meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Ο Δημήτρης κάνει με τα παιδιά βιωματικό με μάσκες και μπάλα για ποδόσφαιρο τυφλώνΟ Δημήτρης κάνει με τα παιδιά βιωματικό με μάσκες και μπάλα για ποδόσφαιρο τυφλών

Δευτέρα πρωί 4 Δεκέμβρη και ο καιρός ήταν σύμμαχος του Βαγγέλη Αυγουλά και του Δημήτρη Αμπατζή, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από το 39ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, όχι μόνο για να συζητήσουν με τα παιδιά για την αναπηρία, αλλά και για πολλά αστεία και παιχνίδι στο προαύλιο του σχολείου!

Μετά την εισαγωγή του Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλη Αυγουλά για την αναπηρία, την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, τα φωνητικά προγράμματα που κάνουν εύχρηστους τους υπολογιστές και σε άτομα με προβλήματα όρασης, το λευκό μπαστούνι και το σκύλο οδηγό τυφλών που εξασφαλίζουν αυτόνομη και ασφαλή μετακίνηση, ο Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Αμπατζής ανέλαβε να γνωρίσουν περίπου 200 μαθητές ενεργά το ποδόσφαιρο τυφλών!

Ο Βαγγέλης μιλάει στα παιδιάΟ Βαγγέλης δείχνει στα παιδιά το λευκό μπαστούνι


Τα παιδιά ρώτησαν επί ώρα τον Δημήτρη Αμπατζή ότι ήθελαν γύρω από διάφορα παραολυμπιακά αθλήματα, ενώ έπαιξαν  ποδόσφαιρο τυφλών με μάσκες, ομαδικά αλλά και  σε ζευγάρια με την ειδική ηχοακουστική μπάλα με κουδουνάκια που χρησιμοποιείται στο άθλημα, υπό τις οδηγίες του Παραολυμπιονίκη.

Η δράση εξοικείωσης των παιδιών με την αναπηρία, έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια και Εθνική ημέρα ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου μιλάει στους μαθητέςΟ Δήμαρχος Περιστερίου μιλάει στους μαθητές


Την εκπαιδευτική δράση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους δύο ενεργούς πολίτες με αναπηρία δήλωσε δημόσια: "Αυτοί οι δύο νέοι φίλοι μας, αποδεικνύουν με το καθημερινό τους παράδειγμα, ότι η θέληση και το πείσμα για ζωή, μπορούν να υπερνικήσουν δυσκολίες που σε πολλούς, μας φαντάζουν αξεπέραστες. Αξίζει να τους συγχαρούμε και να παίρνουμε δύναμη απ'αυτούς"!

Τα γέλια, τα πειράγματα, τα όμορφα λόγια και οι συγκινητικές χειρονομίες των παιδιών και οι ευαισθητοποιημένοι δάσκαλοι τους, έκαναν εκείνο το πρωινό τρίωρο της Πέμπτης πολύ ξεχωριστό για όλους!

Ο Δημήτρης κάνει με τα παιδιά βιωματικό με μάσκες και μπάλα για ποδόσφαιρο τυφλώνΟ Δημήτρης κάνει με τα παιδιά βιωματικό με μάσκες και μπάλα για ποδόσφαιρο τυφλών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου