meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΡΙΟ


Στην κούρσα των 1.500μ. της κατηγορίας Τ13 οι τέσσερις πρώτοι αθλητές έκαναν καλύτερο χρόνο από τον Αμερικανό χρυσό Ολυμπιονίκη Μάθιου Σέντροβιτς.

Την Κυριακή, ο Αλγερινός δρομέας Φουάντ Μπάκα τερμάτισε 4ος στην κούρσα των 1.500 μέτρων στο στάδιο Μαρακανά, με χρόνο 3 λεπτά και 49,59 δευτερόλεπτα.   Και μπορεί η επίδοσή του να του προκάλεσε απογοήτευση στον ίδιο αφού τον άφησε στην 4η θέση, χάνοντας έτσι την ευκαιρία για ένα μετάλλιο και μια θέση στο βάθρο, ωστόσο ο Μπάκα μπορεί να παρηγορηθεί από το γεγονός πως η επίδοσή του ήταν καλύτερη από την αντίστοιχη του Αμερικανού χρυσού Ολυμπιονίκη στα 1.500μ. Μάθιου Σέντροβιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. (σ.σ. είχε τερματίσει σε χρόνο 3 λεπτών και 50 δευτερολέπτων).   Μάλιστα, αυτό που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα τρεις Παραολυμπιονίκες που τερμάτισαν μπροστά του!

Ο Αμπντελατίφ Μπάκα, αδερφός του Φουάντ, τερμάτισε πρώτος, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ, με χρόνο 3 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ταμίρου Ντεμίς από την Αιθιοπία με 3:48,49'', ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Χένρι Κίργουα από την Κένια με χρόνο 3:49,59''.   Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δρομείς αγωνίστηκαν στην κατηγορία Τ13, η οποία αφορά αθλητές με προβλήματα όρασης και κανείς τους δεν χρησιμοποιούσε ειδικά προσθετικά μέλη στα κάτω άκρα.   «Δεν ήταν εύκολο να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο» δήλωσε μετά τη νίκη του ο Baka. «Δουλεύω ασταμάτητα τα τελευταία δύο χρόνια και ήταν πολύ, πολύ δύσκολα για μένα».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου