meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

"ΑΡΓΩ": ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Γιάννη Μώραλη και το Γιώργο ΓαβρίληΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με την κα Παπαστελιανού και τον Γιάννη Μώραλη με τη γυναίκα του


«Οι άνθρωποι με αναπηρίες και οι οικογένειες μας, είμαστε αποφασισμένοι σε πείσμα των καιρών, να ζούμε με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια, κόντρα στις δυσκολίες και με όποιο κόστος. Αλλά όσο υπάρχουν ΑμεΑ στο περιθώριο, φυλακισμένοι στα σπίτια τους, καμία συλλογική αρχή της πολιτείας δε μπορεί να δηλώνει αποτελεσματική», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Άλλη μια ανθρώπινη και ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του χώρου  από το Σωματείο "Αργώ", την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου.

Μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης, ο Αντιπερειφεριάρχης Πειραιά κύριος Γιώργος Γαβρίλης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κύριος Ράπτης Σταμάτης διά του εκπροσώπου του κ. Σούλου, ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κύριος Αυγουλάς Βαγγέλης, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων κύριος Τσάμης, ο πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κύριος Ζεύκης Αθανάσιος, ο εκδότης της εφημερίδας "ΦΩΝΗ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ" κύριος Κανατσέλης Γιάννης και πολλοί άλλοι φίλοι και συμπαραστάτες του συλλόγου.

«Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα, είναι να υποκλινόμαστε και να είμαστε αρωγοί με πράξεις, στη δύναμη ψυχής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και στους καθημερινούς τους αγώνες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαβρίλης.

Ο Γιώργος Γαβρίλης κάνει χαιρετισμό στην εκδήλωσηΟ Γιάννης Μώραλης κάνει χαιρετισμό στην εκδήλωση

Το “Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό (αριθμός απόφ. ΚΠ 182684/18.9.87) που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική αναπηρία.

Ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με αναπηρία, συζύγους ναυτικών. Διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, επτά αιρετά μέλη (γονείς παιδιών με αναπηρίες) και δύο διορισμένα (ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας).

Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση παιδιών με αναπηρίες, που ανήκουν - κατά κύριο λόγο και προτεραιότητα - σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών. Στο Καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται ότι σε περίπτωση κενών θέσεων μπορούν να εισαχθούν και νέοι/ες ή παιδιά, ασφαλισμένοι άλλων ταμείων.

Τα παιδιά και οι νέοι επιβάτες στην Αργώ, την περασμένη Παρασκευή παρουσίασαν μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε μια πολύ πετυχημένη θεατρική διασκευή, κερδίζοντας τα ασταμάτητα χειροκροτήματα των θεατών, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τα χορευτικά τμήματα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, στέλνοντας μήνυμα αρμονικής κοινωνικής συνύπαρξης των νέων γενεών, είτε υπάρχει είτε όχι κάποια αναπηρία ή και άλλη ιδιαιτερότητα!

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Δέσποινα Παπαστελιανού, μεταξύ άλλων σημείωσε: "ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον πλωτάρχη Λ.Σ. κύριο Μπάνο Νικόλαο και την μπάντα του Λιμενικού Σώματος, τα παιδιά τους γονείς και τους δασκάλους του 5ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά για την ηθική τους συμπαράσταση καθώς και το Δ/ντή του ΕΕΕΕΚ Πειραιά κύριο Καρούμπη για την παραχώρηση 150 καθισμάτων.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά του ΑΡΓΩ και στους εργαζόμενους για τη συλλογική προσπάθεια και το έξοχο αποτέλεσμα. 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. 

Συνεχίζουμε"!

Η μπάντα του λιμενικούΟ Βαγγέλης Αυγουλάς κάνει χαιρετισμό στην εκδήλωση

Σκηνές από το θεατρικό ο Ρωμαίος και η ΙουλιέταΣκηνές από το θεατρικό οι παπάδες

Το σωματείο Εδρεύει στον Πειραιά και Απευθύνεται σε οικογένειες Ναυτικών που έχουν άτομα με Νοητική αναπηρία, Αυτισμό, ή και Συνοδές Αναπηρίες

Οι κυριότερες Δραστηριότητες του σωματείου είναι:

Εκπαίδευση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΑμεΑ με τελικό στόχο την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Η ένταξή τους αφορά της επαγγελματική και την κοινωνική τους αποκατάσταση.

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης-συμβουλευτικής της οικογένειας και του ατόμου.
Πληροφόρηση - ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΑμεΑ και το έργο του Κέντρου Υπηρεσίες υποστήριξης για την υποστηριζόμενη και ημιαυτόνομη διαβίωση των ατόμων (κατασκηνώσεις, διήμερες εκδρομές)

Εμπλουτισμός της καθημερινότητας του ατόμου με δραστηριότητες ψυχαγωγίας.
Λειτουργούν 7 τμήματα των 8-9 εκπαιδευόμενων με δύο εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων για την ευρύτερη και σφαιρικότερη κάλυψη και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αναγκών.

«Το σωματείο Αργώ είναι μια κοινωνική δομή-κόσμημα για την πόλη του Πειραιά, η οποία χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, προκειμένου το έργο αυτό να μεγαλώσει και να ισχυροποιηθεί. Παρευρίσκομαι πάντα στις εκδηλώσεις της, γιατί αισθάνομαι σεβασμό και εκτίμηση για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν η πρόεδρος, τα μέλη της διοίκησης, και οι εργαζόμενοι, για τα παιδιά και τους γονείς.

Μέσα από την τεράστια δουλειά που γίνεται στην Αργώ παιδιά με αναπηρία, ανακαλύπτουν τις δεξιότητες τους, αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους, χαμογελούν. Και όταν χαμογελούν τα παιδιά χαμογελάμε και εμείς", δήλωσε στο "Με Άλλα Μάτια" ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Σήμερα στην Αργώ απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι –παρά την πενιχρή οικονομική στήριξη της πολιτείας- και εξυπηρετούνται περίπου 100 οικογένειες με παιδιά με αναπηρία. 

Το στελεχιακό δυναμικό απαρτίζεται από:
Ψυχίατρο, Ψυχολόγους, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Κοινωνικό λειτουργό, Εργοθεραπευτές, Παιδαγωγούς και Λοιπό βοηθητικό προσωπικό.


Περισσότερα για το Σωματείο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του
www.argonauts.gr

Σκηνές από το θεατρικό ο γάμοςτο κοινό της εκδήλωσης


χορός θεατρικούΧορός παιδιών δημοτικού








Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Του Βαγγέλη Αυγουλά

Δεν το γνωρίζω «από μέσα» και πολύ καλά το θέμα των ερευνών κοινού για τα τηλεοπτικά προγράμματα και τα γνωστά σε όλους μας «νούμερα».Τι γνωρίζουμε; Αυτό που κουβεντιάζεται: «Τι νούμερα έκανε η Μενεγάκη;».Τι νούμερα έκανε ο Αρναούτογλου;». «Έπεσαν τα νούμερα του Αντένα λόγω Σαρβάιβορ;» «Ανέβηκαν τα νούμερα του Σκάι λόγω Σαρβάιβορ»;

Αυτά λοιπόν  που γνωρίζουμε όλοι μας σχεδόν – πλην αρκετών «εκλεκτών» που λόγω δουλειάς, έχουν κάποια καλύτερη πρόσβαση  με  τα … ανεπεξέργαστα νούμερα που βγαίνουν από  τις απαντήσεις των ερωτώμενων-  είναι αυτά που μας ανακοινώνουν. Και προσωπικώς δεν αγωνιώ για τα ποσοστά των περισσότερων τηλεοπτικών εκπομπών, όποια κι αν είναι αυτά, γιατί ξέρω καλά ότι έχουν πολύ αμεσότερη σχέση σε τις διαφημίσεις, με τους σπόνσορες, με τα έσοδα των καναλιών παρά με τα γούστα των τηλεθεατών.

Και για να μην  αφήνω «κενά» : Χρησιμοποίησα τη λέξη «ανεπεξέργαστα» για τα νούμερα των δημοσκοπήσεων όχι για να υπονοήσω ότι σώνει και καλά  «κάποιοι» τα επεξεργάζονται και τα αλλάζουν υπέρ ή κατά κάποιων καναλιών και εκπομπών αλλά  γιατί πρόκειται για νούμερα, ποσοστά, διαφορές πλην και διαφορές συν που οπωσδήποτε κάποια επεξεργασία χρειάζονται, όπως άλλωστε και όλα τα δημοσιογραφικά κείμενα.

Έπεσε η Μενεγάκη κάτω από το 10%; «Πάτωσε» το  Σταρ Ακάντεμι του Έπσιλον; «Σάρωσε» η μάχη του Ντάνου με τον μισθοφόρο; Ουδόλως με ενδιαφέρει. Υπάρχουν όμως και σοβαρές δημοσκοπήσεις , ή καλύτερα δημοσκοπήσεις που θα έπρεπε να είναι σοβαρές. Και μιλάω για τις πολιτικές εξελίξεις, τα κόμματα, τους πολιτικούς, τις αποφάσεις, τις τάσεις και τις προτιμήσεις γιατί αυτά τα αποτελέσματα, αυτών των δημοσκοπήσεων, όσο κι αν δεν μπορούν να βγάλουν αποτελέσματα, μπορούν να διαμορφώσουν κάποιο «κλίμα».

Τις παρακολουθώ κι εγώ. Εντυπωσιάζομαι με κάποια ευρήματα. Εκπλήττομαι με κάποια άλλα. Μένω με ερωτηματικά για διάφορα πράγματα. Και το πρόβλημά μου είναι ότι ανεξάρτητα του ποιος τις κάνει τις δημοσκοπήσεις, ποιος τις προβάλλει, ποιος τις δημοσιεύει , μένω πάντα με αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά ύστερα από κάθε συζήτηση/ανάλυση της κάθε δημοσκόπησης γιατί στο συντριπτικό τους ποσοστό, τα σχόλια και οι εκτιμήσεις που έχω ακούσει , φοβάμαι ότι είναι κυρίως η προσωπική ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ του σχολιαστή. Και εκεί, ελλοχεύουν κίνδυνοι. Τα ερωτήματα – κυρίως για την εγκυρότητα των «αποτελεσμάτων»- είναι πολλά και είμαι σίγουρος ότι τα έχετε οι περισσότεροι από εσάς.   Να τα πιστέψω; Να μην τα πιστέψω; Ποιος το είπε; Πως το είπε; Ποιος είναι ακριβώς αυτός που το είπε; Πόσος έλεγχος έχει γίνει; Λένε οι  πολίτες την αλήθεια; Λένε ψέματα; Ξέρουν σήμερα τι θα λένε αύριο;

Και σταματώ για να παραθέσω μερικά αποτελέσματα τελευταίων δημοσκοπήσεων του Ιουνίου  και του Μαΐου :

- Σε δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA για την «Εφημερίδα των Συντακτών», μαθαίνω ότι οι πολίτες βλέπουν μόνο τα επώδυνα μέτρα και δυσπιστούν απέναντι στην προοπτική εξόδου από τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα, στους πολίτες μέτρησαν πιο πολύ τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για αύξηση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων, κι όχι η επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Το 67% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τη συμφωνία «μάλλον κακή και κακή», ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό στην ίδια ερώτηση είναι στο 55%, έναντι του 30% που τη θεωρεί «καλή ή μάλλον καλή».

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει έξι μονάδες από τον Μάιο και να φτάνει στο 36%, ενώ η Κουμουνδούρου μένει στάσιμη στο 20%.

- Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «ΒΗΜΑ», σταθερό προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 16,2% στην πρόθεση ψήφου και η ΝΔ 23,2%.Με την αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία είναι στο 27%, η διαφορά φτάνει στις 9,6 μονάδες: 31,8% για τη ΝΔ και 22,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα ποιό κόμμα θα έβγαινε πρώτο αν γίνονταν εκλογές η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 61,5%.Η δημοφιλία του κ. Τσίπρα  έπεσε κατά μια μονάδα μέσα σε δύο μήνες και έφτασε στο 22,5% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 30,5%.

- Σε  δημοσκόπηση του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  καταγράφεται ισχυρό προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση πρόθεσης .Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης,  η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 16,5%.

Ωστόσο, σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ τον Απρίλιο, η ΝΔ εμφανίζεται να έχει χάσει μισή ποσοστιαία μονάδα (τον Απρίλιο συγκέντρωνε 33%) την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει μια ποσοστιαία μονάδα (τον Απρίλιο συγκέντρωνε 15,5%).

- Σύμφωνα με άλλες  τελευταίες δημοσκοπήσεις,  στις ηλικίες 18-34, η γαλάζια παράταξη άρχισε να παίρνει κεφάλι. Στις δυναμικές ηλικίες, μέχρι τα 54 έτη, ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να… πατώνει! Γιατί εκεί ανήκουν τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας.

Αντίθετα, στις ηλικίες 55 – 64, το κυβερνών κόμμα παραμένει… ισχυρό. Τέλος στις ηλικίες 65+, η Νέα Δημοκρατία σαρώνει!

Δείτε τα νούμερα κάπως προσεκτικότερα. Είναι σταθερά; Έχουν διακυμάνσεις; Πόσες διακυμάνσεις; Και τελικά πόση είναι η διαφορά μεταξύ Ν.Δ ( που προηγείται) από τον ΣΥΡΙΖΑ που έπεται;  Επτά μονάδες; Εννιάμισυ μονάδες; Δεκαέξι μονάδες; Και τι ακριβώς υπονοούν με τις λέξεις «Αναγωγή», «Εκτίμηση Πρόθεσης», «Εκλογική Επιρροή» και άλλα; Ως απλοί πολίτες και τηλεθεατές, χρειαζόμαστε μαθήματα. Σεμινάρια. Γιατί αλλιώς τι να καταλάβουμε;