meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Το ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» κατηγορείται για υπεξαίρεση 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, το ότι οι κατηγορίες που πέφτουν στην πλάτη των επιγόνων του μακαριστού Χριστόδουλου είναι βαριές και ότι ετοιμάζονται συλλήψεις, προσαγωγές και δίκες , είναι οπωσδήποτε είδηση «πρώτης γραμμής». Αλλά όχι αναπάντεχη. Μπορεί να «κυκλοφορούσαν» τον τελευταίο καιρό διάφορα για τη «δράση» πολλών Μ.Κ.Ο. περίπου στα …όρια της παρανομίας αλλά προσωπικά, δεν είχα – ούτε έχω- στοιχεία, ακόμη κι αν –πάλι προσωπικά μιλώ- αυτές οι Οργανώσεις δεν απολάμβαναν της εμπιστοσύνης μεγάλης μερίδας του κόσμου. Φυσικά το να τις βάζουμε όλες τις Μ.Κ.Ο. στο ίδιο σακούλι δεν είναι σωστό γιατί είναι βέβαιον ότι υπάρχουν πολλές που είναι καθαρές και περιορίζονται στο έργο που κάνουν. Ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια «ακούγονται διάφορα» για αρκετούς τέτοιους φορείς. Αλλά και η «Αλληλεγγύη» να κατηγορείται ως «αμαρτωλή»; έστω κι αν ζούμε σε μιαν εποχή ηθικής ισοπέδωσης και κατάπτωσης;

Το ρεπορτάζ είναι συντριπτικό: Να παραπεμφθούν σε δίκη για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, άνθρωποι της «Αλληλεγγύης» , ζήτησε με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος. Και μάλιστα ζήτησε ο εισαγγελικός λειτουργός να δικαστούν ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τέσσερα άτομα : Πρώτος και …καλύτερος, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστής της ΜΚΟ Δημήτρης Φουρλεμάδης, η Γεωργία Λυμπέρη πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι πρώην Εκκλησιαστικοί Οικονομικοί Επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιωάννης Πέτσος και Θεολόγος Μακρής.

Και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται ; Υπεξαίρεση με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, συνέργεια στο αδίκημα αυτό, απιστία και ψευδής βεβαίωση για ποσό 5,6 εκ. ευρώ που έλαβε την περίοδο 2005-2006 η «Αλληλεγγύη» από το υπουργείο Εξωτερικών για να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες «δράσεις» τις οποίες όμως φέρεται πως είτε άφησε ημιτελείς, είτε δεν τις πραγματοποίησε καθόλου. Αποτελεί δυσεξήγητο- για μένα τουλάχιστον- το ότι πέρασαν δέκα χρόνια από την περίοδο που θεωρείται ότι διαπράχθηκε το αδίκημα και είναι ν απορεί κανείς με την καθυστέρηση . Ωστόσο κι αυτό – όπως και το να κατηγορείται για κατάχρηση μια «φιλανθρωπική» στην ουσία οργάνωση είναι εξελίξεις που δικαιολογούν όσους από εμάς θεωρούν ότι η κατάπτωση στα ήθη και τη συναίσθηση ευθύνης και καθήκοντος είναι μια …κολώνια που αντέχει χρόνια.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση μεταξύ των προγραμμάτων που η «Αλληλεγγύη» ανέλαβε και δεν πραγματοποίησε είναι η αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ και συγκεκριμένα κατεψυγμένων κοτόπουλων με σκοπό τη διανομή αυτών στους δοκιμαζόμενους και υποσιτιζόμενους πληθυσμούς. Και άλλα πολλά. Αναμένουμε.
 
Πηγή: Crash online


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου