meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

37 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

37 εκατομμύρια Ευρωπαίοι με σπάνιες παθήσεις

Σχεδόν 37 εκατομμύρια υπολογίζονται οι Ευρωπαίοι τους οποίους αφορούν οι Σπάνιες Παθήσεις, ενώ περίπου 6-8 χιλιάδες είναι τα παγκοσμίως καταγεγραμμένα Σπάνια Νοσήματα. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι τα εν λόγω νοσήματα μπορεί να είναι σπάνια, όμως, εξαιτίας των πολλών και διαφορετικών τύπων τους, ο αριθμός των ασθενών που νοσούν είναι ιδιαίτερα υψηλός.
     
Ημερίδα του ΕΕΣΠΟΦ


Σχεδόν 37 εκατομμύρια υπολογίζονται οι Ευρωπαίοι τους οποίους αφορούν οι  Σπάνιες Παθήσεις, ενώ περίπου 6-8 χιλιάδες είναι τα παγκοσμίως καταγεγραμμένα Σπάνια Νοσήματα. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι τα εν λόγω νοσήματα μπορεί να είναι σπάνια, όμως, εξαιτίας των πολλών και διαφορετικών τύπων τους, ο αριθμός των ασθενών που νοσούν είναι ιδιαίτερα υψηλός. Παρόλα αυτά, η ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας, αλλά και της κοινής γνώμης είναι ελλιπής. Έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Σπάνιες Παθήσεις (Eurordis 2007) σε Ευρωπαίους ασθενείς που πάσχουν από 8 σπάνια νοσήματα έδειξε μεταξύ άλλων ότι: Για το 25% των ασθενών χρειάστηκε χρονικό διάστημα 5 έως 30 έτη για να γίνει η σωστή διάγνωση της ασθένειάς τους. Στο 40% των ασθενών έγινε αρχικά λανθασμένη διάγνωση της νόσου και οι ασθενείς έλαβαν λανθασμένη ιατρική αγωγή, συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών επεμβάσεων και ψυχιατρικών θεραπειών. (Πηγή: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις 2008 - 2012 του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2008).

Η Eπιστημονική Eταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, καλεί στο πλευρό της όλους όσους μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη διάδοση του μηνύματος «σπάνιες παθήσεις χωρίς όρια», που είναι και το σύνθημα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Σπάνιες Παθήσεις (Eurordis) για το 2013.

 Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Επιστημονική Ημερίδα στον Δήμο Ιλίου με θέμα «Εντάσεις και επιθετικότητα στο σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα»


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Εντάσεις και επιθετικότητα στο σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιλίου, το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Άθλησης, το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου και το Κέντρο Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης παιδιών που λειτουργεί στο Ίλιον σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2013 στο Δημαρχείο Ιλίου.

Οι εξαιρετικές εισηγήσεις των εξειδικευμένων επιστημόνων κ. Γιάννη Πανούση Καθηγητή Εγκληματολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, του κ. Γιώργου Κουμουνδούρου Κοινωνιολόγου και Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Ιλίου, του κ. Στέφανου Αλεβίζου Ψυχολόγου και του κ. Κώστα Γιαννόπουλου Προέδρου του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πρόσφεραν πλούσια τροφή για προβληματισμό, δίνοντας την ευκαιρία για γόνιμες τοποθετήσεις του κοινού και ανταλλαγή ιδεών, ενώ απάντησαν σε πολλές απορίες γονέων και καθησύχασαν πολλούς φόβους εκπαιδευτικών γύρω από την ενδοσχολική βία και άλλα συναφή θέματα.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τη σημαντική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη σχολική κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς, υπογραμμίζοντας το θεμελιώδη ρόλο τους στον τομέα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας πάνω σε σοβαρά ζητήματα, όπως οι εντάσεις και η επιθετικότητα στο σχολείο.


Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. βαγγέλης Αυγουλάς και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων.



Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Άρθρο του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.

Ως Έλληνες, έχουμε τη χαρά και την τιμή να ζούμε σε μια πολύ όμορφη Χώρα...
Όλοι οι Έλληνες, ζούμε όμως ισότιμα; Όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας, από τα Ψαρά έως το Καστελλόριζο;

Όλοι οι κάτοικοι αυτών των νησιών, διαχρονικά ζουν με ένα σκοπό: να δημιουργήσουν οικογένεια, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και τελικά να αποτελούν τους άτυπους θεματοφύλακες των ανατολικών συνόρων μας

Οι Ακρίτες της Νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα ζωής για να κρατήσουν τη δική μας Γη Ελληνική με το σώμα και τη ψυχή τους.

Σε αυτή την "προσπάθεια ζωής", ένα μεγάλο, ανυπέρβλητο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η διατήρηση της υγείας τους, κυρίως τους χειμερινούς μήνες...

• Αγροτικοί γιατροί που δίνουν τον εαυτό τους και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το υγειονομικό σύστημα στα παραμεθόρια νησιά, αλλά είναι ανειδίκευτοι.

• Θέσεις περιφερειακών ιατρείων, που μέσα από τα γραφειοκρατικά γρανάζια παραμένουν για πολύ καιρό κενές.

• Φάρμακα πρώτης ανάγκης που δεν υπάρχουν, υγειονομικό υλικό που δεν υφίσταται, αποτυπώνεται καθημερινά με κραυγή αγωνίας των Ακριτών μας σε αυτά τα κομμάτια Ελληνικής Γης ...τί θα απογίνουν τα παιδιά μας χωρίς εμβόλια, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρό ...τι θα απογίνουμε, ξεχασμένοι, μέσα στους μήνες του χειμώνα μέσα στα θαλασσοδαρμένα νησιά; Αν αρρωστήσουν οι γονείς μας, πότε, πώς και που θα νοσηλευτούν;

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έκανε μέσα στο χρόνο που πέρασε 8 υγειονομικά οδοιπορικά στη συνοριακή Ελλάδα, με στόχο, να βοηθήσει τους Ακρίτες σε φάρμακα και εμβόλια, να καταγράψει τα υγειονομικά τους προβλήματα και να τους δηλώσει ότι "υιοθετεί" τα υγειονομικά τους προβλήματα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Παραδίδοντας 40.000 φάρμακα, αναλώσιμο και άλλο υγειονομικό υλικό, διαπιστώσαμε τη μεγάλη αγωνία στα μάτια τους, όπως ακριβώς είχαμε διαπιστώσει και πριν 15 χρόνια, ως υγειονομική οργάνωση "Νέοι Γιατροί"...λες, και δεν πέρασε ούτε μία μέρα από τότε...

Οι Ακρίτες μας ζουν με την ίδια αγωνία χρόνια τώρα, χωρίς να αλλάζει τίποτε γι αυτούς.

Και ρωτάμε, πόσες φορές η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η προηγούμενη και τόσες άλλες...είχαν μεταβεί στις παραμεθόριες περιοχές...έστω αυθημερόν...για να διαπιστώσουν "ιδίοις όμμασι" τα προβλήματα, να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν έμπρακτα τους κατοίκους της ξεχασμενης Ελλάδας και να βελτιώσουν τις συνθήκες που δεκαετίες τους ταλαιπωρούν;

Με ποιο τρόπο σκέφτονται να εγκαθιδρύσουν ένα Υγειονομικό Σύστημα ισότιμο για όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρει και το Σύνταγμα: "η προσβασιμότητα των κατοίκων στον υγειονομικό χώρο θα πρέπει να είναι ισότιμη, ανεξάρτητα του που κατοικεί κάποιος και ποια είναι η οικονομική του κατάσταση"
Πόσο αυτή η υπαγόρευση του Συντάγματος τους έχει απασχολήσει;
Γαύδος, Αρκιοί, Αγαθηνήσι, Καστελλοριζο, Νίσυρος, Κάσος, Τήλος, Χάλκη...Σε όλα αυτά τα νησιά που έχουν τεράστια γεωπολιτική αξία, ποια μέριμνα για τους κατοίκους αυτούς έχουν εξασφαλίσει για πρόληψη, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη;

Για να μη τους κουράζουμε να απαντήσουν...Δίνουμε εμείς την απάντηση: ΚΑΜΙΑ..

Kαι γι αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι η περαιτέρω ΑΔΡΑΝΕΙΑ που είναι και διαχρονική, δε μπορεί άλλο να διαρκέσει, γιατί τότε πια θα θεωρείται εγκληματική.

Η αδράνεια αυτή θα είναι εγκληματική, γιατί το ίδιο το Ελληνικό Κράτος δίνει περιθώρια στη γειτονική Τουρκία να περιθάλπει πολλές φορές αυτή τους Ακρίτες μας, ίσως έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τα νησιά του Αιγαίου, τα πετρέλαια του Αιγαίου, την περιβόητη ΑΟΣ, προσφέροντας δήθεν Υγεία στους Έλληνες!!!

Έτσι κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Γιατί;...οι Γείτονές μας σκέφτονται ανθρωπιστικά; σκέφτονται αλληλέγγυα; έχουν περίσσευμα αγάπης μεγαλύτερο από αυτό που θα όφειλε να έχει το Ελληνικό Κράτος; ΟΧΙ. Μάλλον, για άλλη μία φορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του Ελληνικού Κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθειά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.

Μπορεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση να ζήτησε ομόφωνα την απομάκρυνση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, πιστεύουμε όμως, ότι έστω και τώρα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να αποδείξει ότι ΚΑΙ ξέρει ΚΑΙ θέλει ΚΑΙ μπορεί να αναλάβει τις μεγάλες του ευθύνες. Αλλιώς, χρήσιμο θα είναι, να εκτελέσει οικειοθελώς, το συντομότερο μάλιστα, την απόφαση του ΠΙΣ .

Εμείς, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα υλοποιήσει τις πολιτικές απόψεις του Πρωθυπουργού στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο άμεσης υλοποίησης, Υγείας και Ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής, και δε θα αρκεστεί μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών, των υγειονομικών και κοινωνικών οργανώσεων που οργώνουν το Αιγαίο. Ας μην παίζουν άλλο, οι ιθύνοντες της Υγείας, με τις ανθρώπινες ζωές και την Εθνική μας Κυριαρχία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί όλους τους Φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα Νησιά μας, να δυναμώσουν την παρέμβαση τους μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.
Κάρτα Υγείας του Ακρίτα - Τηλεϊατρική στα Νησιά - Εξειδικευμένοι Γιατροί με εκμάθηση στις Πρώτες Βοήθειες για όλα τα Αγροτικά Ιατρεία- Συντονισμός Αερομεταφοράς-...πρέπει να είναι κάποιοι από τους αμέσους στόχους για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στην άγονη γραμμή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι σε αυτή την πανέμορφη Χώρα, οφείλουμε να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο, τους Έλληνες ζωντανούς και υγιείς, σε κάθε μικρό ή μεγάλο νησί, για τη διατήρηση των ορίων των συνόρων μας, ως ύψιστη συνεισφορά στην Ελλάδα του Μέλλοντος.
 
 
 


 
 

ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ''


Στο έλεος του Θεού χιλιάδες ανήμποροι ηλικιωμένοι: Τα αυστηρά κριτήρια τούς αποκλείουν την «Βοήθεια στο σπίτι».
Εκτός προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» μένουν χιλιάδες ανήμποροι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας εξαιτίας των αυστηρών κριτηρίων συμμετοχής που έχουν ανακοινώσει τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας. Ηλικιωμένοι, κατάκοιτοι και με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας που πέρυσι εξυπηρετούταν από τους εργαζόμενους του προγράμματος φέτος βρίσκονται πλέον στο έλεος του θεού. Από τους 80.000 ηλικιωμένους που συμμετείχαν πέρυσι στο πρόγραμμα, φέτος μόλις 1.600 δικαιούχοι έχουν καταθέσει αιτήσεις.
 
Συγκεκριμένα, με τα νέα κριτήρια μπαίνει ταφόπλακα σε χιλιάδες ωφελουμένους μέχρι σήμερα (ηλικιωμένους και ΑμεΑ), αφού αποκλείονται οι συνταξιούχοι από 65 έως 78 ετών, ενώ προϋπόθεση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι η συμπλήρωση του 78ου έτους ηλικίας και άνω και των δύο συζύγων αν δεν υπάρχει χηρεία, με αναπηρία 67% και άνω, εισόδημα που δεν υπερβαίνει την κλίμακα του ΕΚΑΣ, ενώ αποκλείονται και τα άτομα κάτω των 78 ετών με απόλυτη αναπηρία (80% και άνω). Δυστυχώς, από το πρόγραμμα αποκλείονται ακόμη και όσοι ηλικιωμένοι είναι κάτω των 78 χρόνων, ζουν μόνοι τους, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και το εισόδημά τους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σίμ. Δανιηλίδης
 
Όπως λέει στην «Ε» ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, «είναι συνταρακτικό ότι, από τους 80.000 εξυπηρετούμενους σήμερα, οι αιτήσεις είναι μόλις 1.600 σε όλη την Ελλάδα και δυστυχώς με τις αστοχίες που έχουν κάνει δεν λένε να τις διορθώσουν και με αυτά τα κριτήρια που έχουν βάλει δεν πρόκειται να φτάσουμε ούτε τις 10.000 αιτήσεις».
 
Το τραγελαφικό, όπως λέει ο κ. Δανιηλίδης, είναι ότι, αν και υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι 90 εκατ. ευρώ ετησίως από το ΑΚΑΓΕ και την εισφορά που ήταν παλαιότερα για την εργατική εστία, δεν θα υπάρχουν δικαιούχοι.
 
Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο ίδιος, με βάση τα νέα κριτήρια, ένας παππούς ηλικίας 90 χρόνων με αναπηρία 80% και κατάκοιτος δεν μπαίνει στο πρόγραμμα εάν η σύζυγός του είναι κάτω από 78 χρόνων. Επίσης, αποκλείονται από το πρόγραμμα και στην περίπτωση που η σύζυγος είναι 80 χρόνων αλλά το από κοινού δηλωθέν εισόδημα είναι πάνω από 14.400 ευρώ ετησίως, δηλαδή πάνω από 600 ευρώ τον μήνα. Στο προηγούμενο πρόγραμμα δεν υπήρχαν αυτά τα κριτήρια και όποιος ήταν κατάκοιτος, άρρωστος, ηλικιωμένος, ανάπηρος έμπαινε στο πρόγραμμα. Δεν υπήρχαν εισοδηματικά κριτήρια.
 
Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια, τροχοπέδη της όλης διαδικασίας είναι και το ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%, αλλά και η ηλικία άνω των 78 ετών.
«Εδώ και έξι μήνες το λέμε και το ξαναλέμε, και γραπτά και προφορικά. Στην αρχή δεν μας πίστεψαν ότι θα πάθουμε Βατερλό. Αλλά εδώ και 2-3 μήνες που βλέπουν και τα νούμερα ότι είναι τραγικά γι΄ αυτούς και για όλους μας λένε ότι θα το διορθώσουν», τονίζει ο κ. Δανιηλίδης και συμπληρώνει πως «αυτό το ακούμε τρεις μήνες τώρα».
 
Κονδύλια

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» έπρεπε να είχε τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου του 2013, ωστόσο με τις ελάχιστες αυτές αιτήσεις κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αντίθετα, εφικτός είναι ο κίνδυνος να χαθούν τα 90 εκατ. ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί για τη λειτουργία του προγράμματος.

Το μείζον θέμα όμως είναι ότι, εάν δεν αλλάξουν τα κριτήρια, 80.000 περήφανα γερατειά θα βρεθούν στο έλεος του θεού, καθώς το Μνημόνιο θα έχει εξαφανίσει κάθε κοινωνική ευαισθησία απέναντι στους έχοντες ανάγκη, ενώ δημιουργείται και ένα επιπλέον τεράστιο κόστος που θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ, καθώς οι χιλιάδες ανήμποροι αυτοί άνθρωποι θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, μάλιστα, το κόστος αυτό θα είναι σχεδόν δεκαπλάσιο από τους εξασφαλισμένους πόρους για τη «Βοήθεια στο σπίτι».

Ε.Κ.

Στον δρόμο 3.700 εργαζόμενοι

Παράλληλα, στον αέρα βρίσκονται και οι 3.700 εργαζόμενοι που παρέχουν υπηρεσίες στους κατάκοιτους ηλικιωμένους του προγράμματος, καθώς λήγουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν υπο-γράψει, χρηματοδοτούμενοι από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Στήριξης. Εάν, μάλιστα, δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις, ακόμη και οι λίγοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δεν θα μπορούν να
εξυπηρετηθούν.

Να σημειωθεί ότι νέα ευρεία σύσκεψη για το θέμα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και των εργαζομένων. Ο κ. Δανιηλίδης τονίζει ότι «επιτέλους οι συναρμόδιοι υπουργοί πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να παίζουν με ένα τέτοιο ευαίσθητο πρόγραμμα που αφορά χιλιάδες οικογένειες».
 
Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» απευθύνεται σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της
ποιότητας ζωής τους.
Το πρόγραμμα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά. Οι εξυπηρετούμενοι ωφελούνται των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Υγείας που προσφέρει η νοσηλεύτρια του προγράμματος και αφορούν μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων, τη συνταγογράφηση των φαρμάκων καθώς και συνοδεία σε νοσοκομεία για τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους.

Παράλληλα, η οικογενειακή βοηθός του προγράμματος αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών, την προμήθεια των ηλικιωμένων με είδη άμεσης ανάγκης, καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού τους. Μια επιπλέον αρμοδιότητα των οικογενειακών βοηθών, ίσως η πλέον σημαντική για τους ανθρώπους αυτούς, είναι η συντροφιά που προσφέρουν αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο»

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΣΑΚΩΜΩΝ ΜΕ ΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ


 
Διά του πληρεξουσίου Δικηγόρου του, Ευάγγελου Αυγουλά, ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία και δήλωση διάψευσης των αδιασταύρωτων και επαναλαμβανόμενων δημοσιευμάτων, για τσακωμούς και κόντρες του με τους φίλους και συνεργάτες του, Σάκη Μπουλά και Μιχάλη Χατζηγιάννη.
 
------
 
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
 
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
 
Του Γιάννη Ζουγανέλη του Νικολάου, κατοίκου ...........
 
ΠΡΟΣ
 
Τον Αθανάσιο Γουμενίδη, κάτοικο ...........
 
----------
 
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε πρόσφατο δημοσίευμά σας αναρτημένο στο ιστολόγιό σας, με την επωνυμία «Nassos Blog», το οποίο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα που φέρει το όνομα του χώρου «www.gossip-tv.gr», είχατε αναφερθεί στην αποχώρηση του φίλου και εκλεκτού συναδέλφου Μιχάλη Χατζηγιάννη από τη μουσική σκηνή «Ακτή Πειραιώς», όπου πραγματοποιούσαμε χειμερινές εμφανίσεις, ισχυριζόμενος ότι «υπήρχε μια διαφωνία με το Ζουγανέλη και τα μάζεψε και έφυγε».
 
Λόγω του ότι ο άνω ισχυρισμός ήταν παντελώς ανακριβής, επικοινώνησα μαζί σας, διαμαρτυρήθηκα εντόνως σχετικά και σας κάλεσα όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια ως προς τις άνω καθ' όλα ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές, οι οποίες θίγουν το πρόσωπό μου και τους συνεργάτες μου και όπως απόσχετε στο μέλλον από παρόμοιες απαράδεκτες ενέργειες.
 
Παρόλα αυτά, με μεγάλη μου κατάπληξη, η οποία σύντομα ετράπη σε δικαιολογημένη αγανάκτηση, πληροφορήθηκα την 13η.02.2013 περί του ότι στο άνω ιστολόγιο αναρτήσατε δημοσίευμα, και πάλι ψευδέστατο και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, στο οποίο αναφέρατε ότι ο συνάδελφος και επί δεκαετίες απιστήθιος φίλος μου Σάκης Μπουλάς «πλακώθηκε με το Ζουγανέλη» και αποχώρησε από το άνω μουσικό σχήμα. Και μάλιστα, επιλέξατε να δημοσιεύσετε αυτή την ανακρίβεια, σε μια χρονική στιγμή που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ο αγαπημένος προσωπικός μου φίλος, κ. Μπουλάς, περνά μια παρατεταμένη δύσκολη περίοδο στη ζωή του, λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ εγώ μένω πιστός στις ηθικές μου αρχές και αξίες και του συμπαραστέκομαι καθημερινά και ανελλιπώς.
 
Ως εκ τούτου, πάλι αναγκάστηκα να επικοινωνήσω μαζί σας, με αποτέλεσμα αφού πρώτα μου μιλήσατε απρεπώς και με άσχημο τρόπο, παρά το ότι είχα απόλυτο δίκιο, την ίδια ως άνω ημέρα να αναρτήσετε μεν νέο δημοσίευμα υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Αποκλειστικό: Σοβαρό πρόβλημα υγείας του Μπουλά τον έστειλε στο νοσοκομείο. Όλη η αλήθεια!!!», στο οποίο όμως επαναλάβατε i): την «είδηση» περί «διαφωνίας» με το Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος «τα μάζεψε και έφυγε» και ii): ότι οι «κόντρες» μου με το Σάκη Μπουλά «είναι πολλές και πολλά χρόνια».
 
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ανάρτηση δημοσιευμάτων στο ιστολόγιό σας, το οποίο είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, επιβάλλει τον έλεγχο της αλήθειας των σε αυτό αναρτώμενων πληροφοριών και ειδήσεων. Μολαταύτα εσείς, προκειμένου να πετύχετε μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα και κυνηγώντας τις αναδημοσιεύσεις, έχετε επανειλημμένα αναρτήσει στο άνω ιστολόγιο δημοσιεύματα αναφορικά με το πρόσωπό μου και την επαγγελματική μου δραστηριότητα, τα οποία συνοδεύονται από ψευδείς και δυσμενείς κρίσεις, καθώς και αβάσιμες εκτιμήσεις και αναληθή συμπεράσματα, και τούτο άνευ της με οιοδήποτε τρόπο επιβεβαίωσης και διασταύρωσης των σχετικών ειδήσεων, πληροφοριών κ.λ.π.
 
Επειδή η ανωτέρω περιγραφείσα παράνομη και ανήθικη πρακτική σας προσβάλει εντόνως την προσωπικότητά μου, καθώς επίσης και την κοινωνική, ηθική και επαγγελματική μου εικόνα, δεδομένου ότι άπαντα τα άνω δημοσιεύματα είναι ψευδή και άπτονται ιδιαίτερα ευαίσθητων θεμάτων (υγείας, προσωπικών σχέσεων κ.λ.π), αναπαράγονται δε, πέραν του άνω ιστολογίου και από έτερες ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου και έτσι διαδίδονται σε ευρύ κύκλο προσώπων, με αποτέλεσμα να σχολιάζομαι αρνητικά μεταξύ φίλων και γνωστών, και εντόε του επαγγελματικού μου κύκλου να αντιμετωπίζομαι με δυσπιστία ως ένα προβληματικός επαγγελματίας και συνεργάτης, έτσι ώστε εντέλει να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και αρνητικό κλίμα σε βάρος μου.
 
Επειδή η ανακατασκευή κατά το δοκούν των άνω σημοσιευμάτων υπό το πρόσχημα ότι δήθεν «το ρεπορτάζ συνεχίστηκε και η αλήθεια ολοκληρωμένη είναι αυτή», ουδόλως απομειώνει την ευθύνη την οποία υπέχετε ως ιδιοκτήτης του ιστολογίου «Nassos Blog» για την αποκατάσταση των άνω προσβολών.
 
Επειδή η ανοχή και η καλοπιστία, την οποία επί μακρόν επέδειξα, προφανώς εκλαμβάνεται εσφαλμένα από εσάς ως αδιαφορία, αδυναμία ή ακόμα και ως έγκριση των άνω δημοσιευμάτων, τα αοποία αφενός ανήκουν στη σφαίρα της ονειροφαντασίας και αφετέρου πλήττουν κατάφωρα πρόσωπα και καταστάσεις, θυσιάζοντάς τα στο βωμό του άκρατου λαϊκισμού.
 
Επειδή ρητώς επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για την αποκατάσταση της πληγείσας τιμής και υπόληψής μου, ως αυτή εθίγη από τα πλείστα όσα ψευδή, κακόβουλα και συκοφαντικά διαλαμβάνονται στα ανωτέρω δημοσιεύματα.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για τα όσα ανακριβή, ψευδή και δυσφημιστικά διαλαμβάνονται στα ανωτέρω δημοσιεύματά σας, αναρτημέν στην ιστοσελίδα σας και σας ΚΑΛΩ όπως στο μέλλον απόσχετε από οιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου, άνευ της προηγούμενης έγγραφης συναίνεσής μου προς τούτο. Διαφορετικά, σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προσφύγω ενώπιων των αρμόδιων ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μου.
 
Με τη ρητή επιφύλαξη και κάθε άλλου νόμιμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός πιμελητής παραγγέλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν στον οποίο αυτή απευθύνεται, προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτή αλόκληρη στην οικεία συνταχθησόμενη έκθεση επιδόσεως.
 
Γίνεται μνεία ότι επεκολλήθη ένσημο υπέρ Τ.Π.Δ.Α. εξ' ευρώ 1,15.
 
 
Αθήνα, 18η Φεβρουαρίου 2013
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
 
(Ευάγγελος Αυγουλάς)
 


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ''ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ''


Αυτή την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 6-8 το απόγευμα, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ζωντανά στο ραδιοφωνικό «Με Άλλα Μάτια» μέσα από το www.thisisradio.gr.
 
Ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας, πρώην Βουλευτής και τώρα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας, συζητά ζωντανά στον αέρα του «This is radio» με το Βαγγέλη Αυγουλά και την Ελεάννα Φίλιου για την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δημοσιογραφία, τον παλαιό και σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την επικαιρότητα, απαντώντας και σε ερωτήσεις ακροατών που θα τεθούν μέσα από το chat του σταθμού αλλά και μέσω του e-mail της εκπομπής meallamatia@gmail.com.
 
Ο επί δεκαετίες αθόρυβος συμπαραστάτης του αναπηρικού κινήματος κ. Κωνσταντάρας, συναντά το νεαρό του φίλο Βαγγέλη Αυγουλά και αναζητούν να πιάσουν τον παλμό της κοινωνίας, βλέποντας την καθημερινότητα και την επικαιρότητα «Με Άλλα Μάτια».
 
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πολυγραφότατος Δημήτρης Κωνσταντάρας είναι από τη γέννησή του http://meallamatia.blogspot.com από τους βασικούς αρθρογράφους αυτού του νεανικού, ανεξάρτητου, κοινωνικοπολιτικού blog.
 
Όσοι ακροατές συντονιστούν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 6-8 το απόγευμα στο www.thisisradio.gr, θα έχουν όπως κάθε Κυριακή, την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κληρώσεις και να κερδίσουν πολλά δώρα, μεταξύ άλλων και βιβλία του κ. Κωνσταντάρα που θα ταχυδρομηθούν με ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα στους τυχερούς.
 
Μπορείτε να ακούτε την εκπομπή και μέσω των smartphones σας από το www.live24.gr.   
 
 
 
 

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΟΜΗΡΙΑ» ΤΩΝ ΑμεΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠΑ


 
Αθήνα, 19.02.2013
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Δήλωση του Κοιν. Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Π. Κουρουμπλή,
σχετικά με την «ομηρία» των ΑμεΑ στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.
 
Η κατεδάφιση θεσμών που κατοχυρώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα, έχει διαμορφώσει την τελευταία τριετία στο χώρο της αναπηρίας ένα καθεστώς κοινωνικού ολοκαυτώματος.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις απαραίτητες πρόνοιες προχώρησαν σε ρυθμίσεις που αντί να επιλύουν προβλήματα, συσσώρευσαν στα περίφημα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας  (ΚΕΠΑ) περιπτώσεις πάνω από 70.000 αναπήρων προς επανεξέταση.
 
Όταν σε έναν ανάπηρο η καθυστέρηση επανεξέτασής του δεν οφείλεται στον ίδιο αλλά στην ολιγωρία του κράτους, δεν έχει το δικαίωμα η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία και για οποιοδήποτε λόγο να του διακόπτει τη χορήγηση της πενιχρής αναπηρικής σύνταξης ή επιδόματος αναπηρίας που αποτελεί για την πλειονότητα των αναπήρων το μοναδικό μέσο επιβίωσης.
 
Η Κυβέρνηση απνευστί πρέπει να φέρει διάταξη στη Βουλή, προκειμένου να επιλυθεί το ως άνω πρόβλημα, δηλαδή να συνεχιστεί η καταβολή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων μέχρι την ημερομηνία επανεξέτασης των δικαιούχων.
 
Επιτέλους, ας εφαρμοστεί ο νόμος για την κάρτα αναπηρίας, ώστε να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις αναπήρων συμπολιτών μας με μη αναστρέψιμες ασθένειες. Με τον τρόπο αυτό, θα απαλλαγούν οι ανάπηροι από την ταλαιπωρία και το διασυρμό αλλά και το κράτος από εκατομμύρια εργατοώρες και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΕΚΜ


2013 ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΛΙΟΥ


Μπροστά σε γεμάτες κερκίδες και με πολλούς φίλους της έως και όρθιους στους γύρω χώρους, η οικογένεια της Ένωσης Ιλίου έκοψε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου το πρωί την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Κακούρης» στο Ίλιον, σε μία λαμπρή εκδήλωση.
 
«Το 2012 συμπληρώσαμε δέκα χρόνια ζωής στην Ένωση Ιλίου, μετά από τη συγχώνευση της Αρτέμιδος με τον Αστέρα Ζωοδόζου Πηγής. Δέκα χρόνια γεμάτα πρόοδο, επιτυχίες, ανόδους σε κατηγορίες και διακρίσεις που μας φέρνουν τα τμήματα ανδρών και γυναικών όλων των ηλικιών σε Μπάσκετ και Βόλεϊ», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και Πρόεδρος της ομάδας, Γεώργιος Λιόσης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους χορηγούς που πιστεύουν στις αξίες της ομάδας και τη στηρίζουν έμπρακτα παρά την κρίση, αλλά και τους εκατοντάδες γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια των έμπειρων προπονητών και γυμνωστών της ομάδας.


 
«Η μεγαλύτερη χαρά που πήρα από όλους τους φίλους και τα μέλη της Ένωσης Ιλίου το 2012, ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας να στηρίξουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου, προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λιόσης.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος αλλά και οι Αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, τα μέλη του Δ.Σ. και οι έφοροι της ομάδας, ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ κ. Πασιούρης μαζί με μέλη του Δ.Σ. του φορέα, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Δουβής, ο καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μάτζαρης και πλήθος φιλάθλων κάθε ηλικίας.

 
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν όλοι οι αθλητές της ομάδας που πέρασαν αυτή τη χρονιά σε κάποιο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι., οι δύο μικρότεροι αθλητές της ομάδας, ηλικίας πεντέμιση ετών, πολλοί παλαιοί φίλοι και πολύτιμοι αρωγοί στη μακρόχρονη πορεία της Ένωσης Ιλίου, ενώ ξεχώρισε η απονομή βραβείων από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Βαγγέλη Αυγουλά στις νεαρές παίκτριες της ομάδας, πρωταθλήτριες στο Βόλεϊ! Ιδιαίτερη αναφορά στην εκδήλωση έγινε στην ανδρική ομάδα μπάσκετ, που αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική κατηγορία, διαφημίζοντας το Ίλιον στον υγιή κόσμο του αθλητισμού πανελλαδικά.

 
 
Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος σημείωσε ότι ο Δήμος Ιλίου στηρίζει τον υγιή αθλητισμό συνεχίζοντας να επιχορηγεί τις ομάδες της πόλης παρά την κρίση, επενδύοντας στις ακαδημίες και για χάρη των νέων γενεών, ενώ στάθηκε αλληλέγγυος σε κάθε προσπάθεια συγχώνευσης στο Ίλιον που θα προάγει το συμφέρον του τοπικού αθλητισμού και το φίλαθλο πνεύμα.


 
 
 

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

22 ΚΑΙ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ
 
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας και για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου, θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, από τις 09:00 έως τις 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Κάλχου 48-50), σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας χρειάζονται αίμα. Καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης, μπορούμε να δώσουμε ελπίδα, να δώσουμε ζωή!!!





ΙΛΙΟΝ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΚΡΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!


Κατάμεστο το Κέντρο διασκέδασης στο οποίο έγινε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Κρητών Περιστερίου, το περασμένο Σάββατο βράδυ!
Ο τραγουδιστής Στέλιος Μπικάκης με το συγκρότημά του ξύπνησαν το Κρητικό στοιχείο από τις καρδιές δεκάδων Κρητών που κατοικούν στην Αττική και βρέθηκαν για να διασκεδάσουν με λύρα και λαγούτο, απολαμβάνοντας και τα χορευτικά του Συλλόγου με μέλη κάθε ηλικίας.


 
 
Στο χορό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Περιστερίου κ. Κελάφας, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας κ. Πατεράκης, ενώ ισχύρή εκπροσώπηση είχε και το Ίλιον με τους Αντιδημάρχουν Βαγγέλη Αυγουλά και Νίκη Βομπιράκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Ιλίου κ. Στέλιο Μπουρδάκη, αλλά και την ψυχή των χορευτικών τμημάτων δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων της Αττικής, τους αδελφούς Γιώργο και Παναγιώτη Φραγκάκη.


 
«Θεέ μου πως μπόρεσε», «Τα Γενέθλια», «Παρανομία μου», «Άστρα μη με μαλώνετε», «Ο Τρελός» και άλλα αγαπημένα κρητικά τραγούδια που ερμήνευσε ο Στέλιος Μπικάκης, κράτησαν ως το πρωί το κέφι στο ζενίθ, με δεκάδες νέους και νέες να κρατούν ζωντανή την παράδοση με τους χορούς και τις φιγούρες τους, ενώ όλο το βράδυ «οι κούπες» πίνοντας απλά αμέτρητες!


Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ»


Σε πολιτικό γεγονός μετετράπη η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ», από τη συμμετοχή του κόσμου που κατέκλεισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχίου Ιλίου, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013.
 
Ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αφοσίωση της Δημοτικής Αρχής στο έργο για το οποίο την επέλεξαν οι πολίτες, στη συνέπεια των δεσμεύσεών της, στην ανθρωποκεντρική, χρηστή και νοικοκυρεμένη Διοίκηση, στον προσεκτικό σχεδιασμό και συντονισμό που διαθέτει ο Δήμος, θέτοντας ρεαλιστικούς και υλοποιήσιμους στόχους, καθώς και στα σταθερά βήματα προς τη διαρκή αναβάθμιση και ανάπτυξη μιας ανθρώπινης πόλης, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. 


 
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο σημαντικό έργο των συνεργατών και των αξιόλογων υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου και τονίζοντας τις σοβαρές δυσχέρειες στο έργο της Δημοτικής Αρχής από τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης «η οποία έχει πολυεπίπεδες επιπτώσεις και διαμορφώνει μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα για τους πολίτες», ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν επιτρέψαμε, οι οικονομικές και θεσμικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε, να αποτελέσουν άλλοθι και δικαιολογία για οποιαδήποτε απραξία».
 
Τέλος, υπογραμμίζοντας τη συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους και τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκησηως ένα «αναπόσπαστο κομμάτι του Δημόσιου Τομέα και της Ελληνικής Κοινωνίας», δήλωσε αποφασισμένος να καταβάλλει εκείνος και η παράταξή του κάθε δυνατή προσπάθεια να μετριάσει τις συνέπειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σήμερα, θέτοντας για άλλη μια φορά ως μέγιστο στόχο, «να βιώσουν οι πολίτες στην πράξη πως ''κανένας δεν είναι μόνος του στο Ίλιον''». Μάλιστα, εκφράζοντας την αναγκαιότητα της ενεργοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όλοι έχουν θέση και ρόλο στο Ίλιον της καρδιάς μας».
 
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, αποτέλεσε ο χαιρετισμός του ιδρυτή της παράταξης και πρώην Δημάρχου Ιλίου, κ. Βασίλη Κουκουβίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 1982 η παράταξη, για την ανάπτυξη του Δήμου Ιλίου αλλά και η αναφορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κατά το σύντομο χαιρετισμό του, στον άνθρωπο Νίκο Ζενέτο και την από καρδιάς διοίκηση του Δήμου. 

 
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι της πίτας «σε όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, με την ευχή το 2013 να είναι μια χρονιά ανάκαμψης και ελπίδας, μα πάνω από όλα, μια χρονιά πιο αισιόδοξη, με υγεία και ευτυχία για όλους». 

ΣΚΕΠ-ΣΟΥ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ


Σ.Κ.Ε.Π....Σου μία Κοινωνία όπου όλοι θα αισθάνονται χρήσιμοι!

Ο Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στηνΑθήνα το 2008, με σκοπό να δώσει φωνή και βήμα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και να ευαισθητοποιήσει όσους δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
 
Με στόχο να κάνει οικεία την εικόνα της αναπηρίας, ο Σ.Κ.Ε.Π. λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας, συνδέοντας παιδιά και νέους με αναπηρίες και νέους σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, μαζί με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και φοιτητές από όλη την Ελλάδα.
 
Κεντρικός άξονας παραμένει η διαδραστική και βιωματική συνεργασία νέων με αναπηρίες και μαθητών.
Οι δραστηριότητες εστιάζουν σε:
α): Διαδραστικά - βιωματικά εργαστήρια.
β): Βιωματικές παρεμβάσεις σε σχολεία. 
 
Βιωματικές προσεγγίσεις και διαδραστικά εργαστήρια χωρίς επικοινωνιακές κατευθύνσεις εστιάζουν στη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων. Τους επιτρέπουν να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο και να ξεκλειδώσουν την αμηχανία της πρώτης επαφής με το διαφορετικό, χωρίς προκαταλήψεις και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς.
 
Στις δραστηριότητές μας πρωταγωνιστούν νέοι με αναπηρίες, μαζί με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η φιλοσοφία μας αντανακλά την απόλυτη ανάγκη για υπερβατικές αντιλήψεις και σύγχρονες νοοτροπίες, με στόχο να βοηθήσει την κοινωνία να γνωρίσει το διαφορετικό, να καταρρίψει προκαταλήψεις και να προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως να αισθάνονται χρήσιμοι.
 
Ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να απαλυνθεί εάν, από πολύ μικρή ηλικία εξοικειώνουμε τα παιδιά στη διαχείριση της ''διαφορετικότητας''. Κυρίως μαθαίνοντάς τους να ζουν όλοι ΜΑΖΙ, μοιράζοντας δημιουργικά τη ''μοναδικότητά'' τους.
 
Το να μην είσαι ίδιος δε σημαίνει πως δεν είσαι ίσος. Δε σημαίνει πως σου αφαιρούνται ή σου προστίθενται δικαιώματα. Εξάλλου, ουδέποτε κανείς ισχυρίστηκε πως η διαφορετικότητα απαιτεί το απόλυτο δικαίωμα σε μια ζωή με ισότιμες ευκαιρίες.
 
Ελάχιστοι όμως από εμάς κάνουν πράξη την ισοτιμία. Όχι πάντα από κακία. Ίσως από αδιαφορία, άγνοια, αμηχανία, ακόμα και φόβο..... Όμως μια πολιτισμένη κοινωνία δεν διαιρείται στους ''μεν'' και τους ''δε''. Λειτουργεί ενωτικά και δίκαια, προσφέροντας την ευκαιρία στον καθένα να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο.
 
Στάση ζωής δεν είναι η περιστασιακή εκδήλωση ενδιαφέροντος ή η συνειδησιακή απενεχοποίηση.
Στάση ζωής, είναι μια συνειδητή απόφαση που δίνει υπαρξιακό νόημα στον άνθρωπο.
 
Αθηνά Κρητικού.
Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Κ.Ε.Π.
www.skep.gr - facebook: ΣΚΕΠ-SKEP - twitter: @skepassociation 
 

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ 'ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ'


Στα στούντιο του “Thisisradio” για χάρη του ραδιοφωνικού «Με Άλλα Μάτια», βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου η γνωστή συγγραφέας Λένα Μαντά.

Απλή, πρόσχαρη και χειμαρρώδης στο λόγο και τη σκέψη της, η κα Μαντά χάρισε μια απολαυστική συζήτηση στους ακροατές του σταθμού και έκανε τους συμπαρουσιαστές της εκπομπής Βαγγέλη Αυγουλά και Ελεάννα Φίλιου να μην καταλάβουν πότε κύλησε εκείνο το απογευματινό δίωρο!

«Το Βαλς με Δώδεκα Θεούς ξεκίνησε από την αγάπη που είχε για το βιβλίο μου ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου και από την υποστήριξη που βρήκε αυτό από τη Μαρία Γεωργιάδου η οποία επιμελείται το σενάριο. Είναι το πρώτο Κυπριακό σίριαλ που έρχεται στην Ελληνική τηλεόραση και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα, ως απάντηση σ’αυτή την εποχή τηλεοπτικής Τουρκοκρατίας που φαίνεται να ζούμε», δήλωσε η Λένα Μαντά με αφορμή τη μεταφορά του βιβλίου της στις μικρές μας οθόνες μέσω του Αντ1.

«Η τηλεόραση ήταν πολύ καλή μου φίλη μέχρι πριν δύο χρόνια που ξεκίνησε η κρίση. Αναδείχθηκαν πολλοί τηλεαστέρες και διακινήθηκαν πολλά χρήματα, αλλά όταν όλοι εμείς ξεκινήσαμε να έχουμε την ανάγκη της οικονομικής ψυχαγωγίας, η τηλεόραση μας απάντησε με «σκουπίδια», με φθηνές και κακόγουστες τηλεοπτικές παραγωγές. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα τη μεγαλύτερη τηλεθέαση κάνουν οι επαναλήψεις σειρών που παίζονταν πριν το 2007. Το τηλεκοντρόλ είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια μας που δεν έχουμε μάθει όμως να το χρησιμοποιούμε», συμπλήρωσε η κα Μαντά.

Σε έξι τυχερούς ακροατές που αναδείχθηκαν με κλήρωση ταχυδρομήθηκαν βιβλία με ιδιόχειρη ατομική αφιέρωση από τη Λένα Μαντά, η οποία μίλησε στον Βαγγέλη και την Ελεάννα για την καθημερινή της ζωή στο Καπανδρίτι, για την εμπειρία της από τα παλιά ως ραδιοφωνική παραγωγός, για τον σύζυγο και τα παιδιά της, αλλά και για το νέο της βιβλίο «Με Λένε Ντάτα», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο.

«Είμαι προληπτική! Δεν είναι τυχαίο που όλα μου τα βιβλία κυκλοφορούν τον Μάιο. Όταν ξεκινάω να γράφω ποτέ στο μυαλό μου δεν έχω ένα προκαθορισμένο τέλος για το βιβλίο μου. Ταυτίζομαι συχνά με κάποιους ήρωες μου και με ενοχλούν κάποιοι άλλοι! Και πιστεύω εν μέρει και στο κάρμα και αυτό διαπερνά κάποιες φορές και στα βιβλία μου», μας είπε η κα Μαντά αναφερόμενη στην μακρόχρονη επιτυχημένη συγγραφική της πορεία.

Όλα μου τα βιβλία αγγίζουν το σήμερα. Όταν ξεκίνησε η απαγόρευση του καπνίσματος, κυκλοφορούσα «Το Τελευταίο Τσιγάρο». Όταν ξεκινούσε να μας πλήττει η οικονομική κρίση, βγήκε το «Δε Μπορεί, Θα Στρώσει». Μεσούσης της κρίσης, βγαίνει το «Όσο Αντέχει η Ψυχή», συμπλήρωσε με εμφανή την αίσθηση του ποιοτικού χιούμορ!

Υπέρμαχη των ηλεκτρονικών και των ηχογραφημένων βιβλίων για να είναι φιλικά και στα άτομα με προβλήματα όρασης, η κυρία Μαντά δέχτηκε και τα συγχαρητήρια των ακροατών του «Thisisradio” για την πρωτοβουλία της να δώσει από κοινού με τις εκδόσεις Ψυχογιός όλα τα έσοδα του βιβλίου της «Δε Μπορεί Θα Στρώσει», στο πρόγραμμα «Διάβαση» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τις προσπάθειες πολλών παιδιών για απεξάρτηση. «Δεν υπάρχει σχολείο από το οποίο να βγαίνεις σωστός γονιός», σημείωσε με νόημα η κα Μαντά, προσθέτοντας συμβουλευτικά ότι «καλό είναι να κάνεις νέος παιδιά για να έχεις και αντοχές να τα μεγαλώσεις, αλλά και για να μπορείτε μετά να συνυπάρχετε και να απολαμβάνετε μαζί πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή».

Ανθρώπινη η Λένα Μαντά, μοιράστηκε μέσα από το «Με Άλλα Μάτια» με όλους εσάς πολλές σκέψεις, εμπειρίες και συναισθήματα της. Ακούει κυρίως Ελληνική μουσική. Ο μεγαλύτερος της φόβος είναι η αρρώστια. Πάγια της πεποίθηση είναι ότι η συγγραφή δεν είναι επάγγελμα. Έχει κάνει παρουσίαση βιβλίου μέχρι και σε κρουαζιερόπλοιο, δεν θα το έκανε όμως ποτέ σε αεροπλάνο! Γούρι της είναι ο σύζυγος της. Πιστεύει πολύ στον Θεό.

Και κλείνοντας την εκπομπή επισήμανε:
«Κάθε βιβλίο είναι ένα ταξίδι μυαλού και ψυχής. Σας εύχομαι πολλά και καλά ταξίδια»!


ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ''ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ'' ΚΑΙ ΣΤΟ ''THISISRADIO''

Συντονίστηκε στο ραδιόφωνο "Με άλλα μάτια'' την περασμένη κυρικαή το απόγευμα 6-8 στο www.thisisradio.gr, συμμετείχε στην κλήρωση της εκπομπής και κέρδισε ένα τραπέζι για 4 άτομα σε γνωστό μαγαζί στο Ίλιον.

Εκεί ξανασυναντήθηκε με τον συμμαθητή της στις τάξεις του Δημοτικού, μετά από 12 χρόνια!

Η Άννα-Μαρία Γιούρντα και ο Βαγγέλης Αυγουλάς ήταν συμμαθητές στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Στο Γυμνάσιο χωρίστηκαν, μια αραιή επαφή μετά που και που μέσω Internet, αλλά η απόσταση και η καθημερινότητα απορρόφησε την επικοινωνία τους. Ώσπου το «Με Άλλα Μάτια» και το “Thisisradio” στάθηκαν η αφορμή οι δύο νέοι να ξανασυναντηθούν και να θυμηθούν τα παλιά. Με αρκετή συγκίνηση σχεδόν όλη τη βραδιά θυμούνταν τους δασκάλους τους, τα πειράγματα και τις εκδρομές τους, όλες τις αθώες ημέρες από τα παιδικά χρόνια του Δημοτικού.

Διασκέδασαν υπό τους λαϊκούς ήχους των Βασίλη Ματζοράκη και Νίκου Κοντάλιπου, υποσχέθηκαν να μην ξαναχαθούν και θα ξαναβρεθούν την Κυριακή 17 Φλεβάρη το απόγευμα 6-8, όπου το ραδιοφωνικό «Με Άλλα Μάτια» κάνει αφιέρωμα στον δάσκαλο Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξη Γκλίνο, ο οποίος είναι ο πρώτος που εφάρμοσε συστηματικά την ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη τέλη της δεκαετίας του ’80, ενώ αναφορά θα γίνει και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ειδική Αγωγή με παρεμβάσεις εκπαιδευτικών και θεσμικών εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος.