meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο, παρακολούθησε και φέτος τις ξεχωριστές διήμερες εκδηλώσεις στα 8 ΚΑΠΗ του Δήμου για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 

Οι ηλικιωμένοι οργανώθηκαν μόνοι τους σε χορωδίες και απήγγειλαν ποιήματα πολλά από τα οποία είχαν γράψει οι ίδιοι, αποδεικνύοντας έτσι ότι παραμένουν ενεργά κύτταρα της συλλογικής καθημερινής ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Σε κάθε Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων οργανώθηκε μια μικρή γιορτή με αφορμή την ιστορική ημέρα εθνικής μνήμης, ενώ οι μνήμες πολλών ηλικιωμένων από τα χρόνια της κατοχής έγιναν εφαλτήριο για επίκαιρα μηνύματα που αφορούσαν τη σημερινή οικονομική κρίση, της απαιτήσεις της Τρόικας και τη στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και το ανοιχτό θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων και τη στάση της Γερμανίας και της Καγκελαρίου Μέρκελ σήμερα απέναντι στη χώρα μας. 


Μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Παναγιώτα Μηλιώνη και ο αντιπρόεδρος υπεύθυνος των ΚΑΠΗ κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Λιόσης, Βομπιράκη και Χαραλαμπόπουλος, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

"Ούτε το 40 είχαμε λεφτά για ακριβούς εξοπλισμούς και όπλα. Κερδίσαμε όμως τον πόλεμο γιατί οι εχθροί μας βρήκαν ενωμένους σαν μια γροθιά όλους τους Έλληνες. Τότε το κλειδί της επιτυχίας ήταν ότι είχαμε ο ένας τον άλλον, αλληλεγγύη μέχρι τέλους. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε και ενόψει της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε σήμερα", σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος.


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 
Πρόσφατα έλαβα ένα mail από μια Κρητικιά μαθήτρια, όπου συζητώντας για την Παρέλαση μου έγραφε:

«Κουράστηκα να ακούω κάθε χρόνο για το Μεταξά που είπε το όχι λες και μας έκανε χάρη. Ένας συμφεροντολόγος, πολιτικός δικτάτορας ήταν και κάθε φορά τον εξυψώνουμε λες και ήταν εθνικός σωτήρας. Λες και αυτός αντιστάθηκε στα γερμανικά στρατεύματα και όχι η ελληνική ψυχή!!
 
Πολύς λόγος και για τις μαθητικές παρελάσεις. Προβληματιζόμαστε αν θα γυρίσουμε το κεφάλι προς τους επισήμους. Εγώ να ξέρεις θα κοιτάξω ευθεία μπροστά. Το μέλλον μου ψάχνω, τα όνειρά μου κυνηγάω. Κατακρίνω τη δήθεν "κοινωνική προσφορά" των πολιτικών και θα το αποδείξω με την ψήφο μου. Μπροστά από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στέκονται κάθε χρόνο οι επίσημοι στην Αλικαρνασσό. Όταν γυρνάω δεξιά το κεφάλι μου δεν τιμώ τους πολιτικούς, αλλά τους άγνωστους συμπατριώτες μου που έχασαν τη ζωή τους για να μου χαρίσουν την ελευθερία. Αν γυρνούσα το κεφάλι αντίθετα θα αυτοαναιρούσα το σκοπό για τον οποίο κάθε χρόνο παρελαύνω. Τιμώ τους τότε ήρωες ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είμαι πάντα ευγνώμων και ποτέ αχάριστη».

Η Β. που υπογράφει το παραπάνω mail είναι μόλις 16 χρονών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δήλωνε πριν λίγο καιρό στην αντιπροσωπία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Προεδρικό Μέγαρο, ότι εάν είχε διαβάσει τι κακό έφερνε για τα ΑμεΑ η υπογραφή του στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου Στουρνάρα δεν θα τις υπέγραφε, είναι 85.


Η Β. που υπογράφει το παραπάνω mail είναι μόλις 16 χρονών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δήλωνε πριν λίγο καιρό στην αντιπροσωπία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Προεδρικό Μέγαρο, ότι εάν είχε διαβάσει τι κακό έφερνε για τα ΑμεΑ η υπογραφή του στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου Στουρνάρα δεν θα τις υπέγραφε, είναι 85.
Οι Βουλευτές μας που πρωταγωνιστούν τον τελευταίο καιρό σε παθητικούς ρόλους είναι όλοι πάνω από 30 και οι Ευρωβουλευτές μας που έχουμε καιρό να ακούσουμε νέα τους επίσης.

Άρα επιβεβαιώνεται ότι η Ωριμότητα δεν είναι θέμα ηλικίας!

Και κρατώντας το παραπάνω συμπέρασμα αναρωτιέμαι: Μην αντέχοντας το μνημονιακό χάος και την ουσιαστική ακυβερνησία της Ελλάδας μας των τελευταίων χρόνων, δε θα μπορούσε να έχει δοθεί μια ευκαιρία στη Βουλή των εφήβων;;; Δε θα μπορούσαν οι «επίλεκτοι» νεαροί μαθητές της Ελλάδας που καταθέτουν εμπνευσμένα και μεγαλόφωνα κάθε χρόνο τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μες στο Ναό της Δημοκρατίας μας την ίδια ώρα που κάποιοι μεγαλύτεροι τους τον βεβηλώνουν, να είχαν πάρει τα πράγματα στα χέρια τους; Ή μήπως φοβάστε ότι «παιδιά είναι, θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα»; Χειρότερα δε γίνονται…

Ναι, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και Κόμματα και Πολιτικό Σύστημα με βάση τη Βουλή των Εφήβων! Άμεσα, με τόλμη, στήριξη, υπομονή και επιμονή.
Άλλωστε, αιώνες «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα», ας την τουμπάρουμε την παροιμία!

 

 

50 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

 
 
Σκληραγωγημένοι από τις ελλείψεις, ξεχασμένοι από την πολιτεία, συνηθισμένοι στα εμπόδια, χαλυβδωμένοι από τη δύναμη ψυχής και τη θέληση τους για ζωή και Ισότητα, μαθητές, καθηγητές και γονείς βρέθηκαν στο Ίλιον για τον Αγιασμό των ειδικών σχολείων σχεδόν 50 μέρες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Τα Ειδικά Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΕ που εδρεύουν στο Ίλιον και εξυπηρετούν περί τα εκατό παιδιά με αναπηρίες, είναι πλέον κοντά σε μια φυσιολογική τροχιά λειτουργίας και για φέτος, με τα χρόνια προβλήματα στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση να ταλαιπωρούν πανελλαδικά και αυτή τη χρονιά χιλιάδες παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Με σφιγμένη καρδιά από την αιφνίδια απώλεια το Καλοκαίρι ενός αγωνιστή διευθυντή στυλοβάτη της Ειδικής Αγωγής, του αειμνήστου Γιάννη Κωνσταντάκη, η μεγάλη οικογένεια των Ειδικών Σχολείων έσμιξε στο Ίλιον και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, τέλεσε τον Αγιασμό για τη φετινή σχολική χρονιά.



Παράλληλα, οι μαθητές πραγματοποίησαν και επετειακή γιορτή με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, με την εκπληκτική χορωδία των παιδιών να αποδίδει τα ηρωικά τραγούδια του Έπους του ’40, υπό τις συνεχείς οδηγίες του νέου διευθυντή κ. Τάσου Μερκούρη.

Τον Αγιασμό και τη γιορτή παρακολούθησε ο μόνιμος φίλος της Κοινότητας των ειδικών σχολείων και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο.
 
 
 
 
 
 
 


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟ ΙΚΑ


Στη «μάχη» κατά των πλαστών γνωματεύσεων αναπηρίας το ΙΚΑ.

Στην ηλεκτρονική διάθεση των ιατρικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα παραβατικότητας. Προχωρά στην ηλεκτρονική διάθεσή τους για να αποτραπούν φαινόμενα παραβατικότητας.

Στην ηλεκτρονική διάθεση των ιατρικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα παραβατικότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης εντοπίστηκαν στον δήμο Πειραιά δεκαεπτά περιπτώσεις προσκόμισης πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με στόχο τη χορήγηση παροχών σε μη δικαιούχους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, με την εφαρμογή του μέτρου εξασφαλίζεται:

- Άμεση πρόσβαση στις ιατρικές γνωματεύσεις και ακολούθως μείωση της γραφειοκρατίας και της ανάγκης επισκεψιμότητας των ατόμων με αναπηρία τόσο στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όσο και στους φορείς - παρόχους αναπηρικών επιδομάτων και προνομίων.

- Εκμηδένιση των περιπτώσεων προσκόμισης πλαστών γνωματεύσεων και χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους.

- Δυνατότητα επανελέγχου όλων των ήδη προσκομισθεισών ιατρικών γνωματεύσεων.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»

 

ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΗΣ


Γιάννης Κακλής, μια Αυθεντική Κρητική Φυσιογνωμία

Στο στούντιο του «this is radio» και στην εκπομπή «Με άλλα μάτια» με το Βαγγέλη Αυγουλά, ήταν καλεσμένος ο τραγουδιστής και δάσκαλος του λαούτου, κ. Γιάννης Κακλής.
Η καταγωγή του βεβαίως είναι από την Κρήτη αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ζει στο Ίλιον με την οικογένεια του.
Από μικρός αγαπούσε το τραγούδι, καθώς όπως μας εξομολογήθηκε κατά την παιδική του ηλικία σιγοτραγουδούσε κάποια κομμάτια. Αργότερα, σε ηλικία μόλις 10 ετών, ζήτησε από τον πατέρα του ένα μουσικό όργανο, ενώ σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε μαθήματα έχοντας ως δάσκαλο τον Αντώνη Ζαχαριουδάκη.
Έχει συνεργαστεί με τον κορυφαίο – δάσκαλο Λεωνίδα Κλάδο, ενώ έχει παίξει σε πολλά μαγαζιά τόσο της Αθήνας όσο και της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Γιώργο Χαλκιά και κάνουν πολλές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα.
Το τελευταίο του CD, «Με τσ’ Αναμνήσεις μου Παρέα» περιέχει 12 τραγούδια με μουσική δική του και στίχους από πολύ καλούς και εξαίρετους συναδέλφους του.
Μας αποκάλυψε τη φιλοσοφία του προκειμένου να δημιουργήσει, συγκεκριμένα μας είπε: «Για να δημιουργήσεις πρέπει να είναι η σελίδα κενή, τι θα κάνεις απανωγραψήματα; Και αν δεν είναι κενή η σελίδα πρέπει να τη σβήσεις με γομολάστιχα. Να σβήσεις τη σελίδα αλλιώς θα σ αφήσουν να γράψεις στο περιθώριο που είναι κενό». Και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να αποστασιοποιηθείς από την πραγματικότητα όχι όμως να ξεφύγεις, απλά πρέπει πιο νηφάλια να εμπνευστείς μέσα από την πραγματικότητα έτσι ώστε στη συνέχεια να την τραγουδήσεις.
Ένας μεγάλος έρωτας είναι μια πηγή έμπνευσης. Ακόμα και να γνωρίσει κάποιον που να έχει βιώσει κάτι τόσο έντονο ο Γιάννης Κακλής προσπαθεί να καταλάβει τα βιώματα του με απώτερο σκοπό να τα κάνει τραγούδια και να τα ερμηνεύσει.  
Πιστεύει ότι η πεζότητα δεν μπορεί να του προσφέρει κάτι. Γι’αυτό εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να μη βλέπει και τηλεοραση!
Όσοι ασχολούνται με την Τέχνη έχουν ένα πολύ δύσκολο ρόλο να επιτελέσουν. Είναι υποχρεωμένοι να διασκεδάζουν τον κόσμο που έρχεται στο μαγαζί να τους ακούσει. Αυτό πρέπει να το κάνουν ακόμα και όταν έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Ο Γιάννης Κακλής μας είπε ότι ευτυχώς δεν έχει προβλήματα και ότι γενικά βλέπει τα πράματα πολύ αισιόδοξα ακόμα και τώρα. Έχει γράψει κιόλας και μια μαντινάδα για τις δύσκολες εποχές που ζούμε: «οι Έλληνες στα δύσκολα δείχνουν το χαρακτήρα, σηκώνουνε το ανάστημα και φτιάχνουνε τη μοίρα» και μετά την εύστοχη αυτή μαντινάδα σχολίασε ότι ο Έλληνας μόνο υπό πίεση βάζει τρίποντα.
Σ’ αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι ο Γιάννης Κακλής δεσμεύτηκε ότι θα διοργανώσει κάποια μουσική βραδιά αφιλοκερδώς προκειμένου να στηρίξει το κοινωνικο παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου και κάθε άλλη προσπάθεια που κάνει ο Βαγγέλης Αυγουλάς. 
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Ιλίου, κ. Στέλιο Μπουρδάκη. Ο Πρόεδρος τόνισε για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν εθνικοτοπικοί σύλλογοι στους δήμους. Συνέχισε επισημαίνοντας τις δραστηριότητες της Ένωσης στο Δήμο Ιλίου, όπου προσφέρουν μαθήματα χορόύ, λύρας και λαούτου αφιλοκερδώς στα παιδιά της Ένωσης και οι καθηγητές είναι οι εξής: ο Γιάννης Κακλής καθηγητής στο λαούτο, ο Γιώργος Φραγκάκης καθηγητής χορού και ο Γιάννης Μακριδάκης καθηγητής στη λύρα.
Καταλήγοντας, τόνισε την υποστήριξη και την καλή συνεργασία που έχει η Ένωση με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο και πως ουσιαστικά έχει «αγκαλιάσει» όλους τους εθνικοτοπικούς συλλόγους, ακόμα και με την απόφαση που πάρθηκε πριν από περίπου ένα μήνα με την επιχορήγηση αρκετών χιλιάδων ευρώ όλων των συλλόγων. Σαφώς έγινε αναφορά και για τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Κουκουβίνο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που βοήθησε τους εθνικοτοπικούς συλλόγους του Δήμου με αποτέλεσμα να παρασύρει και όλους τους δημάρχους του λεκανοπεδίου να βοηθήσουν με τη σειρά τους, τους δικούς τους συλλόγους.    
Όποιος, επιθυμεί να επισκεφθεί τα γραφεία της Ένωσης βρίσκονται στην οδό Ραδιοφωνίας 63 στο Ίλιον, και κάθε Σάββατο από τις 15:00 εως τις 11:00 πραγματοποιούνται και τα δωρεάν μαθήματα χορού, λύρας και λαούτου.

 

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ!



Rick HANSEN: O Άνθρωπος σε κίνηση

Ξεκίνησε από τον Καναδά, γύρισε 34 χώρες, σε διάστημα δύο χρόνων, διένυσε 40.000 χιλιόμετρα με το αναπηρικό αμαξίδιό του, για να μαζέψει χρήματα για την έρευνα για τις κακώσεις νωτιαίου μυελού. Στη μνήμη του φίλου του Terry Fox. Αθλητής, με πολλά υποσχόμενο ταλέντο, το 1973, σε ηλικία 15 ετών ενεπλάκη σε τροχαίο με αντίπαλο μία νταλίκα. Το ατύχημα του κόστισε τα δύο πόδια του και μία νέα ζωή, που ξαφνικά παραλίγο να γίνει εφιάλτης. Επέστρεψε μερικούς μήνες αργότερα, στα γήπεδα του μπάσκετ, αυτή τη φορά με τέσσερις ρόδες αντί δύο πόδια. O Άνθρωπος σε κίνηση (σ.σ.Man in Motion), πήγε την αναπηρία του βόλτα, το γύρο του κόσμου σε 2 χρόνια. Κυριολεκτικά!...

Προφίλ Ονοματεπώνυμο: Rick HANSEN Καταγωγή: Καναδάς Ηλικία: 46 (1958) Αγώνισμα: Στίβος, μπάσκετ Αναπηρία: Παραπληγία

Ξεκίνησε από τον Καναδά, γύρισε 34 χώρες, σε διάστημα δύο χρόνων, διένυσε 40.000 χιλιόμετρα με το αναπηρικό αμαξίδιό του, για να μαζέψει χρήματα για την έρευνα για τις κακώσεις νωτιαίου μυελού. Στη μνήμη του φίλου του Terry Fox. Αθλητής, με πολλά υποσχόμενο ταλέντο, το 1973, σε ηλικία 15 ετών ενεπλάκη σε τροχαίο με αντίπαλο μία νταλίκα. Το ατύχημα του κόστισε τα δύο πόδια του και μία νέα ζωή, που ξαφνικά παρ΄ ολίγο να γίνει εφιάλτης. Επέστρεψε μερικούς μήνες αργότερα, στα γήπεδα του μπάσκετ, αυτή τη φορά με τέσσερις ρόδες αντί δύο πόδια. Με την ομάδα Vancouver Cable Cars κέρδισε πέντε εθνικά πρωταθλήματα μέσα σε έξι χρόνια. Κέρδισε 19 μαραθώνιες διαδρομές διεθνούς κλάσης. Κατά καιρούς έσπασε εθνικά και παγκόσμια ρεκόρ σε κούρσα με αμαξίδιο σε αγωνίσματα στίβου.  Φωτογραφία τού Ρικ Χάνσεν. Το 1984 συμμετείχε στην - για πρώτη φορά τότε εισαχθείσα - κούρσα με αναπηρικό αμαξίδιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984. Κέρδισε ένα μοναδικό ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο. Την άνοιξη του 1985, ξεκίνησε με αναπηρικό αμαξίδιο, να καλύψει μία απόσταση ... ίση με την περιφέρεια της γης! Την άνοιξη του 1987, ολοκλήρωνε το στόχο του και άφηνε τον κόσμο να θαυμάζει με δέος! Το "Τουρνέ του Ανθρώπου σε Κίνηση", ολοκληρώθηκε καλύπτοντας 40.000 χλμ. ή 25.000 μίλια με αναπηρικό αμαξίδιο ανά τον κόσμο! Οι στόχοι του διάνα και οι δυο: Έμαθε στον κόσμο τι θα πει αναπηρία και συγκέντρωσε είκοσι έξι εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση των κακώσεων του νωτιαίου μυελού!

Ανακηρύχτηκε, μεταξύ άλλων, Εθνικός Αθλητής με Αναπηρία το 1979, 1980 και το 1982 στον Καναδά. Το 1987, πήγε λίγο παρά πέρα, μπήκε στο βιβλίο Sports Halls of Fame, το βιβλίο με τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών!

Ίδρυμα Ο άνθρωπος σε κίνηση. Στη μνήμη του Terry Fox, ο Άνθρωπος σε Κίνηση αφιέρωσε το Μαραθώνιο του. Ο Terry Fox έχασε στην πάλη του με τον καρκίνο το δεξί πόδι του, όταν ακόμη ήταν έφηβος. Με το πάθος του νέου που έχει όλη τη ζωή μπροστά του, υπό το βάρος της χημειοθεραπείας, και στηριζόμενος σε ένα τεχνητό μέλος, βάλθηκε να κάνει το γύρο του Καναδά για να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Στο Μαραθώνιο της Ελπίδας, ο Terry Fox, έτρεχε 28-30 μίλια την ημέρα. Στα μέσα της διαδρομής, για το γύρο της πατρίδας του, ο καρκίνος άπλωσε τη σκιά του στα πνευμόνια του ανθρώπου, που μερικούς μήνες αργότερα πεθαίνοντας βάπτιζε με το όνομά του ένα μεγάλο φιλανθρωπικό Ίδρυμα στον Καναδά, σφήνωνε μία μοναδική ιδέα για το Τουρνέ του Ανθρώπου σε Κίνηση στο μυαλό και πλημμύριζε την ψυχή του Rick Hansen σθένος και αντοχή να κάνει το ακατόρθωτο!  Ίδρυμα Ο άνθρωπος σε κίνηση. Σήμερα, ως πρόεδρος Ιδρύματος που φέρει το όνομά του (Rick Hansen Man In Motion Foundation), ο Terry Hansen προωθεί την έρευνα για τις κακώσεις νωτιαίου μυελού. Παντρεμένος με τη φυσιοθεραπεύτρια, που κάποτε τον μάθαινε να ζει με την αναπηρία του, πατέρας τριών κοριτσιών, έχει σήμερα περισσότερα χόμπι από το μέσο άνθρωπο: ψάρεμα, τένις, σκι και καγιάκ.

Για την ιστορία...

Η κούρσα, που πήρε μέρος ο Rick Hansen το 1984 στο Λος Άντζελες, ως ένας από τους οκτώ αθλητές με αναπηρία, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, διατηρείται για άντρες και γυναίκες - τιμής ένεκεν των Παραολυμπιακών αθλητών - έως και σήμερα. Λαμβάνει χώρα, παραδοσιακά, την ημέρα, που διεξάγεται το μεγαλύτερης τηλεθέασης άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, τα 100 μέτρα στίβου ανδρών! Μετά το θάνατο το Terry FOX, οργανώθηκε στη γενέτειρά του μία κούρσα από ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία στη μνήμη του με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα κατά του καρκίνου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του noesi.gr.

Πηγή: http://www.prismanews.gr/

 

"ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΗΛΙΘΙΟΣ"



«Δεν θα με κάνετε εσείς να νοιώθω ηλίθιος. Αρνούμαι  να σας παρακολουθήσω»

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
Την  τελευταία εβδομάδα,  πήγαν όλοι να μας αποτρελάνουν.  Τέτοια  επιδρομή βλακείας  από την τηλεόραση, τα  έντυπα πάσης φύσεως,  ομιλίες στη Βουλή, δημόσιες δηλώσεις «δημοσίων» ατόμων, από  τίτλους και «ρεπορτάζ» στα πρωινάδικα και τα  κουτσομπολίστικα περιοδικά, μέχρι και μέσα από τα γήπεδα ; 
Κυκλοφορεί επικίνδυνος ιός

Προσωπικά δε νομίζω ότι  έχουμε ξανα-υποστεί τέτοια επίθεση ανοησίας τα  χρόνια που περνάμε αυτή την ανεκδιήγητη «κρίση» που  ισοπέδωσε τη χώρα, φτώχυνε τους φτωχούς, πλούτισε τους πλούσιους, δικαίωσε τους ένοχους, δικαιολόγησε τους   ανόητους και καταδίκασε τους συνεπείς.
Σας παρακαλώ  :  βλέπετε για μερικές μέρες λιγότερη τηλεόραση, διαβάζετε λιγότερο εφημερίδες, προστρέχετε λιγότερο στο internet , αντιμετωπίζετε με απόλυτη καχυποψία όλους όσοι μιλάνε δημόσια και  λέτε όσο πιο συχνά μπορείτε, στους χώρους που κυκλοφορείτε  και στον εαυτό σας, κοιτάζοντας τον καθρέφτη τη φράση : «Δεν είμαι ηλίθιος. Δεν θα με κάνετε εσείς να νοιώθω ηλίθιος. Αρνούμαι  να σας παρακολουθήσω».

Δεν έχω χώρο και δεν έχετε χρόνο για να τα αναφέρω όλα. Μερικά μόνο.
1.   Μονώσεις σε κουφώματα και πόρτες ήταν  η... πρόταση της τρόικας για να μη δοθεί επίδομα πετρελαίου. Όταν η συζήτηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους εκπροσώπους της τρόικας έφτασε στην πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει το επίδομα θέρμανσης, οι  τροικανοί αντέδρασαν και μας πρότειναν να επιδοτηθεί η …επισκευή των κουφωμάτων., όμως, ήταν αντίθετοι. Και δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα.

2.   Ο Aλέξης Τσίπρας είπε : «Η  αντίστροφή μέτρηση για την ανάληψη της μέγιστης ευθύνης από την Αριστερά έχει αρχίσει. Είμαστε ήδη έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Στόχος μας να καταργήσουμε τα μνημόνια για  περισσότερη δημοκρατία και  περισσότερα δικαιώματα».

3.   Πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων που φέρεται να τέλεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ. Συνταγματολόγοι και δικαστικοί  χαρακτηρίζουν «αδιανόητο» το  να κλείσει οριστικά ο φάκελος του πρώην «Τσάρου».

4.   Η Σταματίνα Τσιμτσιλή  αποφάσισε να γίνει... καθηγήτρια και είπε ναι σε  πρόταση  να μιλάει σε εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους ώστε να τους προετοιμάσει κατάλληλα ως επαγγελματίες.

5.   Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος , αφού «έβγαλαν» στο περπατητό τους αγώνες  με  Σλοβακία και … Λιχτενστάιν και έγιναν δυο διαδοχικές φορές  ρεζίλι, επέστρεψαν στις ομάδες τους για να παίξουν μπάλα .

Δεν συνεχίζω. Δικαίως μας φέρονται έτσι όπως μας φέρονται οι ξένοι. Αφού ξεχάσαμε πού είναι το κεφάλι μας για να το σηκώσουμε και να πούμε «Όχι άλλο»;

 

 

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ



Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας: 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας είναι «Η ψυχική υγεία στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας». Σε εποχή οικονομικής κρίσης, ενώ δημιουργούνται προβλήματα στην ψυχική υγεία του πληθυσμού, η χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας γίνεται προβληματική και παράλληλα σημειώνεται αύξηση της ζήτησης στις δημόσιες μονάδες παροχής υγείας. Το κόστος θεραπείας εκτοξεύεται στα 60-80% της συνολικής δαπάνης για την ψυχική υγεία. Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα προβλήματα ψυχικής υγείας αφορούν το 25% των επιδομάτων αναπηρίας σε ολόκληρη την ΕΕ. Σε παγκόσμια επιδημία εξελίσσονται τα ψυχικά νοσήματα καθώς το 10% του ενήλικου πληθυσμού παρουσιάζει κάποιου είδους ψυχική διαταραχή στην διάρκεια της ζωής του. Περισσότεροι από 450 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ψυχικές διαταραχές ενώ, κάθε χρόνο, σχεδόν 165 εκατομμύρια Ευρωπαίοι (38,2%) εμφανίζουν κάποιο είδος ψυχικής διαταραχής. Το υψηλότερο ποσοστό έχουν οι αγχώδεις διαταραχές (14%) και ακολουθούν η αϋπνία (7%), η μείζονα κατάθλιψη (6,9%), οι σωματομορφικές διαταραχές (6,3%,) και η άνοια στους υπερήλικες, που φθάνει το 30% στα άτομα άνω των 85 ετών. Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν με αφορμή τη 10η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας είναι «Η ψυχική υγεία στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας». Σε εποχή οικονομικής κρίσης, ενώ δημιουργούνται προβλήματα στην ψυχική υγεία του πληθυσμού, η χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας γίνεται προβληματική και παράλληλα σημειώνεται αύξηση της ζήτησης στις δημόσιες μονάδες παροχής υγείας. Το κόστος θεραπείας εκτοξεύεται στα 60-80% της συνολικής δαπάνης για την ψυχική υγεία. Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα προβλήματα ψυχικής υγείας αφορούν το 25% των επιδομάτων αναπηρίας σε ολόκληρη την ΕΕ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα η Υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή δήλωσε: «Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην Ελλάδα βρίσκονται σε διαρκή μεταρρυθμιστική διεργασία και στοχεύουν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους ψυχικά πάσχοντες, στην προάσπιση των δικαιωμάτων της πιο ευάλωτης αυτής ομάδας ασθενών, που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να διεκδικήσουν ακόμη και τα βασικά τους δικαιώματα.

Σήμερα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, θέλω να αναδείξω τη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, παρά την γνωστή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, να συνεχίσει να παρέχει συνεχώς βελτιούμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας αναγνωρίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δραστηριοποίησης της ενεργού κοινωνίας, η οποία με αγάπη και φροντίδα θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ψυχικά ασθενών».

 
Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»

 

ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αυξημένη η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ιλίου


 
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για τη μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Δήμος Ιλίου και η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», την Παρασκευή 11.10.2013 και το Σάββατο 12.10.2013 στο Δημαρχείο Ιλίου, καθώς και το Σάββατο 19/10/2013 στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γ. Κακούρης» σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ο Δήμος Ιλίου προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε διοργάνωση τριήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας, δεδομένης της αυξημένης προσέλευσης εθελοντών αιμοδοτών για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, η οποία από το 1987 έχει διαθέσει περίπου 3.000 μονάδες αίματος σε συμπολίτες μας, που βρέθηκαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους σε μια δύσκολη στιγμή.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία τριήμερη αιμοδοσία του Δήμου Ιλίου η προσέλευση άγγιξε τα 300 άτομα, συλλέχθηκαν πάνω από 250 μονάδες αίματος, ενώ στις λίστες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου προστέθηκαν πάνω από 110 νέοι εθελοντές αιμοδότες!

Επόμενο ραντεβού για την καθιερωμένη κίνηση ζωής τον Φεβρουάριο του 2014!

 

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

"ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ"!


«Διάλογος στο σκοτάδι»

Τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα; Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης; Το Θέατρο Badminton, σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε, μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία, που θ’ αλλάξει για πάντα τον τρόπο που «βλέπετε» τα πράγματα. Ο Αίαντας Αρτεμάκης ήταν στο θέατρο Badminton και μοιράζεται την εμπειρία του με εσάς.

Λίγο πριν ξεκινήσει η ξενάγηση στα σκοτεινά στο Dialogue in the Dark (διάλογος στο σκοτάδι), θυμήθηκα την εισαγωγή της πρόσκλησης που έλεγε: "Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης;". Αφού μαζευτήκαμε όλοι όσοι θα συμμετείχαμε στο γκρουπ, μας μοίρασαν λευκά μπαστούνια και μας οδήγησαν στο δωμάτιο, αφετηρία, για την ξενάγηση μας σε μια σκοτεινή πόλη. Εκεί, μας εξήγησαν πως χρησιμοποιούμε το λευκό μπαστούνι και ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις μας, με κύριο βοηθό μας, την ακοή μας.

Τα φώτα σβήνουν. Ανοίγει μια πόρτα (ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε ότι άκουσα) και η Αυγουστίνα, η ξεναγός μας για αυτήν την βόλτα «εμφανίζεται»…

Ακολουθώντας τις οδηγίες της προχωρήσαμε στο πρώτο μέρος της ξενάγησης, που είχε μέσα σε όλα, να καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία προτομή, να βρούμε τον δρόμο μας σε ένα πάρκο, να περάσουμε μια απότομη γέφυρα. Να βρεθούμε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, να περάσουμε από ένα φανάρι που για καλή μας τύχη ήταν ηχητικό. Καθ’ όλη την διάρκεια ακούγαμε ήχους τις πόλης, αυτοκίνητα, αδέσποτα, συζητήσεις. Γενικά, θόρυβο. Καταφέραμε να φτάσουμε σε στάση του ΜΕΤΡΟ και να βρούμε μόνοι μας πού να ακυρώσουμε το εισιτήριο. Στην συνέχεια, περιμέναμε τον συρμό να έρθει και να μπούμε στο βαγόνι. Να βρούμε θέση, νομίζω ότι ήμουν ο μοναδικός όρθιος. Το να βρεις το κάθισμα αποδείχθηκε για εμένα αρκετά δύσκολο. Στην συνέχεια, φτάσαμε στο «εικονικό» Μοναστηράκι όπου και κάναμε μια βόλτα στην αγορά, ψηλαφίζοντας προϊόντα με τελικό προορισμό, το πιο «σκοτεινό» μπαρ όπου έχουμε πάει ποτέ. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να αγοράσουμε ένα μπουκάλι νερό ή κάποιο σνακ. Να δώσουμε το σωστό αντίτιμο αλλά και να εισπράξουμε τα σωστά ρέστα για ό,τι πήραμε. Και τέλος, να κάτσουμε στα τραπεζάκια του μπαρ. Όπου ακολούθησε μια συζήτηση ανάμεσα στα υπόλοιπα μέρη του γκρουπ και της ξεναγού μας.

Η ταραχή που νιώθαμε, τα κατά λάθος σκουντήγματα, αλλά και πολύ γέλιο, ήταν οι συνοδοιπόροι μας σε αυτήν την βόλτα. Αλλά πέρα από το αστείο της υπόθεσης και του συνεχούς χασίματος μελών του γκρουπ, αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πρόκειται για πραγματικούς ήρωες που κυκλοφορούν στην Αθήνα. Γιατί μπορεί εμείς να ήμασταν σε ένα άρτιο προσομοιωμένο περιβάλλον πόλης αλλά αυτοί οι συνάνθρωποι μας κυκλοφορούν σε ένα κυριολεκτικά εχθρικό περιβάλλον. Όχι μόνο γιατί λείπουν οι σωστές υποδομές για να μην κινδυνεύουν ανά 2 μέτρα, αλλά και επειδή ακόμα και αν υπάρχουν οι υποδομές, εμείς οι υπόλοιποι φροντίζουμε να τους κάνουμε την ζωή πιο δύσκολη. Παρκάροντας σε ράμπες και σημεία καθοδήγησης τυφλών. Τοποθετώντας τραπεζάκια πάνω στους αντίστοιχους διαδρόμους και τόσα άλλα. Αν δεν το ζήσετε, ίσως να μην καταλάβετε ποτέ το πόσο δύσκολο είναι να κυκλοφορείς στο απόλυτο σκοτάδι. Θα ήθελα να προσθέσω ότι παρόλο τις δυσκολίες που είχα να μετακινηθώ και να ακολουθήσω κατά κύριο λόγω την φωνή της αγαπητής Αυγουστίνας, ένιωθα μια τρελή ελευθερία αλλά και αισθήσεις που δεν ήξερα ότι μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να βρω τον δρόμο μου. Βέβαια, δεν το έκανα και τόσο καλά, μιας και στην ερώτηση, αν περάσαμε όλοι στον επόμενο χώρο, συνήθως απαντούσα: έρχομαι! Ως ο τελευταίος του γκρουπ.

Τι είναι το «Dialogue in the Dark»;

Το «Dialogue in the Dark», ένα πρωτοποριακό δρώμενο στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες, αντιστρέφει τους ρόλους: οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για περίπου ογδόντα λεπτά, όσο διαρκεί ο περίπατος στο σκοτάδι, ξεναγούνται σ’ έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία και την αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς οδηγούς, οι οποίοι γίνονται "τα μάτια" τους. Όταν οι πιο απλές δραστηριότητες μετατρέπονται ξαφνικά σε πρόκληση, οι επισκέπτες μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους αλλιώς. Στην έξοδο, όταν ανάβουν και πάλι τα φώτα, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο.

Το «Dialogue in the Dark» δεν είναι μία ακόμα έκθεση, αλλά ένα θεμελιώδες γεγονός που αλλάζει την κοσμοθεωρία μας. Γιατί η εγκατάσταση δεν εκθέτει τίποτε άλλο παρά τα στερεότυπά μας περί διαφορετικότητας. Το «Dialogue in the Dark» ενθαρρύνει τους επισκέπτες να δουν τον κόσμο με τα μέσα μάτια. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μας καλεί ν’ ανακαλύψουμε, να εμπιστευθούμε και ν’ αναπτύξουμε τη δύναμη των αισθήσεών μας. Είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσουν όλοι, ενήλικες και παιδιά.

Από Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 (παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού).

Η επίσκεψη στην εγκατάσταση συνιστάται και για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

Η εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή καθημερινές και Σαββατοκύριακα και θα λειτουργεί:

- Καθημερινές πρωί 10:00 – 13:00 για σχολεία/ για το κοινό από 16:00 μέχρι 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία επίσκεψη)

- Σαββατοκύριακα 11:00 – 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία επίσκεψη)

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Οι επισκέπτες, για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, πρέπει να επικοινωνούν με το ταμείο του θεάτρου, στο 210 8840600, για να κάνουν κράτηση ξενάγησης, καθώς σε κάθε μια μπαίνουν αυστηρά μέχρι 8 άτομα.

Τιμές Εισιτηρίων

Καθημερινές: 14€ κανονικό, 11€ (σπουδαστικό/ ανέργων)

Σαββατοκύριακα: 18€ κανονικό, 15€ (σπουδαστικό/ ανέργων)

Ειδικές τιμές για σχολεία και ομαδικές κρατήσεις.

Προπώληση:

Ταμείο θεάτρου Badminton, Άλσος Στρατού, Γουδή – τηλ. 210 8840600

Ώρες λειτουργίας ταμείου: Δευ – Παρ: 09:00 – 21:00, Σαβ: 10:00 – 18:00, Κυρ: 10:00 – 18:00. Τις ημέρες των παραστάσεων, το ταμείο παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 
Πηγή www.eparousia.gr

 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013!


 
Απολογισμός δράσεων Α' εξαμήνου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2013

 

Απολογισμός δράσεων Α' εξαμήνου 2013
 Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε 30.088 παιδιά το Α’ εξάμηνο του 2013!


Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία και οικογένεια, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιβεβαίωσε πως υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας που αντιστέκονται και παράγουν σημαντικό έργο στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστό στη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους και χάρη σε όλους όσους στηρίζουν τις προσπάθειές του, συνεχίζει το πολύπλευρο και πανελλαδικό έργο του. Βάσει στατιστικών στοιχείων του α’ εξαμήνου του 2013:

● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 120.617 τηλεφωνικές κλήσεις εκ των οποίων 17.272 κλήσεις αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα.


● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 291 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών και αφορούσαν στο σύνολό τους 552 παιδιά.

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 3.034 τηλεφωνικές κλήσεις εκ των οποίων οι 1.984 αφορούσαν παιδιά σε κίνδυνο.

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 79 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από τα 65 περιστατικά στα οποία παρασχέθηκαν εξειδικευμένες υπηρεσίες με στόχο την εύρεση του παιδιού βρέθηκαν τα 62 παιδιά.
 
● Αντιμετώπισε 83 περιστατικά επιτόπιας παρέμβασης που αφορούσαν 141 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.

● Δέχτηκε 63 αιτήματα για φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο που αφορούσαν 102 παιδιά. 270 παιδιά έμειναν στα Σπίτια του Οργανισμού.

● Στα 3 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας στον Πύργο, στο Αγρίνιο και στον Μύτικα έμειναν 36 παιδιά.


● Για υπηρεσίες συμβουλευτικής σε θέματα ανηλίκων απευθύνθηκαν στον Οργανισμό 1.918 άτομα. Τα 331 πραγματοποίησαν συνεδρίες και τα 1.587 δέχτηκαν τηλεφωνική συμβουλευτική.
 
● Υποστηρίχτηκαν 421 παιδιά με προβλήματα υγείας και ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε σε 914 αιτήματα.
 
● Στήριξε πανελλαδικά 8.910 παιδιά και τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης.
 
● Πραγματοποίησε 1.217 διακομιδές νεογνών και παιδιών.
 
● Με τις 3 κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής εξέτασε 10.934 παιδιά πανελλαδικά.
 
2.283 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά  στον παιδότοπο του οργανισμού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος.

4.558 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
 
244 διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. 

Ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Η φτώχεια στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο το φαγητό. Αφορά και την υγεία, την εκπαίδευση και το βιοτικό επίπεδο εν γένει. Είμαστε κοντά σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί και η οικογένεια του, με κύριο μέλημα την προστασία της αξιοπρέπειάς τους. Καθημερινά πεθαίνουν παιδιά, ψυχικά και σωματικά, και έχουμε όλοι ευθύνη γι’ αυτό. Βλέπουμε το πρόβλημα, ξέρουμε τη λύση και με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώμονα την ποιότητα, είμαστε δίπλα σε όποιο παιδί έχει ανάγκη». Τέλος, προσέθεσε: «Φέτος το Χαμόγελο ενηλικιώνεται. Το όραμα του μικρού ιδρυτή μας, έγινε πράξη και κλείνει τα 18 χρόνια. Τα λόγια του μικρού Ανδρέα είναι επίκαιρα όσο ποτέ και αποτελούν την κινητήριο δύναμή μας: «....αφήστε τα λόγια.... αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε». «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες κατάφερε να στηρίξει 30.088 παιδιά το Α’ εξάμηνο του 2013. Χάρη σε σας φτάσαμε ως εδώ. Μόνο με σας μπορούμε να συνεχίσουμε».

Παράλληλα, κατά τη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε και η νέα καμπάνια «Στον κόσμο του Χαμόγελου η ζωή των παιδιών δεν είναι παιχνίδι. Είναι δράση». Στόχος η ενημέρωση του κοινού για το πολυδιάστατο έργο του Οργανισμού και η κινητοποίηση όλων για να συνεχίσει «Τα Χαμόγελο του Παιδιού» να στηρίζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με τη στρατηγική της καμπάνιας, οι δράσεις του Οργανισμού χωρίζονται σε 3 άξονες: Διαβίωση – Ιατρική Φροντίδα – Άμεση Επέμβαση. Η καμπάνια υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική προσφορά των εταιριών και των ανθρώπων της AWG, της HASBRO και της PAN ENTERTAINMENT.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε το νέο spot της καμπάνιας μας http://www.youtube.com/watch?v=50Ktqf983cE 


Πηγή: http://www.hamogelo.gr/4-1/1675/Apologismos-draseon-A-examhnoy-2013