meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ



Πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2017 η προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη τύπου ΦΛΟΓΑΣ-ΕΕΠΑΟ για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, τα επιτεύγματα της ιατρικής στον τομέα αυτό, τα προβλήματα, καθώς και τα περιθώρια βελτίωσης της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας.

Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Λουκάς Δημάκας, Δημοσιογράφος-Μέλος της Φλόγας.

Παραβρέθηκαν η Βουλευτής, κα.Σοφία Βούλτεψη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Βουλευτής κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα πολιτών με Αναπηρία, κα.Βιβή Τσαβαλιά και η πρώην Αντιπεριφερειάρχης, κα.Λιλίκα Βασιλάκου. Επίσης παραβρέθηκαν Συντονιστές Διευθυντές και Ιατροί από τα 2 παιδιατρικά Νοσοκομεία και πολλοί συντάκτες υγείας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Φλόγας, κα Μαρία Τρυφωνίδη, αναφερόμενη στα παρακάτω:

“Με τη σημερινή συνέντευξη θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ. Ότι υπάρχουν παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Ότι είμαστε μια πραγματικότητα που δεν είναι δυνατόν κανείς να αγνοεί.

Η δημόσια υγεία παρουσιάζει προβλήματα. Είναι γνωστό. Το γνωρίζει  ο κόσμος, το γνωρίζουμε εμείς, το γνωρίζει η πολιτεία.

Η ιατρική επιστήμη κάνει το καθήκον της. Εξελίσσεται. Το ίδιο και η τεχνολογία. Θέτει  στη διάθεση των γιατρών μας συνεχώς νέα εργαλεία διαγνωστικά και θεραπευτικά.

Εμείς, σαν γονείς των παιδιών που αγωνίζονται για τη ζωή τους, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες της ιατρικής σήμερα  και να τις διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας.

Ο καιρός είναι δύσκολος και το θέμα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά που σήμερα νοσούν χωρίς να παραπέμπουμε τις λύσεις στο μέλλον.

Οφείλουμε σαν γονείς να κινητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον  ώστε να εξασφαλίσουμε όλα αυτά τα εργαλεία στη διάθεση των παιδιών μας.

Το εξωτερικό δεν είναι η λύση. Η θεραπεία είναι μακρόχρονη, η οικογένεια πρέπει να μένει δεμένη. Υποχρέωση μας να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να φέρουμε τις συνθήκες του εξωτερικού εδώ, στη χώρα μας για όλα  τα παιδιά.

Οι επιστήμονες, οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι νοσηλευτές μας και όλο το παραϊατρικό προσωπικό που θα εφαρμόσουν τις νέες πρακτικές υπάρχουν, είναι εδώ και αγωνίζονται μαζί μας.

Άμεσα χρειάζεται:

• Να γίνουν προσλήψεις μονίμων ιατρών και παραϊατρικού προσωπικού - Όχι επικουρικών
• Διευκόλυνση  ιατρών και νοσηλευτών να παρακολουθούν τις εξελίξεις της ιατρικής με τη χρηματοδότηση συγγραμμάτων και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια
• Ανανέωση και συντήρηση του  ιατρικού εξοπλισμού.
• Φαρμακευτική αγωγή, απλοποίηση της διαδικασίας για τα πειραματικά φάρμακα"

Στην συνέχεια, η κα Τρυφωνίδη αναφέρθηκε στο συνολικό έργο της Φλόγας.

Ο κος Α. Πουρτσίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας / Ογκολογίας ανέλυσε την εξέλιξη της ιατρικής, τα προβλήματα και τις ανάγκες για εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης θεραπείας.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ Πουρτσίδη ήταν τα παρακάτω:


Βασική Αρχή

Παιδιά και έφηβοι με καρκίνο πρέπει να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένη ομάδα σε παιδιατρικά νοσοκομεία και κλινικές με προσανατολισμό  ολιστικής προσέγγισης και να απολαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από την κλασική υψηλού επιπέδου φροντίδα.


Αριθμοί

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μία σπάνια, απειλητική για τη ζωή νόσος.

Αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες, (μετά τα ατυχήματα)  και  είναι δαπανηρή για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ποσοστό 70 – 80% των παιδιών που νοσούν στη χώρα μας νοσηλεύονται στην  Αθήνα, ποσοστό 20 – 25%  στη Θεσσαλονίκη και ποσοστό περίπου 5% στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην Ευρώπη:

• 15.000 νέες διαγνώσεις κάθε χρόνο παιδιών μέχρι 15 χρονών, 20.000  σε έφηβους και νέους ενήλικες ηλικίας  15 μέχρι 24 χρονών.
• 1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20ά του γενέθλια.
• Κάθε μέρα 20 περίπου παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο.
• 1 στους 1000 κάτω των 20 χρονών έχει ιαθεί από καρκίνο παιδικής ηλικίας
• 300 – 500.000 κάτοικοι της Ε.Ε.  έχουν ιαθεί από καρκίνο παιδικής ηλικίας


Εξέλιξη της ιατρικής

Η εξέλιξη της ιατρικής στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια, και θεωρείται το 2ο θαύμα της ιατρικής επιστήμης.

Το ποσοστό συνολικής πενταετούς επιβίωσης των περισσότερων κακοηθειών υπερβαίνει το 80%.

Στη Λεμφοβλαστική Λευχαιμία το ποσοστό ίασης  υπερβαίνει το 85% στη χώρα μας και σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Προτάσεις
• Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, υποδομή μικροεπεμβάσεων με αναισθησία, ιατρείο πόνου, εξειδικευμένα τμήματα, εργαστήρια κλπ σε όλη την χώρα.
• Κεντρική διάλυση κυτταροστατικών, ΑΒΟ, ΟΠΔ
• Δημιουργία εργαστηρίων νέων καινοτόμων εξετάσεων για διαγνωστική και θεραπευτική χρήση  στα πλαίσια του δημόσιου τομέα.
• Καθιέρωση εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.
• Συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΕΠΑΟ στο ΚΕΣΥ.

Άμεσες ανάγκες

• Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, γραμματέων, ψυχολόγων κλπ.
• Υπέρβαση ανισοτήτων στη παροχή περίθαλψης ανά περιφέρεια.
• Έγκριση και κάλυψη από τα Ταμεία εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων (μοριακοί έλεγχοι, βιολογικοί παράγοντες) ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα.
• Υπέρβαση δυσκολιών συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά θεραπευτικά / ερευνητικά πρωτόκολλα, με την συμμετοχή του δημοσίου (Γραφείο Κλινικών Μελετών)
• Δυνατότητα επένδυσης χρημάτων που ξοδεύονται στο εξωτερικό για νοσηλεία ασθενών σε Πρωτόκολλα / Υποδομές / Ανάπτυξη στο εσωτερικό με δημιουργία κέντρων αναφοράς.
• Άμεση λειτουργία δομών παρακολούθησης απώτερων συνεπειών.
• Υποστήριξη διενέργειας Πανευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Συνεδρίων στην Ελλάδα.
• Εισαγωγή ασφαλών και αποτελεσματικών καινοτόμων θεραπειών (νέα φάρμακα, νέες τεχνολογίες) στη βασική θεραπεία.


Στόχοι για τα επόμενα 10 χρόνια
• Αύξηση των ποσοστών ίασης
• Βελτίωση της ποιότητας ζωής στους επιβιώσαντες
• 10 χρόνια ελεύθερα νόσου και απώτερων συνεπειών



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα, το 4ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ).

Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας, από την Κρήτη ως τον Έβρο, από τα Δωδεκάνησα ως τα Ιόνια. 

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (Κ.Πανταζής, Ν.Γιανακοπούλου, Γ.Κατριβάνος) και ο Δ. Στρατούλης πρώην Υπουργός ( από τη Λαϊκή Ενότητα) καθώς και ο πρώην σύμβουλος του Υπ. Εσωτερικών και επί 5 μήνες εθελοντής Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας μας, Β. Αυγουλάς. Οι προσκεκλημένοι δεσμεύτηκαν να κάνουν όλες τις δυνατές παρεμβάσεις ώστε να υλοποιηθούν τα πάγια, δίκαια αιτήματα των τριτέκνων. 

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάειΟ Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Δημήτρης Στρατούλης


Συγκεκριμένα το συνέδριο μέσα από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων, επανέλαβε τα αιτήματα :

-Να αναγνωριστούν οι τρίτεκνες οικογένειες σαν πολύτεκνες, όπως ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

-Να λάβει η πολιτεία όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας και κυρίως για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού ζητήματος, ώστε να μην γίνει η Ελλάδα-όπως πάνε να την κάνουν-, μια γερασμένη χώρα,  Με χιλιάδες νέους –το δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας- μετανάστες,  Με τους θανάτους περισσότερους από τις γεννήσεις. Με μισθούς των 300 ευρώ ,τα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά. Η χώρα δεν έχει μέλλον. Αυτό είναι έγκλημα!

-Να αναγνωριστεί η ιδιότητα του τριτέκνου στις οικογένειες με τρία παιδιά και να μην τιμωρείται από το κράτος με τη φορολογική πολιτική ή την αφαίρεση των θετικών ενισχύσεων όταν ένα από τα παιδιά φτάσει 18 χρονών, όπως συμβαίνει σήμερα με τα αναχρονιστικά ηλικιακά όρια που θέτουν παλιές διατάξεις νόμων. 

-Να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικές γραμμές, ΚΤΕΛ, τρένα , πλοία) ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση των οικογενειών.

- Νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση-μέσα από τις ειδικές κατηγορίες- του ποσοστού πολυτέκνων-τριτέκνων, στις προσλήψεις, και την κοινωνική πολιτική.

Οι αντιπρόσωποι τόνισαν, "δεν ζητάμε επιδόματα, ανθρώπινες συνθήκες απαιτούμε για να ζήσουν και να μορφωθούν τα παιδιά μας"! 

Ο Μανώλης Αχλαδιανάκης στο βήμα

Τέλος, Το συνέδριο εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ ,το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα:

Πρόεδρος : Αχλαδιανάκης Εμμανουήλ
Α΄ Αντιπρόεδρος: Κοντός Θεόδωρος
Β΄ Αντιπρόεδρος: Τσούλιας Στυλιανός
Γενικός Γραμματέας: Βακουφτσή Κερασίνα
Ταμίας: Δήμος Βασίλειος
Οργανωτικός Γραμματέας: Κοντός Δημήτριος
Υπ. Δημοσίων Σχ. και Επικ.: Καραγεωργόπουλος Δημήτριος
Γ΄Αντιπρόεδρος: Χριστοθανόπουλος Δημήτριος
Αναπ. Γραμματέας: Κοιδου Ζωή
Αναπ. Ταμίας: Πατσώνα Κατερίνα
Αναπ. Υπ. Δημ. Σχ. και Επικ.: Κεφαλά Παναγιώτα
Υπ. Ενημέρωσης Μελών: Μαυρίδου Παρασκευή
Υπ. για την έκδοση Εντύπων: Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος
Υπ. Εσωτερικής Λειτ. της Ομ.: Κατέρη Μελίνα

Μέλη:
Χελιουδάκη Μαρία
Μάρκου Εμμανουήλ
Κοινάκη Ειρήνη
Βαρβαρίγου Κλαυδία
Γιαννιός Χρήστος
Τασίκας Γεώργιος
Παπαδημητρίου Ιωάννης
Νερούτσου Μαρουλία (ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ)
Ανανιάδου Ευγενία 

Τα μέλη του Δ.Σ. σαν μια γροθιά δεσμεύτηκαν στο επόμενο διάστημα να συνεχίσουν τις συναντήσεις και την κατάθεση επεξεργασμένων προτάσεων και όπου χρειαστεί με δυναμικό και μαζικό τρόπο , μέχρι να γίνουν πράξη οι στόχοι μας! 

Και όπως είπε ένας ομιλητής «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ» αλλά οι τρίτεκνοι έχουμε χρέος στα παιδιά μας , να αγωνιστούμε και να τα καταφέρουμε !


[από το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας]




Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

8η ΜΑΡΤΗ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ως αναπηρικό κίνημα καταδεικνύουμε την πολλαπλή διάκριση λόγω φύλου και αναπηρίας. Οι γυναίκες με αναπηρία βιώνουν μεγαλύτερη διακριτική μεταχείριση όχι μόνο σε σχέση με τις γυναίκες χωρίς αναπηρία, αλλά και σε σχέση με τους άντρες με αναπηρία. Η ύπαρξη προκαταλήψεων και στερεοτύπων στην κοινωνία και στο οικογενειακό περιβάλλον, στρεβλώνουν την εικόνα των γυναικών με αναπηρία και την αντίληψη των ίδιων των γυναικών με αναπηρία για τον εαυτό τους, ότι είναι πολίτες με ανθρώπινα δικαιώματα με αποτέλεσμα την κοινωνική τους απομόνωση και τον αποκλεισμό τους.

Μέσα στην προσφυγική και οικονομική κρίση είναι επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε από την Ελληνική Πολιτεία, την Ευρώπη και ολόκληρη την κοινωνία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες πρόσφυγες με αναπηρία και οι γυναίκες πρόσφυγες με παιδιά με αναπηρία. Να απλώσουμε δίκτυ προστασίας κατά των διακρίσεων που υφίστανται και να ζητήσουμε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Οι γυναίκες με αναπηρία και οι μητέρες παιδιών με αναπηρία, ακόμη περισσότερο οι πρόσφυγες, υπόκεινται σε πολλαπλές διακρίσεις τόσο λόγω του φύλου τους, όσο και λόγω της αναπηρίας. Για την ΕΣΑμεΑ η προώθηση της έμφυλης ισότητας των γυναικών με αναπηρία/χρόνια πάθηση και των μητέρων παιδιών με αναπηρία απαιτεί την εφαρμογή στρατηγικής «διπλής κατεύθυνσης», δηλαδή την οριζόντια ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας στο σύνολο των πολιτικών και πρακτικών και την ανάπτυξη στοχευμένων πρωτοβουλιών από την ελληνική Πολιτεία.

Η φετινή 8η Μάρτη αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για την ΕΕ να αναλάβει δράση κατά της βίας κατά των γυναικών: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει το 2017 ως το Ευρωπαϊκό Έτος δράσης ενάντια στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών εξακολουθεί να είναι η πιο διαδεδομένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και κοριτσιών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο βίας λόγω των κινήτρων που τροφοδοτούνται από το σεξισμό σε συνδυασμό με το ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, καθώς και τις διακρίσεις με βάση την ηλικία, την αναπηρία, την εθνικότητα ή τη θρησκεία. Οι μετανάστριες, οι γυναίκες πρόσφυγες χωρίς χαρτιά, οι γυναίκες αιτούντες άσυλο, οι γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία, οι λεσβίες, οι τρανσέξουαλ, οι διεμφυλικές, οι γυναίκες Ρομά, οι νέες και οι ηλικιωμένες γυναίκες, οι άστεγες, οι μουσουλμάνες γυναίκες. Πολλές γυναίκες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν τεμνόμενες μορφές διακρίσεων που τους εμποδίζουν από την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και στις υπηρεσίες υποστήριξης, προστασίας και απόλαυσης των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Η ΕΕ οφείλει άμεσα να επικυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης), χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Αυτό αποτέλεσε επίσης μια από τις συστάσεις που η ΕΕ έλαβε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015, ως ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της προστασίας των γυναικών και των κοριτσιών με αναπηρία, δεδομένου ότι βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο βίας, κακοποίησης και αναγκαστικής στείρωσης.

Στοιχεία:

• Τα κορίτσια και οι γυναίκες με αναπηρία είναι συχνά θύματα βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και trafficking.

• Τα κορίτσια και οι γυναίκες με αναπηρία βρίσκονται συχνά σε κοινωνική απομόνωση λόγω στάσεων, προκαταλήψεων και στερεοτύπων.

• Για τις γυναίκες με αναπηρία, λόγω της περιορισμένης πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας, ο κίνδυνος της φτώχειας είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Σε περιόδους δε οικονομικής κρίσης, όπως της σημερινής, οι γυναίκες με αναπηρία και οι μητέρες παιδιών με αναπηρία είναι τα πρώτα θύματα της οικονομικής εξαθλίωσης.

• Για τις γυναίκες με αναπηρία και τις μητέρες παιδιών με αναπηρία, λόγω της έλλειψης υπηρεσιών υποστήριξης της οικογένειας και της μη παροχής προσαρμοσμένης άδειας μητρότητας, η δυνατότητα να συνδυάσουν την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή είναι περιορισμένη.

• Οι γυναίκες με αναπηρία είναι 2 έως 5 φορές πιο πιθανό να είναι θύματα βίας από τις γυναίκες χωρίς αναπηρία και υποβάλλονται σε στείρωση και τις αμβλώσεις ενάντια στη θέλησή τους.

• Υπάρχουν 46 εκατομμύρια γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία στην Ευρώπη, το 60% του συνολικού πληθυσμού των ατόμων με αναπηρία.

• 34% των γυναικών με ένα πρόβλημα υγείας ή αναπηρία έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από έναν σύντροφο στη διάρκεια της ζωής τους.

• Οι γυναίκες με αναπηρία είναι σχεδόν απούσες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

• Οι γυναίκες με αναπηρία είναι σχεδόν αόρατες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Πηγή: http://www.esaea.gr/ 

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ: ΘΕΛΩ Ν' ΑΓΙΑΣΩ ΚΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ Μ' ΑΦΗΝΕΙ

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης


Του Βαγγέλη Αυγουλά.

Μια Ελληνική παροιμία με …χίλιες διαφορετικές παραλλαγές και ο πρόλογος ενός άρθρου του διακεκριμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καρελιά  στο www.protagon.gr,  πέρυσι το Μάιο, με οδήγησαν να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές αφού πρώτα μου ταλαιπώρησαν  πολύ το νου και τη σκέψη : «Είναι αυτό που συχνά λέμε στις μεγάλες γιορτές ή σε στιγμές ηρεμίας και καλής διάθεσης: «Θέλω ν’ αγιάσω, αλλά δεν μ’ αφήνουν οι διάβολοι»! Αναρωτιέμαι κάθε φορά που ακούω τέτοια (σαν κι αυτά που μας είπαν και φέτος) γιατί οι εκτοξεύοντες τέτοιες βαρύγδουπες φράσεις δεν κάνουν λίγο κράτει. Πόθεν οι τόσο απόλυτες βεβαιότητές τους;  Λίγη αυτοσυγκράτηση, βρε αδερφέ, ποτέ δεν έβλαψε».

Θέλω λοιπόν κι εγώ ν αγιάσω, να πιστέψω, να στηρίξω, να παλέψω για την ταλαιπωρημένη χώρα μου αλλά κάθε μέρα, κάθε δυο μέρες, έρχεται κι΄ άλλος ένας «διάβολος», μου τριβελίζει το μυαλό, με οδηγεί σε άλλες κατευθύνσεις και δεν μ αφήνει  να πάρω τις αποφάσεις μου. Ποιον τελικά να πιστέψω; Εσείς; Ποιους πιστεύετε;

Και πάρτε για παράδειγμα τον τελευταίο διάβολο  που ενδεχομένως χώθηκε και στο δικό σας το μυαλό και δεν σας αφήνει να σκεφτείτε σωστά και να καταλήξετε σε συμπέρασμα για το ποιους πρέπει και ποιους ΔΕΝ πρέπει να πιστεύετε. Διαβάζω λοιπόν σ΄ ένα site απ΄ τα πολλά που αναδημοσίευσαν από την «Καθημερινή» ένα έγγραφο από τη Διεύθυνση Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης :

«Τρύπα» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το 2017 αποκαλύπτει έγγραφο με αποδέκτη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μόλις δύο μήνες μετά την έγκριση από τη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού. Το οκτασέλιδο έγγραφο, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2017 και προειδοποιεί για ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό ύψους, συγκεκριμένα, 160.973.000 ευρώ. Το συνέταξε η Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και έχει τίτλο «Τακτικός Προϋπολογισμός Οικονομικού  Έτους 2017». Αποκαλύπτει «ανεπάρκεια πιστώσεων» που επιμερίζεται ως εξής: 120 εκατομμύρια ευρώ λείπουν από τα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ., 34 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Πυροσβεστικής, ενώ έλλειμμα 5,6 εκατ. ευρώ εντοπίζεται στις δαπάνες για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.»

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναλύσεις,  « προκαλεί εντύπωση  το γεγονός ότι η δημοσιονομική «τρύπα» εντοπίστηκε μερικές μόνο εβδομάδες μετά την έγκριση από τη Βουλή του τακτικού προϋπολογισμού για το 2017. Και τούτο διότι, όπως εξηγούν πηγές με γνώση του θέματος, «για τις δαπάνες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης προβλέφθηκαν πιστώσεις 2,1 δισ. ευρώ, προφανώς όχι αυθαίρετα, αλλά με βάση τα προσχέδια και τις προτάσεις που κατέθεσε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οικονομικό επιτελείο του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη».

Από εκεί και κάτω, πρέπει ο καθένας μας να κάνει τις σκέψεις του, τους υπολογισμούς του, τις εκτιμήσεις του και να προσπαθήσει να μάθει  τι σημαίνουν όλα αυτά. Στην προσπάθειά μου να καταλάβω, πληροφορήθηκα ότι  άν η πρόβλεψη – προειδοποίηση της Διεύθυνσης Οικονομικών για τρύπα 160 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό επιβεβαιωθεί, θα υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία επιχειρησιακών μονάδων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Και επιπλέον,  τα βασικά  «ελλείμματα» υποθέτω θα αφορούν δαπάνες μισθοδοσίας, προμήθειας καυσίμων, συντήρησης του στόλου οχημάτων, εναέριων μέσων κλπ.  Σε πολύ κρίσιμα σημεία δηλαδή.

Κάτι  άλλο:  Με βάση τα δημοσιεύματα, τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για τη σίτιση των αλλοδαπών κρατουμένων πιθανότατα δεν επαρκούν, ενώ αδυναμία αναμένεται να προκύψει και στην κάλυψη των δαπανών μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού, π.χ.  προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Γυρίζω στον προϋπολογισμό. Και βλέπω ότι  στην εισηγητική έκθεση αναφέρονται, μεταξύ άλλων ότι: «Έχουν προβλεφθεί πιστώσεις που θα καλύψουν δαπάνες για τη λειτουργία των επιχειρησιακών μονάδων για την αστυνόμευση και προστασία των πολιτών, την προμήθεια μέσων αυτοπροστασίας του προσωπικού, την προμήθεια ανταλλακτικών, την προστασία των δασών από πυρκαγιές με τη χρήση επίγειων και εναέριων μέσων»  και άλλα πολλά.

Δυο μήνες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, σε  εμπιστευτικό έγγραφο που εστάλη  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,  αναφέρεται, ενδεικτικά, ότι «για το  2017, οι πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 1,665 εκατ. ευρώ  ενώ οι προβλεπόμενες  πιστώσεις  είναι  1, 544 εκατ. ευρώ. Εκτιμώμενη υστέρηση;  120 εκατ. ευρώ». Βρε παιδιά, τι να εκτιμήσει κανείς; Για την αστυνομία μιλάμε. Και τις ανάγκες της. Για την Πυροσβεστική. Για τη σίτιση των μεταναστών. Και κάτι ως επιστέγασμα:  Υπολογίζεται ότι θα υπάρξει κενό 55 εκατ. ευρώ στη μισθοδοσία των ενστόλων. Κατά 25 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι υπολείπονται τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί για την αγορά καυσίμων» Τρύπα – λένε- και στα μυστικά – απόρρητα κονδύλια της ΕΛ.ΑΣ, αφού « εκτιμάται υστέρηση 12,4 εκατ. Ευρώ για προμήθεια αναλώσιμων έκδοσης διαβατηρίων, καθώς και ανάγκες προμήθειας ειδικού εξοπλισμού».

Κι όσο για την  «παράτυπη μετανάστευση», τα κονδύλια είναι  «στον αέρα». Και για να …ηρεμήσουμε, μας λένε ότι  «υπάρχει δυνατότητα μέρος της «ανεπάρκειας πιστώσεων» να καλυφθεί από χρήματα του Frontex και κονδύλια της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας)».

Ποιόν «διάβολο» να πιστέψω; Και γιατί;

Υ.Γ. Οι ευθύνες για τα ταμεία των υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας που έγιναν σουρωτήρι, έχουν ονοματεπώνυμα. Ποιοι εν τελει θα τα πουν; Και πόσοι εν τέλει διεκδικούμε να τα μάθουμε δίνοντας δημοσιότητα στο θέμα;


Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΣΥΓΚΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21ΧΡΟΝΗΣ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΚΑΙΡΟΥ

Μέλανι Σεγκάρντ


Το όνειρο της 21χρονης Μέλανι Σεγκάρντ, που πάσχει από σύνδρομο Down γίνεται πραγματικότητα. Απέκτησε την ευκαιρία να παρουσιάζει τον καιρό, σε εθνικό επίπεδο, στον τηλεοπτικό σταθμό «France 2», μετά από μία συγκινητική καμπάνια που έκανε στο Facebook. Η εκστρατεία, με το όνομα «Η Μέλανι μπορεί να το κάνει» συγκέντρωσε πάνω από 100.000 likes στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους του καναλιού να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη της επιθυμία.

Η πρεμιέρα της Μέλανι στις τηλεοπτικές οθόνες έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου.

«Είμαι διαφορετική, αλλά θέλω να αποδείξω σε όλους ότι μπορώ να κάνω πολλά πράγματα. Θέλω να το αποδείξω με το να εμφανιστώ στην τηλεόραση», έγραψε η 21χρονη.

Τη σελίδα της επιμελήθηκε η μη κερδοσκοπική εταιρεία Unapei, που παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Είναι πολύ ισχυρός ο συμβολισμός του μηνύματος ότι μία νεαρή γυναίκα που έχει νοητική αναπηρία θα μπορεί να εμφανιστεί μπροστά σε εκατομμύρια Γάλλους για να κάνει κάτι που επιθυμεί από την καρδιά της», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος» 


ΔΙΑΒΑΖΩ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ, ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Όταν ψάχνεις βρίσκεις, όταν διαβάζεις  κάτι καταλαβαίνεις και μετά, αφήνεσαι στις σκέψεις σου. Απαντήσεις δεν υπάρχουν ποτέ.  Για παράδειγμα : Διαβάζω τακτικά το https://justiceforgreece.wordpress.com  και ανακαλύπτω θέματα. Όχι εύκολα θέματα. «Δύσκολα». Σκληρά. Πολλές φορές μέχρι και μηνύσιμα. Άλλες φορές τα χρησιμοποιώ με φειδώ και προσοχή γιατί το  blog τα λέει πολύ… χύμα και τσουβαλάτα. Άλλες φορές, τα ….ψιλοφοβάμαι. Είναι πολύ «χοντρά πράγματα»  που εκτός από τόλμη, χρειάζονται και σχολαστική τεκμηρίωση.  Πάντα όμως, ΚΑΤΙ μένει.

Τώρα  δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Πόσες και ποιες καταγγελίες να υιοθετήσω και πόσα ερωτήματα να θέσω.  Θα το αντιμετωπίσω κι αυτό προσεκτικά. Έτσι κι εσείς  να το διαβάσετε. Λοιπόν:

«Άγνωστο δανεισμό 675 δις  ευρώ»  κατήγγειλε το Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Έκθεσή του για τον Απολογισμό του Κράτους για το  2015. Εμπλεκόμενοι, εκτός από το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ.) και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσα αναφέρει το Ελεγκτικό Συνέδριο (σελίδες 14, 15 και 16) είναι αποκαλυπτικά :

«Τα πιστωτικά έσοδα (δανεισμός) παρουσιάζουν αύξηση, σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα, κατά  675 δις ευρώ, ανερχόμενα συνολικά σε 771 δις. Η σημαντική απόκλιση των πιστωτικών εσόδων από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο, δια του Ο.Δ.Δ.Η.Χ., προέβη,  το 2015 σε (μη προβλεφθείσα στον προϋπολογισμό) σύναψη πράξεων πώλησης τίτλων με συμφωνία επαναγοράς με τους φορείς που μετέχουν στο «κοινό κεφάλαιο ΝΠΔΔ και Ασφαλιστικών Φορέων», του οποίου η διαχείριση έχει ανατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.»

Αν κάπου «το χάνετε», ξαναδιαβάστε το. Συνεχίζουμε:

« Οι συμφωνίες επαναγοράς αποτελούν χρηματοοικονομικό εργαλείο, που χρησιμοποιείται από τη διοίκηση προκειμένου να καλύψει τρέχουσες ανάγκες ρευστότητας. Κατά συνέπεια, αποτελεί βραχυπρόθεσμο εσωτερικό δανεισμό, στον οποίο μετέχουν οι φορείς του Δημοσίου και δεν προσμετράται στο επίσημο χρέος. Για τη χρήση 2015, ως προς τις πράξεις πώλησης τίτλων με συμφωνία επαναγοράς, προϋπολογίστηκε ποσό  44 δισεκατομμυρίων ευρώ , πλην όμως το ποσό των πράξεων αυτών ανήλθε σε 694.206.470.059,16, έναντι ποσού € 97.153.994.700,95 στη χρήση 2014 (αύξηση κατά 614,54%)».

Δηλαδή;   Προυπολογίζουμε να δανειστούμε 44 δις αλλά δανειζόμαστε  694 δις ;

«Εν προκειμένω, πάντως, δεν προκύπτουν με ακρίβεια ούτε οι φορείς, οι οποίοι συμμετέχουν στον εν λόγω βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ούτε το πού διοχετεύτηκε η ρευστότητα που προκλήθηκε από τις ανωτέρω πράξεις. Ως προς το πρώτο ζήτημα με το 59488/08.09.2016 έγγραφο  του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον ΟΔΔΗΧ, ζητήθηκε αναλυτική κατάσταση των φορέων που συμμετέχουν στο «κοινό κεφάλαιο» και επομένως στο βραχυπρόθεσμο δανεισμό, αλλά με την απαντητική του επιστολή ο ΟΔΔΗΧ δεν παρείχε επαρκή πληροφόρηση.»  Δηλαδή;  Το  Ελληνικό Δημόσιο γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και ποιος το δημιούργησε το Συνέδριο;

Γράφει το https://justiceforgreece.wordpress.com : «  Στις σελίδες 27, 28 και 69 της Εκθέσεως παρατηρούμε να αναφέρονται ( με τα ….δικά τους λόγια ελπίζω και όχι τόσο «χοντρά») τα εξής συγκλονιστικά σχετικά με τους όρους των  repos ( συµφωνία επαναγοράς - repurchasing agreements  των πιστωτικών εσόδων (δανεισμού) που, απ ΄ό,τι φαίνεται, έχει λάβει το ελληνικό κράτος χωρίς να το εξαγγείλει πουθενά το ίδιο:

- εκδόθηκαν και πληρώθηκαν ισόποσα
-  …….αλλά για να εκδοθούν ρέπος, χρειάζονται αντίκρισμα κι αυτό το αντίκρισμα είναι τα 675 δις που τα βρήκαν μάλλον από εσωτερικό δανεισμό
-  ……δηλαδή, πήραν ή αν θέλετε μάζεψαν όλη την περιουσία και όλα τα αποθεματικά όλων των ταμείων και όλων των δήμων/περιφερειών και όλων των οργανισμών και όλων των υπηρεσιών του κράτους…
-  ……..το ποσό αυτό όμως είναι τεράστιο, άρα, δέσμευσαν και κάτι υπερπολύτιμο
-   πιθανόν να δέσμευσαν ίσως ακόμη και τον χρυσό της Ελλάδος που φυλάσσεται στα θησαυροφυλάκια της Ουάσινγκτον ή ίσως όλο μας τον ορυκτό πλούτο που πλέον όλοι ξέρουμε ότι είναι αξίας πολλών τρις ευρώ…΄

Συνεπώς , εμείς ως  χώρα δανειζόμαστε κάθε έτος σχεδόν τα διπλάσια από  το συνολικό δημόσιο χρέος μας και αυτό παραμένει το ίδιο ;

Σκοπεύουν οι κυβερνώντες  να δανειστούν το 2017 επιπλέον 563 δις ευρώ ; Πως θα έρθουν αυτά τα χρήματα στην χώρα μας ; Τι σκοπεύετε να τα κάνετε ;Το 2015 δανειστήκατε κρυφά 675 δις ευρώ και; Ποιος τα πλήρωσε;

Δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ. Τα αντιγράφω προ-σε-κτι-κά. Θα υπάρξουν εξηγήσεις;


Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η Ελένη του Ευριπίδη στην ειδική αγωγή!

Η Γεώργα Αναστασία, φιλόλογος ειδικής αγωγής, μάς συστήνεται μέσα από ένα ebook  με μία πρωτότυπη συνεργασία: έναν έφηβο στο φάσμα του αυτισμού!

Το βιβλίο αφορά την Ελένη του Ευριπίδη που διδάσκεται στην γ’ γυμνασίου και έχει βασιστεί στα σκίτσα του Κ.Μ., μαθητή στο φάσμα του αυτισμού, αποτελεί μια περίληψη  της ιστορίας μαζί  με ασκήσεις – ερωτήσεις και είναι δομημένο σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές αρχές της ειδικής αγωγής.

Το βιβλίο απευθύνεται πρωτίστως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούν την ειδική αγωγή και δευτερευόντως  προτείνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς  της γενικής αγωγής που θέλουν να πάρουν ιδέες μιας διαφορετικής προσέγγισης του μαθήματος.


«Στόχος του βιβλίου είναι να διεγείρει ταυτόχρονα το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο και να τα προ(σ)καλέσει να συνεργαστούν, αυτό επιτυγχάνεται με τον εξής απλό τρόπο: το κείμενο   αντιστοιχεί κάθε φορά σε εικόνα, έτσι το δεξί και καλλιτεχνικό ημισφαίριο βλέπει για παράδειγμα την Ελένη  να κλαίει στην Αίγυπτο σε έναν τάφο με το όνομα Πρωτέας και το αριστερό ημισφαίριο, εκείνο της διανόησης, διαβάζει ότι η Ελένη βρίσκεται αιχμάλωτη στην Αίγυπτο από τον Θεοκλύμενο και κλαίει πάνω από τον τάφο του Πρωτέα, κείμενο και εικόνα λειτουργούν παράλληλα ώστε η πληροφορία να φτάσει και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου», μας εξηγεί η Αναστασία.

Το βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία στον τομέα της ειδικής αγωγής σε συνδυασμό με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Όσον αφορά τον αυτισμό ισχυρίζεται ότι «αν αντιμετωπίζουμε τον αυτισμό μόνο σαν ιατρική γνωμάτευση κινδυνεύουμε να παραβλέψουμε τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Ξέρω πως κάθε  μαθητής μου είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια διάγνωση, για την ακρίβεια είναι ένας άνθρωπος εν εξελίξη, στην περίπτωση του Κ.Μ. δεν μπορούσα να παραβλέψω πως απέναντί μου είχα έναν σκιτσογράφο, από μεριάς μου ένιωσα την ανάγκη να δείξω στον μαθητή μου ότι μπορεί να ξεπεράσει κοινωνικές ταμπέλες και να γίνει ο ενήλικας που ο ίδιος ονειρεύεται, ίσως λοιπόν ένας σκιτσογράφος!»

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από  εδώ: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/1287

Με την Αναστασία μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ: https://www.facebook.com/ΕργαστήριΣυναισθημάτων

Αφιέρωμα στο βιβλίο έχουν κάνει οι εξής:

vivlio-life.gr

eyelands.gr

sofikoukouvagia.gr


Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ-ΚΛΙΣΗΣ: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ



της Χρυσάνθης Γεωργαντά

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς μπορεί μια ταινία, ένα βιβλίο ή ακόμη κι ένα τραγούδι να συνδέεται με την πραγματικότητα; Έχεις αναρωτηθεί πόσες διαφορετικές αλήθειες κρύβονται πίσω από ένα σενάριο, ένα ποίημα ή και ένα έργο τέχνης; 

Αν όχι, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις... Αν ναι, ήρθε η αφορμή να το ξαναζήσεις!

Η "Τριλογία της Απόκλισης". Ακόμη και ο ίδιος ο τίτλος σου δίνει το έναυσμα να μιλήσεις για τόσα πολλά. Απόκλιση... ή μήπως Κλίση;

Αλλά, ας τα πάρουμε καλύτερα από την αρχή.

Η Τριλογία της Απόκλισης είναι μια σειρά βιβλίων που μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη. Αφορά μία κοινωνία, η οποία μετά από παγκόσμιο πόλεμο, χωρίζεται σε φατρίες. Υπάρχουν πέντε φατρίες: α) οι Ευφυείς, οι οποίοι εκτιμούν την γνώση και την λογική, β) οι Εγκάρδιοι, οι οποίοι εκτιμούν την ομόνοια και την ειρήνη, γ) οι Έντιμοι, οι οποίοι εκτιμούν την ειλικρίνεια, δ) οι Ατρόμητοι, οι οποίοι είναι η προστασία και η ασφάλεια της κοινωνίας και ε) οι Ανιδιοτελείς, οι οποίοι είναι οι αλτρουιστές. Όσοι δεν ανήκουν σε κάποια από αυτές τις φατρίες είναι οι ανένταχτοι και δεν κατατάσσονται πουθενά!

Προκειμένου να καταταγούν οι άνθρωποι σε κάποια φατρία πρέπει πρώτα να κάνουν ένα Τεστ!

Το Τεστ δίνει ως αποτέλεσμα την φατρία στην οποία θα ενταχθεί το κάθε άτομο, αλλά το εκάστοτε άτομο μπορεί παράλληλα να επιλέξει μόνο του την φατρία του. Όμως, η κατάταξη γίνεται μόνο μία φορά. Δεν έχει επιστροφή!

-"Χαλάρωσε. Ανέπνευσε βαθιά και εμπιστεύσου το Τεστ".
-"Να εμπιστευτώ το Τεστ... Το Τεστ θα μου πει ποια είμαι και πού ανήκω;!"

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες φορές έχεις στηριχθεί εσύ σε ένα τεστ; Πόσες φορές χρησιμοποίησες το αποτέλεσμα του χωρίς καν να το σκεφτείς; Το έκανες κτήμα σου, πιθανόν πριν να δεις αν το αποτέλεσμά του αποτυπώνει την αλήθειά σου. 

Το διαγώνισμα του σχολείου θα σου πει αν είσαι καλός μαθητής/τρια. Το τεστ θα σου πει αν είσαι καλός στα μαθηματικά ή στη γλώσσα. Ακόμα και για το ποια σχολή θα επιλέξεις, αλλά και για το αν είσαι ο κατάλληλος εργαζόμενος υπάρχουν πάλι τεστς.

Είναι, άραγε, τόσο απλά τα πράγματα;

-"Το Τεστ δεν δούλεψε σε εσένα! Θα πρέπει να το βρεις μόνη σου"!

Και κάπως έτσι η πρωταγωνίστρια πρέπει να αποφασίσει τι θέλει, ποια είναι και ποια θέλει να είναι. Γιατί το τεστ... δεν ήταν για εκείνη. Γιατί εκείνη είναι διαφορετική. Όπως είναι ο καθένας μας. Όπως είσαι κι εσύ!

Κανένα τεστ, διαγώνισμα ή ερωτηματολόγιο δεν θα μπορέσει να "διαβάσει" όλη την πτυχή του εαυτού μας. Πάντα όμως, θα είναι μια πολύ καλή αφορμή για να ταξιδέψουμε και να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά και τις δυνατότητες μας.

Είσαι μοναδικός / ή. Αυτό σημαίνει από μόνο του ότι είσαι διαφορετικός και διαφορετική από όλους τους άλλους. 

Έχεις τις δικές σου αρχές και αξίες. Έχεις τα δικά σου ενδιαφέροντα! Τη δική σου κλίση! 

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτό. Βρες τον δικό σου τρόπο να ζεις, να αισθάνεσαι, να απολαμβάνεις.

Εξάλλου, Εάν δεν ανήκεις κάπου, δεν μπορούν και να σε ελέγξουν!

Να θυμάσαι... Πάντα ανήκεις σε εσένα! Και εσύ θα καθορίσεις τη ζωή σου, τους στόχους σου και τα όνειρα σου!

Πηγή: http://dynamitaksi.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html