meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΟΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Εναλλακτική θητεία σε ακριτικούς ΟΤΑ με μισθό …223,53 ευρώ

Πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών για τους αντιρρησίες συνείδησης που αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις  τους.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιντζή

Ευκαιρία στους αντιρρησίες συνείδησης δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών να εκπληρώσουν εναλλακτικά τη στρατιωτική θητεία τους, με την προϋπόθεση να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό οι δήμοι και οι περιφέρειες, σε ακριτικούς όμως, νομούς. Πρόκειται για άτομα που αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις τους, επικαλούμενα θρησκευτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις.

Για το λόγο αυτό εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο προς τους ΟΤΑ, με το οποίο τους ενημερώνει για τη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο εκπλήρωσης εκ μέρους των αντιρρησιών συνείδησης εναλλακτικής υπηρεσίας. Οι φορείς καλούνται μέχρι και 11 Δεκεμβρίου να δηλώσουν τη βούληση να απασχολήσουν κατά το επόμενο έτος άτομα που δικαιούνται να εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία, καθώς και τα καθήκοντα που θα ασκούν. Επίσης, πρέπει να αναφέρουν και τη δομή στην οποία θα τους παρέχεται τροφή και στέγη.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τον ν.3241/05, αλλά και με βάση εγκύκλιο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η εναλλακτική υπηρεσία εκπληρώνεται από αντιρρησίες συνείδησης σε υπηρεσίες φορέων του Δημόσιου τομέα και συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σε περιοχές εκτός των Νομών Αττικής , Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής των ενδιαφερόμενων, καθώς και εκτός Πατρών, Ηρακλείου, Λάρισας και Βόλου.

Το γεγονός ότι θα πάνε σε μικρές πόλεις και όχι σε αστικά κέντρα γίνεται για δύο λόγους: αφ’ ενός για λόγους ασφάλειας και αφ’ ετέρου επειδή στις παραμεθόριες περιοχές οι ανάγκες για προσωπικό είναι μεγαλύτερες. Όπως αναφέρουν αυτοδιοικητικοί στην «Α», πρέπει να οριστούν οι κατηγορίες  της κοινωφελούς εργασίας για να μπορέσουν οι εκάστοτε φορείς να δηλώσουν εάν επιθυμούν και πόσους.

Καθίσταται σαφές, πάντως, ότι πρόκειται για μια ειδική περίπτωση νέων ανθρώπων, οι οποίοι με αυτήν την διαδικασία ούτε στο Δημόσιο μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερα, ούτε αποτελεί δέλεαρ το χρηματικό ποσό των 223, 53€ ευρώ το μήνα. Δύσκολα κάποιος θα κάνει θητεία εκτός τόπου καταγωγής, λαμβάνοντας ένα τόσο μικρό ποσό, ενώ απαιτείται καλό σύστημα ελέγχου ασφαλείας. Πρόκειται πάντως για ένα μέτρο που, εάν εφαρμοσθεί, δίνει στους νέους αυτούς ανθρώπους τη δυνατότητα της διπλωματικής νομιμοποίησης στην κοινωνία.

Αναλυτικότερα, όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία θα δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, θα τους καταβάλλει ως αντίτιμο χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών, το ύψος του οποίου είναι, όπως είπαμε, 223, 53€ μηνιαίως.

Αν, λοιπόν, ο ΟΤΑ δεν μπορεί να παράσχει στους αντιρρησίες συνείδησης στέγη και τροφή, θα πρέπει να δηλώσει ότι θα τους καταβληθεί μισθός, για τον οποίο, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση οικονομικής υπηρεσίας του, έχουν προβλεφθεί ή πρόκειται να προβλεφθούν σχετικές πιστώσεις στον αντίστοιχο ετήσιο προϋπολογισμό του.

Πηγή: Εφημερίδα «Ανεξαρτησία»


ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟ 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ


Το 13ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης επισκέφθηκαν ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων (ΣΚΕΠ) την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015.

Ο νεαρός δικηγόρος χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από τους μύθους του Αισώπου μίλησε στους 20 μικρούς μαθητές για την αξία της διαφορετικότητας στη ζωή και στη φύση, ενώ παίζοντας το παλιό γνωστό μας παιχνίδι της Τυφλόμυγας με όλα τα παιδιά, προέκυψε βιωματικά το συμπέρασμα ότι οι τυφλοί βλέπουν με το δικό τους τρόπο, δηλαδή αγγίζοντας, ακούγοντας, μυρίζοντας ή γευόμενοι αποκτούν εικόνες!


Επίσης, οι μικροί μαθητές αγγίζοντας την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, διαπίστωσαν ότι την έχουν συναντήσει στα ασανσέρ των σπιτιών τους και στα κουτιά των φαρμάκων των παππούδων τους και μαζί με τον κ. Αυγουλά απαίτησαν να υπάρχει και στις ημερομηνίες λήξης αλλά και στις τιμές των προϊόντων!





Ακόμη, οι μικροί μαθητές περιέγραψαν στον Επικεφαλής της Νεολαίας Τυφλών τις ζωγραφιές τους και την τάξη τους για να έχει την ίδια εικόνα μαζί τους και ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ κλείνοντας τα παιδιά είπαν τα Κάλαντα στο νέο τους φίλο και όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές για καλές γιορτές και μοιράστηκαν τις κρυφές τους επιθυμίες προς τον Άγιο Βασίλη!



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ 15/12ου



Αφουγκραζόμενοι τις επιταγές των καιρών, τη δυσεπικοινωνία στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς και την επιτακτική εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνήσει με το Ανώτερο Άγνωστο, αλλά και επιδιώκοντας να  ταξιδέψουμε τη ματιά πέρα από τονορίζοντα μιας μουντής καθημερινότητας, παρακμης και κρίσης, ρίχνοντας φως στιςψυχές και αποκαλύπτοντας μια άλλη πραγματικότητα, με την αρωγή της τέχνης, οι μαθητές του Ειδικού Λυκείου Ιλίου, αυτή τη φορά πρωτοτυπούν και αποφασίζουν να εκφραστούν με τρόπο διαφορετικό από τον αναμενόμενο. 

 Για 3η συνεχή χρονιά συνεργάζονται με το σκηνοθέτη, χορογράφο, εικαστικό Τάκη Λουκάτο, σε μια θεματική διερεύνηση  και αλληλεπίδραση, με αφόρμηση το διεισδυτικό μονόλογο του κορυφαίου της Γαλλικής διανόησης Jean Cocteau «στο πανηγύρι » (“Je l' ai perdue”).


Σ’ ένα ονειρικό περιβάλλον με κούκλες και γλυπτές κατασκευές του κ. Λουκάτου, τα παιδιά αναζητούν στο υπαρκτό και στο υπερβατό,  την απάντηση σε καίρια υπαρξιακά ερωτήματα, όπως η αναζήτηση της συνάντησης με το ουτοπικό ιδεώδες, την ευτυχία, την επικοινωνία, την ολοκλήρωση, με συναισθήματα που στην πορεία της ζωής είναι σε μια διαρκή εξέλιξη με διακυμάνσεις. Επίσης, ένα από τα θέματα που θέτει η παράσταση είναι η διαφορετικότητα και η αποδοχή της, σε όλους τους τομείς. Ένα μάθημα σπουδαίο για νεαρούς μαθητές που δομούν προσωπικότητα, υπερβαίνοντας σωματικές δυσκολίες και εστιάζοντας σ΄αυτό που συνιστά την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης, δηλ. τον έσω άνθρωπο.

Σ΄ αυτή την αναζήτηση, οι μαθητές του Ειδικού Λυκείου Ιλίου συνεργάζονται με τους μαθητές του  3ου Λυκείου Αγ. Αναργύρων.

Η παράσταση συνδυάζει κίνηση, λόγο, χορό και μουσική.
Έκθεση γλυπτών, σκηνοθεσία, διδασκαλία χορού, ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ.
Η μουσική επιμέλεια και εκτέλεση είναι της Φιλώς Κρεμμύδη.

Την εκδήλωση τιμούν με τη συμμετοχή τους η σοπράνο και ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αναστασία Μονογενή και Παντελής Ψύχας.

Η παράσταση εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Ειδικού Λυκείου Ιλίου «Ο αντίκτυπος του ήχου» , με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κρίνα Αναγνωστοπούλου(φιλόλογο) και συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς την κ. Ελένη Ντόβα (φιλόλογο)  και τον κ. Κωνσταντίνο Μπιμπή (θεολόγο).

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα, στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στους μαθητές μας μια ποιοτική, εμπλουτιστική,  ενταξιακή Παιδεία, με ευκαιρίες και προοπτική ανάπτυξης, ευχαριστούμε για την στήριξη και ευγενική χορηγία: τη ΒΙΑΝΕΞ, το χορηγό επικοινωνίας ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ, και τον εκθεσιακό χώρο  Match Point  , για την παραχώρηση του χώρου.

Το δρώμενο θα παρουσιαστεί στο Match Point (Aινιάνος 1, πλ.Βικτωρίας), στις 15 Δεκεμβρίου, στις 8μμ.

Είσοδος ελεύθερη.


Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΕΝΑ BREAK ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ



Το κακάο είναι υπέρ-φαγητό (super food) σε ενέργεια! Τα κακαόδεντρα δεν αγαπούν τον ήλιο, γι’αυτό και συνήθως φυτρώνουν στη σκιά των μπανανόδεντρων.

Επίσης, ο καρπός του κακαόδεντρου στο εσωτερικό του, είναι διαρθρωμένος με νευρώσεις που θυμίζουν το σχηματισμό του ανθρώπινου σώματος και ο αρχαίος γιατρός μας ο Ιπποκράτης, έλεγε ότι κάθε καρπός της φύσης που μοιάζει με το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ ωφέλιμος και θρεπτικός αν μπορεί να καταναλωθεί.

Με αυτές τις σκόρπιες σκέψεις και διαπιστώσεις μπήκα στο Εργοστάσιο Σοκολάτας στο Μαρούσι, για ένα ευχάριστο διάλειμμα κάπου ανάμεσα στη βουή της πόλης και τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας!


Εδώ και 80 χρόνια, η ΔΕΘ-HELEXPO ο εθνικός φορέας διοργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων, Δράσεων και Εκδηλώσεων στην Ελλάδα, αντανακλά τις εξελίξεις στην πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την οικονομία.

Βασισμένη στα πλέον σύγχρονα μοντέλα ανάπτυξης και μια χαρακτηριστικά ιδιαίτερη φιλοσοφία, προχώρησε αρχικά στον σχεδιασμό και στη δημιουργία του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν από μια γνήσια, δημιουργική ιδέα που έδωσε στη συνέχεια την σκυτάλη στην  καινοτομία, στην καλαισθησία και στην εξωστρέφεια, με αποτέλεσμα το τελικό, ολοκληρωμένο προϊόν του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» να θέτει νέες, υψηλού επιπέδου προδιαγραφές για αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις.   Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία στη βόρεια Ελλάδα, ήρθε η σειρά της Αθήνας και των νοτιότερων περιοχών να γευθούν τη γλυκιά εμπειρία του «ταξιδιού» της σοκολάτας.


Οι διαδραστικές ξεναγήσεις στη γραμμή παραγωγής της σοκολάτας και στο εργαστήρι του μπισκότου, ένα σύντομο flashback σε όλα τα προϊόντα σοκολάτας Ίον που έχουν παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια, τα ενημερωτικά video, τα μαθήματα γευσιγνωσίας και το συναπάντημα των γεύσεων σε «περίεργα» σοκολατάκια με τη συνοδεία κόκκινου κρασιού και τα φωτογραφικά παιχνίδια σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης αυτής της επίσκεψης!

Το θεματικό αυτό πάρκο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, γι ’αυτό και στα ωράρια υποδοχής σχολείων έχει γίνει ήδη σχεδόν καθολικό sold out.

Στο Εργοστάσιο λειτουργούν τμήματα με διάφορα θεματικά εργαστήρια  (workshops) ενώ το ποικίλο πληροφοριακό υλικό του Μουσείου είναι προσβάσιμο στα Ελληνικά, στα Αγγλικά καθώς και στην νοηματική γλώσσα αλλά και σε άλλες γλώσσες μετά από συνεννόηση. Όλοι οι χώροι του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα.




To «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.

Επισκεφθείτε το ως τις 21 Φεβρουαρίου 2016.

-Ωράριο Λειτουργίας:
Καθημερινά : 09:00 - 19:00
Σάββατο : 11:00 - 21:00
Κυριακή : 11:00 - 19:00

-Διεύθυνση:
Helexpo, Λεωφ. Κηφισίας 39 Μαρούσι 151 23

-Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 7,00€/άτομο
Φοιτητές/ΑΜΕΑ/Πολύτεκνοι (παρουσία 4 μελών και πλέον για τους πολύτεκνους, με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας) : 5 €/άτομο
 Οικογενειακό εισιτήριο (3 & 4 άτομα): 20,00€ (2 γονείς με 2 παιδιά ή 2 γονείς με ένα παιδί)
Παιδιά μέχρι 3 ετών, δωρεάν
 Άνεργοι: 5 € /άτομο (ισχύει μόνο κάθε Τρίτη & Πέμπτη με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας)
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων με άνεργο γονέα: 15 ευρώ (Ισχύει μόνο κάθε Τρίτη & Πέμπτη)
 Σχολεία και Γκρουπ άνω των 20 ατόμων: 5,00€/άτομο.

Για πληροφορίες καλέστε: 210 61 68 457.
Για σχολικές και ομαδικές κρατήσεις καλέστε 210 61 68 456.



Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΦΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ" ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΡΟΥΖΑ

Επιστολή της ΕΨΕ για την εκπομπή "Φονικά Μυστικά"

Προς την Διεύθυνση του MEGA 

Κύριο Ν. Πεφάνη

Αγαπητέ Κύριε Πεφάνη,

Το πρόγραμμα Αντι-Στίγμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής έθεσε υπόψη μας την καινούρια εκπομπή της κας Άννας Δρούζα με τίτλο «Φονικά μυστικά», που προβάλλεται από τον σταθμό του MEGA κάθε Τρίτη στις 23.00.

Παρά την παρουσία συναδέλφων ψυχιάτρων, που καλούνται να βοηθήσουν την κατανόηση των συνθηκών που οδήγησαν στο έγκλημα ή σε ακραίες συμπεριφορές, στην εκπομπή δεν αποφεύγεται η αναπαραγωγή μιας στιγματιστικής εικόνας για την ψυχική ασθένεια, με επίκεντρο το στερεότυπο της βίας και της επικινδυνότητας. Παρότι ο λόγος των ειδικών επιχειρεί να διαψεύσει τα στερεότυπα και να θέσει στις πραγματικές της διαστάσεις τη σχέση βίας και ψυχικής νόσου, η συνολική παρουσίαση και τα δραματοποιημένα μέρη της αφήγησης κάθε άλλο παρά συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτή την επισήμανση καθώς στη χώρα μας, οι προσπάθειες ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών των ΜΜΕ φάνηκαν, τα τελευταία χρόνια, να έχουν αποδώσει καρπούς, με τη στροφή προς μια πιο υπεύθυνη και αντικειμενική παρουσίαση της σχετικής θεματολογίας. Είναι ανάγκη να επισημανθεί ότι η επικινδυνότητα των ψυχικώς πασχόντων δεν διαφέρει ουσιαστικά από την επικινδυνότητα του γενικού πληθυσμού, ενώ συχνά οι ψυχικά πάσχοντες είναι αυτοί που πέφτουν θύματα βίαιων πράξεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους προσδοκούμε ότι η επιστολή αυτή θα συμβάλλει ώστε να μην μεταφέρονται στο κοινό μηνύματα που ενισχύουν το στίγμα που απορρέει από την ψυχική νόσο.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας Καθηγ. Δ. Πλουμπίδης Αναστασία Μιχοπούλου


Πηγή:  

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "PRINTA" ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΤΥΦΛΟΥΣ ΣΕ 5.000 ΠΑΙΔΙΑ!

Η εκτυπωτική εταιρεία "Printa" και ο ιδιοκτήτης της κ. Θανάσης  Κολέτσος, σε μια πράξη υψηλού συμβολισμού και αληθινής εταιρικής κοινωνικής  ευθύνης, στάθηκαν έμπρακτα δίπλα στο Βαγγέλη Αυγουλά και στις εκπαιδευτικές  βιωματικές ομιλίες που κάνει σε σχολεία ανά την Ελλάδα για την αναπηρία.

Η "Printa" επανασχεδίασε και τύπωσε αφιλοκερδώς 5.000 φυλλάδια  του νεαρού δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου  Τυφλών, στα οποία εκείνος εξηγεί με απλά λόγια στα παιδιά, πώς μπορείς να  βοηθήσεις έναν τυφλό αν τον συναντήσεις κάπου τυχαία.

Ένας δωδεκάλογος γραμμένος για να είναι κατανοητός ήδη από μαθητές Δημοτικού, υπενθυμίζει χρήσιμες πρακτικές συμβουλές πρώτης γραμμής, ώστε να μπορεί ένας βλέποντας να σπάσει τον πάγο και να φανεί χρήσιμος σε κάποιον με πρόβλημα όρασης όταν τον σερβίρει, όταν τον συναντήσει τυχαία κάπου στο δρόμο, στη σχολική τάξη, σ’ένα θέατρο ή στο γήπεδο, ακόμα και όταν βλέποντες και μη γίνουν όλοι μια παρέα!

Το φυλλάδιο έχει ήδη από το 2008 αναδημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ενώ οι ομιλίες του Βαγγέλη Αυγουλά στα σχολεία έχουν αδειοδοτηθεί επίσημα και από το Υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Κολέτσος και η "Printa" ήταν μεταξύ των χορηγών της πρόσφατης μουσικής συναυλίας με γνωστούς καλλιτέχνες στο Ίλιον υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» (2ο Music Dream Festival), ενώ ανέλαβαν να σχεδιάσουν ευρηματικά και το νέο λογότυπο του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια»!

Αυτή τη φορά, με ένα σύγχρονο design και ένα αξιοπρεπές παιχνίδι χρωμάτων και εικόνας, το διπλής όψης Α5 νέο φυλλάδιο του κ. Αυγουλά ξεκίνησε το ταξίδι του σε χιλιάδες παιδικά χεράκια ανά την Ελλάδα, χάρη στην κοινωνική προσφορά της "Printa".

Βέβαια, όπως μαρτυρά και η σελίδα της εταιρείας σχεδιασμού και εκτυπώσεων στο Facebook, www.facebook.com/printa.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κολέτσος και η "Printa" ταυτίζονται με την κοινωνική προσφορά!

Σε μια μικρή επιχείρηση που αγωνίζεται να επιβιώσει και παράλληλα βρίσκει χρόνο να δίνει κοινωνικά δείγματα επιχειρηματικής προσφοράς, νομίζουμε ότι αξίζει έστω 1 like στο Facebook και ίσως η συνεργασία σας όποτε το χρειαστείτε.

Βρείτε την Printa:

Πατησίων 14, στοά Φέξη υπογ. 39 Αθήνα, 10677
t: 2103838234
f: 2103301833
m1: info@printa.gr
m2: printako@gmail.com
www.printa.gr

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η ανιδιοτέλεια της προσφοράς αυτής,  οδήγησε τον κ. Κολέτσο να μη δεχτεί να μπει ούτε καν το λογότυπο της Printa στα φυλλάδια του κ. Αυγουλά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις  δημοσιευμένες φωτογραφίες.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΛΗΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνάντησε αντιπροσωπίες του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος.

Παράλληλα την ίδια μέρα, με παρέμβασή του Υπουργού, έλαβε χώρα σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση μεταξύ ευρείας αντιπροσωπίας από το χώρο των τυφλών και της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κας Καραμεσίνη, για ζωτικής σημασίας θέματα των νέων με αναπηρία.

Μεταξύ άλλων, στη συζήτηση των παραπληγικών με τον Υπουργό Εσωτερικών, ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός για την ανεφάρμοστη νομοθεσία και τις εγκυκλίους χωρίς αντίκρισμα σε θέματα προσβασιμότητας στο δομημένο χώρο. Χιλιάδες είναι οι πανελλαδικές αναφορές για δήμους που δε μπορούν να εξυπηρετήσουν στα κτίρια των υπηρεσιών τους ΑμεΑ, αλλά και κάτοικοι σε όλη την Ελλάδα δε μπορούν να μετακινηθούν εξ αιτίας των πολλών κακοτεχνιών ή των εμποδίων σε ράμπες ή πεζοδρόμια, με τους δήμους να μην αναλαμβάνουν σαφείς πρωτοβουλίες για να λύσουν το πρόβλημα.

Σε άμεση επικοινωνία του κ. Κουρουμπλή με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, συμφωνήθηκε κοινή συνάντηση όλων των μερών τις επόμενες μέρες για να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες βελτίωσης της κατάστασης.

Επίσης, σε επικοινωνία του κ. Βαγγέλη Αυγουλά εκπροσώπου του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνη την 3η Δεκέμβρη, συζητήθηκε η άμεση ανάγκη για επικαιροποίηση του υπάρχοντος εδώ και χρόνια αλλά ανενεργού πρωτοκόλλου συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, των δήμων μέσω ΚΕΔΕ, των Περιφερειών μέσω ΕΝΠΕ και της ΕΣΑμεΑ, σε θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Εντός της εβδομάδας ο Υπουργός Εσωτερικών προγραμματίζει θεσμική συνάντηση με την ΕΣΑμεΑ σε ένα ευρύτερο πλαίσιο θεμάτων αρμοδιότητας του, μετά και τη συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε την 3ηΔεκέμβρη 2015 Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.


Η αντιπροσωπία της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος, φορέας που έχει 80 σωματεία μέλη πανελλαδικά και εποπτεύεται από το Υπουργείο Άμυνας, εξειδίκευσε στον κ. Κουρουμπλή θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του, αλλά και προβλήματα που έχουν προκύψει σε δικαιώματα τους από τα νέα μνημονιακά μέτρα της τελευταίας τριετίας.

Ιδίως επί ώρα συζητήθηκαν προβλήματα των διαδόχων δικαιούχων άδειας περιπτέρου μετά το θάνατο συγγενούς τους αναπήρου πολέμου, με τον κ. Κουρουμπλή να εξουσιοδοτεί τον ειδικό συνεργάτη του και δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά, από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και τους συνεργάτες και την αντιπροσωπία της Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Πολέμου, να κινηθούν ώστε να επιλύσουν το γρηγορότερο και στο μέτρο του δυνατού όσα νομοτεχνικά προβλήματα γίνεται.

Το πρωί της 2ας Δεκεμβρίου 2015 στην πολύ σημαντική συνάντηση αντιπροσωπιών της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, του Φάρου Τυφλών Ελλάδος και της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, συζητήθηκαν τρόποι επιτάχυνσης των διαδικασιών τοποθέτησης των επιτυχόντων στις προκηρύξεις του ν.2643/98 για ΑμεΑ και συμφωνήθηκε η έναρξη της ηλεκτρονικοποίησης της όλης διαδικασίας.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι των τυφλών ζήτησαν μεταξύ άλλων τη συμμετοχή τους σε ομάδα εργασίας από κοινού με τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας για την καλύτερη προετοιμασία των ειδικών προκηρύξεων για τυφλούς τηλεφωνητές, την αύξηση των ωφελούμενων στα προγράμματα κατάρτισης που λαμβάνουν χώρα στο Φάρο Τυφλών, καθώς και τη στελέχωση των 13 περιφερειών του ΟΑΕΔ με εξειδικευμένους συμβούλους που θα κατευθύνουν τους νέους με αναπηρία σε θέματα κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ομόφωνη απαίτηση όλων πάντως είναι η αλλαγή του ν.2643/98 με ανάγκη διεύρυνσης σε νέα επαγγέλματα και εκσυγχρονισμού του πλαισίου απασχόλησης των ΑμεΑ στο δημόσιο, παράλληλα με την απορρόφηση ΑμεΑ και στον ιδιωτικό τομέα.



Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ 2015


Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 έλαβε χώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας σε αμαξίδιο στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης, με την ευγενική υποστήριξη του οικείου Δήμου.

Πρόκειται για ένα σχετικά καινούριο άθλημα στη χώρα μας που φαίνεται πως ήρθε για να εδραιωθεί και να φέρει επιτυχίες σε άνδρες και γυναίκες με αναπηρία, ενώ σίγουρα το όμορφο θέαμα προσκαλεί το ευρύ κοινό να το γνωρίσει.



Τους φετινούς αγώνες παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Δήμου Νέας Σμύρνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ κ. Γιώργος Φουντουλάκης και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Σιάχος, ο δημοφιλής δημοσιογράφος κ. Σπύρος Χαριτάτος και ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών και Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος» κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές των μεταλλίων στους νικητές.

Η Ξιφασκία σε αμαξίδιο είναι ένα από τα αθλήματα που "γεννήθηκαν"  στο Νοσοκομείο του Stoke Mandeville για την αποκατάσταση των βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης το 1960 και στις μέρες μας η Ξιφασκία σε αμαξίδιο καλλιεργείται σε περισσότερες από 24 χώρες. Από την άποψη του θεατή το πιο εντυπωσιακό στην ξιφασκία με αμαξίδιο, είναι το γεγονός ότι οι αθλητές αγωνίζονται σε αμαξίδια δεμένα στο πάτωμα, επιτρέποντας ωστόσο στον αθλητή/ αθλήτρια να κινούν ελεύθερα τον κορμό και να εκτελούν γρήγορα εναλλασσόμενες κινήσεις. Το ξίφος του ενός αθλητή, κρατώντας το με το ένα χέρι τεντωμένο, πρέπει να φτάνει τον λυγισμένο αγκώνα του άλλου. Οι ξιφομάχοι δεν επιτρέπεται να μετακινούν το αμαξίδιο τους ή να ανυψώνονται από αυτό. Οι αθλητές συμμετέχουν σε αγωνίσματα που συμπεριλαμβάνουν το Foil, Eppe (άνδρες, γυναίκες) και Sabre (Άνδρες). Η επίσημη διοικούσα αρχή της Ξιφασκίας σε αμαξίδιο είναι ο Διεθνής Οργανισμός για Αθλητές σε Αμαξίδια και Αθλητές με Ακρωτηριασμούς (IWAS).





Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ξιφασκίας σε αμαξίδιο είναι ο Δημήτρης Κάζαγλης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών που καταχειροκροτήθηκαν στη Νέα Σμύρνη, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας σε Αμαξίδιο 2015, έχουν ως εξής:

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΝΔΡΩΝ (FOIL) AKAI C’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η θέση
ΚΩΣΤΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
2η θέση
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Ν.Α.Σ. ΑμεΑ ΤΥΡΤΑΙΟΣ


ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ (EPEE) Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η θέση
ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ-ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
2η θέση
ΝΤΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Α.Σ. ΑμεΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
3η θέση
ΚΩΣΤΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΣΠΑΘΗ ΑΝΔΡΩΝ (SABRE) Α' & Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η θέση
ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ-ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
2η θέση
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α.Σ.Κ.Α. ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
3η θέση
ΝΤΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Α.Σ. ΑμεΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (EPEE) Α' & Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ηθέση
ΛΟΥΦΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
Α.Σ. ΑμεΑ ΑΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
2ηθέση
ΒΛΑΜΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
3η θέση
ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΣΠΑΘΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (SABRE) Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ηθέση
ΒΛΑΜΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
2ηθέση
ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
\\\  
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ






ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΡΑΛΙΣΤΑΣ ΙΑΒΕΡΗΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΟΡ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ


«Εκπαίδευση συνείδησης ανθρώπων. Και όχι μόνον οδηγών, μια και η «Αυτοκινούμενη ζωή», αφορά την ύπαρξη όλων των Ελλήνων, που οδηγούν, συνοδηγούν, επιβαίνουν σε τροχοφόρα, περπατούν ή τρέχουν και γενικότερα συμμετέχουν σε δυστυχήματα ή ατυχήματα, που βέβαια προκαλούν οι ίδιοι. Επιβάλλεται! Λοιπόν η εκπαίδευση Συνείδησης τους, ώστε να αντιληφθούν και να πιστέψουν ότι: ότι αγαπούν πιο πολύ, το πιο πολύτιμο τους αγαθό, η ζωή τους και η ακεραιότητα τους, κινδυνεύουν να χαθούν χωρίς λόγο και προειδοποίηση μέσα σε κάποια δέκατα του δευτερολέπτου! Δεν υπάρχει τίποτε πιο δραματικό και τραγικό, από το να συνοδεύουν οι γονείς τα λατρευτά τους παιδιά, στην «τελευταία τους, κατοικία» ή να τα βλέπουν ζωντανά μεν αλλά ανάπηρα, παραπληγικά και ανήμπορα για πάντα, σε μια σκοτεινή γωνιά του κελιού –τάφου, που έγινε το σπίτι τους μετά το «απίστευτό» και απρόσμενο τροχαίο. Δεν είναι λιγότερος ο πόνος βέβαια των ορφανών παιδιών, που οι γονείς τους χάθηκαν (ή ακρωτηριάστηκαν) στην άσφαλτο, γιατί δεν κατάλαβαν ότι τα «τροχαία» δεν ξεχωρίζουν κανέναν και κτυπούν αδιάκριτα όσους κυκλοφορούν «μαζί τους» (χωρίς να τα βλέπουν») στους δρόμους. «Δεν θα συμβεί ποτέ σε εμάς» θα συμβεί μόνο στους άλλους. Δυστυχώς όμως όλοι είμαστε «εμείς και οι άλλοι» και αν δεν δείξουμε σεβασμό και φόβο θα έλεγα, για κάτι που πραγματικά εξοντώνει και καταστρέφει δεκάδες ζωές καθημερινά, είναι σίγουρο ότι το πιο «φρικτό», θα κτυπήσει και την δική μας πόρτα και τότε θα είναι πολύ αργά για μετάνοιες και «άλλες» πια συμπεριφορές».

Ξεκίνησε να μιλά και να συγκλονίζει ο θρυλικός Ιαβέρης, ο κατά κόσμον Τάσος Μαρκουίζος, ο επί χρόνια κυρίαρχος της ασφάλτου στον αγωνιστικό αθλητισμό.

1η Νοεμβρίου, Κυριακή πρωί στο Ίλιον, προσκεκλημένος από το Μουσικό Εργαστήρι «Οδός Ονείρων» του Μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά, ο Τάσος Ιαβέρης συγκλόνιζε με τις διαπιστώσεις τους, βασισμένες σε αιματοβαμμένα τεκμήρια και δεδομένα, τους δεκάδες γονείς, παιδιά και ενδιαφερόμενους που ήμασταν εκεί για να τον ακούσουμε.


«ΠΡΩΤΗ! (1η) Αιτία Θανάτου στις ηλικίες 18-44 ετών τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα.
Από το 1965-2000 σε 35 δηλαδή χρόνια έχουμε στην Ελλάδα περισσότερους από 75.000 νεκρούς και πιο πολλούς από 1.200.000 τραυματίες ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ!

Σήμερα με: 10 νεκρούς, 30 παραπληγικούς & 120 τραυματίες ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ: (σαν να βυθίζεται ένα ferry boat ή να πέφτει ένα μικρό αεροπλάνο της αεροπλοΐας σε κατοικημένη περιοχή κάθε 24ωρο) καταφέραμε να κάνουμε ρεκόρ στην αύξηση θυμάτων από τα «τροχαία» και να μείνουμε μακράν μόνοι στην μακάβρια κορυφή του πόντιουμ του θανάτου και των τραυματισμών.

Την δεκαετία από το 1990 έως και 1999 η Ευρώπη πέτυχε μείωση των θυμάτων από τα «τροχαία» από (-) 14% έως και (45)%. Στην πατρίδα μας δυστυχώς είχαμε αύξηση(!) μέχρι και (+)60%.

Έχουμε λοιπόν 300 νεκρούς 900 παραπληγικούς και περισσότερους από 3.600 τραυματίες το μήνα (είναι σαν να βυθίζονται 2 μεγάλα ferry boat ή να πέφτουν 2 Boeing σε κατοικημένη περιοχή κάθε μήνα.

Έτσι λοιπόν με: 3.500 νεκρούς, 10.000 τετραπληγικούς, 45.000 τραυματίες και 2.500 μικρά παιδιά με μόνιμες αναπηρίες κάθε χρόνο από τα «τροχαία».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι (μακράν) πιο επικίνδυνη(!) και δύσκολη καθημερινή μας δραστηριότητα είναι η κυκλοφορία στους δρόμους ως: Πεζοί, Ποδηλάτες, Μοτοσικλετιστές, Οδηγοί Αυτοκινήτων, Επιβάτες Αυτοκινήτων, Συνεπιβάτες σε μοτοσικλέτες.

Το «τροχαίο» είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ με τον οποίο μπορούμε να «κλείσουμε» το σπίτι μας μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου».

Παγωμένοι από τις συνειδητοποιήσεις, ρωτήσαμε τον Ιαβέρη «τι φταίει»;

«Μα βέβαια η έλλειψη συνείδησης των τρομακτικών κινδύνων και συνεπειών κατά την οδήγηση, που χαρακτηρίζει τον Έλληνα και που τον οδηγεί σε άκρως επικίνδυνες και άσεμνες συμπεριφορές! Υπεύθυνο γι’ αυτό είναι βέβαια το «σύστημα» που μέσω των μηχανισμών ενημέρωσης, εκμάθησης, εκπαίδευσης και εξέτασης δεν βελτιώνει (ικανά) την κυκλοφοριακή συμπεριφορά-αγωγή και γενικότερα την Αγωγή του Πολίτη!

Πρέπει λοιπόν όλοι να πιστέψουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη ζωή μας είναι το τροχαίο ατύχημα και η Πολιτεία, αφού το αναδείξει, πρέπει να «ζητήσει» από τον Πρωθυπουργό της χώρας να ονομάσει και να ανακηρύξει πλέον αυτό το κοινωνικό πρόβλημα ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ που αφορά 10.000.000 Έλληνες πολίτες («αγνοούμενους» από τον ίδιο τους τον εαυτό), δηλαδή όλους μας!

Ο Πρωθυπουργός όμως της χώρας ονόμασε το 1997, όταν μας ανετέθη από την Δ.Ο.Ε. η Ολυμπιάδα, εθνικό θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Λάθος βέβαια τραγικό! Μέσα στα 7 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν, με 3.5000 νεκρούς ετησίως, το 2004 υπήρξαν 25.000 συμπολίτες μας, που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και οι οποίοι δεν είδαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στατιστική δυστυχημάτων.

Που και με ποιες ταχύτητες συμβαίνουν τα περισσότερα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα;
Το 82% με λιγότερο από 60km/h και σε απόσταση μικρότερη από 40km από το σπίτι μας. Δηλαδή στις πόλεις. Το 8% στην Εθνική οδό με μεγάλη ταχύτητα. Το 10% στους επαρχιακούς δρόμους. Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, ΚΕΠΠΑ (παν/μιο Αθηνών καθώς και Πανευρωπαϊκή και Παγκόσμια «στατιστική».

Με αυτή βέβαια τη λογική τα crash-test των αυτοκινήτων γίνονται με 56-60 km/h. Ούτως ή άλλως ο ανθρώπινος οργανισμός ΔΕΝ αντέχει βίαιες επιβραδύνσεις και G που προκύπτουν από άμεσους μηδενισμούς ταχυτήτων μεγαλύτερων των 80km/h (σε τοίχο, με αυτοκίνητο βέβαια). Αποτέλεσμα: οι εσωτερικές αιμορραγίες που δημιουργούνται από τη σύνθλιψη ζωτικών οργάνων.

Τι Πρέπει Να Κάνουμε;

«Πρέπει να σκεφτόμαστε και να συμπεριφερόμαστε αμυντικά, θεωρώντας ότι οι δρόμοι που κυκλοφορούμε είναι ένας πραγματικός εμπόλεμος χώρος, με θύματα πολύ περισσότερα από αυτά των πολέμων. Έτσι λοιπόν επιβάλλεται να αυξήσουμε την «άμυνα» μας, μιας και ο βασικός για την ασφάλεια μας νόμος της (φύσης) ορμής είναι αυτός που καθορίζει το μέγεθος και το σοκ του τροχαίου που εμπλεκόμαστε».

Και κλείνοντας μας έφερε προ των ευθυνών μας:

«Τονίζω ότι καμία βιασύνη, πίεση, επαγγελματική ή κοινωνική υποχρέωση, συμφωνία, ραντεβού ή οποιαδήποτε καθημερινή ή νυχτερινή δραστηριότητα δεν είναι σημαντικότερη από την ακεραιότητα και τη ζωή των παιδιών μας, των δικών μας, των συνανθρώπων μας και τη δική μας».

Δείτε όλο το video της σοκαριστικής και διδακτικής ομιλίας του θρυλικού Ιαβέρη στο:



Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ!



Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, ανήμερα της Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, ο καιρός ήταν σύμμαχος του Βαγγέλη Αυγουλά και του Δημήτρη Αμπατζή, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από το 39ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Περιστερίου, όχι μόνο για να συζητήσουν με τα παιδιά για την αναπηρία, αλλά και για πολλά αστεία και παιχνίδι στο προαύλιο του σχολείου!




Μετά την εισαγωγή του Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλη Αυγουλά για την αναπηρία, την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, τα φωνητικά προγράμματα που κάνουν εύχρηστους τους υπολογιστές και σε άτομα με προβλήματα όρασης, το λευκό μπαστούνι και το σκύλο οδηγό τυφλών που εξασφαλίζουν αυτόνομη και ασφαλή μετακίνηση, ο Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Αμπατζής ανέλαβε να γνωρίσουν πάνω από 200 μαθητές ενεργά το ποδόσφαιρο τυφλών!

Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα βίντεο από αγώνα ελληνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο τυφλών, ρώτησαν επί ώρα τον Δημήτρη Αμπατζή ότι ήθελαν γύρω από διάφορα παραολυμπιακά αθλήματα, ενώ έπαιξαν και σε ζευγάρια με την ειδική ηχοακουστική μπάλα με κουδουνάκια που χρησιμοποιείται στο άθλημα, υπό τις οδηγίες του Παραολυμπιονίκη.



Ακόμη, οι μαθητές παρακολούθησαν ένα βίντεο με τη χρήση σκύλου οδηγού τυφλών σε Ελληνική πόλη και έπαιξαν τυφλόμυγα!



Τα γέλια, τα πειράγματα, τα όμορφα λόγια και οι συγκινητικές χειρονομίες των παιδιών και οι ευαισθητοποιημένοι δάσκαλοι τους, έκαναν εκείνο το πρωινό τρίωρο της Πέμπτης πολύ ξεχωριστό για όλους!