meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

            Ναι! Και η Ελλάδα μας πανηγύρισε Χρυσό Μετάλλιο φέτος το Καλοκαίρι! Τι κι αν δεν ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που οι προσδοκίες της κοινής γνώμης ήταν μεγαλύτερες και τα φώτα των ΜΜΕ περισσότερα; Ήταν όμως ένα από τα πολλά μετάλλια που έφεραν Παραολυμπιονίκες μας, καθημερινοί πρωταθλητές της ζωής.

            Οι Πανανός, Πολυχρονίδης και Κορδαλή στέφτηκαν Χρυσοί στο Boccia (Παραολυμπιακό άθλημα για άτομα με κινητική αναπηρία) στην κατηγορία BC3.
Στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν στο Λονδίνο η Ελλάδα πανηγύρισε συνολικά 12 μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και οκτώ χάλκινα, κατακτώντας την 44η θέση στην κατάταξη των διαγωνιζόμενων χωρών.

            Η χρυσή Παραολυμπιονίκης Μαριλέννα Κορδαλή, αθλήτρια του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», προπονείται εντατικά στο Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Ιλίου, έναν προσβάσιμο και πολύ καλά εξοπλισμένο χώρο στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής που παραχωρεί ο Δήμος Ιλίου για κάθε ομαδική ψυχαγωγική ή αθλητική δραστηριότητα ΑμεΑ δημοτών ή κατοίκων της πόλης.
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια το Κέντρο ΑμεΑ του Δήμου Ιλίου έχει γίνει η μόνιμη κατοικία των μουσικοχορευτικών και αθλητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, καθώς και των πολιτιστικών, κοινωνικών και εορταστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου ΑμεΑ «Τυρταίος», ο οποίος αποτελείται από ενεργούς πολίτες με αναπηρία, εθελοντές και στελέχη της Ειδικής Αγωγής και των επιστημών υγείας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα μέλη του συλλόγου και τις οικογένειες τους.

            Το Κέντρο ΑμεΑ του Δήμου Ιλίου στοχεύει στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και τη σωστή, μεθοδευμένη και με σύγχρονα μέσα στήριξη και ενίσχυση της διαδικασίας κοινωνικής ένταξής τους, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια δεξιοτήτων που αφορούν τη σωματική, γνωστική και κοινωνική εξέλιξη, την κίνηση, την επικοινωνία, την ομαδικότητα και τη συμπεριφορά.
            Στο Κέντρο λειτουργούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, Λέσχη κινηματογράφου και ανάγνωσης, ενώ γίνονται και μαθήματα Boccia και σύγχρονων, παραδοσιακών και Latin χορών καθώς και θεατρικό παιχνίδι.

            Τα τελευταία χρόνια με εισηγήσεις του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου και υπό τον συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου έχουν δαπανηθεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τον πλήρη εξοπλισμό και την ανθρωποκεντρική ανακατασκευή του χώρου, ενώ ο Δήμος Ιλίου καλύπτει όλα τα έξοδα και τις λειτουργικές δαπάνες του Κέντρου και υποστηρίζει ποικιλοτρόπως κάθε εκδήλωση των συλλόγων και ομάδων ΑμεΑ στο χώρο.
Με πρόσφατη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου το Καλοκαίρι του 2012 επιχορήγησε με 1.000€ το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «Τυρταίος», του οποίου οι αθλητές διέπρεψαν και φέτος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε πανελλήνια Πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις και κατέρριψαν πολλά ρεκόρ.


Ενδεικτικά για τους Αθλητές του Τυρταίου αναφέρουμε:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2012
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
-χρυσό μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 ελεύθερο s2 !!!
-4 χρυσά για τον Γιώργο Βουζουνερακη στα 50 ελεύθερο, στα 100 πεταλούδα , 100 ελεύθερο και 200 ελεύθερο ( με νέο πανελλήνιο ρεκόρ) της κατηγορίας s14.
-χρυσό για τον Άρη Μακρή στα 100 ύπτιο , 4η θέση στα 100 ελεύθερο της κατηγορίας s14.
-χάλκινο για τον Κωνσταντίνο Γελέ στα 100 ύπτιο κατηγορίας s7
Συμμέτοχές επίσης είχαν οι
Μποτσος Μάρκος 100μ Ύπτιο κατηγορίας s4
Σουλαι Ελις 100 m πρόσθιο κατηγορίας s6

  ΣΤΙΒΟΣ
Συμμετείχε ο αθλητής Πασσάς Κωνσταντίνος στον ακοντισμό κατηγορία 34 και  έσπασε 3 φορές το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ. Πέτυχε επίδοση 21.91 που εκτός από νέο Παν. Ρεκόρ είναι επίτευξη του Α ορίου για τους Παραολυμπιακούς αγώνες!!!

BOCCIA
Μετάλλια  στα ατομικά αγωνίσματα
 ο Νίκος Βασίλης με ασημένιο στην κατηγορία bc4
η Πέππα Αγγελική με το χάλκινο στην κατηγορία BC2
Μετάλλια  στα ομαδικά αγωνίσματα
Ομαδικό BCI-BC2: Γαλαίος - Κυπριώτης - Μαρινάκης - Νικολάου - Πέππα (2η θέση και ΑΣΗΜΕΝΙΟ)..................................
Ζευγάρια BC3: Κανηράς  Σωτήρης– Κορδαλη Μαριλέννα (2η θέση και ΑΣΗΜΕΝΙΟ)


Δείτε δείγματα της θέλησης των μελών του Τυρταίου και της ομαδικής δουλειάς δασκάλων, εθελοντών και προπονητών!

2 σχόλια:

  1. Συχαρητήρια στο Δημο που στηρίζει την προσπαθεια των αθλητών του ΤΥΡΤΑΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο του Δήμου για την συμπαράσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή