meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ-ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ!





Σαν να μην πέρασε μια μέρα, ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει κοντά στον κόσμο που τον αγαπά για τη φωνή και την απλότητα του, με συναυλίες σε νησιά και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μετά από μεγάλη αποχή, δυσβάσταχτη για τους θαυμαστές του!

Το «Με Άλλα Μάτια» βρέθηκε στις πρόβες του Πασχάλη Τερζή, ο οποίος με κέφι και μεράκι ετοιμάζει το ρεπερτόριο των συναυλιών του με πολλές αξέχαστες επιτυχίες του, εμπλουτισμένο και με τραγούδια αγαπημένων του καλλιτεχνών, όπως των Στέλιου Καζαντζίδη και Δημήτρη Μητροπάνου.

Με το γνωστό εκφραστικό του βλέμμα και σε κάθε τραγούδι του ζωγραφισμένος στα μάτια του ο τρόπος που το ζει και το λέει, οι πρόβες άρχισαν εντατικά και ήδη οι λίγοι φίλοι και συνεργάτες του που παρακολουθούν την προετοιμασία απολαμβάνουν ήδη το νέο ταξίδι με τη φωνή του λαϊκού Σαλονικιώτικου αηδονιού!

Απαντώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στις φήμες που έλεγαν πως στον Πασχάλη Τερζή συμβαίνουν τα μύρια όσα, εκείνος ξεκινά τη Δευτέρα 17 Ιουνίου την περιοδεία του από την Πάτρα, στις 19 θα βρεθεί στα Γιάννενα, ενώ ακολουθούν στις 24 Ιουνίου η Καβάλα, στις 27 η Λάρισα, 1η Ιουλίου ο κ. Τερζής κατεβαίνει στο Ηράκλειο Κρήτης και μετά 6 Ιουλίου στη Ρόδο, στις 10 Ιουλίου στην Καλαμάτα και για την υπόλοιπη Ελλάδα;;; Ίσως από Σεπτέμβρη...

Με το εισιτήριο σε κάθε συναυλία να κοστίζει μόλις 15 ευρώ, οι πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι και πούλμαν από κοντινές πόλεις και νομούς ναυλώνονται από θαυμαστές του Πασχάλη Τερζή που τους έχει λείψει τόσον καιρό και αναζητούν μια θέση για ένα ακόμη live που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστο!

«Ξέρω πως ο κόσμος περνά πολύ δύσκολα και κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, βιώνουν στη ζωή τους έντονα την κρίση. Ελπίζω ο κόσμος να βρεθεί δίπλα μας και έστω αυτές τις τρεις ώρες της συναυλίας να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα του, να τραγουδήσει και να διασκεδάσει μαζί μας και να αλλάξει για λίγο διάθεση κόντρα στη μουντή καθημερινότητα», μας λέει ο κ. Τερζής.

Στην ερώτηση μας για τη συνέχεια στο λαϊκό τραγούδι απαντά: «Δεν πιστεύω φυσικά πως είμαι ο τελευταίος λαϊκός τραγουδιστής. Και καλά λαϊκά τραγούδια γράφονται ακόμη και καλοί λαϊκοί τραγουδιστές υπάρχουν και μετά από μένα. Ας αναρωτηθούμε όμως μήπως τους ψάχνουμε σε λάθος χώρους ή με λάθος τρόπο, γι’αυτό δεν τους βρίσκουμε εύκολα».


Η Ανθρώπινη Πλευρά του Πασχάλη! 

Για δεκαετίες ο Πασχάλης τερζής υπηρετεί με αγάπη και πάθος το Ελληνικό Λαϊκό τραγούδι, απλός, προσιτός και πάντα μακρυά από την υπερβολική δημοσιότητα, με προτεραιότητα του την οικογένεια του και τρόπο ζωής του την ταπεινότητα και την αλληλεγγύη!

«Φυσικά και θέλω κάθε φορά πριν εμφανιστώ όχι μια αλλά πολλές πρόβες, για να δουλέψω και να δώσω στον κόσμο που έρχεται να μας ακούσει ότι καλύτερο μπορώ μέσα από την ψυχή μου», απαντά αποφασιστικός και απόλυτος ο Πασχάλης Τερζής στις αυθόρμητες επευφημίες των φίλων του που του λένε «τι ανάγκη έχεις εσύ από πρόβες;» και άλλα τέτοια, δείγματα της φοβερής απόδοσης του καλλιτέχνη σταθερά μέσα στο χρόνο!

«Με 40 πυρετό και ένα αμάξι γεμάτο χαρτομάντιλα ποτισμένα στον ιδρώτα, έχει ταξιδέψει χιλιόμετρα και έχει δώσει αφιλοκερδώς συναυλία υπέρ των παιδιών», μας αναφέρει συγκινημένος ένας συνεργάτης του.

Άλλο ένα δείγμα από το μεγαλείο ψυχής του Πασχάλη Τερζή;;; Η επίσκεψη του σε μικρά παιδιά που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: «Ένας μικρός επτά ετών, χωρίς μαλλιά και ταλαιπωρημένος από της χημειοθεραπείες, θυμόταν ένα προς ένα τα τραγούδια από τους δίσκους μου απ’έξω και τα τραγουδούσε, μέχρι και με ποια σειρά ήταν αυτά ηχογραφημένα στο cd! Τον άκουγα συγκινημένος να μου λέει ότι ο πατέρας του στο σπίτι έπαιζε στην κιθάρα μόνο Τερζή και έτσι με έμαθε, ενώ στη γωνιά του δωματίου η μάνα του μικρού έκλαιγε. Και τότε συγκλονίστηκα γιατί ο πιτσιρικάς κοιτάζει τη μάνα του νευριασμένος και της λέει: «καλά σήμερα βρήκες να κλαις; Σήμερα είναι ο Τερζής εδώ, έχουμε πανηγύρι»…», μοιράζεται ο κ. Τερζής μαζί μας, με φωνή που σπάει από συγκίνηση.

Ιστορίες ατελείωτες, αστεία, πειράγματα, συγκινήσεις, στιχάκια, με το χέρι πάντα απλωμένο για θερμή χειραψία σε κάθε έναν και κάθε μια που θέλει να το πλησιάσει, να του μιλήσει, να τον αγκαλιάσει, να βγουν μια φωτογραφία.

Του αρέσει ο εαυτός του όπως είναι, αστειεύεται με τα κιλά του, αγαπά τη ζωή και τους συνανθρώπους του, έχει μάθει να βοηθάει γιατί έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στα δύσκολα: «Δε μπορεί εσύ να περνάς καλά και ο διπλανός σου να υποφέρει», λέει συνεχώς και κάθε τόσο προσφέρει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στηρίζοντας νέα ζευγάρια να αρχίσουν τη ζωή τους, βοηθώντας μικρά παιδιά, γεμίζοντας τα καλάθια των κοινωνικών παντοπωλείων ανά τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας ολόκληρες οικογένειες που το έχουν ανάγκη, όλα υπό έναν όρο: «Να μη μαθαίνει κανείς τίποτα», τους επιβάλλει ο κ. Τερζής.

«Βαγγέλη κάνε και λίγο δίαιτα, σαν εμένα έχεις γίνει», λέει ο κ. Τερζής πειράζοντας τον νεαρό του φίλο Βαγγέλη Αυγουλά, για να εισπράξει την απάντηση: «Α! Και εσύ πλέον σαν κι εμένα βλέπεις»!!! Και οι δύο φίλοι γελώντας σ’ένα διάλειμμα της πρόβας, αναπολούν την 3η Δεκεμβρίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όταν ο Βαγγέλης Αυγουλάς είχε φορέσει μάσκα και είχε κλείσει τα μάτια στους Πασχάλη Τερζή, Δημήτρη Κωνσταντάρα και Χάρη Ασημακόπουλο και τους είχε πάει μια βόλτα με το λευκό του μπαστούνι στα αφιλόξενα πεζοδρόμια της Αθήνας στην Πανεπιστημίου και τους γύρω δρόμους, για να στείλουν έτσι όλοι μαζί το μήνυμα για «Ελεύθερα Πεζοδρόμια και Πρόσβαση Παντού Για Όλους Χωρίς Εμπόδια»!




Οι πρόβες κρατάνε ώρες και θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα. «Τα τραγούδια είναι αρρώστια και δε θέλω να γίνω καλά»! Απαντά ο κ. Τερζής κάθε τόσο σε όποιον τον ρωτά αν κουράστηκε, ενώ δεν είναι λίγες οι στιγμές που κατεβάζει το μικρόφωνο και συνεχίζει, και η φωνή του και η ψυχή που βάζει σε κάθε τραγούδι είναι σαν να το καταργούν, σαν να μην το έχει ανάγκη, και όσοι τον ξέρετε, τον αγαπάτε και τον ζείτε τόσα χρόνια σίγουρα το θυμάστε!

Τελευταία παρατήρηση μας;;;
Πώς γλυκαίνει και αλλάζει η χρεία της φωνής του, πως φωτίζεται το πρόσωπο του, κάθε φορά που ο Πασχάλης τερζής αναφέρεται στο στήριγμα του όλα αυτά τα χρόνια, στην ακούραστη συνοδοιπόρο του στη ζωή και πολύ ουσιαστική συμπαραστάτρια του, στην γυναίκα του, στην «Κυρά-Μαίρη» όπως λέει ο ίδιος!
Τρέξτε λοιπόν και αναζητήστε ένα εισιτήριο για την πλησιέστερη σε εσάς συναυλία του Πασχάλη Τερζή, γιατί μπορεί και να μην προλάβετε! Ο Πασχάλης μας κεφάτος, ακμαίος, αναλλοίωτος, είναι έτοιμος για νέες «Επιστροφές – Καταστροφές»!!!



1 σχόλιο: