meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΚΗΣ ΚΑΛΑΡΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΞΙΛΔΑΡΗΣ: Η ΖΩΗ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ...


Τους γνωρίσαμε από τις επιτυχίες τους στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Όμως η σπουδαιότερη νίκη του Μάκη (ασημένιο στη δισκοβολία) και του Αλέξανδρου (ασημένιο στην κολύμβηση) είναι η εθελοντική συμμετοχή στο σύλλογο «Περπατώ».

«Ο σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων νομού Ροδόπης Περπατώ είναι μια ΜΚΟ που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2002, από μια παρέα ανθρώπων με κινητική αναπηρία ή γονέων παιδιών με αναπηρία, που ζουν ή κατάγονται από την Κομοτηνή και ένιωθαν πως κάτι έπρεπε να γίνει ούτως ώστε να οργανωθεί και να πληροφορηθεί σωστά η κοινωνία μας γύρω από τα θέματα της κινητικής αναπηρίας» εξηγεί ο Αλέξανδρος, εμπνευστής της κίνησης.

Ο σύλλογος διοικείται από το Δ.Σ., που αποτελείται από άτομα με κινητική αναπηρία ή τους γονείς τους. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του έχει προσλάβει κοινωνικό λειτουργό και ανάλογα με τις δράσεις του και την εκάστοτε χρηματοδότηση που εξασφαλίζει –όχι από το κράτος– προσπαθεί να στελεχωθεί με τους κατάλληλους επιστήμονες του κλάδου (γυμναστές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, οδηγό, οικονομολόγο κ.ά.), προκειμένου να μη βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντές. Τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργεί προγράμματα εκπαίδευσης αυτόνομης διαβίωσης, με την υποστήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Τι είναι, όμως, τα προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης; «Ο δήμαρχος Κομοτηνής παραχώρησε στο σύλλογο ένα οίκημα που μπορεί να φιλοξενήσει 16 άτομα και με τους συνοδούς τους, αν χρειάζεται. Εμείς το αποκαλούμε Κέντρο Αυτόνομης Διαβίωσης. Έρχονται άνθρωποι με ή χωρίς εμπειρία στην αναπηρία και τους μαθαίνουμε μέσα σε 4-5 ημέρες όλα αυτά τα κολπάκια που έχουμε ανακαλύψει εμείς που βρισκόμαστε ήδη είκοσι χρόνια σε αμαξίδιο, ώστε η ζωή μας να είναι απλούστερη. Πρακτικές όπως πώς να μπαίνεις γρηγορότερα στο μπάνιο, πώς να σηκωθείς αν πέσεις από το αμαξίδιο, πώς να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου καλύτερα. Στην Ελλάδα δεν νομίζω πως υπάρχουν “έξυπνα” κέντρα αποκατάστασης, όπου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μάθεις χρήσιμα, καθημερινής ανάγκης πράγματα. Αυτό που προσπαθούμε με τον Αλέξανδρο και τα άλλα παιδιά ως εκπαιδευτές είναι να μεταδώσουμε την πείρα μας» εξηγεί ο Μάκης Καλαράς.


Γιατί όμως στην Κομοτηνή, μια πόλη στη βόρεια Ελλάδα… «Ο Αλέξανδρος εξαιτίας της αθλητικής του αναγνωρισιμότητας, αλλά και ως αντιδήμαρχος, έχει δημιουργήσει ράμπες και ποδηλατόδρομους που κάνουν την πρόσβαση ακόμα ευκολότερη. Η Κομοτηνή κάνει τον ανάπηρο αρτιμελή. Η πόλη είναι φιλική όχι μόνο για γυμνασμένα άτομα με αναπηρία όπως εγώ, αλλά για όλους. Πας παντού, σε εστιατόρια, καφετέριες, για βόλτες. Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν μετακομίσει από την Αθήνα στην Κομοτηνή για αυτούς τους λόγους» περιγράφει ο Μάκης. Ο Αλέξανδρος, γέννημα-θρέμμα Κομοτηναίος, έζησε την εξέλιξη από τη γέννησή της: «Την προσπάθεια αυτή του συλλόγου, για προσβασιμότητα, την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η κοινωνία της Κομοτηνής. Και από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και από όλους τους πολίτες, επαγγελματίες και υπαλλήλους. Βέβαια, η Κομοτηνή είχε “φυσικό” προβάδισμα, καθώς είναι μια πόλη μικρή και επίπεδη. Από εκεί και πέρα χρειαζόταν απλά να τηρηθούν οι νόμοι…».

Δεν τηρήθηκαν απλά, αλλά δημιουργήθηκε μια ζωηρή κυψέλη, με σκοπό άνθρωποι με αναπηρία να μάθουν σε άλλους ανθρώπους με αναπηρία τα μυστικά μιας κοινωνικοποιημένης ζωής. «Η μεγαλύτερη ανάγκη του Περπατώ είναι η σωστή προώθησή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τις δράσεις που πραγματοποιεί, έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει ακόμη περισσότερο κόσμο και να γίνουν περισσότεροι άνθρωποι με κινητική αναπηρία αυτάρκεις» λέει ο Αλέξανδρος, ενώ ο Μάκης συμπληρώνει: «Έχει σημασία ένας ανάπηρος να μαθαίνει από έναν άλλο ανάπηρο. Γιατί σε εμένα δεν μπορεί κάποιος να πει “δεν μπορώ”. “Μπορείς γιατί μπορώ και εγώ” είναι η απάντηση. Με ένα μη ανάπηρο δεν είναι ίδια η επικοινωνία. Πολλοί, βέβαια, μου λένε “εσύ μπορείς να τα κάνεις γιατί έχεις δυνατά χέρια”. Και σε αυτό έχω απάντηση: “Γυμνάσου κι εσύ”. Κι εγώ δεν γεννήθηκα με δυνατά χέρια. Πηγαίνω κάθε μέρα γυμναστήριο και προσέχω τη διατροφή μου. Όλα αυτά προσπαθώ να τους τα μάθω. Μακάρι να είχα και εγώ έναν τέτοιον άνθρωπο όταν χτύπησα. Θα είχα κερδίσει πολύ χρόνο. Χρειάστηκα πολύ χρόνο για να γίνω αυτός που είμαι σήμερα, για να με θεωρεί κάποιος μάγκα. Μάγκας έγινα με τα χρόνια».

Στα camps του Περπατώ, που αριθμεί περίπου 300 μέλη με κινητική αναπηρία, τα προγράμματα δεν έχουν μόνο τον προσανατολισμό της αποκατάστασης, αλλά της εξωστρεφούς δράσης. Οι δραστηριότητες είναι πολύ εντυπωσιακές, ακόμα και για ανθρώπους χωρίς αναπηρία: rafting, scuba diving, hand cycling (χειρήλατο ποδήλατο), τένις, κανό, κάιτ, sky diving, 4Χ4 jipping.


Ακούγονται πολυέξοδα όλα αυτά, όμως ο Αλέξανδρος εξηγεί πως «η διαμονή, η διατροφή, με νοσηλευτικό προσωπικό και τις βασικές παροχές εκπαίδευσης αυτονομίας, κοστίζει 20 ευρώ την ημέρα και από κει και πέρα υπάρχει επιπλέον κόστος ανάλογα με την εκάστοτε εξωτερική δράση».

Όλα αυτά φαντάζουν ονειρικά, όμως είναι πολλοί οι άνθρωποι με κινητική αναπηρία που πιστεύουν πως δεν έχουν θέση σε μια φουσκωτή βάρκα στο ποτάμι. Ο Μάκης το επιβεβαιώνει: «Οι άνθρωποι έρχονται διστακτικά στο camp. Είναι παιδιά που έχουν βγει ελάχιστα από το σπίτι τους –ειδικά αυτά από την επαρχία–, που η ζωή τους έχει περιοριστεί μπροστά σε ένα laptop. Έρχονται με επιφύλαξη, κάποιοι σχεδόν κλαίνε που αφήνουν τους γονείς τους, αλλά καταλήγουν τελικά να κλαίνε που πρέπει να γυρίσουν πίσω».

Ο Μάκης επενδύει πολύ στις εξωτερικές δραστηριότητες: «Οι δραστηριότητες είναι βασικές. Ο αθλητισμός γεμίζει τη ζωή σου, βελτιώνει την ψυχολογία σου. Αν το μόνο που έχεις δοκιμάσει είναι ο φρέντο, τι να κάνεις; Με τον αθλητισμό μαθαίνεις να αγαπάς το πονεμένο σώμα σου και βλέπεις πως έχει δυνάμεις που δεν γνώριζες. Εμείς έχουμε τον εξοπλισμό, καροτσάκια για μπάσκετ, τένις, ράγκμπι, ποδήλατο, ώστε να ανακαλύψει ο καθένας το άθλημά του. Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει αυτός ο εξοπλισμός, γιατί δεν είναι καθόλου φτηνός. Ένα τέτοιο καρότσι κοστίζει 5.000 ευρώ. Ε, δεν μπαίνεις στον κόπο να δώσεις τόσα λεφτά, αν δεν είσαι σίγουρος πως το άθλημα σου αρέσει, σου ταιριάζει. Προσφέρουμε δωρεάν εμπειρία και εκμάθηση. Ή τους μαθαίνουμε με τα δικά μας αυτοκίνητα πώς να οδηγούν πριν αγοράσουν αυτοκίνητο. Φαντάσου πως σχολή οδηγών για αναπήρους δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Προσπαθούμε να δώσουμε εύκολες λύσεις σε ό,τι αφορά τη ζωή και τη δραστηριότητα ενός ανάπηρου».

Το επόμενο project του Συλλόγου Περπατώ αφορά σε sky diving στη Βουλγαρία. «Έχουμε γίνει παρέα πλέον και δεν χρειαζόμαστε το camp για να βρεθούμε. Χαίρομαι γιατί ήταν παιδιά που δεν μπορούσαν να μπουν καν στο αυτοκίνητό τους και τώρα πηδάνε από αεροπλάνα» λέει ο Μάκης.
«Εγώ, που ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο και πέτυχα τόσα στον αθλητισμό και γενικά έχω μια ζωή που ελάχιστοι αρτιμελείς έχουν, θεωρώ πως αυτό που κάνω στο Περπατώ είναι το πιο σημαντικό μου κατόρθωμα» λέει ο Μάκης, πριν αναχωρήσει για την επόμενη αποστολή.



ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ!



Μία ξεχωριστή συναυλία για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων και άλλων φορέων, διοργανώνουν η Λυδία Σέρβου και το Web Music Radio, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20:00, στο Θέατρο Πέτρας, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, του Δήμου Πετρουπόλης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πετρούπολης (ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ).

Σπουδαίοι καλλιτέχνες και μουσικοί, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, γίνονται μια αγκαλιά κι ενώνουν το ταλέντο τους για έναν υπέροχο σκοπό!  Στη συγκέντρωση τροφίμων και σχολικών ειδών για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Με μοναδικό «εισιτήριο» τα συσκευασμένα τρόφιμα ή τα σχολικά είδη, οι πολίτες της Πετρούπολης, αλλά και όσοι παραβρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μουσική βραδιά με αγαπημένους ερμηνευτές και να αποδείξουν ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η δύναμη της Αλληλεγγύης, της Αγάπης και της Ανιδιοτελούς Συνεισφοράς, βρίσκεται ανάμεσα μας και επαναπροσδιορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις.

«Με μια αγκαλιά τραγούδια» και μία χειρονομία αγάπης, όλοι μπορούν να χαμογελούν και να ελπίζουν!!

Τη Συναυλία Αλληλεγγύης θα παρουσιάσει η ηθοποιός ΔΩΡΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ ενώ συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΜΟΥΛΙΑΚΑΣ, ΕΡΩΦΙΛΗ, ΕΥΡΥΔΙΚΗ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ, ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ, ΗΛΙΑΣ ΛΙΟΥΓΚΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΙΟΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ,  ΦΩΤΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΞΥΔΙΑΣ, ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ,ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΥΛΙΟΥ, ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ, ΛΥΔΙΑ ΣΕΡΒΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΑΓΚΟΥΛΗ, ΜΟΡΦΩ ΤΣΑΪΡΕΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΒΑΓΙΑΝΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΛΟΥΠΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, ΛΕΝΑ ΦΙΛΙΠΠΑ, ΝΑΝΣΥ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:  ΛΥΔΙΑ ΣΕΡΒΟΥ – WEB MUSIC RADIO – ΚΑΛΗ ΒΑΝΔΩΡΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: MENTA 88FM, WEB MUSIC RADIO, OGDOO.GR το τραγούδι αλλιώς, E-ORFEAS.GR, Πεμπτουσία


ΧΟΡΗΓΟΙ: NET ROOT, ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΚΑΣ, P.M.T.P by Sia Koskina, Art Matina, Auto Rapid Deluxe Athens, Cosmos Pizza, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Μπουγιούκος Σωτήριος, Total Beauty Center

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΧΕΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ




Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Ύπατος Αρμοστής της ομογένειας ΑΧΕΠΑ Αμερικής κ. Σπύρος Βασιλάκης στο Δημαρχείο Ιλίου, όπου τίμησε τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο με το μετάλλιο της ΑΧΕΠΑ, το οποίο απονέμεται σε πρόσωπα που έχουν επιτελέσει σημαντικό κοινωνικό έργο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΧΕΠΑ κατά το παρελθόν είχε συμβάλει στην ανέγερση ενός Παιδικού Σταθμού στο Δήμο Ιλίου και ο PDG PSGoverner AHEPA First NY Chairman Σπύρος Βασιλάκης κατά την επίσκεψή του δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τόσο ο ίδιος, όσο και η ομογένεια το εξαιρετικό έργο του Δήμου και ενημερώνεται τακτικά από την ιστοσελίδα του.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά θερμά τον κ. Σπύρο Βασιλάκη, ζήτησε να μεταβιβάσει τις ευχαριστίες του στην ομογένεια.



 




 

ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΒΗΜΑ: ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΟΣ!


 
Νέο βήμα με τρισδιάστατο σπόνδυλο

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση των τραυμάτων στη σπονδυλική στήλη έκαναν επιστήμονες στην Κίνα, οι οποίοι ανέπτυξαν έναν τρισδιάστατο σπόνδυλο με τη μέθοδο της βιοεκτύπωσης και τον τοποθέτησαν στη σπονδυλική στήλη 12χρονου ασθενούς. Η καινοτομία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Πεκίνου, οι οποίοι σε μια πεντάωρη επέμβαση κατάφεραν να αφαιρέσουν έναν όγκο που υπήρχε στον δεύτερο σπόνδυλο του ασθενούς και να τοποθετήσουν τον τρισδιάστατο τεχνητό σπόνδυλο, ο οποίος φαίνεται ήδη ότι λειτουργεί κανονικά.Σύμφωνα με το δίκτυο CBS News, πριν από την επέμβαση ο 12χρονος νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου για τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ μετά βίας κατάφερνε να σταθεί στα πόδια του για μερικά λεπτά. Μέχρι σήμερα η μέθοδος που ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός κοίλου σωλήνα από τιτάνιο, που λειτουργεί σαν εμφύτευμα, όμως η νέα τεχνική βοηθά τον ασθενή να αναρρώσει ταχύτερα, επειδή το εμφύτευμα είναι πιο συμβατό με τον οργανισμό.

Όπως ανέφερε ο δρ Liu Zhongjun στην επιστημονική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τρισδιάστατος σπόνδυλος σε χειρουργική επέμβαση και απαλλάσσει τον ασθενή από μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα το κεφάλι του δεν πρέπει να ακουμπήσει στο κρεβάτι για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών μετά την επέμβαση. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του 12χρονου ασθενούς, ο δρ Liu Zhongjun είπε ότι αυτό το διάστημα βρίσκεται κανονικά στη διαδικασία της ανάρρωσης και πως παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να μιλήσει ακόμη, η κατάστασή του είναι καλή και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως και σύντομα.
 
Οι επιστήμονες δεν διευκρίνισαν από ποιο υλικό έχει αναπτυχθεί το εμφύτευμα, ωστόσο είναι γνωστό στους ειδικούς ότι οι βιοεκτυπωτές παράγουν πορώδη μεταλλικά εμφυτεύματα, ενώ πολλές εταιρείες Βιοϊατρικής αναφέρουν ότι επιτυχής είναι και η χρήση τρισδιάστατων εμφυτευμάτων που έχουν δημιουργηθεί από θερμοπλαστικά υλικά, δηλαδή πολυμερή που αποκτούν έντονη πλαστικότητα, παίρνοντας έτσι το επιθυμητό σχήμα.

 
Πηγή: Εφημερίδα «Espresso»

 

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ




Ο Δήμος Ιλίου απευθύνει ανοικτό κάλεσμα για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες παιδιών των οικονομικά αδύναμων οικογενειών του Δήμου για τη νέα σχολική χρονιά.
 
Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών ξεκινά από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρες 9:00 με 17:00 στο κτήριο των Κοινωνικών Δομών Ιλίου, Κάλχου 64 & Ικάρου 28 στο Ίλιον.

Καλούμε πολίτες και επιχειρήσεις να δείξουν για άλλη μια φορά το αλληλέγγυο πρόσωπό τους και να σταθούν συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας είδη όπως τσάντες, τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, στυλό, κασετίνες, είδη ζωγραφικής κ.ά.

Ακόμα και η πιο μικρή προσφορά είναι πολύ σημαντική για να ξεκινήσουν όλοι οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ιλίου (Νέστορος 101, Ίλιον, 1ος όροφος) και συγκεκριμένα στον κύριο Αναστάσιο Χανδρινό στο τηλέφωνο 213 2030 017 και στην κυρία Ευτυχία Ξανθουδάκη στο τηλέφωνο 213 2030 018. Μπορούν επίσης, να απευθύνονται στο Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Ιλίου (Κάλχου 64 & Ικάρου 28, Ίλιον), στην κυρία Σταματίνα Στρατηγάκη στο τηλέφωνο 210 2612 673.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ: "Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ"


Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ως εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έδωσε συνέντευξη για το ζήτημα του υπό κατάρτηση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.


Ουδείς εκ των ιεραρχών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εξέφρασε "παρόμοιες απόψεις" με τους μητροπολίτες που είχαν εκφράσει με επιστολές τους στον πρωθυπουργό την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. "Κανένα από τα μέλη της παρούσης Ιεράς Συνόδου εξέφρασε παρόμοιες απόψεις με αυτούς τους μητροπολίτες που αναφέρατε. Η συζήτηση έγινε με βάση το σχέδιο νόμου το οποίο είχαμε στα χέρια μας" σημειώνει ο μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας.

Συνέντευξη στο Μιχάλη Ψύλο

Σεβασμιότατε, η Εκκλησία της Ελλάδος, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εξέφρασε τη στήριξή της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης;

Επί δύο ημέρες συζητήθηκε σε δύο συνεδρίες το όλο θέμα, εξετάστηκαν και οι τρεις φάσεις της καταθέσεως του νομοσχεδίου, το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2011 και είδαμε και την τρίτη μορφή, όπως προτάθηκε από τον κ. Αθανασίου. Σίγουρα είχαμε την εικόνα όλων αυτών που είχαν λεχθεί από διαφόρους χωρίς να έχουν μελετηθεί τα κείμενα, συζητήθηκε και το καινούριο κείμενο. Καταλήξαμε στο ανακοινωθέν που είδατε ακριβώς γιατί είδαμε ότι γίνεται μια προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας.

Σεβασμιότατε είναι εξαιρετικό το μήνυμα που στέλνει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Εμείς είδαμε, κρίναμε και αφήσαμε την πολιτεία που έχει την ευθύνη και το κοινοβούλιο που νομοθετεί να ρυθμίσουν το θέμα. Όταν μάλιστα είχαν ήδη υποβληθεί από το 2011 οι προτάσεις της στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς έγιναν δεκτές κάποιες αλλαγές στο καινούριο νομοσχέδιο.

Σεβασμιότατε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζήτησε να συμπεριληφθεί ονομαστικά στο νομοσχέδιο και η άρνηση των γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας...
 
Είπαμε ότι εφόσον στο νομοσχέδιο αναφέρεται ονομαστικά το Ολοκαύτωμα, το οποίο όλοι ξέρουμε, γιατί δεν θα πρέπει να αναφέρονται ονομαστικά πια και οι γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας, όχι μόνο των Ορθοδόξων αλλά και των άλλων. Αυτό ζητήσαμε, αλλά είναι θέμα του υπουργού Δικαιοσύνης.

Σεβασμιότατε, κάποιοι μητροπολίτες είχαν αποστείλει προ ημερών επιστολές στον πρωθυπουργό, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Αυτές οι απόψεις εκφράστηκαν στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου;

Όχι, κανένα από τα μέλη της παρούσης Ιεράς Συνόδου εξέφρασε παρόμοιες απόψεις με αυτούς τους μητροπολίτες που αναφέρατε. Η συζήτηση έγινε με βάση το σχέδιο νόμου το οποίο είχαμε στα χέρια μας.

 ΠΗΓΉ: WWW.IMILIOU.GR

 

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΙΚΟΣΙ ΤΟΝΟΥΣ ΦΡΟΥΤΑ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΔΩΡΕΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Είκοσι τόνους φρούτα διανέμει δωρεάν ο Δήμος Ιλίου σε απόρους και ιδρύματα της πόλης

Ο Δήμος Ιλίου και η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, διανέμει είκοσι (20) τόνους ροδάκινα και νεκταρίνια σε άπορους συμπολίτες μας, δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του προγράμματος σίτισης του Δήμου Ιλίου.

Ήδη δέκα (10) τόνοι φρούτων διανεμήθηκαν την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014, με τη συμπαράσταση εθελοντών και άλλοι δέκα (10) τόνοι πρόκειται να διανεμηθούν στους δικαιούχους την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014. Η διανομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ενώ ποσότητα φρούτων θα δοθεί και σε ιδρύματα της πόλης.

 







 

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΕΝΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ




Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου. 

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στην καθιερωμένη ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από σύγχυση αξιών, αμφισβήτηση θεσμών και απαξίωση της πολιτικής ζωής, οι αιρετοί θα πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο συμπεριφοράς και σεβασμού, μέτρο αφοσίωσης και παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού προς την κοινωνία και τη νέα γενιά, η οποία προσδοκά από εμάς να ισχυροποιήσουμε την καταπονημένη τους ελπίδα. 
 

Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της νέας διαδρομής, η οποία αρχίζει από σήμερα, όλοι μας θα είμαστε περήφανοι που υπηρετήσαμε τους πολίτες. Σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινά από σήμερα, σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το Ίλιον, ακόμα καλύτερο!».
 
Στην τελετή παρευρέθησαν η Βουλευτής Β΄ Αθήνας Τάνια Ιακωβίδου, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Κώστας Παπαντωνίου, ο τ. Δήμαρχος Ιλίου Βασίλης Κουκουβίνος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός, ο Ύπατος Αρμοστής της ομογένειας ΑΧΕΠΑ Αμερικής Σπύρος Βασιλάκης, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος» Ειρήνη Ζαχαρά, εκπρόσωποι των ΚΑΠΗ και άλλων Φορέων και Συλλόγων του Δήμου Ιλίου και πλήθος δημοτών.

Εμφανής ήταν και η προσωπική συγκίνηση του επανεκλεγέντος νεαρού Δημοτικού Συμβούλου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος συνέλεξε τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των συνυποψήφιων του σε όλο το Ίλιον (1891), ενώ καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους κατά την προσέλευση του για την υπογραφή των επισήμων πρακτικών της τελετής.