meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

Ο Βαγγέλης μιλάει στα παιδιά

Με περίπου 70 σπουδάστριες και σπουδαστές των τμημάτων Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας του ΙΕΚ Ακμή, συνομίλησε το πρωί της 24ης Μάιου 2017 στην Αθήνα, ο νεαρός δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο κ. Αυγουλάς με τους σχεδόν συνομήλικους του σπουδαστές, συζήτησαν επί δύο ώρες για τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής ενός νέου με αναπηρία όρασης.

Τη συζήτηση συντόνισε η καθηγήτρια του ΙΕΚ κα Ευαγγελία Κέντρου.

Ιδιαιτέρως στάθηκαν στην ανάγκη ανάπτυξης του θεσμού της πρώιμης παρέμβασης υπό κρατική μέριμνα στην Ελλάδα, δηλαδή της δωρεάν διεπιστημονικής υποστήριξης ενός παιδιού ηλικίας 0-5 ετών το οποίο έχει κάποια αναπηρία, αλλά και της οικογένειας του.

«Όσο αυτός ο θεσμός δεν αναπτύσσεται –όπως σοφά συμβαίνει στο εξωτερικό-, όλο το βάρος θα πέφτει ξαφνικά όταν το παιδί αγγίζει τα 5 έτη του, στο θεσμό της εκπαίδευσης και αυτό συχνά πυροδοτεί, στις περιπτώσεις των παιδιών με αναπηρίες, την ομαλή σχολική τους ενσωμάτωση στα κοινά σχολεία», σημείωσε μεταξύ άλλων εξηγώντας το πρόβλημα ο κ. Αυγουλάς.

Οι  σπουδαστές έδωσαν επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο που εκείνοι, ως επιστήμονες, θα πρέπει να παρουσιάζουν τα αρνητικά αποτελέσματα μιας θεραπείας ή την αρνητική πορεία της υγείας σε έναν ασθενή και την οικογένεια του, αιτίες που συχνά μπορεί να προκαλέσουν ή και να επιδεινώσουν κάποια αναπηρία.


Στο τέλος της υψηλού επιπέδου συζήτησης και των πολλών ερωτήσεων, ακολούθησε επίδειξη και βιωματικές ασκήσεις στις σωστές τεχνικές συνοδείας ανθρώπων με προβλήματα όρασης από βλέποντες οδηγούς.

Ο Βαγγέλης δείχνει ασκήσεις συνοδείας με φοιτήτριαΟ Βαγγέλης δείχνει ασκήσεις συνοδείας με φοιτήτρια

Οι φοιτητές κάνουν βιωματικόοι φοιτητές με σελίδες braille





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου