meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

14-15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Ιλίου


Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 από 09:00 έως 13:00 στο Δημαρχείο Ιλίου (Κάλχου 48-50), σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία". Ας μη ξεχνάμε ότι καθημερινά, όλο και περισσότεροι συνανθρωποί μας χρειάζονται αίμα. Καθένας από εμάς ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, μπορούμε να στείλουμε μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μπορούμε να δώσουμε ελπίδα!
Να δώσουμε ζωή!

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ- ΤΟ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ "ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ" ΤΟΥ Κ.ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Δήλωση του Ανερξάρτητου Βουλευτή Β' Αθήνας κ. Μίμη Ανδρουλάκη για το θέμα της ΕΡΤ στο meallamatia.blogspot.com



"Το Ψυχαναλυτικό "σύνδρομο ματαίωσης" του Αντώνη Σαμαρά στη μάυρη οθόνη της ΕΡΤ

Σκεφτόμουνα μπας και είχα πέσει έξω στην παλαιά μου δημόσια διάγνωση για τον Αντώνη Σαμαρά, ότι δηλαδή πάσχει από το λεγόμενο στην ψυχανάλυση σύνδρομο της ματαίωσης, όταν δηλαδή ένας άνθρωπος πλησιάζει ένα στόχο που ήταν διακαής πόθος του τότε ακριβώς άξαφνα δείχνει μια ανεξήγητη συμπεριφορά και τα κάνει όλα μπάχαλο.

Φαινόταν σαν να απέκτησε φρόνηση και υπομονή. Και όμως όταν καταλήφθηκε από περίσσεια ευφορία και φούρια, κι όταν πήραν φόρα να τον κολακεύουν ένα σωρό σπόνσορες και άρχισε να ονειρεύεται πως θα καθαρίσει το πολιτικό παιχνίδι με μια θεαματική κίνηση ακόμα και με εκλογές, επαναλάμβανα σε όλους "όπου να 'ναι θα την κάνει την μ...και θα 'ναι μεγάλη...". Η μάυρη οθόνη της ΕΡΤ είναι απλώς το σύμπτωμα ενός βαθύτερου ψυχολογικού συνδρόμου. Θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο σύμπτωμα, τυχαίο, που ξεπερνά τα όρια του υπολογισμένου κινδύνου και πλησιάζει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Βλέπε π.χ. διαχείρηση του Γιουγκοσλαβικού. Κρίμα"

ΕΡΤ-ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ


Ένα δάκρυ και ένα πικρό χαμόγελο

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Ίσα-ίσα που πρόλαβα και το σκούπισα ένα δάκρυ που ετοιμαζόταν να κυλίσει απ' τα μάτια μου τη στιγμή που "έπεσε μαύρο" στην οθόνη της τηλεόρασης, στη συχνότητα της ΕΡΤ. Πάνω-πάνω, δεξιά, έγραφε ακόμα "Τρίτη 11 Ιουνίου, 23.15". Την ΕΡΤ την είχε κλείσει μια πολιτική κυβέρνηση.

Δεν μπορύσα να μην δακρύσω. Η ΕΡΤ ήταν το "σπίτι" μου από το 1976 ως το 1993. Και η κυβέρνηση που την έκλεισε σαν να ήταν του παππού της το αμπελοχώραφο, ήταν μια κυβέρνηση που βασιζόταν στο πολιτικό κόμμα, στο οποίο άνηκα από το 1979 ως το 2009 και συμπορεύτηκα μαζί του και μπήκα στη Βουλή μαζί του.

Και η ΕΡΤ, μου έδωσε χαρές, γνώσεις, εμπειρίες και συγκινήσεις και η Νέα Δημοκρατία. Και οι δυο τους με πρόδωσαν. Γι αυτό και το πικρό χαμόγελο. Η ΕΡΤ και η Νέα Δημοκρατία που με "ντάντεψαν" επαγγελματικά και πολιτικά, που μου έμαθαν τα περισσότερα από αυτά που ξέρω και που με τιμώρησαν σκληρά αν και ήμουν αθώος του αίματος, "έβγαλαν τα μάτια τους".

Η μια, "έκλεισε" την άλλη. Γιατί ΕΡΤ όπωε την γνωρίσαμε δυναμική και πρωτοπόρα δεν πρόκειται να ξανα-υπάρξει άλλη και Νέα Δημοκρατία όπως την ξέραμε, ορμητική, διεκδικητικη, παραδοσιακή έχει πάψει προ πολλού να "αναπνέει" και δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμα.

Κακό; Όχι απαραίτητα. Η ΕΡΤ χρειαζόταν εδώ και πολλά χρόνια ενδοσκόπηση, αλλαγές, ορθολογισμό, ψυχοθεραπεία, ανανέωση και καλλωπισμό αλλά κανείς δεν ήθελε, δεν μπορούσε, δεν άντεχε, δεν τολμούσε να το επιχειρήσει. Η Νέα Δημοκρατία, με τις φθορές από το χρόνο, τα πρόσωπα και τις πολιτικές χρειάζεται τις δικές της "επεμβάσεις" που αν δεν γίνουν έγκαιρα, θα χαθεί.

Αλλά αυτός ο συγχρονισμός δεν ήταν εύκολα αναμενόμενος Μπορεί να οδηγήσει στο καλύτερο. Όμως ο βιαστικός, τσαπατσούλικος, αστήρικτος και εκβιαστικός τρόπος "σφραγίσματος" της τηλεοπτικής μας ιστορίας δεν ήταν ούτε ο σωστότερος, ούτε ο πιο κατάλληλος. Κι αν με τον ίδιο τρόπο, δίκην κεραυνοβόλου πολέμου (blitzkrieg) αποφασιστεί και επιχειρηθεί και η δεύτερη "μεταμόρφωση", τότε η απογοήτευσή μου για την έλλειψη τακτικής και μεθοδικότητας θα εμπεδωθεί οριστικά.

Και θα είναι διπλό κρίμα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΠΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ WWW.THISISRADIO.GR


Έκτακτη θεματική εκπομπή αφιερωμένη στα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε σήμερα ζωντανά από το www.thisisradio.gr και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής από τα κινητά σας τηλέφωνα.

Σήμερα το βράδυ 8-12 ζωντανά παρεμβαίνουν και συνομιλούν με τους Μπάμπη Καρπούζο και Βαγγέλη Αυγουλά εκπρόσωποι του πολιτικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου και μοιράζονται μαζί μας τις απόψεις και τα συναισθήματα τους για την ιστορική, μαύρη σελίδα που γράφεται από χθες για την ΕΡΤ.

Στην εκπομπή θα μιλήσουν ζωντανά οι:
Ζενέτος Νίκος – Δήμαρχος Ιλίου
Ζουγανέλης Γιάννης – μουσικός και ηθοποιός
Καζάκης Δημήτρης – Γενικός Γραμματέας Ε.ΠΑ.Μ.
Καλφαγιάννης Δημήτρης – Πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ
Καραγεωργόπουλος Δημήτρης – Γραμματέας Τύπου της Γε.Σ.Ε.Ε.
Καρχιμάκης Μιχάλης – Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου Πα.Σο.Κ.
Καστρινάκης Γιώργος – δημοσιογράφος (ΕΡΑ Σπορτ) – Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Κωνσταντάρας Δημήτρης – δημοσιογράφος και συγγραφέας
Μανιάτης Ιωάννης – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Πα.Σο.Κ.
Μαριάς Νότης – Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων
Μόσιαλος Ηλίας – πρώην Υπουργός Επικρατείας
Μπελίρης Γιώργος – δημοσιογράφος ΕΡΤ3 (6η Αίσθηση)
Οικονόμου Βασίλης – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημ.Αρ.
Παπαδημούλης Δημήτρης – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣυΡιζΑ

Σας θέλουμε ενεργούς στο chat του σταθμού και μέσω του email μας radiothisis@yahoo.gr για να διαβάσουμε στον αέρα κάθε σχόλιο σας και να μεταφέρουμε τις ερωτήσεις σας στους καλεσμένους μας!

 Όταν με άλλοθι τον εξορθολογισμό 3.000 άνθρωποι μένουν άνεργοι μέσα σε μια νύχτα και 3.000 οικογένειες χωρίς ελπίδα, όταν μια πανελλαδική δημόσια δημοκρατική φωνή ενημέρωσης σιγεί, όλοι πρέπει να πάρουμε θέση.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΙΡΙΔΑ 2013" ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΡΙΔΑ 2013"

Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας & Ζωγραφικής "Κρίσης Δοκίμιον"

Συμμετέχουν:
Αθανασίου Εύη, Αθανασίου Μαρία, Αριανούτσου Μαρία, Βούρδας Βασίλης, Βρεττού Σοφία, Δογκογιάννη Φωτεινή, Θεοδωράκη Μαρία, Κουτλή Μυρσίνη, Κρομμύδας Αργύρης, Λεοντίδης Νώντας, Λυκιαρδοπούλου Ελισάβετ, Μαθές Σταμάτης, Οικονόμου Θανάσης, Ρώιμπας Κώστας, Σιατούφης Σπύρος, Σκλήκα Χαρά, Σταυρόπουλος Θωμάς, Σώρας Βαγγέλης, Τσιώλης Κων/νος, Τριανταφύλλου Μαριάννα, Φίλη Μαγδαληνή, Χρισιλίτα Λυδία

Μπορεί να υπάρξει ομορφιά μέσα στον πόνο και την καταστροφή; Πως μπορούμε να ανακαλύψουμε το σκοτεινό μονοπάτι του του σκοτεινού δρόμου που περπατάμε; Μικρά φωτογραφικά δοκίμια μας ασφηγούνται ιστορίες καθημερινών πρωταγωνιστών της ζωής, πραγματικών ή επινοημένων, που δεν έχασαν τον εαυτό τους μέσα λαίλαπα, αλλά τον ανακάλυψαν από την αρχή εξαιτίας της. Μας λένε για εκείνους που αντί να γίνουν ένα με τα συντρίμμια, τα χρησιμοποίησαν για την εξέλιξή τους και μας τονίζουν τη θαυμαστή προασαρμοστική ικανότητα του ανθρώπου, που τον βοηθάει όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις να θριαμβεύει.

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, ώρα 20:00
Πάρκο Τρίστη- στον εκθεσιακό χώρο οργάνωσης "Γη"

Διάρκεια Έκθεσης: 15-23 Ιουνίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00-22:00
Σάββατο & Κυριακή: 11:00-14:00, 18:00-22:00
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Άντζελα Ρουμπάνη

Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 21:30
Μουσική Βραδιά: Ηρακλής και Λερναία Ύδρα, acoustic

Παρασκευή 21 Ιουνίου, ώρα 20:00
Σεμινάριο Φωτογραφίας: "Εισαγωγή στο φωτοδοκίμιο" με την Άντζελα Ρουμπάνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ-ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ!





Σαν να μην πέρασε μια μέρα, ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει κοντά στον κόσμο που τον αγαπά για τη φωνή και την απλότητα του, με συναυλίες σε νησιά και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μετά από μεγάλη αποχή, δυσβάσταχτη για τους θαυμαστές του!

Το «Με Άλλα Μάτια» βρέθηκε στις πρόβες του Πασχάλη Τερζή, ο οποίος με κέφι και μεράκι ετοιμάζει το ρεπερτόριο των συναυλιών του με πολλές αξέχαστες επιτυχίες του, εμπλουτισμένο και με τραγούδια αγαπημένων του καλλιτεχνών, όπως των Στέλιου Καζαντζίδη και Δημήτρη Μητροπάνου.

Με το γνωστό εκφραστικό του βλέμμα και σε κάθε τραγούδι του ζωγραφισμένος στα μάτια του ο τρόπος που το ζει και το λέει, οι πρόβες άρχισαν εντατικά και ήδη οι λίγοι φίλοι και συνεργάτες του που παρακολουθούν την προετοιμασία απολαμβάνουν ήδη το νέο ταξίδι με τη φωνή του λαϊκού Σαλονικιώτικου αηδονιού!

Απαντώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στις φήμες που έλεγαν πως στον Πασχάλη Τερζή συμβαίνουν τα μύρια όσα, εκείνος ξεκινά τη Δευτέρα 17 Ιουνίου την περιοδεία του από την Πάτρα, στις 19 θα βρεθεί στα Γιάννενα, ενώ ακολουθούν στις 24 Ιουνίου η Καβάλα, στις 27 η Λάρισα, 1η Ιουλίου ο κ. Τερζής κατεβαίνει στο Ηράκλειο Κρήτης και μετά 6 Ιουλίου στη Ρόδο, στις 10 Ιουλίου στην Καλαμάτα και για την υπόλοιπη Ελλάδα;;; Ίσως από Σεπτέμβρη...

Με το εισιτήριο σε κάθε συναυλία να κοστίζει μόλις 15 ευρώ, οι πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι και πούλμαν από κοντινές πόλεις και νομούς ναυλώνονται από θαυμαστές του Πασχάλη Τερζή που τους έχει λείψει τόσον καιρό και αναζητούν μια θέση για ένα ακόμη live που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστο!

«Ξέρω πως ο κόσμος περνά πολύ δύσκολα και κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, βιώνουν στη ζωή τους έντονα την κρίση. Ελπίζω ο κόσμος να βρεθεί δίπλα μας και έστω αυτές τις τρεις ώρες της συναυλίας να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα του, να τραγουδήσει και να διασκεδάσει μαζί μας και να αλλάξει για λίγο διάθεση κόντρα στη μουντή καθημερινότητα», μας λέει ο κ. Τερζής.

Στην ερώτηση μας για τη συνέχεια στο λαϊκό τραγούδι απαντά: «Δεν πιστεύω φυσικά πως είμαι ο τελευταίος λαϊκός τραγουδιστής. Και καλά λαϊκά τραγούδια γράφονται ακόμη και καλοί λαϊκοί τραγουδιστές υπάρχουν και μετά από μένα. Ας αναρωτηθούμε όμως μήπως τους ψάχνουμε σε λάθος χώρους ή με λάθος τρόπο, γι’αυτό δεν τους βρίσκουμε εύκολα».


Η Ανθρώπινη Πλευρά του Πασχάλη! 

Για δεκαετίες ο Πασχάλης τερζής υπηρετεί με αγάπη και πάθος το Ελληνικό Λαϊκό τραγούδι, απλός, προσιτός και πάντα μακρυά από την υπερβολική δημοσιότητα, με προτεραιότητα του την οικογένεια του και τρόπο ζωής του την ταπεινότητα και την αλληλεγγύη!

«Φυσικά και θέλω κάθε φορά πριν εμφανιστώ όχι μια αλλά πολλές πρόβες, για να δουλέψω και να δώσω στον κόσμο που έρχεται να μας ακούσει ότι καλύτερο μπορώ μέσα από την ψυχή μου», απαντά αποφασιστικός και απόλυτος ο Πασχάλης Τερζής στις αυθόρμητες επευφημίες των φίλων του που του λένε «τι ανάγκη έχεις εσύ από πρόβες;» και άλλα τέτοια, δείγματα της φοβερής απόδοσης του καλλιτέχνη σταθερά μέσα στο χρόνο!

«Με 40 πυρετό και ένα αμάξι γεμάτο χαρτομάντιλα ποτισμένα στον ιδρώτα, έχει ταξιδέψει χιλιόμετρα και έχει δώσει αφιλοκερδώς συναυλία υπέρ των παιδιών», μας αναφέρει συγκινημένος ένας συνεργάτης του.

Άλλο ένα δείγμα από το μεγαλείο ψυχής του Πασχάλη Τερζή;;; Η επίσκεψη του σε μικρά παιδιά που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: «Ένας μικρός επτά ετών, χωρίς μαλλιά και ταλαιπωρημένος από της χημειοθεραπείες, θυμόταν ένα προς ένα τα τραγούδια από τους δίσκους μου απ’έξω και τα τραγουδούσε, μέχρι και με ποια σειρά ήταν αυτά ηχογραφημένα στο cd! Τον άκουγα συγκινημένος να μου λέει ότι ο πατέρας του στο σπίτι έπαιζε στην κιθάρα μόνο Τερζή και έτσι με έμαθε, ενώ στη γωνιά του δωματίου η μάνα του μικρού έκλαιγε. Και τότε συγκλονίστηκα γιατί ο πιτσιρικάς κοιτάζει τη μάνα του νευριασμένος και της λέει: «καλά σήμερα βρήκες να κλαις; Σήμερα είναι ο Τερζής εδώ, έχουμε πανηγύρι»…», μοιράζεται ο κ. Τερζής μαζί μας, με φωνή που σπάει από συγκίνηση.

Ιστορίες ατελείωτες, αστεία, πειράγματα, συγκινήσεις, στιχάκια, με το χέρι πάντα απλωμένο για θερμή χειραψία σε κάθε έναν και κάθε μια που θέλει να το πλησιάσει, να του μιλήσει, να τον αγκαλιάσει, να βγουν μια φωτογραφία.

Του αρέσει ο εαυτός του όπως είναι, αστειεύεται με τα κιλά του, αγαπά τη ζωή και τους συνανθρώπους του, έχει μάθει να βοηθάει γιατί έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στα δύσκολα: «Δε μπορεί εσύ να περνάς καλά και ο διπλανός σου να υποφέρει», λέει συνεχώς και κάθε τόσο προσφέρει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στηρίζοντας νέα ζευγάρια να αρχίσουν τη ζωή τους, βοηθώντας μικρά παιδιά, γεμίζοντας τα καλάθια των κοινωνικών παντοπωλείων ανά τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας ολόκληρες οικογένειες που το έχουν ανάγκη, όλα υπό έναν όρο: «Να μη μαθαίνει κανείς τίποτα», τους επιβάλλει ο κ. Τερζής.

«Βαγγέλη κάνε και λίγο δίαιτα, σαν εμένα έχεις γίνει», λέει ο κ. Τερζής πειράζοντας τον νεαρό του φίλο Βαγγέλη Αυγουλά, για να εισπράξει την απάντηση: «Α! Και εσύ πλέον σαν κι εμένα βλέπεις»!!! Και οι δύο φίλοι γελώντας σ’ένα διάλειμμα της πρόβας, αναπολούν την 3η Δεκεμβρίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όταν ο Βαγγέλης Αυγουλάς είχε φορέσει μάσκα και είχε κλείσει τα μάτια στους Πασχάλη Τερζή, Δημήτρη Κωνσταντάρα και Χάρη Ασημακόπουλο και τους είχε πάει μια βόλτα με το λευκό του μπαστούνι στα αφιλόξενα πεζοδρόμια της Αθήνας στην Πανεπιστημίου και τους γύρω δρόμους, για να στείλουν έτσι όλοι μαζί το μήνυμα για «Ελεύθερα Πεζοδρόμια και Πρόσβαση Παντού Για Όλους Χωρίς Εμπόδια»!




Οι πρόβες κρατάνε ώρες και θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα. «Τα τραγούδια είναι αρρώστια και δε θέλω να γίνω καλά»! Απαντά ο κ. Τερζής κάθε τόσο σε όποιον τον ρωτά αν κουράστηκε, ενώ δεν είναι λίγες οι στιγμές που κατεβάζει το μικρόφωνο και συνεχίζει, και η φωνή του και η ψυχή που βάζει σε κάθε τραγούδι είναι σαν να το καταργούν, σαν να μην το έχει ανάγκη, και όσοι τον ξέρετε, τον αγαπάτε και τον ζείτε τόσα χρόνια σίγουρα το θυμάστε!

Τελευταία παρατήρηση μας;;;
Πώς γλυκαίνει και αλλάζει η χρεία της φωνής του, πως φωτίζεται το πρόσωπο του, κάθε φορά που ο Πασχάλης τερζής αναφέρεται στο στήριγμα του όλα αυτά τα χρόνια, στην ακούραστη συνοδοιπόρο του στη ζωή και πολύ ουσιαστική συμπαραστάτρια του, στην γυναίκα του, στην «Κυρά-Μαίρη» όπως λέει ο ίδιος!
Τρέξτε λοιπόν και αναζητήστε ένα εισιτήριο για την πλησιέστερη σε εσάς συναυλία του Πασχάλη Τερζή, γιατί μπορεί και να μην προλάβετε! Ο Πασχάλης μας κεφάτος, ακμαίος, αναλλοίωτος, είναι έτοιμος για νέες «Επιστροφές – Καταστροφές»!!!



Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ ΤΗΣ

Εμπνευσμένο μάθημα από τη Δανάη παρά την εγκεφαλική παράλυση και την τετραπληγία της.


Νηπιαγωγός, παρά την εγκεφαλική παράλυση και την τετραπληγία της – Συγκινητικές στιγμές έζησαν στην τάξη τους, οι φοιτητές του Τμήματος Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ΑΦΗΓΗΣΗ του αγώνα ενάντια στην αναπηρία και την προκατάληψη

Ένα διαφορετικό και αξέχαστα εμπνευσμένο μάθημα μουσικής για το δημοτικό σχολείο είχαν οι φοιτητές του Τμήματος Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μετά από πρόσκληση της καθηγήτριάς τους Χρύσως Γρηγορίου, προσήλθε στην τάξη και παρουσίασε τη ζωή και τη δραστηριότητά της, η 26χρονη Δανάη Αντωνίου από τη Λεμεσό, που παρά την εγκεφαλική παράλυση και αθέτωση, με την οποία γεννήθηκε, κατάφερε να σπουδάσει νηπιαγωγός στο ίδιο αυτό Τμήμα και να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2011.

Η πορεία για καταξίωση και ένταξη

Περίπου είκοσι φοιτήτριες και ένας φοιτητής του Τμήματος Αγωγής μελλοντικοί δάσκαλοι που θα διδάξουν το μάθημα της μουσικής στο δημοτικό σχολείο, άκουσαν με συγκίνηση, από τη Χρύσω Γρηγορίου, την αφήγηση της δύσκολης πορείας και του ασταμάτητου αγώνα της Δανάης για προσωπική βελτίωση και καταξίωση και για κοινωνική ένταξη. Η Δανάη είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και επιπρόσθετα δεν μπορεί να μιλήσει, λόγω του συνδρόμου της εγκεφαλικής παράλυσης, ενώ είναι πλήρως εξαρτημένη από τους άλλους, αφού δεν μπορεί να φάει, να ντυθεί ή να φροντίσει μόνη της τον εαυτό της.

Όμως έχει πλήρη συνείδηση και κανονική νοημοσύνη και με την αξιοθαύμαστη ψυχική της δύναμη, ενισχυμένη από τη στήριξη του οικογενειακού και του σχολικού περιβάλλοντος, κατάφερε να ανέβει τα σκαλιά όλης της σχολικής κλίμακας (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) και να πάρει πτυχίο πανεπιστημίου. Σήμερα χρησιμοποιεί τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με το ένα δάκτυλο και με τη χρήση ειδικού πλαισίου στο πληκτρολόγιο.

Όπως μας πληροφόρησε η μητέρα της Νίκη, που τη συνόδευε στο χθεσινό μάθημα, η Δανάη χρησιμοποιεί μόνη της το κομπιούτερ, έχει δικό της προσωπικό λογαριασμό στο facebook και επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, με πολλά άτομα. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, έχοντας δημιουργήσει αρκετούς πίνακες με νερομπογιά. Απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας στις συναντήσεις της με τους άλλους, έχει πίνακα επικοινωνίας με διάφορες συλλαβές – λέξεις που δείχνει με το χέρι της και φτιάχνει προτάσεις. Τον μετέφερε μαζί της και στη χθεσινή παρουσίαση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 «Ορατή η σκέψη μου στους άλλους»…

Είπε μεταξύ άλλων τα εξής, στους φοιτητές, η Δανάη Αντωνίου: «Γεννήθηκα τον Αύγουστο 1986. Εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου κατά τη γέννησή μου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχω εγκεφαλική παράλυση και αθέτωση. Τι είναι η Αθέτωση; Άσκοπες, ακανόνιστες, ανεξέλεγκτες και συστρεφόμενες κινήσεις, λαιμός που εκτείνεται και παραμένει τεταμένος, στόμα μισάνοιχτο ή ανοιχτό και γλώσσα που προεξέχει, βάδισμα κεκλισμένο, συστρεφόμενο και ασταθές. Το αθετωσικό παιδί για να φέρει, π.χ., το χέρι του στο στόμα, κάνει πολλές ακούσιες κινήσεις, συνήθως συστρεφόμενες, που συχνά συνοδεύονται από συσπάσεις του προσώπου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αθετωσικές συμπεριφορές δεν παρατηρούνται και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κατάφερα να ανακαλύψω τρόπους να εκφράζομαι, να λέω αυτά που νιώθω και να κάνω τη ζωή μου όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική. Οι ανάγκες μου δεν διαφέρουν από αυτές των άλλων ανθρώπων, αυτό που διαφέρει είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθώ να τις εκδηλώσω και να τις ικανοποιήσω.

Δυστυχώς, τα περισσότερα άτομα της κοινωνίας μας σήμερα, γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για την εγκεφαλική παράλυση και αθέτωση. Έτσι, ομαδοποιούν όλες τις κατηγορίες με κινητικά, σωματικά ή νοητικά προβλήματα σε μια ενιαία κατηγορία, βάζοντας ταμπέλα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Καλούμαστε λοιπόν εμείς, εκτός από το να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μόνο εμείς ξέρουμε πόσο μεγάλη δύναμη ψυχής χρειάζεται, να αντιμετωπίσουμε και τις αρνητικές στάσεις και συμπεριφορές πολλών ατόμων της κοινωνίας που προσπαθούν να μας απομονώσουν  και να μας αποκλείσουν.

Ένα από τα πιο σημαντικά στην εκπαίδευσή μου, είναι ότι έμαθα να γράφω  πάνω στη γραφομηχανή, κάτι που με βοήθησε να εκφράζομαι. Γενικά στο  νηπιαγωγείο και το δημοτικό έκανα φιλίες και πέρασα ωραία. Αλλά το σχολείο δεν στάθηκε στο πλευρό μου. Το σπίτι μου μεριμνούσε για συνοδό, αλλά δεν υπήρχαν κατάλληλες υποδομές, π.χ. ράμπα, και έπρεπε να επέμβει ο παππούς μου για να μου κτίσουν μια ράμπα.

Στην τρίτη Γυμνασίου απέκτησα τον πρώτο μου πίνακα. Γι’ αυτό φρόντισε η μητέρα μου, που τον έφτιαξε με πολλή φροντίδα. Αυτό το κομματάκι από ξύλο, το γεμάτο γράμματα, συλλαβές και φράσεις, θα έκανε τη σκέψη μου ορατή πια, στους άλλους.

Μου άρεσε μετά το σχολείο να ακούω μουσική για να ηρεμώ, να μου διαβάζουν βιβλία, να βλέπω τηλεόραση, να κολυμπώ, να πηγαίνω στη θάλασσα, να πηγαίνω για περίπατο με τη γιαγιά μου με το καρότσι ή βόλτες με το αυτοκίνητο. Το να βρίσκομαι με κόσμο γύρω μου, με έκανε να νιώθω πολύ ωραία. Στη δευτέρα  λυκείου η σχέση μου με τον Θεό και την εκκλησία έγινε πολύ δυνατή. Ο Θεός
για μένα είναι αγάπη φωτός και με βοηθά, νιώθω παντού την παρουσία Του. Στο πανεπιστήμιο συνάντησα δυσκολίες, αλλά και ανθρώπους που θα μείνουν στην καρδιά μου για πάντα, όπως η καθηγήτριά μου Χρύσω Γρηγορίου»…

Στο τέλος της παρουσίασης, η Δανάη ερμήνευσε στο ξυλόφωνο τρία τραγούδια σε δική της μουσική και στίχους, με τη βοήθεια, πάντα, της καθηγήτριάς της.





"Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ" - ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ!




Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Εμπειρία Εκδοτική" το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Κωνσταντάρα "Η Αφροδίτη Της Ανάφης"!

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντάρας, μιλά στο "Με άλλα Μάτια" για το νέο του βιβλίο:

"Πως είναι, πώς πρέπει να είναι η μοίρα, η ζωή μιας "Αφροδίτης"; Μιας οποιασδήποτε Αφροδίτης. Μιας...άλλης Αφροδίτης. Έστω και... αλλιώτικης. Σε μια οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κάπου, μια κάποια κοινή γραμμή που να ενώνει το μύθο με την πραγματικότητα, την ιστορία με τη ζωή, τους Θεούς του Ολύμπου με εμάς, τους κοινούς θνητούς στο χωριό μας ή την πόλη μας;

Κάτι σαν κοινή συνιστώσα που να διακιολογεί τη χρήση του ονόματος της θείας ομορφιάς και τελειότητας σε απλές, κοινές γυναίκες των λαών; Ένα στοιχείο μεγαλείου άμεσα αισθητού που να ταυτοποιεί το όνομα με τον άνθρωπο που το έχει;

Η Ομηρική Αφροδίτη, θεά του έρωτα και της ομορφιάς όπως την αποτύπωσε στην Παγκόσμια Συνείδηση η Ελλνική Μυθολογία, γεννημένη στην Πέτρα του Ρωμιού, στην Πάφο, σπρώχτηκε από το Ζέφυρο στη θάλασσα, καλλωπίστηκε από τις Ώρες και παρουσιάστηκε στο Δία, στον  Όλυμπο. Με απόφαση του έγινε σύζυγος του Ήφαιστου αλλά με τη δική της θέληση έγινε η ερωμένη του Άρη και μαζί, γέννησαν τον ΄Ερωτα.

Ακόμα και σήμερα, το όνομα Αφροδίτη, προκαλεί εικόνε δελεαστικής ομορφιάς. αισθησιασμού και πάθους. Η θεά είναι καλύτερα γνωστή, ίσως, ωε θεία προξενήτρα ή ως παράγοντας διέγερσης της αισθησιακής επιθυμίας.

Η "δικιά" μου Αφροδίτη, ήταν μια...άλλη Αφροδίτη. Αλλιώτικη. Δεν ταίραιζε με τις προδιαγραφές. Δεν πήδηξε από τους βράχους από την αγωνία της για το θάνατο του Άδωνη, δεν έγινε διάσημη για τις σχέσεις της με τους διάφορους ήρωες και τους Θεούς, δεν "βουτούσε" πίσω από τον βυθισμένο Ήλιο, για να τον συναντήσει το επόμενο πρωί με τη μορφή του Αυγερινού.  

Η "δικιά" μου Αφροδίτη, δεν γεννήθηκε στην Πάφο. Στην προπολεμική, προσφυγική Καισαριανή γεννήθηκε. Ορφανή γεννήθηκε και ύστερα από μεγάλη περιπέτεια.

Δεν έζησε στον Όλυμπο, με νέκταρ και αμβροσία. Σε διάφορα σπίτια, κιρίως όχι στο "δικό" της σπίτι, σε σπίτια φτωχικά, σε δωμάτια υγρά και βρώμικα μεγάλωσε, χωρίς δικά της παιχνίδια και δικά της έπιπλα, σε ξένα σπίτια έζησε δουλεύοντας, μέχρι που κατάφερε να επιβιώσει.

Δεν παντρεύτηκε τον Ήφαιστο, τον ανάπηρο Θεό της Φωτιάς. Δεν παντρεύτηκε κανέναν γιατί δεν ήθελε να την παντρευτεί κανείς έτσι...αλλιώτικη που ήταν.

Δεν ερωτεύτηκε τον Άρη. Από έναν ανήθικο, μαυραγορίτη, κατοχικό κακομοίρη ξεπαρθενεύτηκε και από έναν αλητάμπουρα υπάλληλο μανάβικου ξεμυαλίστηκε. Που την άφησε έγκυο και μετά...την παράτησε για να παντρευτεί κάποια άλλη.

Δεν γέννησε τον Έρωτα. Την Ελένη γέννησε. Αλλιώτικη κι αυτή. Άρρωστη και δυστυχισμένη κοπέλα που δεν μπόρεσε, δεν καθοδηγήθηκε, δεν βοηθήθηκε όσο θάπρεπε από κανέναν, ούτε από την ταλαίπωρη την μάνα της που ό, τι μπορούσε έκανε, ώστε να "βρει" τόπο να πατήσει.  

Δεν την βρήκαν άγαλμα άρτια σμιλεμένο στη Μήλο. Στο υπογειάκι της, στην οδό Ανάφης, λίγο πιο πάνω από τη πλατεία Κολιάτσου την βρήκαν, παγωμένη...πεθαμένη. Εκεί που χρόνια ολόκληρα ανέβαινε κουτσαίνοντας την απότομη ανηφόρα με τα πόδια μέχρι να μπει στο "βασίλειο" της. Δεν θα μπορούσε να είναι η Αφροδίτη της Μήλου. Ήταν όμως σίγουρα η Αφροδίτη της Ανάφης.

Η άλλη Αφροδίτη μου έζησε απ' την πρώτη μέρα της, μια ζωή γεμάτη περπέτεια. Όχι όμως από αυτές τις περιπέτειες που εύκολα φαντάζεται κανείς. Μέσα από την  περιπέτεια της φτώχειας, της ορφάνιας, της θλίψης, της στεναχώριας, της απογοήτευσης, της κακομεταχείρισης, με στερήσεις και μαρτύρια. Μια κακιά ζωή, μιας κακιάς περιπέτειας, σ' έναν κακό και αδιάφορο κόσμο που την χτυπουσε άγρια όπου την έβρισκε, χωρίς αγάπη και ζεστασιά, χωρίς τον πραγματικό έρωτα, χωρίς την πραγματική οικογένεια.

Αλλά αυτή η κακιά περιπέτεια, δεν την έβαλε ποτέ από κάτω. Πάλεψε με το μόνο τρόπο που μπορούσε: Με τίμια δουλειά. Χωρίς να καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί την κυνηγούσαν τόσοι και τόσα, στάθηκε άξια, με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια, εργατική και πρόθυμη, χωρίς φυσικά προσόντα, γεμάτη ελλείψεις και κενά, στην κυριολεξία αγράμματη, σχεδόν εγκαταλελειμμένη ξεχασμένη απ' το Θεό και τους ανθρώπους, μόνο με τις όποιες δικές της δύνάμεις αλλά και με τις δυνάμεις κάποιων "φυλάκων-αγγέλων". Φαίνεται ότι οι δυνάμεις αυτές ήταν αρκετές.

Κάποια στιγμή, βρέθηκε και κοντά μου. Και έμεινε κοντά μου ως το τέλος. Κάποια στιγμή, φάνηκε ότι ίσως αυτά να ήταν τα καλύτερα χρόνια της. Τακτοποιημένα τουλάχιστον. Με ηρεμία και χωρίς καταδίωξη. Αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ορίζουμε μόνοι μας τίποτα. Κι ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής της αποδείχτηκαν τα χειρότερα, όχι γιατί η κακιά περιπέτεια επέμενε αλλά γιατί υπάρχουν δυνάμεις που δεν μπορείς, όσο κι αν θες, να τις ελέγξεις.

Ξέρετε πόσες δυνάμεις κρύβει μέσα του ο άνθρωπος; Όσες και η "δικιά" μου η...αλλιώτικη Αφροδίτη. Και περισσότερες, Κρύβει όμως και μυστικά. Μυστικά καλά "θαμμένα" μέσα σε διπλοκλειδωμένο, σφραγισμένο σεντούκι που κανείς δεν βρίσκει τα κλειδιά.

Ελάτε να το ανοίξουμε.

Τα βρήκα τα κλειδιά. Τα είχε αφήσει η ίδια Αφροδίτη εκεί που έπρεπε, το μόνο μέρος που θα τάβρισκα. Μέσα στην καρδιά μου".

Καλοτάξιδο!

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την πολιτική ανεπάρκεια και δεν αμφισβήτησε την επιστημονική επάρκεια, το έργο, την προσωπικότητα και την αξία της κας Σκοπούλη.


Απαντώντας στο εξώδικο Σκοπούλη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, δηλώνει ότι εδώ και καιρό έχει ζητήσει την αποπομπή της κας Φ. Σκοπούλη από τη θέση της Υφυπουργού Υγείας, επισημίνοντας τον κίνδυνο, που διατρέχει η Δημόσια Υγεία όταν παρακωλύεται το έργο του Υπουργείου Υγείας ή όταν δίνονται λάθος εντυπώσεις και λάθος πληροφορίες, όπως στη Δοιήκηση Σκοπούλη.

Μια κυβερνητική εκπρόσωπος της υγείας που προσβάλλει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τους κυβερνώντες, τους γιατρούς και τους ασθενείς και υποβαθμίζει όχι μόνο την νοημοσύνη των φορέων της Υγείας, αλλά και της κοινής γνώμης, δεν έχει ούτε τεχνογνωσία ούτε αποτελεσματικότητα στην άσκηση πολιτικής για τη Υγεία.

"Σε χέρια άσχετων" χαρακτηρίζεται η Δημόσια Υγεία όταν η Υπουργος ΔΕ γνωρίζει ποιους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας έχει και ποιοί από αυτούς κάνουν εμβολιασμούς ή ποιοί από αυτόυς έχουν εμβόλια. Την ανακολουθία στις δηλώσεις της κας Υπουργού, που τη μια μέρα δηλώνει ότι στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας γίνονται εμβολιασμοί για ανασφάλιστους και τον επόμενο μήνα κάνει εκ νέου δηλώσεις, ζητώντας ταυτόχρονα η ίδια από τους υφιστάμενους να κάνουν καταγραφή των Μονάδων και δράσεων τους...

Την ανακολουθία αυτή... πως θα μπορούσε αλλιώς κανείς να τη χαρακτηρίσει, ειμή μόνο:

1) ασχετοσύνη, αν κα Σκοπούλη δε γνώριζε την αλήθεια και έλεγε αναλήθειες ή 
2) καιροσκοπισμό, αν γνώριζε ότι δεν γίνονται εμβολιασμοί και δεν υπάρχουν εμβόλια για να γίνουν και δήλωσε αναληθή στοιχεία 

Μια υπουργός που δεν υπογάφει για τα αντιδραστήρια, που εμποδίζει τη λειτουργία του Κράτους στα Κέντρα αναφοράς για το AIDS, παρακωλύοντας την εργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ και εκθέτοντας χιλιάδες ανθρώπους σε κίνδυνο, που υπόσχεται εμβόλια χωρίς να υπάρχουν...όσο γρηγορότερα φύγει από το Υπουργείο Υγείας, τόσο καλύτερα για την Αποκατάσταση της Δημόσιας Υγείας.

Με σκεπτικό τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και μόνο αυτό, και με σεβασμό προς το πολιτικό αξίωμα του Υπουργικού Θώκου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απαίτησε την παραίτηση και αποπομπή της κας Σκοπούλη μετά την άκρως προσβλητική συμπεριφορά της προς τον Πρωθυπουργό και τις αναλήθειες προς όλη την κοινωνία.

Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι η Δημόσια Υγεία και η Πολιτική της Υγείας δεν λύνεται με παραφιλολογία, αλλά με ηγεσία με στρατηγική, γνώση, απτελεσματικότητα.

Ο Ι.Σ.Α. ποτέ δεν αμφισβήτησε την επιστιμονική επάρκεια της κ. Φ. Σκοπούλη, αλλά κατέδειξε μόνο την πολιτική της ανεπάρκεια που ωθεί τη Δημόσια Υγεία σε αδιέξοδο όλο και πιο βαθιά.

Αυτός είναι ο λόγος που ζητούμε την άμεση αντικατάστασή της. 

Κάποια στιγμή ίσως αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και την ιακνότητά τους να παράγουν έργο κι αποτελέσματα, κι όχι στις δικαστικές αίθουσες.  

ΑΜΕΑ-ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Άτομα με αναπηρία: Τα πρώτα θύματα του ναζισμού.


Ανοιχτή επιστολή στους Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο και Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη απευθύνει η ΕΣΑμεΑ, αναφορικά με το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να καταθέσουν.

Η ανάγκη προώθησης και ψήφισης αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που θα προστατεύει κάθε πρόσωπο και κάθε ομάδα εναντίον της οποίας εκδηλώνονται βίαιες έως εγκληματικές συμπεριφορές αποτελεί ιστορική πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα. Είναι υποχρέωση όλων μας να μην αφήσουμε καμία χαραμάδα ανοιχτή απέναντι σε ρατσιστικές και βίαιες συμπεριφορές.

Για ακόμη μία φορά όμως, στον διάλογο δεν υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία της αναπηρίας από εκδηλώσεις βίας ή μίσους, παρόλο που ιστορικά είναι καταγεγραμμένο ότι τα πρώτα θύματα του ναζισμού ήταν οι ανάπηροι οι οποίοι βρέθηκαν κατά χιλιάδες στα κρεματόρια.

Στη χώρα μας ήδη έχουν εκφρασθεί απόψεις που κυκλοφορούν και διαδικτυακά και ομιλούν «Υπέρ της στείρωσης - ακόμη και της ευθανασίας - ελαττωματικών πλασμάτων!!! -ατόμων με αναπηρία ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα» στην επίσημη ιστοσελίδα «Πράσινη πτέρυγα για τον φυλετικό ανθρωπισμό και την οικολογική συνείδηση» που αποτελεί σύνδεσμο με τη Χρυσή Αυγή.

Η αναγκαιότητα ένταξης της αναπηρίας όπως και της ηλικίας στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του κατατιθέμενου ν/σ υπαγορεύεται από το άρθρο 13 της συνθήκης του Άμστερνταμ, το άρθρο 19 της συνθήκης της Λισσαβόνα στα οποία γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω αναπηρίας και ηλικίας όπως και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του ΟΗΕ η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή με το ν. 4074/2012.

Πηγή: www.esaea.gr