meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΛΙΟΥ


Στα εγκαίνια του κοινωνικού καταστήματος στο υπόγειο του ναού του Αγίου Νικολάου στο Ίλιον στις 27/11/2011 παρέστη ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλης Αυγουλάς, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο.
            Πρόκειται για την υλοποίηση μιας αξιέπαινης πρωτοβουλίας του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως Σεβασμιότατου Αθηναγόρα, και πλέον ένας χώρος όπου θα συγκεντρώνονται καινούρια ή σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένα ρούχα και υποδήματα, θα καλύπτει τις ανάγκες φτωχών συμπολιτών μας από τους Δήμους του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού και της Πετρούπολης κατόπιν εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων και κατάθεσης σχετικών δικαιολογητικών.

            Τον Αγιασμό του κοινωνικού καταστήματος τέλεσε παρουσία πολλών ιερέων της περιοχής ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, ο οποίος στο πλαίσιο των εγκαινίων δήλωσε: «Στη σημερινή εποχή η ομόνοια και η αγαστή συνεργασία είναι κάθε άλλο παρά ποτέ μονόδρομος, ώστε μακρυά από εγωισμούς και στεγανά εξουσίας, να μπορέσουμε όλοι μαζί, Εκκλησία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Τοπική Κοινωνία, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα επιβίωσης που πολλαπλασιάζονται γύρω μας. Απαιτούνται στην πράξη και καθημερινά, από κοινού συντονισμένες και οργανωμένες πρωτοβουλίες που θα ανακουφίζουν στο μέτρο του δυνατού όσους το έχουν ανάγκη».

            Στα εγκαίνια του κοινωνικού καταστήματος παρέστη και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης με αντιπροσωπία του Δημοτικού του Συμβουλίου και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Μητρόπολης και του Δήμου του για οργάνωση καθημερινών συσσιτίων μέσω του διαδημοτικού ναού του Αγίου Νικολάου απ’όπου εξυπηρετούνται ήδη πάνω από 100 άτομα.

            Κατά την ομιλία του, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας και στην παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ιλίου Βαγγέλη Αυγουλά, αναφερόμενος στις πολλαπλής κοινωνικής προσφοράς ασχολίες του με τους νέους και το αναπηρικό κίνημα, ενώ οι δυό τους σχολίασαν και το νέο ταξίδι του Αντιδημάρχου στο Διαδίκτυο ( http://meallamatia.blogspot.com ).

            Τέλος και αφού έγινε αναφορά στα προγράμματα σίτισης και διανομής τροφίμων σε απόρους ύψους 50.000€ που χρηματοδότησε φέτος ο Δήμος Ιλίου και υλοποιεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, ο Βαγγέλης Αυγουλάς εξέφρασε την πεποίθηση του πως όσο οι εκπρόσωποι του κλήρου και του λαού θα έχουν ιδία αντίληψη περί των κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν κάθε χωριό και πόλη της Ελλάδας, τόσο θα βρίσκουν γόνιμο έδαφος δράσεις όχι για τον λαϊκισμό αλλά για τον Λαό! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου