απαραίτητες για την πληρότητα της γνωμάτευσης ΚΕΠΑ πληροφορίες, ώστε να είναι πλήρης.

2. Εναλλακτικά στην προηγούμενη πρόταση, να υπάρξει ενημέρωση των κατά τόπους υπηρεσιών πρόνοιας των δήμων από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την υποχρέωση τους να παραλαμβάνουν και να πρωτοκολλούν τις αιτήσεις των πολιτών, έστω και εάν αυτές δεν συνοδεύονται από γνωμάτευση ΚΕΠΑ, με την επιφύλαξη να προσκομιστεί αυτή στη συνέχεια, προς συμπλήρωση του φακέλου.

3. Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου εξέτασης από υγειονομική επιτροπή να διευρυνθεί, ώστε να περιλάβει και άλλες κατηγορίες υποψήφιων δικαιούχων με κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση.


Πηγή: Εφημερίδα «Τα Νέα»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ;



ΤΙ ΕΙΝΑΙ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

3η Δεκέμβρη: ημέρα κοινωνικής διεκδίκησης και διαμαρτυρίας
Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι μια ημέρα μνήμης και γιορτής, αλλά μια ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Το μόνο που γιορτάζουμε στις 3 Δεκέμβρη και κάθε μέρα του χρόνου είναι ότι η αναπηρία είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης, της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Η 3η Δεκέμβρη είναι η ευκαιρία για να διαμηνύσουμε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες, υποκείμενα δικαιωμάτων και όχι αντικείμενα οίκτου.
Η 3η Δεκέμβρη είναι η αποκορύφωση της προσπάθειας ενός ολόκληρου έτους για τη διασφάλιση της αυτοδιάθεσης και της ανεξαρτησίας των ατόμων με αναπηρία και της προστασίας κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού σε βάρος τους.
Η 3η Δεκέμβρη είναι η ευκαιρία για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση των κέντρων λήψης αποφάσεων, των ίδιων των ατόμων με αναπηρία και της ευρύτερης κοινωνίας.

Είναι πλέον νομικά, πολιτικά και ηθικά παραδεκτό ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το άτομο με αναπηρία, ανεξάρτητα από το βαθμό και το είδος της αναπηρίας, είναι φορέας δικαιωμάτων, είναι υποκείμενο της τύχης του. Αυτή η αρχή πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε πολιτικής στη χώρα για την αναπηρία και αυτή η αρχή πρέπει να προωθηθεί από όλους μέσω και της φετινής 3ης Δεκέμβρη.

Με δεδομένο ότι η αναπηρία είναι πλέον υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάθε προσπάθεια που οδηγεί στην επανεμφάνιση του φαινομένου του συμπονετικού συντηρητισμού και του κολακευτικού λαϊκισμού, που είναι ουσιαστικά η μεταμφίεση της φιλανθρωπικής προσέγγισης, εφόσον μέσω αυτού ουσιαστικά αμφισβητείται η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στα ζητήματα της αναπηρίας και υπονομεύεται ο ρόλος του κράτους ως εγγυητή των δικαιωμάτων των πολιτών, πρέπει να αναχαιτιστεί και να απαγορευτεί.

Η αναπηρία δεν έχει χρώμα, διαπερνά τη δράση, την κινητοποίηση και τις παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, όλες τις αρχές, το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό δεν είναι καινοφανές σύνθημα, είναι ο πυρήνας του ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος του Αναπηρικού Κινήματος στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την άλλη θεμελιώδη αρχή του Αναπηρικού Κινήματος «τίποτα για τα άτομα με αναπηρία, χωρίς τα άτομα με αναπηρία». Σε αυτό δε το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο εδράζεται και η οικουμενική θέση ότι η διάσταση της αναπηρίας πρέπει να διαχέεται και να εντάσσεται σε όλες τις πολιτικές, σε όλα τα προγράμματα από τη σύλληψή τους. 

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αναμένουν, επιδιώκουν και διεκδικούν να διαμορφωθούν πραγματικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις ανεμπόδιστης άσκησης των δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από το βαθμό και το είδος της αναπηρίας τους, δεδομένου ότι υφίστανται έντονα την άνιση μεταχείριση και τον αποκλεισμό σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Απαιτούν στην εποχή της οικονομικής κρίσης, της Κυβέρνησης συνεργασίας και του ξεθεμελιώματος του κοινωνικού κράτους, τη θέσπιση εθνικού σχεδίου δράσης για την αναπηρία και προστασίας των ΑμεΑ.


Το Εθνικό Αναπηρικό Κίνημα διεκδικεί:

Tη θεσμική θωράκιση της αναπηρίας μέσω: α) της άμεσης εφαρμογής στη χώρα μας της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ, β) της θέσπισης Εκτελεστικού Νόμου που να εξειδικεύει τα μέτρα και τις πολιτικές που επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας για τα άτομα με αναπηρία, γ) της θέσπισης νομοθεσίας για την τήρηση προδιαγραφών προσβασιμότητας στο Φυσικό και Δομημένο Περιβάλλον, στις Μεταφορές, στην Κοινωνία της Πληροφορίας, στα Αγαθά και τις Υπηρεσίες. 

Τη δημιουργία ενός σύγχρονου Συστήματος Εκπαίδευσης για όλα τα άτομα με αναπηρία μέσω: α) της λήψης μέτρων που να δίνουν σάρκα και οστά στη θεσμικά κατοχυρωμένη υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία, β) της αύξησης των πόρων που διατίθενται για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό ή από άλλους πόρους, γ) της επέκτασης του θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου στα Νηπιαγωγεία, στα Ειδικά Σχολεία και στα Τμήματα Ένταξης των Γενικών Σχολείων όλης της χώρας, δ) της ένταξης των βρεφών/παιδιών με αναπηρία πριν από το 4ο έτος της ηλικίας τους στην Προσχολική Αγωγή με την ίδρυση και λειτουργία βρεφοσυμβουλευτικών και παιδικών σταθμών, ε) της ενίσχυσης του θεσμού των Τμημάτων Ένταξης στα Γενικά Σχολεία για την προώθηση της ένταξης των μαθητών με αναπηρία στο Γενικό Εκπαιδευτικό Σύστημα, στ) της ίδρυσης νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Γενικής, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της αναβάθμισης των ήδη υφιστάμενων, ζ) της αναβάθμισης των υφιστάμενων Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), η) της διασφάλισης μιας Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανοιχτής σε όλους, από την οποία δηλαδή δεν θα αγνοούνται οι ανάγκες των φοιτητών με αναπηρία, των εργαζομένων με αναπηρία και των εκπαιδευτικών με αναπηρία.

Την προώθηση των ατόμων με αναπηρία στην απασχόληση μέσω της α) άμεσης θέσπισης ενός νέου και σύγχρονου νόμου αποκλειστικά και μόνο για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, β) του σχεδιασμού και της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρία, γ) της λήψης μέτρων για την αποτελεσματική εφαρμογή του Ν. 3304/2005 «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού».

Τη θέσπιση ενός ενιαίου αδιάβλητου συστήματος αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας στη βάση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ.

Τη θέσπιση ενός ενιαίου πλαισίου αρχών ασφαλιστικών παροχών στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που να αφορά στο σύνολο των Ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας. 

Τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και§ ολοκληρωμένου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας μέσω: α) της δημιουργίας πανελλαδικά ενός σύγχρονου Δικτύου Μονάδων Αποκατάστασης, β) της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τα άτομα με χρόνιες παθήσεις με την ίδρυση νέων εξειδικευμένων μονάδων και τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων, γ) της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και της διασφάλισης της δημόσιας χρηματοδότησής τους, δ) της ενίσχυσης του τομέα της Πρόνοιας, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι ο πλέον υποχρηματοδοτούμενος, ε) της προώθησης της αποϊδρυματοποίησης και της δημιουργίας δικτύου δομών αυτόνομης, ημιαυτόνομης και προστατευόμενης διαβίωσης, στ) της δημιουργίας ενός εθνικού σχεδίου δράσης για τη μακροχρόνια φροντίδα. 

Την εισοδηματική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, μιας εκ των πλέον φτωχών ομάδων του πληθυσμού που υφίσταται εντονότερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης για την οποία άλλωστε δεν ευθύνεται. 


«ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΜΕΑ,

ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ»



Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

GLOVO.4ALL: ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!


Η Glovo είναι ένα πανελλαδικό δίκτυο υπερδραστήριων εθελοντών, με αξιόλογο εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό, έτοιμο να καλύψει κάθε ανάγκη και να στηρίξει ποιοτικά και ανιδιοτελώς κάθε διοργάνωση που το χρειάζεται!

Εθελοντής όμως μπορεί να θέλει να γίνει ο καθένας. Τι και αν είναι εξωτερικά διαφορετικός; Τι και αν τον χαρακτηρίζει μια εξωτερική ιδιαιτερότητα; Γιατί να μην είναι κάποιος άνθρωπος με κάποια αναπηρία ενεργός εθελοντής αφού «το λέει η καρδιά και η ψυχή του»;;; Πρακτικές απαντήσεις και διέξοδο στα όποια πρακτικά προβλήματα προσβασιμότητας επιχειρούν να δώσουν οι εθελοντές εμπνευστές της Glovo.4all, θέλοντας να παρέχουν  όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις πριν, κατά τη διάρκεια και στη λήξη κάθεevent, ώστε οι ομάδες τους να στελεχώνονται και από ΑμεΑ!

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Παραολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο τυφλών κ. Δημήτρης Αμπατζής, βρέθηκαν στις 14/11ου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε εκπαίδευση εθελοντών της Glovo και έθεσαν με τις παρατηρήσεις τους τη διάσταση των προβλημάτων όρασης σε μια σωστή βάση για συνεργασία με βλέποντες εθελοντές.

Το μέλος της Glovo.4all κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, με κινητική αναπηρία ο ίδιος, προσκάλεσε τους κυρίους Αυγουλά και Αμπατζή σε μια εκπαίδευση ομάδας εθελοντών της Glovo με αφορμή ένα event που οι εθελοντές ανέλαβαν να υποστηρίξουν και όλοι μαζί σημείωσαν, παρατήρησαν και περιέγραψαν τα κατάλληλα πόστα όπου θα μπορούσε να καλύψει με την παρουσία του και ένας εθελοντής με πρόβλημα όρασης!


Οι εμπνευστές της Glovo.4all δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Στην δίχρονη μας πορεία παρατηρήσαμε την απουσία εθελοντών με αναπηρία. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ένας άνθρωπος με αναπηρία να νιώσει ασφάλεια και να προσφέρει άνετα τις εθελοντικές του υπηρεσίες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδανικά του εθελοντισμού. Έτσι προέκυψε ζήτημα για το ποιες αλλαγές πρέπει να εφαρμόσουμε ώστε να απευθυνόμαστε πραγματικά σε όλους.

Έτσι δημιουργήθηκε η GloVo.4all, μέσω της οποίας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε σωστές συνθήκες για άτομα με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ώστε να συμμετέχουν ως εθελοντές στα event μας. Γι’ αυτό τον λόγο ελέγχουμε και ενισχύουμε την προσβασιμότητα των χωρών, τα πόστα των εθελοντών και παρέχουμε όπου χρειάζεται συνοδεία και διερμηνεία.

Όραμα μας η δημιουργία και διαχείριση μιας κοινότητας που, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, θα ενθαρρύνει τη δράση εθελοντών με αναπηρία προωθώντας, έτσι, την ισότητα και την συνεργασία με τελικό στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και αποδοχή.

Ο βασικός μας στόχος είναι η ίδια ενεργοποίηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποια κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να κερδίσουν από τα οφέλη του εθελοντισμού.

Παράλληλα, ο έμμεσος στόχος μας, είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους διοργανωτές σε θέματα προσβασιμότητας και να τους κάνουμε να υπολογίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία ως κοινό αλλά και ως συνεργάτες».

Ο παραολυμπιονίκης κ. Δημήτρης Αμπατζής δήλωσε χαρακτηριστικά: «βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία η οποία αποτυπώνει ένα μωσαϊκό διαφορετικότητας. Δείτε τα πρόσωπα των εθελοντών, δεν ξεχωρίζεις ποιοι έχουν και ποιοι όχι κάποια αναπηρία! Σε αυτή την κατάργηση του διαχωρισμού ήρθα να βοηθήσω και εγώ»!


Το κάλεσμα της Glovo.4all στα ΑμεΑ

Τι μπορείς να κάνεις εσύ τώρα; Αν σ’ ενδιαφέρει να γίνεις εθελοντής σε κάποιο event χωρίς να έχεις άγχος για την προσβασιμότητα ενός χώρου, την επικοινωνία και την υποστήριξη που θα βρεις, στείλε μας mail στο 4all@glovo.com.gr ή μπες στην πλατφόρμα μας και κάνε εγγραφή. Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου για να μας πεις τις ανησυχίες σου και να μας βοηθήσεις να καλύψουμε τις ανάγκες σου καλύτερα.

Βοήθησε μας να σε στηρίξουμε και να πραγματοποιήσουμε τον απώτερο μας στόχο: να δημιουργήσουμε τόσο σωστές συνθήκες ώστε αυτά που ζητάμε τώρα να γίνουν σύντομα αυτονόητα για την δημιουργία ενός event.

Βοήθησέ μας, σε πέντε χρόνια, να μην χρειαζόμαστε…

Δείτε περισσότερα στο


Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου βρέθηκε ο Βαγγέλης Αυγουλάς στις 10 Νοεμβρίου 2014, προσκεκλημένος του Συλλόγου Γονέων, της Διευθύντριας και των δασκάλων του σχολείου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού για τους τυφλούς.

Ο επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών συνομίλησε με μαθητές της Δ’ Ε’ και Στ’ Τάξης του σχολείου, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους γύρω από τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει η καθημερινότητα των νέων με προβλήματα όρασης, ενώ συγκλόνισε περιγράφοντας τις δυσκολίες των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα σήμερα που μόνο ένα στα δέκα από αυτά πηγαίνουν σχολείο: «Όλα θέλουν, αλλά δε μπορούν και γι’αυτό φταίνε οι μεγάλοι και η πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγουλάς στα παιδιά.

Εκείνο που έκανε εντύπωση στους δασκάλους και συγκίνησε το Βαγγέλη Αυγουλά, ήταν όταν τελείωσαν οι δύο διδακτικές ώρες που κράτησε αυτή η διαδραστική συζήτηση και τα παιδιά δεν ήθελαν να βγουν διάλειμμα. Πάρα πολλοί μαθητές περικύκλωσαν τον κ. Αυγουλά και συνέχισαν να συζητούν μαζί του, με τοποθετήσεις πιο ώριμες και από τους μεγάλους, χαρίζοντας έτσι μια μεγάλη ανιδιοτελή αγκαλιά στη Διαφορετικότητα!

Τα παιδιά άγγιξαν τα ανάγλυφα γράμματα της γραφής Braille των τυφλών, έμαθαν τεχνικές συνοδείας ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης, είδαν πώς ένας τυφλός μπορεί να ξεχωρίζει τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του ευρώ, ενώ έμαθαν και το κόλπο του ρολογιού για να σερβίρουν σωστά κάποιον που δε βλέπει!

Η διευθύντρια του σχολείου κα Καφαλούκου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Νομικός ευχαρίστησαν τον κ. Αυγουλά για την επίσκεψη και σημείωσαν ότι τα παιδιά για ένα διδακτικό δίωρο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα ζωής, ενώ οι δάσκαλοι των τριών τάξεων παρατήρησαν ότι μέσα από τις βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις μόνο τα παιδιά θα μάθουν ως αξία το σεβασμό στη διαφορετικότητα!


ΤΟ 6o "ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΕΣΥ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙΣ;;;



Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να πηγαίνει σε ένα εστιατόριο και να αφήνει την όραση του έξω από το μαγαζί;;; Μπορείτε να σας φανταστείτε με την παρέα σας να πρέπει μες στο απόλυτο σκοτάδι να σερβιριστείτε τη σαλάτα, να κόψετε τα ορεκτικά και το φαγητό σας και χωρίς να λερωθείτε να βάλετε νερό, κρασί και αναψυκτικά στα ποτήρια;;;
            
Είστε έτοιμοι να επιστρατεύσετε τη γεύση, την αφή, την όσφρηση και την ακοή σας για να ξεχωρίσετε το λευκό από το κόκκινο κρασί, να γνωρίσετε τους υπόλοιπους που κάθονται στο τραπέζι μαζί σας και να έρθετε για μια βραδιά στη θέση ενός ατόμου με τύφλωση;;;

Αν ναι, οι συντελεστές του κοινωνικοπολιτικού blog "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" meallamatia.blogspot.com σας προσκαλούν σε ένα αξέχαστο "Δείπνο στο σκοτάδι" το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αρίων Royal», Αρκαδίας 16 Περιστέρι, πλησίον Μετρό Αγ. Αντωνίου.

Ελάτε μακριά από κάθε πηγή φωτός να κινητοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις!
Θα σερβίρουν άτομα με πρόβλημα όρασης και εκπαιδευμένοι εθελοντές!

Μετά το δείπνο ανάβουμε τα φώτα και θα ακολουθήσει χορός και τραγούδι με ζωντανή μουσική!

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 20.00€ (Με πλήρες μενού,  κρασί και αναψυκτικά)

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και σε χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.

Απαραίτητη η αγορά πρόσκλησης πριν από την ημέρα της εκδήλωσης: για περισσότερες πληροφορίες και για προπώληση προσκλήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail meallamatia@gmail.com ή με το συντονιστή της εκδήλωσης κ. Βαγγέλη Αυγουλά στο τηλ. 2102627385

Το 6ο Δείπνο στο Σκοτάδι είναι γεγονός!!!
Δείτε τι είχε γίνει στο περσινό Δείπνο Στο Σκοτάδι στην Αθήνα:

Το «Δείπνο Στο Σκοτάδι», βασισμένο σε Ευρωπαϊκά πρότυπα και υπό το συντονισμό του Βαγγέλη Αυγουλά, έχει ταξιδέψει

Και στην Τρίπολη: http://www.youtube.com/watch?v=3c6yfuKS4UY


Βρείτε την εκδήλωση μας στο Facebook:


Ποιος είναι ο συντονιστής Βαγγέλης Αυγουλάς;
Δείτε περισσότερα στο www.avgoulas.gr ή πατώντας εδώ: