meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΡΗΤΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ EPSILON TV ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ!


Η Κρήτη μετακόμισε χθες Παρασκευή στους  τηλεοπτικούς δέκτες μέσω του Epsilon TV και της εκπομπής «Όλοι Οι Καλοί Χωράνε» του Κώστα Χαρδαβέλα, με τη βοήθεια του Ιλίου!

Ένα μουσικό ταξίδι στην Κρήτη, πολύ κέφι σε κάθε στιγμή της εκπομπής, ατελείωτος χορός και άφθονη τσικουδιά και ρακόμελο, ζέσταναν την παρέα και το όμορφο κλίμα μπήκε στα σπίτια των τηλεθεατών, μαζί με πολλές μαντινάδες με προεκλογικό χρώμα και μηνύματα προς πολιτικούς και ψηφοφόρους!


Καλεσμένοι της εκπομπής μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Αυγουλάς, Χανιώτης στην καταγωγή, Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και Επικεφαλής της Νεολαίας Τυφλών, η Σταρ Ελλάς 2010 κα Μαρία Τσαγκαράκη, ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Βόγλης, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της πενταετούς πλέον εκπομπής «Χρώματα Ελλάδας» κα Μαρία Σπυριδάκη, η δημοσιογράφος κα Έλλη Αγγελιδάκη κ.α.


Κρητικούς σκοπούς και τραγούδια Κρητών συνθετών ερμήνευσαν ο Πέτρος Μαρούλης με το συγκρότημα του, ο Στέλιος Ανδρολιδάκης, η γνωστή μας από το “The Voice” Ειρήνη Καλαμαράκη και ο Πάνος Μπρούσαλης, ενώ τους κρητικούς χορούς παρουσίασαν αριστοτεχνικά ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και Χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Φραγκάκης με την επίλεκτη ομάδα χορευτών του από το Σύλλογο Κρητών Ιλίου, το χορευτικό «Δικταίοι Καστρινοί», τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό όμιλο και άλλες πολιτιστικές ομάδες.



Οι καλεσμένοι της εκπομπής γεύτηκαν νόστιμα Κρητικά εδέσματα προσφορά της Κρητικής Ταβέρνας «Μιτάτο» που βρίσκεται στο Ίλιον.

Στις καλύτερες στιγμές της εκπομπής ο παπα-Γιώργης από τον Άγιο Νικόλαο με το κανονάκι του και τις δύο κόρες του να τραγουδούν τον Ερωτόκριτο, αλλά και η μαντινάδα που είπε ο νεαρός δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές:

«Για μένα ήθελε ο Θεός να βλέπω με άλλα μάτια,
Τον κόσμο και τη χώρα μου να γίνονται κομμάτια.
Μα λέω στους πολιτικούς, πως μες στα δυό μου χέρια,
Όπλο την ψήφο μου κρατώ να διώξω τη μιζέρια»!

Σήμερα Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 21:00 η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη εξ αιτίας της χθεσινής επιτυχίας!




Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Κανείς δεν Ασχολείται στην Ελλάδα με το Πώς Ψηφίζουν οι Τυφλοί και οι Άνθρωποι με Κινητική Αναπηρία

Μελπομένη Μαραγκίδου, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μαϊδης

Πώς εξασφαλίζει την εγκυρότητα της ψήφου του ένας τυφλός και πώς προσεγγίζει ένα άτομο που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο το εκλογικό παραβάν; Και γιατί καμία προεκλογική καμπάνια δεν θίγει τέτοια ζητήματα; Ο Ηλίας και ο Βαγγέλης είναι μόνο δύο περιπτώσεις νέων ανθρώπων που αυτήν την Κυριακή, θα δυσκολευτούν να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα επειδή κανείς δεν προέβλεψε γι' αυτούς.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για τις διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρία στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015: «Παρέχεται το δικαίωμα σε κάθε εκλογέα με σωματική αδυναμία να απευθύνεται στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν...». Τι εφαρμόζεται όμως στην πράξη;

Πώς Διασφαλίζει την εγκυρότητα και τη μυστικότητα της ψήφου ένας τυφλός;

Συναντώ τον Βαγγέλη Αυγουλά στο δικηγορικό του γραφείο στο Ίλιον. Ο Βαγγέλης είναι 26 χρονών, έχει γεννηθεί τυφλός, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής στην Αθήνα, μεταπτυχιακός φοιτητής στο αστικό δίκαιο και επικεφαλής της νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ενώ έχει διατελέσει κι αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής στο Ίλιον. Όσο τον ακολουθώ προς το πλησιέστερο σχολείο της γειτονιάς του, το οποίο θα λειτουργήσει και σαν εκλογικό κέντρο την Κυριακή, κάνουμε σλάλομ ανάμεσα σε εμπόδια, λακκούβες, κολώνες και σταθμευμένα αυτοκίνητα.


Κάποια στιγμή εμφανίζονται και εμπόδια που δεν μπορεί να τα "αναγνωρίσει" το λευκό μπαστούνι, όπως κάποιες διαφημιστικές σημαίες έξω από ένα κατάστημα, του οποίου ο ιδιοκτήτης μόλις βλέπει τον φωτογραφικό φακό σπεύδει να ρωτήσει αν θέλουμε να απομακρύνει και το παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητό του.


Εκτός της δυσκολίας για το πώς προσεγγίζουν ένα εκλογικό κέντρο, οι άνθρωποι που έχουν χάσει την όρασή τους αντιμετωπίζουν και προβλήματα που σχετίζονται με την εγκυρότητα και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Όπως μου λέει ο Βαγγέλης:

«Η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει προβλήματα ακόμα κι για το πώς φτάνουμε στο εκλογικό κέντρο, αφού ένα εκλογικό κέντρο δεν βρίσκεται σε μια διαδρομή που κάνουμε συχνά για να έχουμε εξοικειωθεί και υπάρχουν πολλά εμπόδια, ειδικά τη μέρα της ψηφοφορίας λόγω και των παρκαρισμένων αυτοκινήτων παντού, που κλείνουν κάθε πρόσβαση. Ακόμα και για να μάθεις σε ποια αίθουσα ψηφίζεις πρέπει να έχεις συνοδεία για να δει τους καταλόγους. Τα ψηφοδέλτια δεν υπάρχουν σε καμία προσβάσιμη μορφή, ούτε σε μεγέθυνση ούτε σε σύστημα Μπράιγ, κι έτσι καταργείται η μυστικότητα της ψήφου.


Το να ψηφίζει κάποιος με πρόβλημα όρασης είτε είναι ολικά τυφλός είτε έχει μερική όραση σημαίνει ότι θα μπει στο παραβάν συνοδεία του δικαστικού αντιπροσώπου. Δεν επιτρέπεται να τον συνοδέψει άτομο της αρεσκείας του και να κάνουν τη διαδικασία μαζί. Εγώ για παράδειγμα στις εκλογές του '12 που είχα πάει με τον αδελφό μου δεν μας είχε επιτραπεί να μπούμε μαζί, με αποτέλεσμα να βγούμε από το εκλογικό κέντρο, να βρούμε το ψηφοδέλτιο που ήθελα και να επιστρέψουμε με έτοιμο το ψηφοδέλτιο. Με όλα αυτά καταργείται η μυστικότητα της ψήφου γιατί ξέρει και κάποιος άλλος εκτός από εμένα τι θα ψηφίσω, που μπορεί να μην θέλω να του το πω. Ακόμα και με φακελάκι έτοιμο να πας, και πάλι καταργείται η μυστικότητα και η ακεραιότητα της ψήφου. Εκτός από το απόρρητο της διαδικασίας, αντικειμενικά δεν μπορεί να υπάρξει και ο έλεγχος στο ψηφοδέλτιο και στον σταυρό προτίμησης που εγώ θέλω να βάλω αν κάνω τη διαδικασία με κάποιον άλλον. Μου έχει αναφερθεί φαινόμενο σε δημοτικές εκλογές που κάποιος με αναπηρία ψήφισε με συνοδεία δικαστικού αντιπροσώπου, μία μικρή παράταξη, αλλά τελικά δεν βρέθηκε στο συγκεκριμένο τμήμα καμία ψήφος.


Οι εκλογές πρέπει να γίνουν προσβάσιμες για όλους. Είναι ένα κόστος πολύ λιγότερο από αυτό που επιβαρυνόμαστε για τις προεκλογικές καμπάνιες και πρέπει αν θέλουμε να δηλώνουμε πολιτισμένο κράτος να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά. Στο εξωτερικό, π.χ. στις ΗΠΑ, υπάρχει ηλεκτρονική ψηφοφορία για όλους τους πολίτες. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, πιο πρακτικό θα ήταν οι εκλογείς με προβλήματα όρασης να επικοινωνούν με συγκεκριμένο τμήμα του υπουργείου εσωτερικών, να δηλώνουν μέσα σε κάποια προθεσμία ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Από εκεί να διασταυρώνουμε πού ψηφίζουν και να εξασφαλίζουμε ότι θα υπάρχουν προσβάσιμα ψηφοδέλτια είτε με μεγέθυνση είτε με γραφή Μπράιγ. Και για να μην πέφτει στην ίδια κάλπη το ψηφοδέλτιο που θα ξεχωρίζει, κι έτσι και πάλι να αποκαλύπτεται η ψήφος του, προτείνω να συγκεντρώνονται όλα αυτά τα ψηφοδέλτια στο Πρωτοδικείο και να γίνεται εκεί η καταμέτρηση μαζί με κάποιον που γνωρίζει τη γραφή των τυφλών.



Δυστυχώς, τα άτομα με προβλήματα όρασης από 67% και πάνω υπολογίζονται γύρω στις 300.000. Δεν ξέρω βέβαια πόσοι από αυτούς τελικά ψηφίζουν λόγω των δυσκολιών στη διαδικασία, όμως από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών θα πρέπει το υπουργείο να πάρει την πρωτοβουλία να κάνει μία ενδεικτική καταγραφή, έστω για τις επόμενες εκλογές, για να μάθουμε τέλος πάντων το νούμερο των ανθρώπων που χρειάζονται διευκόλυνση και να αναζητηθεί λύση», καταλήγει ο Βαγγέλης.

Πηγή:http://www.vice.com/gr/read/prosvasi-tuflwn-anapirwn-stis-ekloges?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=promoTYFLOS

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 3Η ΗΜΕΡΙΔΑ BOCCIA ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ


Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο  ΑμεΑ ΤΥΡΤΑΙΟΣ διοργάνωσε την 3η Ημερίδα Boccia «ΤΥΡΤΑΙΟΣ 2015» για το Ατομικό της κατηγορίας BC2 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Ιλίου «Γ. Κακούρης», υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ.

Για πρώτη φορά είχαμε πολύ αυξημένη συμμετοχή αθλητών (συνολικά 24) από τα σωματεία "Τυρταίος", "ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ" και «ΔΡΟΜΕΑΣ», καθώς και μαθητές από το Ειδικό Γυμνάσιο και το Ειδικό Λύκειο Ιλίου. Στους νικητές απονεμήθηκαν κεραμικές μπάλες, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την ημερίδα!


Τις απονομές έκανε ο εκπρόσωπος του Δήμου Ιλίου και Αντιπρόεδρος του Τυρταίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς από κοινού με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Τζίμα, ενώ τις προσπάθειες των αθλητών χειροκρότησε με θαυμασμό η δικηγόρος και υπ. βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι κα Ζωή Αποστολοπούλου.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1 θέση Αλέξανδρος Παπαδάκης  - ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
2 θέση Χρηστός Γαλαίος  - ΤΥΡΤΑΙΟΣ
3 θέση Αγγελική Πέππα -  ΤΥΡΤΑΙΟΣ,
Ενώ την 4η θέση έκανε την έκπληξη και κατέλαβε η μαθήτρια του Ειδικού Λυκείου Άρτεμις Σαμαρά!


«Νιώθω και προσωπικά να είναι μεγάλη τιμή για μένα, στην πόλη που ζω με την οικογένεια μου και εργάζομαι να φιλοξενούνται τόσοι πολλοί πρωταθλητές της ζωής και να αγωνίζονται στο Ίλιον σήμερα! Ασχολούμαι και επαγγελματικά με την υποστήριξη όσων απέκτησαν κάποια αναπηρία από τροχαίο ατύχημα, ενώ το βιβλίο μου για θέματα ΑμεΑ διακινείται δωρεάν μέσω Internet από το διεθνή εκδοτικό οίκο όπου το εξέδωσα, ως ελάχιστη έμπρακτη απόδειξη των δικών μου Πιστεύω για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», δήλωσε στο «Με Άλλα Μάτια» η κα Ζωή Αποστολοπούλου, η οποία έχει αναδείξει εδώ και καιρό το θέμα της παραβίασης της συνταγματικά κατοχυρωμένης μυστικότητας της ψήφου των ατόμων με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα, στηρίζοντας την πρόταση για προσβάσιμα ψηφοδέλτια σε όλους.


Ο κ. Αυγουλάς στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε πως ο Δήμος Ιλίου θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια των ΑμεΑ για ένταξη τους σε κάθε πτυχή της συλλογικής καθημερινής ζωής του τόπου και θα τη στηρίζει έμπρακτα, όπως κάνει σήμερα με το Κέντρο ΑμεΑ, την επιχορήγηση των δύο συλλόγων ΑμεΑ της περιοχής, τη μείωση των δημοτικών τελών σε οικογένειες με ΑμεΑ κλπ. Ενώ εκπροσωπώντας τον Τυρταίο δήλωσε υπερήφανος για όλους τους αθλητές του σωματείου, ιδίως για τους έξι που έχουν επιλεγεί για να στελεχώσουν την Εθνική Ελλάδος φέτος!




ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ2012-2015 ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ

Επιστολή του υπ.βουλευτή ΣυΡιζΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τους συμπολίτες του στη Β’ Αθηνών:

«Φίλες και φίλοι

Οι εκλογές της Κυριακής είναι ιστορικές, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός καλείται να αποδείξει ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Με τη δύναμη της ψήφου του μπορεί να επιβάλει μείωση της οικονομικής ανισότητας, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του καλείται να σταθεί αντάξιος της ελπίδας που έχει εμπνεύσει. Ως υποψήφιος που διεκδικεί ξανά την ψήφο σας, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω για τη δράση μου τα τελευταία χρόνια, εντός και εκτός Βουλής. Στο κείμενο που ακολουθεί οι υπογραμμισμένες φράσεις οδηγούν σε σχετικά Δελτία Τύπου, δημοσιεύματα και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.

Παναγιώτης Κουρουμπλής»

Στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=Osg43Zs1gSc μπορείτε να δείτε το προεκλογικό σποτ του Παναγιώτη Κουρουμπλή, υποψήφιου βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΡΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ 2012-2015
Στη διάρκεια της τελευταίας κοινοβουλευτικής περιόδου ο Π. Κουρουμπλής υπερασπίστηκε εντός και εκτός Βουλής τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τους κοινωνικούς αγώνες και την εθνική ανεξαρτησία με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης.

Με τις δημόσιες παρεμβάσεις του ανέδειξε την κοινωνικά άδικη κατανομή των βαρών στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κρίσης, στηλιτεύοντας:

Αφενός, τη συνεχιζόμενη φοροαποφυγή των πολυεθνικών που μεταφέρουν τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους μέσω ενδοομιλικών συναλλαγών, την απροθυμία της κυβέρνησης Σαμαρά να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων και να ελέγξει τη φοροδιαφυγή σε λίστες καταθετών στο εξωτερικό και σε off shore εταιρείες, καθώς και τις χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις που ευνοούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αφετέρου, την περικοπή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Στοιχειοθέτησε έτσι τη διαρκή καταγγελία του προς την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «επιδεικνύει πυγμή στους αδύναμους και δουλοπρέπεια στους ισχυρούς».

Κατέθεσε δύο προσωπικές μηνυτήριες αναφορές στον Άρειο Πάγο. Την πρώτη για την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων που προκαλούσαν φαρμακευτικές εταιρείες στην ελληνική αγορά και τη δεύτερη για το σκάνδαλο των επιχειρηματικών δανείων ύψους 23 δισ. ευρώ, τα οποία χαρίστηκαν στους δανειολήπτες ως «ανείσπρακτα». Εξάλλου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε και κατέθεσε αίτημα για δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης διαχείρισης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Επίσης μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα γεγονότα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ήταν από τους πρώτους που ανέδειξαν το θέμα της υπαγωγής του χρέους της Ελλάδας στο Αγγλικό δίκαιο και μάλιστα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στον Υπουργό Οικονομικών. Ανέδειξε επίσης τις λαθεμένες οικονομετρικές και μακροοικονομικές παραδοχές πάνω στις οποίες βασίστηκε το πρόγραμμα της τρόικας. Από τον εσφαλμένο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή που υποτιμούσε δραματικά τις επιπτώσεις της λιτότητας στο ελληνικό ΑΕΠ, μέχρι την παραπλανητική έκθεση Ράινχαρτ-Ρογκόφ που με σαθρή μεθοδολογία παρουσίαζε τη λιτότητα ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη. Επισήμανε επίσης ότι οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν προϊόν πολιτικής μεθόδευσης, όπως προέκυψε από την Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ. Με βάση τα παραπάνω, απαίτησε ενδελεχή εκτίμηση των επιπτώσεων αυτών των λαθών στο ΑΕΠ της Ελλάδας και ισόποσο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ως υποστηρικτής του αυθεντικού ευρωπαϊκού οράματος για μια Ευρώπη των λαών, τεκμηρίωσε με δημόσιες παρεμβάσεις του την ευθύνη της Γερμανίας για την κρίση χρέους, ενώ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατήγγειλε την υποκρισία της ΕΕ στην επιβολή της λιτότητας. Ανέδειξε την ελληνική υπόθεση με κάθε ευκαιρία σε διεθνή φόρα: Στο Παρίσι, σε συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ΑμεΑ και την Πολιτική Προστασία, και στις Βρυξέλλες, σε πανευρωπαϊκή διημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αδυναμία Πρόσβασης Ασθενών σε Φάρμακα.

Αρθρογράφησε πάνω σε σειρά διεθνών ζητημάτων που δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα. Για τους τρόπους υπέρβασης ή τροποποίησης της σκληρής νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, που μεταξύ άλλων καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση σε αναγκαία φάρμακα σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Για την κρισιμότητα της κλιματικής αλλαγής για τις επόμενες γενιές και την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισής της. Για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων ΗΠΑ-ΕΕ (TTIP), που με πρωτοφανή αδιαφάνεια καταστρατηγεί κάθε ευρωπαϊκό κεκτημένο εργασιακής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής προστασίας χάριν της κερδοφορίας των μεγάλων εταιρειών. Με πρωτοβουλία του Π. Κουρουμπλή η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση και η απειλή που συνιστά η TTIP για την ευημερία και τη δημοκρατία συζητήθηκε για πρώτη φορά στη ελληνική Βουλή. Επίσης κατέθεσε ερώτηση για τη συνθήκη ACTA και τον κίνδυνο που αποτελούσε για τα ψηφιακά δικαιώματα.

Τέλος, πρωτοστάτησε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο στην ανάδειξη του ζητήματος των γερμανοκατοχικών οφειλών και στη σύσταση για πρώτη φορά Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκησή τους.

Ο Π. Κουρουμπλής είναι μαχητικός στις παρεμβάσεις του, διότι από την προσωπική του διαδρομή γνωρίζει ότι κάθε κατάκτηση είναι προϊόν διεκδίκησης. Είναι όμως και συναινετικός, διότι σέβεται την αντίθετη άποψη, πιστεύει στην πολιτική σύνθεση και θεωρεί ότι η ενότητα είναι προαπαιτούμενο για κάθε μεγάλο και σταθερό βήμα προς τα εμπρός.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια. Είναι Δρ. κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ηλικία 10 ετών έχασε το φως του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β' παγκοσμίου πολέμου. Την περίοδο 1976-1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούστηκε με τους κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με τον Νόμο 4000. Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και επιτέλεσε ουσιαστικό έργο με έμφαση στην παιδική προστασία, στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρία. Η δημιουργία πλήθους καινοτόμων κοινωνικών υποδομών πρόνοιας συνδέθηκε με την περίοδο άσκησης των καθηκόντων του στην εν λόγω θέση. Για την κοινωνική του δράση τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνείς φορείς (Ιδρυμα Μ. Στασινοπούλου, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Λέσχη Υγείας της Ευρώπης κ.ά.). Το 2006 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε σε αναγνώριση των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων με σκοπό την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους και μίας ανθρώπινης κοινωνίας. Το 2012 βραβεύτηκε στο Μέγαρο Rayburn του Κογκρέσου των ΗΠΑ από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (E.A.W.C.) για τη θέληση και την επιμονή που έχει επιδείξει στο κοινωνικό του έργο.

Σήμερα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας. Επίσης είναι Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μαρόκου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.


Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΛΙΣ 13ΕΤΩΝ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ!


Μόλις 13 ετών ο νεότερος εφευρέτης-επιχειρηματίας στην ιστορία

Ο νεότερος εφευρέτης-επιχειρηματίας στην ιστορία, που κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ώστε να στηρίξουν με κεφάλαια υψηλού κινδύνου (venture capital) το επιχειρηματικό σχέδιό του, είναι πιθανότατα ένας 13χρονος σήμερα Καλιφορνέζος, ο οποίος αναπτύσσει έναν εκτυπωτή για τυφλούς. Το μηχάνημα διαθέτει το κατάλληλο λογισμικό για να μετατρέπει κανονικά κείμενα του υπολογιστή σε κείμενα με γραφή Μπράιγ και μετά να τα εκτυπώνει.

Κατασκεύασε με τουβλάκια Lego στο τραπέζι της κουζίνας έναν εκτυπωτή για τυφλούς. Σήμερα τον στηρίζει η Intel Capital. Γνωρίστε τον Καλιφορνέζο Σουμπχάμ Μπάνερτζι.

Ο νεότερος εφευρέτης-επιχειρηματίας στην ιστορία, που κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ώστε να στηρίξουν με κεφάλαια υψηλού κινδύνου (venture capital) το επιχειρηματικό σχέδιό του, είναι πιθανότατα ένας 13χρονος σήμερα Καλιφορνέζος, ο οποίος αναπτύσσει έναν εκτυπωτή για τυφλούς.

Το μηχάνημα διαθέτει το κατάλληλο λογισμικό για να μετατρέπει κανονικά κείμενα του υπολογιστή σε κείμενα με γραφή Μπράιγ και μετά να τα εκτυπώνει.

Ο Σουμπχάμ Μπάνερτζι ήταν μόλις 12 ετών, όταν έκλεισε την αρχική συμφωνία με το επενδυτικό κεφάλαιο Intel Capital (τον επενδυτικό βραχίονα της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας παραγωγής επεξεργαστών Intel) για να χρηματοδοτήσει το νέο εκτυπωτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τη βρετανική Daily Mail.

Έχουν υπάρξει πολύ νέοι επιχειρηματίες, ιδίως στο πεδίο των υπολογιστών, συνήθως με ηλικία 16 ή 17 ετών, όμως κάποιος τόσο νέος σίγουρα είναι κάτι μοναδικό. Το προηγούμενο ρεκόρ του πιο νέου επιχειρηματία που στηρίχτηκε από ξένα επενδυτικά κεφάλαια, κατείχε ως τώρα ο βρετανός Νικ Ντ’ Αλοϊζιο, ο οποίος σε ηλικία 15 ετών ίδρυσε το 2011 την εταιρεία Summly (ανέπτυξε μια εφαρμογή για την ανάγνωση ειδήσεων), η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από τη Google αντί 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αφ’ ότου διάβασε ένα φυλλάδιο για τους τυφλούς, ο 12χρονος Σουμπχάμ Μπάνερτζι, μαθητής γυμνασίου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, εμπνεύστηκε για να μετατρέψει τα τουβλάκια τύπου Lego σε ένα χαμηλού κόστους εκτυπωτή γραφής Μπράιγ για τυφλούς.

Σήμερα, υπάρχουν τέτοια μηχανήματα εκτύπωσης, όμως η ιδιαιτερότητα της νέας συσκευής είναι ότι μπορεί να έχει έως δέκα φορές μικρότερο κόστος, το πολύ 300 έως 350 δολάρια. Στόχος του νεαρού - και των επενδυτών υποστηρικτών του- είναι, μετά την κατασκευή ενός αποτελεσματικού πρωτότυπου εκτυπωτή, να υπάρξει μαζική παραγωγή του προϊόντος.

Όταν ο Σ. Μπάνερτζι ενσωμάτωσε έναν επεξεργαστή Intel Edison στον εκτυπωτή του, η Intel αποφάσισε να στηρίξει επενδυτικά τη νεοσύστατη εταιρεία του Braigo Labs. Έως τότε, η εταιρεία του έπρεπε να αρκεστεί στα 35.000 δολάρια που του είχαν δώσει οι γονείς του από τις αποταμιεύσεις τους (καθόλου λίγα για έναν 12χρονο, θα έλεγε κανείς...) Φυσικά, δεν είναι παράξενο που πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Braigo Labs είναι η μαμά
του!

Όσο για τον μπαμπά του, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, σοφέρ του γιού του και εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, έχει αυξημένη κατανόηση, επειδή ο ίδιος εργάζεται σε εταιρεία λογισμικού στη Σίλικον  Βάλεϊ. «Πρόκεται για κλασική ιστορία της Σίλικον Βάλεϊ, έτσι δεν είναι;  Όλοι οι άλλοι άρχισαν σε ένα γκαράζ, αλλά ο Σουμπχάμ ξεκίνησε στο τραπέζι της κουζίνας μας», δήλωσε ο υπερήφανος μπαμπάς.

Τόσο ο 13χρονος όσο και η Intel Capital αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ύψος των κεφαλαίων που του δόθηκαν, αλλά, σύμφωνα με μια «πηγή», είναι της τάξης των μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Με αυτά τα χρήματα, ο 13χρονος σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις προσωπικού, ώστε να κατασκευάσει ένα καλύτερο πρωτότυπο του εκτυπωτή από αυτό που έχει ήδη φτιάξει (με τη βοήθεια του μπαμπά του και μηχανικών της Intel) και μετά να κάνει δοκιμές με μεγάλες ομάδες τυφλών.

Και πώς θα γίνουν όλα αυτά από έναν μαθητή γυμνασίου; Οι καθηγητές του δήλωσαν διατεθειμένοι να τον διευκολύνουν, δίνοντάς του περισσότερες άδειες από αυτές που κανονικά θα δικαιούτο, π.χ. για να παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στις ΗΠΑ ή ακόμη και στην Ινδία, σχετικά με το αντικείμενό του.

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος να διαβάζει περισσότερο τα μαθήματά του στη διάρκεια των σαββατοκύριακων, ώστε να καλύπτει το χαμένο έδαφος. Επιμένει όμως πως επ’ ουδενί δεν σκοπεύει να παρατήσει το σχολείο του για να αφιερωθεί στην εφεύρεσή του.

Μέχρι σήμερα ένας εκτυπωτής Μπράιγ κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια για προσωπική χρήση και τουλάχιστον 10.000 δολάρια για επαγγελματική.


Πηγή: http://www.thetoc.gr/


"ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ IPHONE ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΗΣ"!

«Έχω γεννηθεί τυφλός και χθες Μια άγνωστη κοπέλα μου δάνεισε τα μάτια της μέσω του iphone και μιας βιντεοκλήσης!

Τετάρτη μεσημέρι σ’ ένα ταβερνάκι στα Εξάρχεια, κοντά στα παλιά φοιτητικά μου λημέρια! Συναντηθήκαμε να φάμε με δύο καλούς φίλους. Μόλις ο σερβιτόρος μας έφερε καταλόγους ξεκίνησα να τους κάνω πλάκα ανοίγοντας έναν μπροστά μου δήθεν να τον διαβάσω, θέλοντας να επιβεβαιώσω τη φήμη του «ακομπλεξάριστου τυφλού» που διαρρέουν οι φίλοι μου για μένα!

 «Δεν είναι ότι δε μπορείς να μας διαβάσεις τον κατάλογο, βαριέσαι να μας τον διαβάσεις», με προκάλεσε ο φίλος μου ο Παναγιώτης ενώ η Θάλεια πήρε την πάσα και έβαλε goal! «δημοσίευσες για το «be my eyes” στο blog σου, το δοκίμασες»;;;

Δεν υπήρχαν περιθώρια! Κατέβασα και εγκατέστησα την εφαρμογή στο iphone μου, δήλωσα ότι είμαι τυφλός στα στοιχεία μου και ότι μιλάω Ελληνικά και Αγγλικά και πάτησα το κουμπί της βιντεοκλήσης.

Η εφαρμογή αναζήτησε αμέσως online βλέποντα εθελοντή και σε λίγα δευτερόλεπτα με σύνδεσε με μια κοπέλα, η οποία αφού μου έδωσε οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσω σωστά την κάμερα του iphone μου, μου διάβασε τον κατάλογο!

Και το πιο συγκινητικό;;; Στο τέλος με ευχαρίστησε που της έδωσα την ευκαιρία να με βοηθήσει, ενώ κλείνοντας άκουσα επιφωνήματα χαράς προφανώς προς τους γύρω της γι’ αυτό που έζησε!

Αλλά και εγώ το χάρηκα! Αφ ενός γιατί ξεπέρασα το άγχος μου και το δισταγμό μου να πάω να ζητήσω βοήθεια μέσω μιας εφαρμογής και μιας βιντεοκλήσης από έναν άγνωστο. Και αφ ετέρου γιατί δε μπορούσα να αφήσω ειδικά αυτούς τους δύο φίλους μου «να μου τη λένε», έπρεπε να κάνω κάτι δραστικό!!!

Εγγραφείτε τώρα και εσείς εντελώς δωρεάν στην εφαρμογή και δώστε τη βοήθεια σας σε όποιον τη χρειάζεται, ή δεχθείτε βοήθεια για να βγείτε από μια δύσκολη θέση".

Βαγγέλης Αυγουλάς

Τι λέει η lifo.gr για Το δωρεάν application που επιτρέπει στους εθελοντές χρήστες να δανείσουν με απλό τρόπο την όρασή τους σε ένα τυφλό άτομο, τη στιγμή που χρειάζεται για να διαβάσει μια επιγραφή ή να αναγνωρίσει ένα αντικείμενο, αλλά επιτρέπει και στα άτομα με προβλήματα όρασης να αναζητήσουν βοήθεια σε πραγματικό χρόνο, ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζονται;

Πώς λειτουργεί; Από τη στιγμή που θα κατεβάσετε την εφαρμογή επιλέγετε εάν είστε εθελοντής βοηθός ή άτομο με απώλεια όρασης και στη συνέχεια η εφαρμογή φέρνει σε επαφή αυτόν που αναζητά και αυτόν που προσφέρει βοήθεια μέσω βιντεοκλήσης. Μόλις η εφαρμογή εντοπίσει διαθέσιμο εθελοντή, το άτομο που ζητά βοήθεια μέσω του Be My Eyes, συνδέεται μαζί του, και του δείχνει με το smartphone του το αντικείμενο ή την επιγραφή ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί να αναγνωρίσει.

Μέχρι στιγμής, στην εφαρμογή έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 11.000 εθελοντές και 1.100 τυφλοί χρήστες ενώ έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία πάνω από 1900 περιπτώσεις αναζήτησης βοήθειας, παρόλο που το Be My Eyes, μετρά μόνο λίγες ώρες ζωής.

H ιδέα του Be My Eyes, του application που συνδυάζει δημιουργικά μια σειρά από τεχνολογίες και είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές της Apple, ανήκει  στον Δανό Hans Jorgen Wiberg, που πάσχει από απώλεια όρασης, και για την υλοποίησή της βοήθησε η εταιρεία προγραμματιστών από τη Δανία, Robocat.

Παρακολουθήστε πως λειτουργεί το καταπληκτικό application Be My Eyes, στο βίντεο που ακολουθεί:





ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Τ.ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Συνάντηση εργασίας είχα την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015  με ενεργούς πολίτες με αναπηρία, μεταξύ των οποίων ο Βαγγέλης Αυγουλάς, Δικηγόρος και τέως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου και o Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Πρόεδρος του I-living Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος. Την συνάντηση οργάνωσε η Αθηνά Κρητικού, Πρόεδρος του  Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. 

Η συνάντηση αυτή, με πολίτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται δυναμικά όχι μόνον για την προώθηση των θέσεων και συμφερόντων των ατόμων με αναπηρία, αλλά είναι ευρύτερα ενεργοί στον οικονομικό και κοινωνικό βίο, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και τις προτάσεις του.

Ζήτησα με τη σειρά μου τη συμβολή τους στην εκπόνηση εξειδικευμένων προτάσεων για την ένταξη δράσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων σε συνέχεια της πρόσφατης πρωτοβουλίας μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είχα εισηγηθεί, ως επικεφαλής του συνδυασμού «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», τη διεξαγωγή συζήτησης και την υιοθέτηση  Ψηφίσματος σχετικά με την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία από την Περιφέρεια Αττικής.

Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να εγγυάται την οριζόντια ενσωμάτωση – σε όλες τις πολιτικές και δράσεις της- των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της πλήρους προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία. Οφείλει να διασφαλίσει την πλήρη και ισότιμη ένταξή τους σε όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής".

Γεώργιος Κουμουτσάκος
Υπ. Βουλευτής Β' Αθηνών Ν.Δ.
Τ.Ευρωβουλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής



Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ 4Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ "THISISRADIO" ΚΑΙ ΤΟ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο εορταστικό κάλεσμα του διαδικτυακού ραδιοφώνου www.thisisradio.gr, του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια» και του “this is smart” accessories στις 26 Δεκεμβρίου 2014 στο Margarita’s lounge café-bar, σε ένα party την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο πρόγραμμα σίτισης του Δήμου Ιλίου!

Εμπνευστές της εκδήλωσης ο ιδιοκτήτης του thisisradio.gr κ. Μπάμπης Καρπούζος και ο διαχειριστής τουmeallamatia.blogspot.com και Τ. Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ στις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν το δίωροlive του Γιώργου Αναστό με το συγκρότημα του, καθώς και τα χορευτικά του πολιτιστικού συλλόγου «Μέρμηγκας» που ζέσταναν την ατμόσφαιρα χάρη στο συντονισμό των χοροδιδασκάλων Πόπης Γεωργίου και Κατερίνας Χειλάκη.




Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο οποίος εξήγησε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές όταν η γραφειοκρατία και το δυσκίνητο δημόσιο δεν επιτρέπουν μια άμεση δαπάνη να γίνει και τότε το επείγον του κόστους μπορεί να καλυφθεί από κάποια δωρεά όπως αυτή.


Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι για 4η συνεχή χρονιά το «thisisradio» και το «Με Άλλα Μάτια» λαμβάνουν πολλοστή κοινωνική πρωτοβουλία και αυτή τη φορά ενίσχυσαν με 255€ το πρόγραμμα σίτισης του Δήμου Ιλίου, χρήματα τα οποία μέσω δωροεπιταγής σε τοπικό Παντοπωλείο διαχειρίζεται ήδη η Κοινωνική Υπηρεσία προς όφελος των πολιτών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλην του Δημάρχου της πόλης μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Κουμαραδιός και Βασιλόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Λιόσης, Ν. Βομπιράκη, Γ. Βέργος, Ζ. Λικούδη-Κυριακοπούλου, Α. Τσιμόγιαννης, Χ. Γκόνης, ο Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Αμπατζής, πολλοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί του thisisradio.gr, ενώ υπό την επιμέλεια του μαγαζιού διανεμήθηκαν δωρεάν στους παρευρισκόμενους σημειωματάρια τσέπης και εορτολόγια αναμνηστικά!








ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣ "ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΡΕΦΗ" Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ


Πρώτος πανελλαδικά Δήμος «Φιλικός προς τα βρέφη» (Baby Friendly) αναδείχθηκε ο Δήμος Ιλίου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στο Δημαρχείο Ιλίου με την Υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, μετά από σειρά επαφών που είχαν προηγηθεί με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου και τους αρμόδιους φορείς.

Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά από τον Δήμο Ιλίου που ανέλαβε την πρωτοβουλία να εφαρμόσει το Ν.4316/2014 (ΦΕΚ Α 270/24-12-2014), το οποίο στοχεύει στην προαγωγή του μητρικού θηλασμού και περιλαμβάνει τη δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και Σταθμού Μητρικού Θηλασμού.

Κατά την εισήγησή της η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου ανέφερε ότι σκοπός της δράσης αυτής είναι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας μέσω του μητρικού θηλασμού και μίλησε για το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προαγωγή της υγείας των πολιτών. Στη συνέχεια σημείωσε ότι το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί σταθμό πολιτισμού, καθώς αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η υποδοχή του νέου ανθρώπου στον κόσμο και εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Ιλίου να γίνει «Φιλικός προς τα βρέφη», χαρακτηρίζοντάς τον ως πρωτοπόρο για τον άμεσο και θερμό τρόπο με τον οποίο αγκάλιασε αυτή τη δράση.


Ο Δήμαρχος Ιλίου αναφέρθηκε στους λόγους τους οποίους οδήγησαν σε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς έχει δοθεί προτεραιότητα στα ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και το παιδί. Επισήμανε ότι στον Δήμο Ιλίου λειτουργούν έντεκα (11) Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, δύο (2) Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα, Κέντρο Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Ιατροκοινωνικό Κέντρο. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι ο Δήμος Ιλίου υποδέχεται με μεγάλη χαρά το πρόγραμμα, καθώς ο μητρικός θηλασμός αποτελεί δείκτη υγείας και μια φυσική διαδικασία που πρέπει να υποστηριχθεί, τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση αυτής της δράσης ήταν πολύ σημαντική.
 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκτός από την Υφυπουργό Υγείας και το Δήμαρχο Ιλίου, η Παιδίατρος PhD,  Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού Ιωάννα Αντωνιάδου - Κουμάτου, η Παιδίατρος και Διευθύντρια του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής του Υπουργείου Υγείας Φωφώ Καλύβα, ο Παιδίατρος -Νεογνολόγος, Διευθυντής Νεογνολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου - Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» (Baby Friendly Hospital), Μέλος Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Γεώργιος Λιόσης, η Παιδίατρος-Νεογνολόγος,  Διευθύντρια ΕΣΥ  Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» (Baby Friendly Hospital), Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Πρόεδρος του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος «Γαλαξίας» Παναγιούλα Μέξη – Μπουρνά, η Προϊσταμένη Μ/Γ Κλινικής Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» (Baby Friendly Hospital) Ιωάννα Τασιοπούλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της Διοίκησης, καθώς επίσης ιατροί και στελέχη από τις Κοινωνικές και λοιπές Δομές του Δήμου Ιλίου (Κοινωνική Υπηρεσία, Δημοτικά Ιατρεία, Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο, Ιατροκοινωνικό Κέντρο, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Σωματείο Εργαζομένων). 



Πηγή: www.ilion.gr 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ: ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΩΝ



Πλώρη για τη Βουλή μέσα από την Α΄. Αθηνών

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας , πρώην  Bουλευτής  της Α΄. Περιφέρειας Αθηνών  και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, για δεύτερη στη σειρά θητεία, ανταποκρίθηκε αμέσως και θετικά στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της παράταξης.

Και από την  Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015 , είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής. Πάντα στην Α΄. Αθηνών. Τη γειτονιά του, εκεί όπου γεννήθηκε, όπου μεγάλωσε, πήγε σχολείο, γνώρισε τη γυναίκα του, την παντρεύτηκε κι έκαναν τα δυό τους παιδιά. Στις γειτονιές της Κυψέλης, των Πατησίων , του Παγκρατίου, των Αμπελόκηπων, του Άγιου Μελέτη , του Αγίου Παύλου, του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλάκας, της Ακρόπολης, του Μεταξουργείου, εκεί όπου αγωνίστηκε – και αγωνίζεται- για την Όμορφη Πόλη, για τις γειτονιές και τους νοικοκυραίους, παραδοσιακούς κατοίκους τους, για την καθαριότητα, τα σχολεία, τις Παιδικές Χαρές, τα μαγαζιά, την ασφάλεια.

Με ρίζες απ΄ τη Σινώπη του Πόντου και καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, γιός του αγαπημένου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, πτυχιούχος Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας , παντρεμένος με τη Βίκυ Βουρλάκη (εκ Ρεθύμνου) με  την κόρη του Παυλίνα και το γιό του Λάμπρο Κωνσταντάρα τον νεότερο, που  εργάζονται στο χώρο των Media, θέλει και υπόσχεται να αγωνιστεί  «για την Ελλάδα του Αύριο και για την Αθήνα του Πάντα».

Εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάρτιο του 2004 και έμεινε στο Κοινοβούλιο ως τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2007.

Στα 3,5 χρόνια της κοινοβουλευτικής του θητείας, πραγματοποίησε σειρά …  « Επικίνδυνων – πολιτικά- Αποστολών», ήταν μέλος Διαρκών και Ειδικών Επιτροπών (ανάμεσά τους για την Αναπηρία, για τη Σφαγή των Αρμενίων και το Ντόπινγκ στον Αθλητισμό), μίλησε 38 φορές σε συζητήσεις  πολύ σοβαρών Νομοσχεδίων και υπέβαλε 104 γραπτές ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, πολλές από τις οποίες είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Πήρε μέρος σε σημαντικές κυβερνητικές συσκέψεις κυρίως για τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, το γήπεδο του Παναθηναικού ,το παραεμπόριο και τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις Διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν μεταξύ των βουλευτών που πρότεινε συνταγματική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας  και των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.





ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΞΑΝΑ Η ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ.


Την Άννα Καραμανλή την παρακολουθούσα χρόνια στην Αθλητική Κυριακή, αλλά  τη γνώρισα από κοντά στις 5/10/2011 όταν, ως περιφερειακή σύμβουλος Αττικής τότε, είχε τιμήσει με την παρουσία της το Φιλικό match basket που διοργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου με σκοπό τα έσοδα του να στηρίξουν τον έρανο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου τότε, ήθελα αυτή η εκδήλωση να πάει καλά και για πολύ δικούς μου ευαίσθητους προσωπικούς λόγους. Και πήγε καλά παρά τις πολλές και ηχηρές απουσίες επισήμων, χάρη στις λίγες και καλές εξ ίσου ηχηρές παρουσίες όπως της Άννας! Και από τότε γίναμε φίλοι.

Με την Άννα Καραμανλή έχουμε πει πολλά, έχουμε συμφωνήσει σε πολλά και έχουμε διαφωνήσει σε ακόμη περισσότερα! Αυτή την καταχώρηση όμως της τη χρωστάω και της εύχομαι από καρδιάς καλή προσωπική επιτυχία στην προεκλογική μάχη της στη Β’ Αθηνών. Γιατί σ’αυτό το blog στηρίζουμε πρόσωπα όλων των χρωμάτων και όχι μονόχρωμα κόμματα!
   

(Β. Α.)

Ακολουθεί προσωπική ανοιχτή επιστολή της κας Άννας Καραμανλή προς τους συμπολίτες της:

«Φίλες και φίλοι,

Πριν δυόμισι χρόνια, με δική σας απόφαση και με την εμπιστοσύνη που εσείς μου δείξατε, εκπροσώπησα για πρώτη φορά την Β’ Αθηνών στη Βουλή, σε μια εποχή δύσκολη, σκληρή επώδυνη. Σαν νέα βουλευτής και με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου μου, προσπάθησα με συνέπεια και συνέχεια να εκφράζω τη δική σας άποψη, τις δικές σας προτεραιότητες, τα δικά σας δίκαια αιτήματα.

Με 132 καίριες ερωτήσεις και αδιάλειπτη παρουσία στη Βουλή, λειτούργησα, ως όφειλα, με κριτήριο το έργο κι όχι την εικόνα, την επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές και τα προβλήματα της Β Αθηνών και όχι στην εύκολη για εμένα τηλεπαρουσία ή προβολή.

Φίλες και φίλοι,

Υπάρχουν πολλά πράγματα που διακυβεύονται σε αυτές τις εκλογές. Μια λάθος στροφή στο τιμόνι της χώρας και μπορεί να βρεθούμε ξανά πίσω στο 2010. Μια λάθος απόφαση από αντίδραση, οργή, πίεση και μπορεί να ζήσουμε νέες επώδυνες μέρες. Μια λάθος εκτίμηση των κινδύνων και μπορεί να αποδειχτεί ότι παίξαμε τελικά με την Ελλάδα. Και με την Ελλάδα εμείς δεν παίζουμε!

Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, ειλικρινά δεν ζητώ μόνο την ψήφο σας. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, αν εσείς κρίνετε ότι την τίμησα και ότι σας εκπροσώπησα επάξια στην προηγούμενη θητεία μου.
Σας ευχαριστώ από ψυχής

Άννα Καραμανλή»


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Άννα Καραμανλή γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ρίζες από τη Μικρά Ασία.

Είναι μητέρα 2 παιδιών του Στρατή και της Ελισάβετ. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και κατάφερε να ξεχωρίσει στον ελληνικό στίβο κερδίζοντας διαδοχικά πρωταθλήματα στο Άλμα εις μήκος. Αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης ενώ υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου επί σειρά ετών και συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα σε Μεσογειακούς, Ευρωπαϊκά κύπελλα και διεθνείς διοργανώσεις. Όλα αυτά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 που την κερδίζει η αθλητική δημοσιογραφία και ο χώρος της τηλεόρασης. Είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας «Μπόνα». Μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά. Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο: «Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα».

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική της καριέρα στην ΕΡΤ3 (1991) ως παρουσιάστρια της αθλητικής εκπομπής «Στο Στάδιο Κάποτε». Έχει διατελέσει Αρχισυντάκτρια Αθλητικού Δελτίου Ειδήσεων στην ΕΡΤ (1994-2009) και παρουσιάστρια του κεντρικού Δελτίου στην ΕΡΤ (1995-2012). Έχει υπάρξει η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» (2004-2009). Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

Η πολιτική ήταν το επόμενο «στοίχημα» αφού την ενδιέφερε πάντα η ενασχόληση με τα κοινά. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2007 και ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, με την παράταξη «Αττική Νέα Προοπτική» το 2010. Εξελέγη 2η Νομαρχιακή Σύμβουλος (2006-2010), με την παράταξη «Υπερνομαρχία Δράσης».

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Β΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. Μέχρι σήμερα ασκεί με συνέπεια το κοινοβουλευτικό της έργο μέσα και έξω από τα έδρανα της Βουλής.

Συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και στην Υποεπιτροπή για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία.

Τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της τον αφιερώνει στα παιδιά της, τα βιβλία και τα ταξίδια, ενώ σημαντική θέση στην καρδιά της κρατάει μέχρι σήμερα ο αθλητισμός.