meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΤΟΥ 2013;;;

Έλαβα στο meallamatia@gmail.com το παρακάτω άρθρο από μια κοπέλα 25 ετών, επώνυμα, μα το δημοσιεύω ανώνυμα γιατί είναι μια φωνή μέσα από  χιλιάδες μέσα σε όλη την Ελλάδα σήμερα που σκεφτόμαστε τα ίδια πράγματα. Είναι η δική μου, η δική της, η δική σου φωνή...

«Παρασκευή 26 Απριλίου το μεσημέρι:
Η ζέστη έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στην Αθήνα. Κάθομαι στη τζαμαρία του γραφείου και παρακολουθώ τον κόσμο να περνάει από κάτω. Ο ήλιος λάμπει, ο ουρανός είναι καταγάλανος και οι περαστικοί έχουν πετάξει από πάνω τους τα βαριά ρούχα. Έχει φύγει όλη αυ΄τη η μουνταμάρα και η μαυρίλα του χειμώνα. Έχουν έρθει τα χρώματα στα ρούχα, στη φύση, σε ό,τι κοιτάξεις γύρω σου. Το μόνο που ξέχασε να έρθει όμως είναι το χαμόγελο.

Εδώ και καιρό παρακολουθώ εξονυχιστικά τους ανθρώπους που με περιτριγυρίζουν. Τους κοιτάζω έντονα, ψάχνω να βρω στο βλέμμα τους μια νότα αισιοδοξίας. Δεν ξέρω γιατί το κάνω αυτό. Μάλλον προσπαθώ να αντλήσω κουράγιο από κάποιον, να θεωρήσω πως όλο αυτό το μαύρο σύννεφο που βρίσκεται από πάνω μας εδώ και καιρό κάποια στιγμή θα αρχίσει να εξαφανίζεται. Να σας πω την αλήθεια, η προσπάθειά μου παραμένει άκαρπη εδώ και καιρό. Έχω αρχίσει να χάνω την ‘ελπίδα’…και είμαι μόλις 25….

Μεγάλωσα σε μια κλασσική, ελληνική οικογένεια-με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πάντα είχαμε τα βασικά για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Μεγαλώνοντας, θεωρούσα πως ο προγραμματισμός είναι συγκεκριμένος...μεγαλώνεις, σπουδάζεις, βρίσκεις μια αξιοπρεπή δουλειά, γνωρίζεις εκείνον τον κατάλληλο για να ανοίξεις σπιτικό, κάνεις παιδιά και προσπαθείς να τα μεγαλωσεις ευτυχισμένα, προσφέροντάς τους ηθικές αρχές, σπουδές, αγάπη και ένα χαμόγελο. Άλλωστε, τι άλλο χρειάζεται ένα παιδί;;; Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, έρχεται να διαψεύσει όλον αυτόν τον προγραμματισμό. Το όνειρο βρίσκεται σε στασιμότητα...και είμαι μόλις 25...

Η γενιά μου θεωρείται αρκετά αδικημένη. Οι γονείς και οι παππούδες μας είχαν μεγαλώσει πολύ πιο δύσκολα από εμάς, δε λέω. Είχαν συνηθίσει όμως να ζουν με τα λίγα, η ανέχεια ήταν μέρος της καθημερινότητάς τους. Και όλοι ανεξαιρέτως αυτό που θέλησαν περισσότερο από καθετί ήταν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον. Να μη στερηθούν αυτά που στερήθηκαν οι ίδιοι. Και το κατάφεραν έως ένα βαθμό. Η πλειοψηφία των νέων αυτής της γενιάς μεγαλώσαμε αρκετά καλά. Δεν είχαμε όλοι την τύχη να γεννηθούμε σε οικογένειες αρκετά ευκατάστατες οικονομικά, αλλά ούτε την ατυχία – οι περισσότεροι από εμάς – να ζήσουμε την ανέχεια και τη δυστυχία που βίωσαν οι γονείς και κάποιοι συνομήλικοι μας.  Οι γονείς μας δούλεψαν σκληρά, στερήθηκαν αρκετά και μας προσέφεραν χαρούμενη παιδική ηλικία, ευτυχισμένα μαθητικά χρόνια και τις περισσότερες φορές μία ευπρεπή φοιτητική ζωή. Και ήρθε το 2010…και ήμουν μόλις 22….

Όταν άρχισαν τ κανάλια να μιλάνε για τη λεγόμενη κρίση, είμαι σίγουρη πως κανένας από εμάς δεν μπρούσε να φανταστεί τι θα γινόταν στην πορεία. Άλλωστε, είναι στη νοοτροπία του Έλληνα πολίτη να μη δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που ακούγονται. Τα πράγματα όμως άρχισαν να γίνονται δύσκολα, και πιο δύσκολα, και πιο δύσκολα. Οι γονείς μας έμειναν χωρίς δουλειά, τα συνταξιοδοτικά όρια ανέβηκαν, οπι συμπολίτες μας άρχισαν να χάνουν τα σπίτια τους, να μην μπορούν να ανατπεξέλθουν στα βασικά, οι συμφοιτητές μου άφηναν τη σχολή ο ένας μετά τον άλλον. Ανέχεια. Τα τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να δείχνουν εικόνες χάους. Οι κόποι μιας ζωής ταλατεύονταν στο κενό...και ήμουν μόλις 22...

Είναι δύσκολο να είσαι νέος του 2013. Η γενιά μας κατηγοριοποιείται , δυστυχώς. Υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν για βιοποριστικούς λόγους, για να βγάλουν τα βασικά, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις συγκυρίες και να μπορέσουν να βοηθήσουν ‘συμβολικά’ τις περισσότερες φορές την κατάσταση στο σπίτι. Υπάρχουν αυτοί που βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση εργασίας. Οποιασδήποτε εργασίας. Και δεν βρίσκουν…και συνεχίσουν…και πηγαίνουν οπουδήποτε περιστασιακά, αρκεί να απασχοληθούν κάπου. Τιμή τους, τους βγάζω το καπέλο!! Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, εκείνοι οι νέοι που αντικειμενικά έχουν βολευτεί με την κατάσταση. Ξέρω είναι σκληρό, αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να βλέπω νέους στην ηλικία μου να έχουν αποδεχτεί το ότι θα ζητήσουν χρήματα από τους γονείς τους για τσιγάρα και καφέ. Μάλλον έχουν ξεχάσει πως είμαστε μόλις 25…

Έναυσμα αυτών που λέω ήταν μια συζήτηση που είχα ένα Σαββατόβραδο σε μία παρέα 6 κοριτσιών. Τι θα κάνουμε;; Θα ορθοποδήσουμε ποτέ; Θα μπορέσουμε να κάνουμε οικογένεια; Να ζήσουμε το θαύμα εκείνο που λέγεται μητρότητα; Οι απόψεις ήταν πολλές, η δική μου η πιο σκληρή νομίζω. Και πως θα κάνουμε οικογένεια;; Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας; Εδώ καλά - καλά δε μπορούμε να συντηρήσουμε τον εαυτό μας, ποιος από εμάς θα είχε το θράσος να βάλει μέσα σε αυτή την κατάσταση και ένα αθώο πλάσμα;; Είμαστε 25, έχουμε ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα, έχουμε μεν μια αξιοπρεπή δουλειά τα έσοδα της οποίας όμως εξανεμίζονται με το που βγουν από τον τραπεζικό λογαριασμό και από εκεί και πέρα τίποτε περισσότερο. Πώς να κάνεις οικογένεια;; Θα γνωρίσεις κάποιον, ο οποίος θα βρίσκεται στην ίδια ακριβώς κατάσταση με εσένα και θα διανοηθείς να ανοίξεις οικογένεια;; Και πως θα ζούμε;; Τα παιδιά μας τι θα κάνουν;; Πως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε;; Πως θα τα σπουδάσουμε;; Πως θα τα μεγαλώσουμε με το χαμόγελο;; Ούτε λόγος λοιπόν για οικογένεια στη συγκεκριμένη συγκυριακή περίοδο…Λυπάμαι που τα λέω αυτά, είναι άσχημο να καθορίζεις τη ζωή σου με βάση τα χρήματα, είναι απαράδεκτο…είναι απαράδεκτο να μη βλέπω φως στην άκρη του τούνελ…και είμαι μόλις 25….

Η  καθημερινότητα έχει γίνει βουβή, δύσκολη, παράλογη. Όλοι τσακωνόμαστε με όλους, οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους και μιλάνε μόνοι τους, οι εικόνες – και όχι μόνο αυτές που παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας – είναι αλλοπρόσαλλες. Ληστείες, φόνοι, κακουργήματα, αυτοκτονίες, σκληροπυρηνικές διαδηλώσεις που καταλήγουν σε χημικά, ξύλο, βρισιές, μίσος, οργή…οργή…οργή. Αυτές είναι οι εικόνες της καθημερινότητας. Σημασία δεν έχει ποιος φταίει, το πιο εύκολο είναι να ρίξουμε τις ευθύνες σε κάποιον, στο Κράτος, στην Πολιτεία, στα Πρόσωπα που μας Κυβερνούν. Σημασία έχει το τι κάνουμε εμείς, το τι μέλλει γενέσθαι, στο αν εμείς θα αλλάξουμε το μέλλον μας ή αν θα αποδεχτούμε όλη αυτή την κωμικοτραγική κατάσταση που βιώνουμε. Μα είμαστε ακόμα 25!!

Στα 25 μου έχω ωριμάσει απότομα και δυστυχώς με σκληρό τρόπο! Παρόλα αυτά προσπαθώ. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, δεν ξέρω με τι ψυχολογικά τραύματα και πόσα απωθημένα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση εγώ και οι συνομήλικοι μου, ξέρω μόνο πως το μέλλον εξαρτάται από εμάς, τις προσπάθειες και τις αντοχές μας. Πρέπει να δουλέψω σκληρά, πρέπει να συντονίσω το μυαλό μού, να βάλω στόχους, να μην καταρρακώνομαι κάθε φορά που έρχεται κάποια αναποδιά, να στηρίζω τους γύρω μου, να είμαι βράχος για την οικογένειά μου, να είμαι αλληλέγγυος πολίτης και να δίνω από το υστέρημά μου για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμένα. Να δίνω χαμόγελο και αγάπη σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που ίσως δεν το αξίζουν απόλυτα. Πρέπει να είμαι Άνθρωπος. Και πάνω από όλα, να μη σταματήσω να ονειρεύομαι και ένα καλύτερο αύριο…άλλωστε, δεν το ξεχνάω, είμαι ακόμη 25!!!»

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Άρθρο του Δημήτηρη Κωνσταντάρα για την εφημερίδα "Νέα Εγνατία" της Καβάλας

Παρασκευή πρωί. Γύρω στις 9μιση. Βγαίνω απ' το σπίτι μου, στην οδό Πατησίων, με τη μόνιμη πια πρωινή τετράποδη παρέα μου -το Λάκη- και σχεδόν πέφτουμε επάνω στη γνωστή νεαρή, μελαμψή κοπέλα από το Μαυροβούνιο, καθισμένη στο πεζοδρόμιο, μ' ένα μωρό τυλιγμένο σε κουβέρτα και ένα χαρτόνι που λέει: «Πινάμε. Δόστε κάτη. Βοίθια». Το πλαστικό ποτηράκι μπροστά της άδειο. Κόσμος πολύς πάει κι έρχεται. Δέκα μέτρα πιο κάτω, ο επίσης γνωστός Ρουμάνος με το ένα πόδι και το δεκανίκι στο πεζοδρόμιο για να εμποδίζει και να σε κάνει να προσέξεις. Σ΄ ένα βρώμικο, ζαρωμένο σεντόνι , με ανάλογο χαρτονάκι και ποτηράκι. Άδειο.
 
Έξω απ΄ το σουβλατζίδικο που μόλις άρχισε να καθαρίζεται, τρία ξυπόλητα παιδάκια, με απλωμένα χέρια, ζητάνε από τους περαστικούς που τρέχουνε να προλάβουν το τρόλλει. Δεν παίρνουνε τίποτα.
 
Απέναντι, έξω από την Εθνική, στα σκαλιά, μια ταλαιπωρημένη, μαυροφορεμένη γριά με μαντήλα, κλαίει ζητώντας βοήθεια από τους συνταξιούχους που συνωστίζονται για να μπουν στην τράπεζα, μήπως και «μπήκε» η κουτσουρεμένη σύνταξη. Άλλα 2-3 ξυπόλητα παιδάκια κόβουν βόλτες και  «κολλάνε» σε περαστικούς.
 
Ανεβαίνουμε τη Φωκίωνος γαι τις πρωινές «επισκέψεις» του Λάκη στα γνωστά δέντρα. Εξαθλιωμένες υπάρξεις και παιδάκια που δεν μιλούν ελληνικά, ζητιανεύουν. Έχουν ήδη «βγει» για τσάρκα και οι κατάμαυροι Ιβοριανοί με τα λαθραία cd - dvd και  «πλασσάρουν» αμανέδες και πορνό.
 
Γυρίζουμε κάπου στη Δημοτική Αγορά, μέσα από την ανθρώπινη εξαθλίωση της πρωινής επαιτείας που βρίσκεται σε έξαρση. Παρασκευή. «Μπαίνουν» λεφτά στα βιβλιάρια. Τα ξέρουν καλά αυτά οι διακινητές, κρυμμένοι στα παλιά «αγροτικά» με τις καρότσες, παρκαρισμένοι πάνω στα πεζοδρόμια.
 
Η ίδια κατάσταση και στην άλλη πλευρά του δρόμου, στο «κατέβασμα». Έχω μετρήσει πάνω από 50 μέσα σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ποιος να πρωτοδώσει και σε ποιον και να ήθελε; Τι έχει ο άλλος στην τσέπη του που να του περισσεύει για να βοηθήσει, όταν 10 μέτρα πιο κάτω θα βρει κι άλλον...κι άλλην...κι άλλα ξυπόλητα παιδάκια;
 
Το ίδιο και στις άλλες γειτονιές και στις άλλες συνοικίες της Αθήνας και άλλων πόλεων και στα φανάρια και έξω από τα μαγαζιά και στις εισόδους των πολυκατοικιών και στις στάσεις των λεωφορείων ...
 
Την ώρα που ο Σαμαράς ξανα-υπόσχεται, ξαναδεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, μια απερίγραπτη δυστυχία μέσα από τους  εξαθλιωμένους «μετανάστες σκλάβους» των διακινητών της φτώχειας, σε μια πόλη γεμάτη πληγές. Θεέ μου ... μη λησμονάς τη χώρα μου..
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΘΛΕΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάββατο 27/4/2013

Εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού μονοπατιού της Πάρνηθας

Τετράωρη εθελοντική εργασία για τον καθορισμό και την ανάδειξη του ιστορικού μονοπατιού της πολιτιστικής κληρονομιάς: Αρχαίο Φρούριο Φυλής-Υδραγωγός Ελευσίνας- Διπόταμα- Φυλή.

Με την ολοκλήρωση του επιλεγμένου καθορισμού θα δοθεί στους πεζοπόρους ανοιχτό και με σήμανση, ένα μονοπάτι που περνά από σημαντικής αρχαιολογικής σημασίας μνημεία, όπως ο αρχαίος υδραγωγός της Ελευσίνας (επισυνάπτονται φωτογραφίες από το τμήμα του μονοπατιού που έχει ήδη καθαριστεί). Ο Σύλλογος παρέχει γάντια και εργαλεία καθαρισμού.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 27 Απριλίου στο Δημαρχείο Φυλής (Χασιά) 8:00
Υπεύθυνος Καθαρισμού: Νίκος Σφακιωτάκης, τηλ.:6974315908
Δηλώσεις Συμμετοχής στο: 210-2411148



Υδραγωγός Ελευσίνας

Το υδραγωγείο του Θριάσιου Πεδίου θεωρείται έργο του Αδριανού. Μήκους πολλών χιλιομέτρων, το Αδριάνειο Υδραγωγείο μετέφερε καλής ποιότητας νερό από την Πάρνηθα και ήταν ένα τεράστιο τεχνικό έργο. Για την κατασκευή του θα πρέπει να εργάστηκαν τμήματα του στρατού υπό την καθοδήγηση μηχανικών εξειδικευμένων στην υδραυλική. Σήμερα οι κάτοικοι της Ελευσίνας το συναντούν μέσα στην πόλη κατα μήκος της οδού Δήμητρας με κατεύθυνση προς το Ιερό, το οποίο όμως δεν ήταν το μόνο ευεργετημένο.

Αρχαίο Φρούριο Φυλής

Το αρχαίο Φρούριο Φυλής κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα π.χ. για τον έλεγχο του δρόμου που ένωνε την Αττική με την Βοιωτία. Εκεί βρσκόταν ο Αρχαίος Δήμος Φυλής. Το οχυρό διατηρείται σήμερα σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση. Περιβάλλεται από παρθένο δάσος, ενώ η Θέα στην Αττική γη και τον Σαρωνικό κόλπο είναι μαγική. Η Πάρνηθα έχει ενταχθεί από το 1998 στο δίκτυο NATURA 2000, αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά και έχει ανακυρηχθεί τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.


Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ''ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ''


Μια θεματική συνδεδεμένη με αίγλη, μετάλλια, διακρίσεις, αλλά και πολλές συζητήσεις για την απουσία κρατικής μέριμνας, τις χορηγίες και τις επιχορηγήσεις, την ορθότητα οικονομικής διαχείρισης ποσών από φορείς και σωματεία, θα ξεδιπλωθεί αυτή την Κυριακή 6-8 το απόγευμα ζωντανά στο www.thisisradio.gr και στο ραδιοφωνικό «Με Άλλα Μάτια».
 
Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Ελεάννα Φίλιου με πολλούς καλεσμένους που εκπροσωπούν όλες τις πλευρές, θα εξερευνήσουν μαζί σας όλες τις πτυχές του Παραολυμπιακού Αθλητισμού!
 
Ζωντανά στο στούντιο θα είναι ο προπονητής της χρυσής Παραολυμπιονίκη Μαριλένας Κορδαλή κ. Μιχάλης Νικόπουλος, ο οποίος θα προβάλει και το έργο του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος» που υποστηρίζεται και από το Δήμο Ιλίου.
 
Επίσης, ζωντανά το πάνελ θα συμπληρώσουν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Τυφλών «Όμηρος» κ. Δημήτρης Σηφάκης και ο Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Αμπατζής.
 
Τηλεφωνικά παρεμβαίνουν ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή ερώτηση του στη Βουλή για τις ανύπαρκτες επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία Αμεα, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Άρης Πανανός που ηταν και υπαρχηγός της Ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, ο Παραολυμπιονίκης και επί χρόνια ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών κ. Θανάσης Μπαράκας, καθώς και ο κ. Σωτήρης Δέδες μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ.
 
Αυτή την Κυριακή 6-8 το απόγευμα συζητάμε ζωντανά για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό χωρίς προσχήματα στο www.thisisradio.gr  και στο πάντα επίκαιρο ραδιοφωνικό «Με Άλλα Μάτια»!
 

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ!



Άρθρο Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δημάρχου Αμαρουσίου στην Ιστοσελίδα ''parapolitika.gr " Η αδράνεια του Υπουργείου Υγείας και το «Δε Βαριέσαι» Σημαίνει Θάνατος
 
  • Οι γιατροί πεινούν... και η υπόσχεση της αποπληρωμής τους δεν εξαρκεί για να τους χορτάσει
  • Οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς πεθαίνουν και η υπόσχεση μιας κάρτας ανασφάλιστου δεν εξαρκεί για να τους σώσει...
  • Οι ακρίτες της άγονης γραμμής μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς γιατρό και η υπόσχεση ενός υγειονομικού χάρτη ανύπαρκτου δεν εξαρκεί για να τους περιθάλψει
 
Ποιος φέρει σήμερα την ευθύνη 9 νησιών και των χιλιάδων παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς παιδίατρο, όταν η ανεργία και η ιατρική μετανάστευση είναι η λύση του γιατρού που πεινάει και δεν έχει ούτε το φαγητό της ημέρας.... Αύριο τα 9 νησιά που δεν έχουν σήμερα παιδίατρο θα γίνουν 19 και θα βρεθεί ίσως κάποιος παιδίατρος από το πλωτό νοσοκομείο της γείτονας χώρας να τα μεγαλώσει, αφού η Ελλάδα δεν έχει κανέναν...
 
Το Δε Βαριέσαι...σε κάθε άλλο Υπουργείο μπορεί να κοστίζει σε πράξεις, σε χρήμα, σε πολιτική… το Δε Βαριέσαι όμως στο Υπουργείο Υγειας κοστίζει σε ζωές ανθρώπων!!!
 
Ο γιατρός καταθέτει τη ζωή του σε κάθε ζωή που σώζεται και σε αυτή την ύστατη ανθρωπιστική πράξη θα έπρεπε το Υπουργείο Υγείας, αντί να αμαυρώνει τη φήμη στο ιατρικό σώμα, να γίνει συμπαραστάτης και οδηγός του.
 
Ποια είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία των καρκινοπαθών και ποιοι οι δείκτες θνησιμότητας και θνητότητας σήμερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια;
 
Που είναι η κάρτα ανασφάλιστου που υποσχέθηκε προ μηνών ο Υπουργός και πως θα χειρουργηθούν αυτοί οι χιλιάδες ανασφάλιστοι ασθενείς; Πως θα πάρουν το φάρμακό τους;
 
Που δίδονται τα κατά κεφαλήν χρήματα που λαμβάνονται για τους χιλιάδες αλλοδαπούς που προσέφυγαν στη χώρα μας, μαστιζόμενοι από σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες και καταλήγουν να τους περιθάλπουν δωρεάν οι εθελοντές γιατροί μας;
 
Πώς μπορεί ο υπουργός Υγείας να κοιμάται ήσυχος όταν οι τραγικές ελλείψεις της υγείας σε όλα τα επίπεδα θέτουν εκατομμύρια αρρώστους στο ρίσκο της ζωής και του θανάτου;
 
Ο Υπουργός Υγείας θα όφειλε να είναι δίπλα στον κάθε άρρωστο και στον κάθε γιατρό. Να ενθαρρύνει και να συμπαραστέκεται στο ιατρικό λειτούργημα και όχι να συμπαραστέκεται σε κάποιους πληρωμένους κονδυλοφόρους που αμαυρώνουν το ιατρικό λειτούργημα συστηματικά. Θυμίζουμε ότι η διαφθορά, δεν είναι προνόμιο των ολίγων γιατρών με το «φακελάκι», αλλά φαινόμενο που μάστιζε και μαστίζει τη χώρα μας σε κάθε δημόσια υπηρεσία. Ίδια ευθύνη φέρουν λοιπόν οι επίορκοι γιατροί με το φακελάκι με τους αντίστοιχους λειτουργούς σε εφορίες =, πολεοδομίες, Υπουργεία, με όσους ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους μόνο με το γρηγορόσημο….
 
Και για όλους τους άλλους, δε γίνεται λόγος, παρά μόνο από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους για τους «ανήθικους» γιατρούς. Η αμαύρωση αυτή του ιατρικού λειτουργήματος που έπαιξε και παίζει καταλυτικό ρόλο στη σχέση γιατρού αρρώστου βαρύνει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που όχι μόνο δε στάθηκε ποτέ στους λειτουργούς και παρόχους της υγείας, όχι μόνο δεν είπε ένα δημόσιο ευχαριστώ στον καθημερινό εθελοντικό αγώνα των χιλιάδων γιατρών της Ελλάδας, αλλά επιπλέον, τους στερεί τις δεδουλευμένες οφειλές τους, όταν η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου υγείας παίρνει κάθε μήνα τους παχυλούς διπλούς και τριπλούς μισθούς της…Με τι συνείδηση τόση αδικία;
 
Δεν είναι δυνατό, ο Υπουργός Υγείας να πληρώνεται με δύο μισθούς, οι διοικητικοί υπάλληλοι να πληρώνονται αδιαλείπτως κάθε δεκαπενθήμερο, όταν οι έλληνες γιατροί ως λειτουργοί της υγείας πεινούν απλήρωτοι μήνες ολόκληρους και οι έλληνες ασθενείς καταδικάζονται να πληρώνουν μια δημόσια υγείας που είναι πιο ιδιωτική από ποτέ. Σκέφτηκε ποτέ κανείς πολιτικός της ηγεσίας της υγείας, ότι τα υπερπολυτελή και υπερεξοπλισμένα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα της Ελλάδας είναι απρόσιτα για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού;
 
Ποιες είναι οι πολιτικές που ασκούνται σήμερα από την ηγεσία του Υπουργείου υγείας που φέρει βαρύτατη ευθύνη για την Υγεία και τη Ζωή όλων των πολιτών;
  • Τον αγροτικό γιατρό: τον στέλνει στις πιο δύσβατες περιοχές με 850 ευρώ το μήνα, όταν τα τρέχοντα έξοδά του υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ.
  • Τον εργαστηριακό γιατρό, μέσα από τις υποσχέσεις και το factoring των τραπεζών, τον βουλιάζει μέσα στη φτώχια.
  • Το νοσοκομειακό γιατρό τον εξαθλιώνει άυπνο να εφημερεύει δωρεάν συνεχώς 20 και 30 μερες αδιαλείπτως.
  • Το γιατρό της γειτονιάς τον υποχρεώνει να κάνει δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για την παροχή της οποίας όχι μόνο δεν πληρώνεται, αλλά και φορολογείται για ποσά που δεν έλαβε ποτέ!!
  • Το νέο γιατρό τον απαξιώνει και τον διώχνει στο εξωτερικό.
  • Και σε όλα αυτά….δε δείχνει καμία διάθεση στήριξης της Υγείας στις παραμεθόριες περιοχές και τα απομακρυσμένα νησιά.
Αυτή είναι σήμερα η πολιτική του Υπουργείου Υγείας….
 
Πόσο ακόμη, κε Υπουργέ, θα ζητιανεύουν τα προς το ζην οι Λειτουργοί Υγείας για τα δεδουλευμένα τους;
 
Κε Υπουργέ, πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί πληρώνονται οι βουλευτές, οι υπουργοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι, όλοι....εκτός από τους γιατρούς; Πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι και ποιος θα έχει την εθνική ευθύνη που τους εξωθεί σε άλλες χώρες για να επιβιώσουν;
 
Πότε θα πληρωθούν οι γιατροί; Πόσο θα συνεχιστεί ο εμπαιγμός αυτός των γιατρών;
 
Τι θα κάνει το Υπουργείο Υγείας με τις εφημερίες; Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές; Τί θα κάνει με την υγεία των ασφαλισμένων; Τί θα κάνει με την υγεία των ανασφάλιστων; Τί θα κάνει με τα παραμεθόρια νησιά και τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό;
 
Ποιο άλλο κράτος της Ευρώπης έχει απλήρωτους μήνες ολόκληρους, χρόνια ολόκληρα τους γιατρούς του, σε ένα άδικο επικοινωνιακό παιχνίδι ενός δίπολου που από τη μια προβάλλει την υπουργική υπόσχεση αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και απο την άλλη διαπομπεύει το σύνολο των γιατρών, επ αφορμής μερικών επίορκων;
 
Ποιος είναι ο στόχος της διαπόμπευσης του ιατρικού επαγγέλματος; Να κλείσουν τα στόματα των χιλιάδων γιατρών που μήνες πεινάνε, με τα τεχνάσματα της λάσπης και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης εναντίων των γιατρών;
 
Όλοι αυτοί οι χιλιάδες λειτουργοί Υγείας που ευσυνείδητα διεκπεραιώνουν τα ιατρικά τους καθήκοντα απέναντι στους ασφαλισμένους ασθενείς τους, περιμένουν να πληρωθούν από ένα κράτος που τους υπόσχεται, με τους μήνες, και δεν τηρει τις υποσχέσεις του, από ένα κράτος που κουρεύει τα ληξιπρόθεσμα που τους οφείλει, από ένα κράτος που τους φορολογεί για αυτά που δεν τους πλήρωσε!!!
 
Τί μεγάλη ολιγωρία, να φορολογείς κάποιον για αυτό που του υπόσχεσαι ότι θα του δώσεις και τελικά να μη τα δίνεις....ο φόρος μπαίνει ακόμη και με την υπόσχεση της αποπληρωμής!!!
 
Όμως ο ύστατος άρχοντας της Υγείας, ο Υπουργός Υγείας, είναι ο καθ ύλην αρμόδιος να γνωρίζει ότι με τις υποσχέσεις, δεν μπορεί να πληρώσει ο γιατρός ούτε το φαγητό του, ούτε το ρεύμα του ούτε τις καθημερνές του ανάγκες.
 
Η οικονομική εξαθλίωση όλου του ιατρικού σώματος είναι πρωτόγνωρη στην ιστορία:
  • οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί πληρώνουν φόρο γι αυτά που δεν εισέπραξαν ποτε,
  • οι συμβεβλημένοι γιατροί πληρώνουν φόρο για αυτά που τους υποσχέθηκαν αλλά ποτέ δε τους έδωσαν,
  • οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι ειδικευόμενοι χρηματοδοτούν οι ίδιοι τις εφημερίες τους διότι κανείς δεν τις πληρώνει,
  • τα ποσά κουρεύονται μέρα με τη μέρα και τα κουρεμένα....δε φτάνουν ποτέ στο φουκαρά γιατρό που περιμένει να ζήσει την οικογένεια του από τα ψίχουλα των πολιτικών υποσχέσεων για τα οποία φορολογείται.
 Τι ντροπή και τι εξαθλίωση για ένα κράτος όταν το πιο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρα δεν έχει χρήματα ούτε για το σούπερ μάρκετ και τα είδη πρώτης ανάγκης. Οι υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν οι εφημερίες και τα ληξιπρόθεσμα, όσα από αυτά δεν κουρεφθούν, ποιον θα πιστώσει; το φαγητό του γιατρού; το ρεύμα, το νερό, τους φόρους; ποιον;
 
Η σχέση είναι άνιση όταν αυτός που οφείλει, όχι μόνο δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα αλλά ρίχνει και λάσπη από πάνω σε αυτόν που δούλεψε και δεν έλαβε τα χρήματά του.
 
Η σχέση είναι άνιση, όταν ο λειτουργός υγείας έχει μια εργασιακή σχέση με το κράτος, και περιμένει να ζήσει από αυτή την εργασία....και τελικά ζει μόνο με την υπόσχεση...και με αυτήν όχι πάντα.
 
Σε ποια άλλη χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, δεκάδες χιλιάδες γιατροί εργάζονται απλήρωτοι, φορολογούνται για αυτά που δεν έλαβαν ποτέ, και όταν έρθει η ώρα της πληρωμής μένουν μόνο στην υπόσχεση;
 
Αυτό το φαινόμενο δεν είναι οικονομική κρίση: είναι βαθύτατη ηθική κρίση. Οι αδικημένοι προλετάριοι της Υγείας είναι σίγουρο ότι θα εξεγερθούν απέναντι σε όσους αρμόδιους τους εξαπατούν και τους κοροϊδεύουν. Η Δημόσια Υγεία είναι Επένδυση στην Ανάπτυξη, στη Δικαιοσύνη και στην Ελευθερία του κάθε πολίτη που διαμένει σε αυτή τη χώρα, του κάθε πολίτη που εργάζεται και μοχθεί για αυτή τη χώρα, του κάθε πολίτη που φιλοξενείται παροδικά ή μόνιμα σε αυτή τη χώρα, του καθενός από εμάς...όπου και αν κατοικεί.
 
Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κράτος που έχει να επιδείξει ΑΞΙΟΥΣ που γνωρίζουν και μπορούν να σεβαστούν ΑΞΙΕΣ, την αξία της υπόσχεσης, την αξία της επιβίωσης, την αξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την αξία της ΥΓΕΙΑ και της ίδιας της ΖΩΗΣ.
 
Κεντρικός Στόχος στην Υγεία πρέπει να είναι ΜΙΑ ΑΞΙΑ: να διατηρούμε ζωντανούς τους πολίτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας και να θυμόμαστε ότι οι Γιατροί μας είναι οι θεματοφύλακες της Δημόσιας Υγείας και χρήζουν μιας ισότιμης και αξιοπρεπούς διαβίωσης για το σπουδαίο έργο που επιτελούν μόνο στόχο τη ζωή του ασθενή τους.
 
Αυτή είναι η ΑΞΙΑ που αποτελεί χρέος της Πολιτείας και σεβασμό όλων μας.
 
 

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Οροσειρά Τάτρα στην καρδιά της Ευρώπης και...στη δική μας!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
O Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής και η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Αθήνα διοργανώνουν την εκδήλωση «Σλοβακία: Οροσειρά Τάτρα στην καρδιά της Ευρώπης… και στην δική μας!» την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, ώρα 7:30 μμ, Αίθουσα AUDITORIUM, Σημείο Πολιτιστικής Ακρόασης, Σίνα 2-4, Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διοίκηση του AUDITORIUM.

 
Η κα Ιφιγένεια Μαχίλη και ο κος Χρήστος Μερεντίτης θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους από τις αναβάσεις στις κορυφές Gerlachovsky και Lomnicky, από τις πεζοπορίες στον Εθνικό δρυμό των Τάτρα και στις λίμνες Strbske, Skalnate και Zelene και από τις περιηγήσεις σε μεσαιωνικά κάστρα και περιοχές προστατευόμενες από την UNESCO, που πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής τον Αύγουστο του 2012.

 
Η εκδήλωση θα αρχίσει με προβολή αποσπασμάτων από το ντοκιμαντέρ των Pavol Barabas και Tomas Hulik με τίτλο: «Οροσειρά Τάτρα, η άγρια φύση παγωμένη στο χρόνο». Στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε το Βραβείο του υπουργού πολιτισμού της Σλοβακίας το 2007 και βραβεία από διεθνή φεστιβάλ χωρών, όπως η Τσεχία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Ρωσία και οι Η.Π.Α.

 
Στη συνέχεια, ο Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα ο κος Peter Michalko θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας φυσικών και πολιτιστικών μνημείων της Σλοβακίας, που προστέθηκαν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

 
Διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας: από 25 έως 27 Απριλίου 2013 και από 8 έως 18 Μαΐου 2013, Δευτέρα έως Παρασκευή (11:00 πμ –5.00 μμ ) και Σάββατο (10:00 πμ-1.00 μμ).

 

 

     Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής                                                                 Πρεσβεία της ΣλοβακικήςΔημοκρατίας
  Λ. Φυλής & Κοιμ.Θεοτόκου 1                                                               Γεωργίου Σεφέρη 4
             143 51 Φυλή                                                                       Παλαιό Ψυχικό, 154 52 Αθήνα
Τηλ. 210-2411148, 6981-005 747                                                          τηλ. 210-6771980
        www.eposfilis.gr                                                                            www.mzv.sk/ateny
e-mail: eposfilis@gmail.com                                                           e-mail: emb.athens@mzv.sk  

 

 

ΔΩΡΕΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

 
 
Σαραντατέσσερα (44) κυτία πρώτων βοηθειών με υγειονομικό υλικό και βασικά φάρμακα, μη συνταγογραφούμενα, παραδόθηκαν στον Δήμο Ιλίου από το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου με σκοπό τη φαρμακευτική υποστήριξη των σχολείων του Δήμου, για τη διασφάλιση της υγείας και προστασίας των παιδιών. 
 
 
 
Εκπρόσωποι του ΥΓΕΙΑ, συνοδεία ασθενοφόρου του νοσοκομείου, παρέδωσαν στον Δήμαρχο Ιλίου Κ. Νίκο Ζενέτο, τα κυτία πρώτων βοηθειών, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το νοσοκομείο για την ευγενική προσφορά, αναφέρθηκε στις ισχυρές κοινωνικές δομές του Δήμου και τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλει στον τομέα της υγείας, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης. Σημειώνοντας την ανταπόκριση των επιχειρήσεων στα μηνύμτα αλληλεγγύης και προσφοράς, ο Δήμαρχος Ιλίου δήλωσε χαρακτηριστικά:
 
«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ελπίζουμε να βρει μιμητές, διότι τα έμπρακτα μηνύματα είναι τα πιο ηχηρά και είναι εκείνα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πολίτες, ειδικά σήμερα, μέσα στο κλίμα παρατεταμένης αστάθειας και ανασφάλειας που βιώνουμε. Οι επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο στο οποίο δραστηριοποιούνται, έχοντας μια αμφίδρομη σχέση με αυτό, καθώς επηρεάζουν και επηρεάζονται από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους. Το γεγονός αυτό καθιστά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έναν σημαντικό θεσμό που πιστεύουμε πως πρέπει να δώσει το δικό του στίγμα στην Ελληνική κοινωνία.»
 
 
Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ.Νίκου Ζενέτου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και Διευθυντών, εκπροσώπων και εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου.
 
Ο συντονισμός έγινε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και τις αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές.
 
 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Στις 5 Απριλίου 2013 ο νεαρός δικηγόρος, Αντιδήμαρχος Ιλίου και Αναπλ.Οργανωτικός Γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς, επισκέφθηκε το Λύκειο της Μεγαλόπολης προσκεκλημένος του Διευθυντή Θεόδωρου Μπούρα και του Συλλόγου των καθηγητών.
 
Μετά την επιτυχημένη του ομιλία στο Γυμνάσιο της πόλης τον περασμένο μήνα, ο κ. Αυγουλάς ξαναβρέθηκε στη Μεγαλόπολη για να συζητήσει για τη διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητες της στην καθημερινή ζωή των ΑμεΑ, με τους μαθητές του Λυκείου της πόλης, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στη συζήτηση με τις πολύ εύστοχες ερωτήσεις τους.

 
 
Σφοδρός ήταν ο κ. Αυγουλάς κατά ομάδων που προωθούν την στείρα περιθωριοποίηση έως και την εξόντωση της διαφορετικότητας βασισμένοι σε παλαιολιθικές αντιλήψεις και δημοκρατικά καταδικασμένες ιδεολογίες: «Οι νέοι θα κληθούν σύντομα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και το πρώτο βήμα θα είναι η είσοδος τους στο εκλογικό σώμα. Πρέπει με την ψήφο τους να περιορίσουν και να εξαλείψουν θλιβερά φαινόμενα που αποκτούν σήμερα ανάμεσα μας ανησυχητική πολιτική υπόσταση και θέτουν σε κίνδυνο την ισοτιμία και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Με συναντήσεις σαν τη σημερινή οι ελπίδες μου για αποκατάσταση του ανθρωπισμού στην Ελλάδα μας ευτυχώς αναπτερώνονται», δήλωσε.

 
 
Η επίσκεψη είχε και βιωματική διάσταση καθώς οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις σωστές τεχνικές συνοδείας ατόμων με προβλήματα όρασης, για τη χρήση της Τεχνολογίας από τους αναπήρους, έβαλαν μάσκα κάνοντας σε ζευγάρια μικρές βιωματικές βόλτες ερχόμενοι για λίγο στη θέση των συνανθρώπων τους με απώλεια όρασης, άγγιξαν τη γραφή Braille των τυφλών, ενώ απέσπασαν στο κλείσιμο της συζήτησης και μια μαντινάδα από τον Βαγγέλη Αυγουλά ο οποίος κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και όλοι μαζί συνεχίζουν πλέον τις συζητήσεις τους για τα κοινά θέματα που τους απασχολούν για το μέλλον μέσω του Facebook!

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ


Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας στον Δήμο Ιλίου
 
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων και δράσεων προληπτικής ιατρικής του Δήμου Ιλίου και της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σπιρομετρήσεις (έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας) από 22 έως 25 Απριλίου 2013, στο Δημαρχείο Ιλίου και ώρα 4:00μ.μ.-7:00μ.μ., σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Κινητή Μονάδα Σπιρομετρήσεων.
 
Δίνοντας προτεραιότητα στον τομέα της υγείας, ο Δήμος Ιλίου πραγματοποιεί κάθε χρόνο δωρεάν σπιρομετρήσεις, καθώς η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία νόσος των πνευμόνων που τείνει να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας.

 
 
Εκατοντάδες κάτοικοι και δημότες ωφελούνται κάθε χρόνο από τις δωρεάν εξετάσεις και προλαβαίνουν την εξέλιξη πολύ σοβαρών παθήσεων των πνευμόνων, την ίδια στιγμή που το κόστος κάθε εξέτασης ανέρχεται σε περισσότερα των 70€ για όσους επιθυμούν άμεση εξυπηρέτηση και αποτέλεσμα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιλίου υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης σε χιλιάδες δημότες, όπως δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας, τεστ ΠΑΠ, μέτρηση οστικής μάζας, οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά προσχολικής ηλικίας κ.ά..
 
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται υπό το επιστημονικό κύρος της Β’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικό» και υπεύθυνοι Πνευμονολόγοι είναι οι:
  • Άννα Καρακατσάνη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια πνευμονολογίας της Β’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟ.
 
  • Στέλιος Λουκίδης Επίκουρος καθηγητής πνευμονολογίας της Β’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟ.
 
  • Αθηνά Τσουλιάγκα ειδικευμένη πνευμονολόγος.
 
  • Κώστας Κωνσταντόπουλος ειδικευμένος πνευμονολόγος.
 
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος αποφασίστηκε επιπλέον δωρεάν εξετάσεις Σπιρομέτρησης να πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Ιλίου και την Παρασκευή 26 Απριλίου 9-12 το πρωί.
 
 

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ" 2013 ΤΟΥ Σ.Κ.Ε.Π.


Πάνω από 1.200 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους την Διαδραστική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ "Αποτυπώματα" 2013 του Σ.Κ.Ε.Π.

Με τον τίτλο "Σ.Κ.Ε.Π. ...Σου Διαφορετικά, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Διαδραστική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ «Αποτυπώματα» 2013, του Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.
 
Πάνω από 1.200 μικροί και μεγάλοι προσκεκλημένοι, άτομα με αναπηρίες και άτομα που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα κατέκλυσαν τους χώρους του Μουσείου Βορρέ.
 
Όλοι μαζί συμμετείχαν σε δράσεις (Tape Art - Κρυπτόλεξο - Εικαστικό / γλυπτό με κορδέλες - «Πως θα ήταν αν δε μπορούσα να βλέπω» / Βιωματικό εργαστήρι «Άπλωσε τις σκέψεις σου») και δημιούργησαν έργα που εκτίθενται στο Μουσείο.
 
Η εκδήλωση λειτόύργησε ως βιωματικό σημείο συνάντησης και ευαισθητοποίησης.
 
Η Τελετή Λήξης ολοκλήρωσε για το σχολικό έτος 2012 - 2013 τις διαδραστικές / βιωματικές δραστηριότητες του Σ.Κ.Ε.Π., με στόχο να κάνουν οικεία την εικόνα της αναπηρίας.
 
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012 - 2013, 7.000 νέοι με αναπηρίες και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 110 σχολεία, ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς, συμμετείχαν ΜΑΖΙ στα διαδραστικά εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π.
 
Η εκδήλωση λειτούργησε ως βιωματικό σημείο συνάντησης και ευαισθητοποίησης. 
 
Ο Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2008), λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας, συνδέοντας παιδιά και νέους με αναπηρίες και νέους σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης (από ειδικά σχολεία - κοινωνικούς φορείς - ιδρύματα) μαζί με μαθητές και φοιτητές.
 
Το Φεστιβάλ «Αποτυπώματα» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

 
 
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι:
Η Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. κυρία Αθηνά Κρητικού - Γεννηματά, ο Πρόεδρος του Μουσείου Βορρέ κ. Ίων Βορρές, ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Γιώργος Βορρές, οι κ.κ. Αδριανή Κουλουμπή & Έλενα Κορακιανίτη, Υπεύθυνες Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σ.Κ.Ε.Π. κα. Ιλεάνα Βασδέκη, η κα Ειρήνη Τρομπέτα, Υπεύθυνση Δράσεων του Σ.Κ.Ε.Π., οι κ.κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας και Στέφανος Βούρος, Motivational Speakers του Σ.Κ.Ε.Π. Έπίσης, ο κος Νεκτάριος Βορρές - μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου, τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π. κυρίες Πηνελόπη Γαβρά, Έβελυν Κανελλέα, Χριστίνα Χατζηασλάνη, Μάρα Λεμησίου, Φρόσω Μόττη - Στεφανίδη και Αγγελική Λαζάρου, και οι κ.κ. Αναστάσης και Ίωνας Βορρές. 
Παρευρέθησαν επίσης εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Μοσχάτου, του 51ου Δημοτικού Αθηνών, 18ου Δημοτικού Γλυφάδας και της ΕλληνοΓαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ». Από την πλευρά των κοινωνικών φορέων, μας τίμησαν οι νέοι με τους γονείς και εκπαιδευτικούς από τον ΚΔΑΠ Κρίκο, Μαργαρίτα, ΙΠΕΚΒΕ, ΚΕΠΕΑ Ορίζοντες και Αρωγή. Επίσης, παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων και σχολείων μαζί με τις οικογένειές τους, που συμμετείχαν στα εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π.
 
Από τους χορηγούς και συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. παρευρέθησαν οι:
Ο κ. Γιάννης Βλόντζος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Merck Α.Ε., η κα Έφη Καρακίτσου, Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος της Magnet, η κα. Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, η κα Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης - Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, η Κυρία Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Merck Α.Ε., η κα Άννα Μάλτη, Προϊσταμένη Τμήματος Εταιρικής Υπευθυνότητας Σταθερής και Κινητής OTE - COSMOTE, η κυρία Λίνα Μαγγίνα, Τμήμα Εταιρικής Υπευθυνότητας OTE - COSMOTE, η κα Μαρία Πάχου, Όμιλος OTE - COSMOTE, η κα Ελένη Τσιπά, Oracle η κα. Έλλη Δούκα του Ιδρύματος Λέοντος και Ασπασίας Λεμού, ο κ. Τάσος Γκοτσόπουλος, Γενικός Διευθυντής της UON.
 
Επίσης, έδωσαν το παρόν:
Οι πρέσβεις κ.κ. Γιώργος Γεννηματάς, Ιωάννης Κοραντής, Γιάννης Γεννηματάς με τη σύζυγό του και Αλέξανδρος Βαγενάς με τη σύζυγό του. 
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κος Γιάννης Λιβανός, ο Δήμαρχος Βριλησσίων κος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο βουλευτής κος Νίκος Καντερές, ο επιχειρηματίας κος Πάνος Μανιάς, ο κος Γιάννης Βούρος με την οικογένειά του, ο Δημοσιογράφος κος Γιάννης Πολίτης, η κα Μαρία Φακλή, Διευθύντρια Παραγωγής ΕΡΤ, η κα Όλγα Μπορνόζη (Capital Link), η φωτογράφος κα Χαρά Σκλήκα, η κα Λήδα Βαρδινογιάννη, ο κ. & κα. Στέφανου Βασδέκη, ο κ. & κα. Άγγελου Αντωνάτου, η κα Χριστίνα Σινοπλή Πάππα.
Οι εικαστικοί Γιάννης Δημητράκης, Γιάννης Μπάρδης και Άννα Μαρία Σκλαβούνος....και πολλοί άλλοι...


 
ΧΟΡΗΓΟΙ Του Φεστιβαλ «Αποτυπώματα» 2012 - 2013 του Σ.Κ.Ε.Π.
 
Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
 
Μεγάλοι Χορηγοί
  • OTE
  • COSMOTE
  • Merck A.E.
  • Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust
Κύριος Υποστηρικτής
  • Ελληνικά Πετρέλαια
Υποστηρικτές
  • Ίδρυμα Λέοντος και Ασπασίας Λεμού
  • Oracle
  • Εικονοληπτική