meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 13-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ


      Δίπλα στους μαθητές βρίσκεται ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας. Γι’ αυτό στο
      πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός» που έχει ως θέμα
      «Παντέχνου πυρός σέλας- Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» το Μουσείο Αφής
      πραγματοποιεί την εκπαιδευτική δράση με τον τίτλο «Προσευχές της φωτιάς.
      Από την πρώτη φλόγα μέχρι το κεράκι της Κυριακής».


      Η δράση αυτή αποτελείται από τρία στάδια και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.
      Στο πρώτο μέρος, όπως αναφέρεται, οι μαθητές θα κάνουν ξενάγηση στα
      επιλεγμένα εκθέματα και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν μία δεκάλεπτη
      προβολή με θέμα τη φωτιά και το ρόλο αυτής στη θρησκευτική λατρεία από την
      αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

      Στο δεύτερο μέρος, θα δημιουργήσουν ένα παραμύθι με θέμα τη φωτιά.

      Στο τρίτο, οι μαθητές θα φτιάξουν ένα ανάγλυφο έργο σχετικό με το παραμύθι
      που δημιουργήθηκε. Τα έργα που θα γίνουν, θα δωρισθούν στο Κέντρο
      Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) για τους μικρούς μαθητές.

      Το Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο
      χώρο του Μουσείου Αφής και του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας, η διαδικασία
      χτισίματος ενός καμινιού κεραμικής.

      Στο χτίσιμο και τη δημιουργία των αντικειμένων θα συμμετάσχει το κοινό σε
      συνεργασία με την ομάδα του Εργαστηρίου Κεραμικής και Γλυπτικής του Φ.Τ.Ε.


      Η είσοδος είναι 2 ευρώ για μαθητές και ενήλικες. Για τις ομάδες αναπήρων η
      είσοδος είναι ελεύθερη.
      Πηγή : www.newsbeast.gr

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ ΣΕ 600 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ


  Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 ο Δήμος Ιλίου και η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, ανακούφισαν περίπου 600 παιδιά που δεν έχουν δυνατότητα υγειονομικής κάλυψης με δωρεάν παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμούς και χορήγηση ατομικών δελτίων υγείας στους μαθητές.



            Περίπου 100 παιδικά εμβόλια χορηγήθηκαν δωρεάν σε παιδιά απ’όλη τη Δυτική Αθήνα θωρακίζοντας την υγεία τους, 182 παιδιά εξετάστηκαν οδοντιατρικά, χορηγήθηκαν περίπου 150 σχολικές βεβαιώσεις, ενώ πάνω από 200 παιδιά εξετάστηκαν από τον παιδίατρο του Δήμου Ιλίου και από εθελοντές παιδιάτρους.

            «Η πρωτοβουλία αυτή είναι στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων υγείας του Δήμου Ιλίου με προτεραιότητα τα παιδιά», σημείωσε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Ζενέτος. «Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, λειτουργεί στο Ίλιον παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής όπου καταγράφουμε συνεχώς άπορα και ανασφάλιστα παιδιά και τους προσφέρουμε πλήρη παιδιατρική κάλυψη, ατομικά δελτία υγείας για το σχολείο τους και δωρεάν κάθε εμβόλιο που χρειάζονται» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος.
 
            Συγκλονιστική η στιγμή που ένα δίχρονο κοριτσάκι με σύνδρομο Down από γονείς μετανάστες και με αμφίβολη στέγη, έφτασε κάπου από το κέντρο της Αθήνας στο Ίλιον και συνάντησε παιδίατρο για πρώτη φορά δύο χρόνια αφότου γεννήθηκε. Η μικρούλα γαλήνια στην αγκαλιά του Δημάρχου Ιλίου, υπέστη τις εξετάσεις και τα εμβόλια και συγκίνησε όλους τους εθελοντές και το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας με το χαμόγελο, τα χάδια και τα παιχνίδια της.
Απαγορεύοντας περαιτέρω δημοσιοποίηση και φωτογραφίες ο Νίκος Ζενέτος, έδωσε εντολή το κοριτσάκι να «υιοθετηθεί» για όλες τις ανάγκες υγείας που έχει από τα Δημοτικά Ιατρεία του Ιλίου παρ’όλο που η οικογένεια δεν είναι δημότες ή κάτοικοι της πόλης, αλλά «στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δε γνωρίζουμε σύνορα σε τέτοια θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στους συνεργάτες του.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ-ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ


Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου στο περιοδικό CRASH και τον Δημήτρη Κωνσταντάρα
Για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, το έχει πει πρόσφατα : « Αν σκεφτόμαστε σαν κακομοίρηδες δεν θα πάμε μπροστά. Αν όμως πούμε ότι «αυτό είμαστε και θα μείνουμε και θα αγωνιστούμε» , θα μας σεβαστούν ακόμα περισσότερο αλλιώς η Μεσόγειος θα γίνει Περσικός κόλπος. Θα πρέπει να τα δούνε οι μεγαλύτεροι, να σκεφτούν, να συμβουλέψουν. Ναι, αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε.»
-              Στη σημερινή τραγική συγκυρία που ζει η χώρα μας, ποιες είναι οι πιο βασικές, αποφασιστικές σας πρωτοβουλίες και τα άμεσα σχέδιά σας, δεδομένου ότι έχετε αποδείξει ότι είστε αποφασιστικός;
Η Χριστιανική πίστη είναι πράξη. Όμως η Χριστιανική Πίστη δεν είναι θεωρία ούτε ιδεολογία. Είναι βίωμα, είναι πράξη, είναι άσκηση αγάπης και φιλανθρωπίας. Όλη η εκκλησία μας, στηριγμένη από το λαό μας, αυτό κάνει σήμερα. Απ΄ άκρου εις άκρο της Ελλάδος. Στην Αρχιεπισκοπή για παράδειγμα, χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται κάθε μέρα. Με το πρόγραμμα «Δέμα στο Σπίτι» , τροφοδοτούνται σήμερα 5.000 νοικοκυριά με στόχο να αυξηθούν. Τα λεγόμενα Κοινωνικά Παντοπωλεία σε συνεργασία με τους Δήμους, αυξάνουν. Εκατοντάδες ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  στο πλαίσιο της συνεργασίας Αρχιεπισκοπής και Ιατρικού Συλλόγου. Το πρόγραμμα στήριξης πολύτεκνων οικογενειών αρχίζει αυτές τις ημέρες. Ήδη ετοιμάζεται εμβολιασμός χιλιάδων μικρών παιδιών ανασφάλιστων γονέων. Αυτοκίνητα με εθελοντές ιατρούς , προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η «Αποστολή» βρίσκεται σε συνεχή δράση.
Πέρα απ΄ αυτό, χρειάζονται οργανωμένες υποδομές που αναπτύσσονται η μία μετά την άλλη. Λειτουργούν Στέγες για εγκαταλελειμμένα παιδιά, Στέγες για παιδιά με νοητική υστέρηση, κέντρα για στήριξη ανθρώπων με Alzheimer, Στέγες ηλικιωμένων, Στέγες κατακοίτων. Υποδομές για θερινές διακοπές απόρων. Δίδονται μικρά βοηθήματα και πολλά άλλα.»
-              Σε μια  συνέντευξή σας,  τον Απρίλιο, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αναρωτηθήκατε « Μιλάγαμε επί τόσο καιρό για το Κράτος Πρόνοιας. Πού είναι αυτό; Μας έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν. Κι εγώ τα πίστευα». Τώρα που έχετε πλέον διαπιστώσει ότι κάποιοι μάς ήθελαν να ζούμε μέσα σ΄ ένα ψέμα, αισθάνεστε πικραμένος, προδομένος, αδικημένος ή αποφασισμένος να αγωνιστείτε για το ποίμνιό σας συγχωρώντας Χριστιανικά τους υπεύθυνους; Μπορέσατε να το πείτε αυτό το τόσο σημαντικό «αφέονταί σοι αι αμαρτίες»;
«Και αυτό είναι αλήθεια. Ασφαλώς τα νοιώθω όλα αυτά, γι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μας ώστε αυτά τα συναισθήματα που νοιώθουν όλοι οι πολίτες μας να ΜΗΝ τους καταβάλλουν ολοσχερώς. Στη δημιουργούμενη τραγική κατάσταση, είναι έντονα τα ερωτήματα: «Γιατί;» και «Τι κάνουμε τώρα;» Ως Αρχιεπίσκοπος, μένω στο δεύτερο.»
Επιμένω στη συγχώρεση  των υπευθύνων της κρίσης . Τους τη δίνει;
Απαντά αρκετά…διπλωματικά. «Μα η συγχώρεση προυποθέτει και τη μετάνοια. Υπήρξε μετάνοια;»
-              Είχατε ζητήσει να γίνουμε ρεαλιστές και να μην περιμένουμε να μας «σώσουν οι ξένοι». Πιστεύετε ότι μπορούμε να σωθούμε μόνοι μας;
« Η αλήθεια βρίσκεται στο μέσον. Το μεγάλο μέρος, θα το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Ένα άλλο μέρος, θα το περιμένουμε από τους ξένους. Κάτω όμως από συγκεκριμένες προυποθέσεις.».
-        Τι προυποθέσεις; Δικές τους ή δικές μας;
«Μα δικές μας φυσικά. Που θα λαμβάνουν υπ΄ όψη το σεβασμό στην Ελλάδα και τους Έλληνες, την αξιοπρέπειά μας και την ιστορία μας»
- Είχατε πει : Δεν είναι δυνατόν να γίνουμε αποικία εμείς και νάρχονται άλλοι να μας διοικούν. Κι όμως. Το βλέπουμε να συμβαίνει. Μέχρι ποίου σημείου Μακαριότατε θα μπορέσουμε να το ανεχθούμε;
« Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Όποιος έχει διαβάσει καλά την ιστορία μας, έχει γνωρίσει αυτή τη φρίκη. Και μην ξεχνάτε ότι σε μιαν άλλη, κρίσιμη για τον τόπο εποχή, είχαν δημιουργηθεί και κόμματα. Το Ρωσόφιλο Κόμμα, το Γαλλόφιλο Κόμμα, το Αγγλόφιλο Κόμμα . Για να μην αναφερθώ και σε πιο πρόσφατα γεγονότα. Θα το αντιμετωπίσουμε; Όταν ανδρωθούμε και σκεφτόμαστε σαν Έλληνες και σαν Ορθόδοξοι. Εγκαταλείποντας τον μιμητισμό και αποφεύγοντας φαινόμενα ευτελιστικού γρεκυλισμού»
-              Στη Φλώρινα, προ μηνός, αναρωτηθήκατε εάν «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ευρωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία». Και μετά, ζητήσατε να μπει «τεφτέρι» να δούμε «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε». Μακαριότατε,  σε φράσεις και προθέσεις σαν κι αυτές δεν μας έχουν συνηθίσει οι περισσότεροι προκαθήμενοι της εκκλησίας μας. Τι συμβαίνει μ εσάς;
« Θέλω να είμαι ειλικρινής. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα που απηχούν τις απόψεις των θεμελιωτών της ιδέας της Ευρωπαικής Ένωσης που παραδέχονται ότι έχει…εκτροχιαστεί από τους στόχους της. Είναι επίκαιρο να τονισθεί και σήμερα η διαφορετική αντίληψη της Χριστιανικής ανθρωπολογίας  μεταξύ Ορθοδόξων και Προτεσταντών. Στην Ορθόδοξη πίστη επικρατεί εν πολλοίς  η έννοια της οικονομίας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Στον Προτεσταντισμό ζητείται η δήθεν ακρίβεια, η τιμωρία του «ατάκτου». Ίσως πει κάποιος : «Μα ποιος ασχολείται σήμερα στην Ευρώπη με τέτοια θέματα;». Συμφωνώ. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε ότι αυτές οι έννοιες έχουν παράδοση αιώνων και ανεπαίσθητα διαμορφώνουν και επηρεάζουν την ιστορία και τον πολιτισμό.
Ασφαλώς είναι αναγκαίο, μετά τα όσα έχουν δημοσιευθεί για σκάνδαλα, μίζες , χρηματισμούς, να γίνει ένας εσωτερικός  Ελληνικός έλεγχος. Και τότε, το «τεφτέρι» θα μιλήσει για το ποιο είναι το πραγματικό και ποιο το πλασματικό χρέος. Κάποτε γινόταν λόγος πολύς ότι εντός ολίγου, «ανοίγει ο  Φάκελος της Κύπρου». Κάτι τέτοιο, ποτέ δεν έγινε. Τώρα κουραστήκαμε να ακούμε  για συγκεκριμένα σκάνδαλα. Για παράδειγμα , του Χρηματιστηρίου, τις ιστορίες της Ζίμενς, τις καταθέσεις και εξαφάνιση των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων. Ασφαλώς θα επαναληφθεί η ιστορία του Φακέλου της Κύπρου και αυτή είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση του απλού λαού.»
Πολλά τα ερωτηματικά μου από τουλάχιστον δυο αναφορές του. Και για τον Προτεσταντισμό και για το Φάκελο της Κύπρου. Του ζητώ κάποια επεξήγηση. Απαντά σύντομα, χωρίς εξάρσεις και απολύτως πειστικά.
« Μα τα περί Προτεσταντισμού έχουν ήδη, προ πολλού, περάσει μέσα στη νοοτροπία της Χριστιανικής Ανθρωπολογίας. Και να θέλουμε να το διώξουμε, δεν μπορούμε. Αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν πολιτισμό…δημιουργούν ιστορία. Αυτή η νοοτροπία , ο τρόπος διαπαιδαγωγήσεώς τους και οικογενειακής τους ζωής, ένα παιδί -για παράδειγμα- δεν θα το συγχωρήσει εύκολα, θα το βάλει τιμωρία αν κάτι δεν κάνει καλά. Έχουμε μιαν αντιπαράθεση. Αλλά όχι θρησκευτική. Απλώς  μας βλέπουν σαν κατώτερους, τους το υπαγορεύει η κουλτούρα τους, είναι μέσα στην προτεσταντική διδασκαλία. Ο Θεός άλλους έπλασε «καλούς» και άλλους τους έκανε «κατώτερους». Εκεί άλλωστε θεμελιώνεται η θεωρία περί «Αρείας Φυλής». Ότι κάποιοι είναι ανώτεροι ως  λαός. Ανεβάζουν τον άνθρωπο και κατεβάζουν το Θεό. Εκείνοι θεωρούν τον εαυτό τους ως «εξέχοντες». Κι εμάς ως κατώτερους».
       -  Όσον αφορά το Φάκελο της Κύπρου, θεωρείτε ότι δεν θα μάθουμε ποτέ μας την αλήθεια. Ούτε γι΄ αυτό το …φάκελο, ούτε για τους άλλους, τους επόμενους.
« Ε, ναι. Δεν το βλέπετε; Θα μάθετε την αλήθεια εσείς για το Χρηματιστήριο; Εσείς το πιστεύετε; Ούτε για τη Ζίμενς θα μάθετε».
-              Τι μπορεί να σημαίνει μια φράση όπως « υπάρχει αναγκαιότητα να «ανασταλούν» οι ιδεολογίες και να πέσουν οι πολιτικές ιδεοληψίες» ; Μήπως πρόκειται για μιαν άκρως πολιτική φράση υψηλού βεληνεκούς.
« Πολιτικός δεν είμαι και συνεπώς δεν θα ισχυριστώ πώς οι απόψεις μου είναι ορθές. Η διαίσθησή μου όμως και οι γνώσεις μου με πληροφορούν πώς ο,τι κερδήθηκε σ αυτό τον τόπο, έγινε με ενωμένο τον Ελληνικό λαό από την κεφαλή, μέχρι τον τελευταίο Έλληνα. Κρίνω λοιπόν πώς δεν θα ήταν και…«προς θάνατο» ο παραγκωνισμός για λίγο των ιδεολογιών, των ιδεοληψιών, το λεγόμενο κομματικό συμφέρον και να γίνει συστράτευση όλων γύρω από ένα τραπέζι με θέμα: «Η υπέρβαση των δυσκολιών – Πάνω απ΄ όλα η πατρίδα μας και ο λαός μας». Πιστεύω ακράδαντα ότι το άριστο πολίτευμα είναι η Δημοκρατία, γι αυτό είναι και το πιο δύσκολο. Επιτυγχάνεται όμως μόνο από ελεύθερους ανθρώπους, ελεύθερους από εγωισμούς, πάθη και ασθένειες. Οι άρρωστοι άνθρωποι, αρρωσταίνουν και τους θεσμούς. Αξίζει λοιπόν – κατά την άποψή μου πάντα- να ζητήσουμε συγγνώμη από τη λεγόμενη Δημοκρατία μας  του σήμερα  και να εγκαινιάσουμε για 2-3 χρόνια την άλλη τακτική, της συνεργασίας . Όταν ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες, τότε θα έχουμε πάλι καιρό για γκρίνιες. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε φαινόμενα σαν αυτά της Μικρασιατικής Καταστροφής ή της κατάληψης της Κύπρου μας.»
        - Μα κινδυνεύουμε από μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή;
«Ναι. Κινδυνεύουμε. Κινδυνεύουμε όταν έχουμε αυτά τα «μικρά» φαινόμενα. Ξέρετε τι μου είπε κάποιος προ ημερών; Ότι ο Σαμαράς δεν κινδυνεύει από την Ευρώπη και από «τα έξω». Κινδυνεύει από «τα μέσα». Εσωτερικά. Και η Μικρασιατική Καταστροφή και η υπόθεση της Κύπρου πρέπει να μελετηθούν. Εκεί είναι η ρίζα. Δηλαδή τι θα έβλαπτε, σήμερα, σ΄ αυτή την κατάσταση, να συνεργαστούν όλοι; Και ο Τσίπρας και η Παπαρήγα; ».
-              Μια φράση σας που απηχούσε απόψεις και πεποιθήσεις του προκατόχου σας Μακαριστού Χριστόδουλου ο οποίος αγαπήθηκε πολύ από τους Έλληνες, σας έδειξε να προχωρείτε ένα βήμα περισσότερο, όταν απαντώντας στην βουλευτή κ. Ρεπούση που ζητούσε να μην εκκλησιάζονται οι μαθητές, είπατε: «Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ' αυτό τον τόπο γι αυτό το χώρο; Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά; Τους ρώτησες τους γονείς;»
« Δεν την γνωρίζω προσωπικώς. Έχω ακούσει για τις γνώσεις της και τις σπουδές της στο εξωτερικό από παλαιό μαθητή μου. Άλλο όμως είναι οι γνώσεις και άλλο οι συμπεριφορές που προσπαθούν να αλλοιώσουν αρχές και αξίες που στήριξαν και στηρίζουν αυτό τον τόπο. Διαμαρτυρήθηκα για τις θέσεις της για την προσευχή, τον εκκλησιασμό των μαθητών και τα Θρησκευτικά γενικότερα. Εκτιμώ ότι είναι του πνεύματος των ανθρώπων που μεγάλωσαν και σπούδασαν  νεορθολογικά στο εξωτερικό ( εγώ έμαθα αυτά που έμαθα εκεί που τα έμαθα και αυτά θα εφαρμόσω και δεν υπολογίζω ούτε ιστορία, ούτε παράδοση , τεχνοκράτες χωρίς το υπόβαθρο της παράδοσής μας δηλαδή) και ήρθαν να αναπαυθούν στις δάφνες εκείνων που αγωνίστηκαν για τη Ρωμιοσύνη. Γι αυτό διερωτήθηκα «ποια είναι η κυρία Ρεπούση» που φιλοδοξεί να αλλάξει την ιστορία και να καταργήσει παραδόσεις και αξίες; Πόσοι γονείς την εξουσιοδότησαν για κάτι τέτοιο; Και να σας θυμίσω και άλλους νεωτερισμούς; Μετά την επανάσταση του 1821, όσοι φορούσαν φουστανέλα δεν ήταν καλοδεχούμενοι ούτε στις τελετές, ούτε στις παρελάσεις. Ήθελαν να τους βάλουν φράκο. Υπήρχε και εγκύκλιος των νέων κυβερνητών. Ότι δηλαδή όλοι αυτοί οι «ζήτουλες» και οι «ζητιάνοι» που έρχονται, απαγορεύεται να προσεγγίσουν στα υπουργεία γιατί μας χαλάει την …εικόνα . Κι ας ήταν ο Κωνσταντίνος Κανάρης αυτός που ερχόταν».
- Αληθεύει Μακαριότατε η ιστορία με την «έπαυλη του Αρχιεπισκόπου» που διηγηθήκατε ως…πονηρή προσπάθειά σας να ξεπεράσετε τη γραφειοκρατία και να φτιάξετε ένα Γηροκομείο;
« Δόθηκε η ευκαιρία να τονίσω και αλλού ότι η αγάπη προς το Θεό, περνάει μέσα απ΄την αγάπη για τον άνθρωπο. Θλίβομαι όταν βλέπω φτωχούς, ανήμπορους, ηλικιωμένους να ζητούν φροντίδα, στέγη και τροφή. Μας δώρισαν μιαν έκταση 150 στρεμμάτων στο Βαρνάβα Αττικής  και υποσχέθηκα στις δωρήτριες ότι στην έκταση αυτή θα ανεγερθεί Κέντρο Φροντίδας Άστεγων Ηλικιωμένων. Δυστυχώς από το ΥΠΕΚΑ δεν μού δόθηκε η αναγκαία άδεια  γιατί στην περιοχή δεν προβλέπεται η ανέγερση Ιδρυμάτων αλλά επαύλεων και εξοχικών κατοικιών. Αγωνιστήκαμε δυο χρόνια και παρά τις κατ΄ επανάληψιν  υποσχέσεις, δεν μας δόθηκε η άδεια ανεγέρσεως. Έτσι αποφάσισα να ζητήσω άδεια για ανέγερση εξοχικής κατοικίας του Αρχιεπισκόπου. Η  άδεια δόθηκε και η οικοδομή έχει προχωρήσει. Όταν τελειώσει, θα την παραχωρήσω στα «περήφανα γηρατειά». Πιστεύω να μην ενοχληθεί κανείς.»
- Αντίθετα με προκατόχους σας, έχετε δείξει ένα ιδιαίτερα «ανοιχτό» επικοινωνιακό προφίλ και δέχεστε να μιλάτε σε Μ.Μ.Ε και να παραχωρείτε συνεντεύξεις. Μήπως αυτό σημαίνει και κάτι ευρύτερο στην προσπάθεια της Εκκλησίας να επιβάλλει το έργο της ή μήπως θεωρείτε ότι, όντας ιδιαίτερα ισχυρός στον επικοινωνιακό τομέα, πετυχαίνετε καλύτερα στο σκοπό σας;
« Όπως ξέρετε, σήμερα, η εικόνα και η πληροφόρηση έχουν και δύναμη και επιρροή. Με ενδιαφέρει η σωστή ενημέρωση και όχι η παραπληροφόρηση – όπως συνηθίζεται όταν πρόκειται για εκκλησιαστικά θέματα. Μελετάται με πολλή προσοχή η απόκτηση από την Εκκλησία ενός Τηλεοπτικού Καναλιού. Η «ομηρεία» στον τομέα αυτό είναι – όπως ξέρετε- καταστροφική.»
- Πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, δεν είχατε διστάσει να δηλώσετε  «ανήσυχος» για το αποτέλεσμα και τις επιπτώσεις του αλλά και το ενδεχόμενο ακυβερνησίας. Αυτό που έχουμε σήμερα, σας έχει καθησυχάσει;
« Η κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας, δεν επιτρέπει σε κανέναν να…καθησυχάζεται. Απαιτείται εγρήγορση. Να είμαστε ξύπνιοι και πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε, να δώσουμε αυτό που χρειάζεται. »
- Όταν ανέκυψε το θέμα περικοπών των μισθών των κληρικών, σε επιστολή σας  προς την πολιτική ηγεσία της χώρας είπατε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πληρώνει τους φόρους της ενώ έχει διαθέσει στο κράτος τα 2/3 της περιουσίας της με αντάλλαγμα τη συμβατική υποχρέωση της μισθοδοσίας των κληρικών. Συνεπώς, πρόκειται για κάτι «σαν συμβόλαιο».
« Το 1833, η Πολιτεία πήρε για «ανάπτυξη» τα 2/3  της τότε περιουσίας της Εκκλησίας και με νόμο ανέλαβε τη μισθοδοσία του Κλήρου. Σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδος καταβάλλει όλους τους φόρους – και μάλιστα ηυξημένους- μολονότι πολλά κακόβουλα δημοσιεύματα γράφουν τα αντίθετα, περί φοροδιαφυγής της. Με την ευκαιρία να υπομνησθή ότι με το Νομοθετικό Διάταγμα 2185/1952 περί «Αναγκαστικής Απαλλοτριώσεως Κτημάτων προς Αποκατάστασιν Ακτημόνων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων», και με τη σύμβαση του 1952 ( ΦΕΚ 28/Α. Οκτ. 1952) παραχωρήθηκαν από την Εκκλησία προς την Πολιτεία 1. Καλλιεργούμενοι και καλλιεργήσιμοι αγροί  141.333 στρεμμάτων και 2. 601.544 στρεμμάτων  βοσκοτόπων, λιβαδιών και εν γένει κτηνοτροφικών εκτάσεων.
- Σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας, σε μεγάλες κρίσεις, η Εκκλησία προσέφερε ισχυρές προσωπικότητές της στο Έθνος για να ηγηθούν εκστρατείας διάσωσης από την προβλεπόμενη καταστροφή, όπως για παράδειγμα ο Δαμασκηνός. Σε μιαν ανάλογη –που όλοι απευχόμαστε- περίσταση σήμερα, θα αρνιόσασταν ένα παρόμοιο κάλεσμα εάν και εφ όσον γινόταν;
« Αυτό είναι πραγματικότητα. Κατά την Ορθόδοξη παράδοση, δεν επιτρέπεται στον Κληρικό η ανάληψη κοσμικών υποχρεώσεων και ιδιαίτερα κοσμικής εξουσίας. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που έγινε κι αυτό κατ εξαίρεση για το υπέρτατο συμφέρον της πατρίδος και παλαιά και πρόσφατα με τις περιπτώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δαμασκηνού και του Εθνάρχου Μακαρίου. Εύχομαι να μη χρειασθεί ποτέ να ξαναπαρουσιαστεί στον τόπο μας τέτοια ανάγκη. Ως προς το  «τυχόν κάλεσμα» κατά την έκφρασή σας, σας απαντώ ότι είμαι το πλέον ακατάλληλο πρόσωπο για μια τέτοια υπηρεσία.»

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ


Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου
Για την στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Ιλίου λειτουργεί έναν ακόμη σπουδαίο θεσμό κοινωνικής αλληλεγγύης, ο οποίος εδώ και μήνες ενισχύει πλήθος οικογενειών και συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, με μεγαλύτερο σύμμαχο και υποστηρικτή την τοπική κοινωνία. Παρά τις δυσκολίες, επιχειρήσεις, εταιρείες, οργανώσεις, εθνικοτοπικοί σύλλογοι, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, το Κέντρο Γυναικών Ιλίου, σχολεία, ΚΑΠΗ, φορείς της πόλης  και ιδιώτες, στηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, βοηθώντας συνειδητά τους συμπολίτες μας.
Η αποτελεσματικότητα αυτού του θεσμού, θα κριθεί από τη συνέχεια της προσπάθειας του κάθε ένα από εμάς. Καλούμε, λοιπόν, όλους το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, 9 π.μ. έως 5 μ.μ., στο Δημαρχείο Ιλίου, να δείξουμε το πρόσωπο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, βιβλία και σχολικά είδη.
Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, οποτεδήποτε, αποδεικνύοντας ότι στο Ίλιον, δεν μένει κανένας μόνος του στην κρίση.
Κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να απευθύνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Ιλίου, στην οδό Νέστορος 101, τηλέφωνο επικοινωνίας 213 20 30 015-019.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΥΦΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ


   Και όμως συνέβη στο Ίλιον την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, όταν ο τυφλός δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς, που διατελεί παράλληλα και Αντιδήμαρχος στην πόλη, παρέστη στο ΑΤ Ιλίου ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημάρχου Ιλίου για να καταθέσει κάποια έγγραφα. Εκεί του ανακοίνωσαν ότι κατόπιν «ωρίμου σκέψεως», θα πρέπει να αφήσει τους φακέλους αλλά παρά την επικυρωμένη εξουσιοδότηση που επέδειξε, θα έπρεπε να πάει ο εντολέας του και όχι ο ίδιος ως συνήγορος να υπογράψει για την εγχείρηση των εγγράφων γιατί ως τυφλός δεν έχει το δικαίωμα υπογραφής!

            Τι κι αν ο κ. Αυγουλάς τους επέδειξε έγγραφα που υπογράφει σε τράπεζες, πρακτικά Δημοτικών Συμβουλίων και αποφάσεις που επίσης υπέγραφε στο Δήμο Ιλίου και επέμενε να μάθει που βασίζουν νομοθετικά οι ανακριτικοί υπάλληλοι αυτήν την προσβολή της προσωπικότητας του, black out! Και το χειρότερο; Πριν ένα μήνα και έναν όροφο πάνω από το Αστυνομικό Τμήμα, στην Ασφάλεια Ιλίου, ο κ. Αυγουλάς είχε εκδώσει νέα ταυτότητα κατόπιν ειδικής άδειας και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφαιρώντας την αναφορά «αδυναμία υπογραφής» από την παλαιά του ταυτότητα που είχε εκδώσει ανήλικος και κατοχυρώνοντας και επίσημα την υπογραφή του στο νέο αστυνομικό δελτίο ταυτότητας του!
Δηλαδή ο 24χρονος δικηγόρος και Αντιδήμαρχος, στον δεύτερο όροφο των αστυνομικών υπηρεσιών στο Ίλιον υπογράφει σωρηδόν όπως πρόσφατη μήνυση για βανδαλισμούς σε δημοτικό κτίριο, ενώ στον πρώτο όροφο του το αρνούνται!

            Έξαλλος ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος δε δέχτηκε να ακούσει καν τα περαιτέρω όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το τι συμβαίνει, διατηρώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη του στον τυφλό δικηγόρο και συνεργάτη του, δηλώνοντας παράλληλα ότι όλοι θα έπρεπε να σέβονται την πορεία του Βαγγέλη Αυγουλά που από ασκούμενος δικηγόρος κιόλας έχει καταθέσει σωρεία δικογράφων στα δικαστήρια χωρίς κανένα πρόβλημα ουδέποτε.
            Μόνο τότε μια αρμόδια υπάλληλος δέχτηκε να συμβιβαστεί και να δεχτεί την υπογραφή του κ. Αυγουλά ο οποίος δήλωνε σε όλους τους τόνους πως δε φεύγει από το Τμήμα αν δεν υπογράψει για να κάνει τη δουλειά του. Και πάλι όμως, υποχρέωσαν τελικά τον τυφλό δικηγόρο να δεχτεί να υπογράψει τα ίδια έγγραφα ως μάρτυρας και ο οδηγός ταξί που τον συνόδευε, βεβαιώνοντας ότι ο κ. Αυγουλάς κατανοεί τι υπογράφει.
Πολλαπλή και κατ’ εξακολούθηση προσβολή της προσωπικότητας ενός επαγγελματία και ενός πολίτη με αναπηρία σ’ένα θέατρο του παραλόγου…

            «Δε θέλω να σκεφτώ τι αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μου με αναπηρία στις δημόσιες υπηρεσίες, αν βέβαια καταφέρουν να φτάσουν σ’αυτές για να εξυπηρετηθούν υπερνικώντας τα ποικίλα εμπόδια. Κοινοποιώ το παρόν άρθρο – καταγγελία στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στην Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών για να ξανανοίξει για πολλοστή φορά ο διάλογος για την προστασία των ΑμεΑ απέναντι στο εγκληματικά αδαές κράτος», δήλωσε ο κ. Αυγουλάς.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

250 ΝΕΕΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ


250 ΠΕΝΤΆΜΗΝΕΣ ΝΈΕΣ ΣΥΜΒΆΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΣΤΟΝ Δυτικό Τομέα Αθηνών, αιτήσεις 1-12 Οκτώβρη 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ.  ΚΟΧ 110. 902/1 / 2012 σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου 
για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης
σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα,
στην Περιφέρεια Αττικής & Νήσων»
στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ "ΕΔΡΑ"
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του Ν.3614/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Το άρθρο 89 περ. Α του Ν.3996/2011 (ΦΕΚ 170 Α΄/5-8-2011) «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις».
3. Το άρθρο 36 του Ν.4024./2011 (ΦΕΚ 226/ Α΄/27-10-2011).
4. Την υπ΄ αριθμ. 1.5131/οικ.3.949/ΚΥΑ (ΦΕΚ 613 Β΄/15-4-2011) των Υφυπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου – Διαδικασία Εφαρμογής της πράξης: “Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα”, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013».
5. Την Ανοιχτή πρόσκληση με Κωδικό 37 αριθμ. πρωτ. 1.7634/οικ.6.1395/01-06-2011 ΑΔΑ (ΒΑΠ7Λ-Ν) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για υποβολή προτάσεων στην πράξη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Αττικής», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
6. Την υπ' αριθμ. πρωτ. 2.20159/οικ.6.4755/30-08-2012 απόφαση ένταξης της πράξης «ΕΔΡΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ" με κωδικό MIS 383604 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού"».

Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων πενήντα (250) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην περιφερειακή ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Για να δείτε τον Πίνακα-Ανακοίνωση πατήστε εδώ
Για να δείτε τις Οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης πατήστε εδώ
Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση
Δήλου 14, Τ.Κ. 12134, Περιστέρι, απευθύνοντάς την στον φορέα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΔΡΑ» (για την Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών) υπόψιν κ. Θεοδωρακόπουλου Σταύρου (τηλ. επικοινωνίας: 210 5913826). 
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από  Δευτέρα 1/10/2012 έως και την Παρασκευή  12/10/2012 από τις 9.00 έως 13.30.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ και των ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ που βαθμολογούνται, οφείλουν να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται ακολούθως:
1.               1. ΓΕΝΙΚΑ:
·                                 Αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας (για τους Έλληνες πολίτες και τους πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε.).
·                                 Ταυτότητα ομογενούς (για τους Έλληνες ομογενείς).
·                                 Άδεια διαμονής σε ισχύ (για τους αλλοδαπούς τρίτων χωρών).
1.               2. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
Εφόσον για συγκεκριμένες ειδικότητες ορίζονται από την ανακοίνωση απαιτούμενα (τυπικά ή τυχόν πρόσθετα) προσόντα, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:
·                                 Τίτλο σπουδών από τον οποίο να προκύπτει η ημερομηνία κτήσης του.
·                                 Άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ισχύ ή λοιπές βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά ή επαγγελματικές ταυτότητες (μόνο για τις ειδικότητες που ορίζει η ανακοίνωση).
Εάν η γνώση χειρισμού Η/Υ ή η γνώση ξένων γλωσσών αποτελούν απαιτούμενα σύμφωνα με την ανακοίνωση προσόντα για ορισμένες θέσεις απασχόλησης, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr).
Εάν η εργασιακή εμπειρία αποτελεί απαιτούμενο σύμφωνα με την ανακοίνωση προσόν για ορισμένες θέσεις απασχόλησης, ανάλογα με την ειδικότητα πρόσληψης (με ή χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος) οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση (π.χ., μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, απασχολούμενοι στο δημόσιο κ.ά.) απαραίτητα δικαιολογητικά απόδειξης της ζητούμενης εμπειρίας (π.χ., βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, υπεύθυνη δήλωση εμπειρίας κ.λπ.), όπως αυτά αναφέρονται στις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)».
1.               3. ΚΡΙΤΗΡΙΑ:
Για τα κριτήρια «Κατάσταση ανέργου»«Οικογενειακή κατάσταση»«Οικογενειακό εισόδημα»«Κατάσταση Υγείας», «Εντοπιότητα»: Προσκομίζετε τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόσληψης.

Δείτε αναλυτικότερα πληροφορίες και τα σχετικά έντυπα στο
πατώντας στο «Κοινωφελής Εργασία Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών»

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ


Αγιασμό για τα μουσικοχορευτικά της τμήματα και τα υπόλοιπα πολιτιστικά και ψυχαγωγικά της προγράμματα τέλεσε το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 η Ένωση Κρητών Ιλίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιότατου κ. Αθηναγόρα.

            Το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Ιλίου όμως φέτος, αποφάσισε για τα μέλη του συλλόγου που απολαμβάνουν εντελώς δωρεάν κάθε δράση της Ένωσης, να βάλει ένα συμβολικό αντίτιμο: ένα πακέτο τροφίμων μακράς διάρκειας και ότι άλλο μπορούσε ο καθένας από το υστέρημα του, συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου! Περίπου 400 κιλά τρόφιμα παρέδωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέλιος Μπουρδάκης εκ μέρους του Δ.Σ. στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, ενώ οι Κρήτες που κατοικούν στο Ίλιον δήλωσαν πως θα κορυφώσουν τη χειρονομία τους στις 6 Οκτώβρη 2012, όπου από τις 09:00 έως τις 17:00 στο Δημαρχείο Ιλίου η Κοινωνική Υπηρεσία κάνει κάλεσμα αλληλεγγύης διοργανώνοντας εκστρατεία συλλογής τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καλώντας όποιον μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις 200 περίπου οικογένειες που ενισχύονται κάθε μήνα από το Δήμο και που ολοένα και αυξάνονται.




            «Το Κρητικό Πέλαγος έγινε σήμερα θάλασσα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και το κύμα της προσφοράς αγκάλιασε στο Ίλιον όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη», σημείωσε σε μήνυμα του για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, συγχαίροντας τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Ιλίου για αυτήν την πρωτοβουλία.
«Απέναντι στην οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική κρίση, εδώ στο Ίλιον βάζουμε τους έφηβους Κρήτες λυράρηδες και λαουτιέρηδες, τα παιδικά χορευτικά τμήματα, τα δωρεάν μουσικοχορευτικά μαθήματα για τους ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας που προσφέρει η Ένωση Κρητών Ιλίου», σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος.

            Από πλευράς τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, στάθηκαν στην πρωτοφανώς αγαστή μεταξύ τους συνεργασία από τις αρχές του 2011, ώστε όλοι οι ωφελούμενοι στο Ίλιον να βοηθιούνται από μια πηγή βοήθεια και μόνο, ακινητοποιώντας με τη μηχανογράφηση που υπάρχει, την ηλεκτρονική διασύνδεση Μητρόπολης και Κοινωνικής Υπηρεσίας και τα δικαιολογητικά που ζητούνται τους επίδοξους εκμεταλλευτές της κοινωνικής αρωγής και της ευαισθησίας των πολιτών.
            «Χάρη στην εξ αρχής έμπρακτη διάθεση συνεργασίας όλων των κοινωνικών φορέων στο Ίλιον, με την έρευνα και τις διασταυρώσεις στοιχείων που γίνεται και τη μηχανοργάνωση που στήσαμε, μπορούμε και στεκόμαστε σήμερα μπροστά σας καθάριοι και περήφανοι και σας διαβεβαιώνουμε ότι κάθε σταγόνα, κάθε σπυρί και κάθε ψίχουλο προσφοράς των τροφίμων που δωρίσατε θα πιάσει τόπο και θα πάει σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, γιατί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου συντονίζει και εφαρμόζει μια δίκαιη, διαυγή και οργανωμένη διαδικασία παροχής βοήθειας που βελτιώνεται μέρα με την ημέρα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των άπορων συμπολιτών μας», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Διαύγειας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Αυγουλάς στην ομιλία του στους παρευρισκομένους.