meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΕίναι πλέον γεγονός Το τρίτο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος που θα λειτουργήσει στην Αττική, για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Περιστερίου και να βοηθήσει 200 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Ο εν λόγω ιδιαίτερα ζεστός χώρος εγκαινιάστηκε στην οδό Δημητρακοπούλου 7 το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου 2016, παρουσία του προέδρου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Αναστάσιου Βρεττού και του Γενικού Διευθυντή του φορέα κ. Πρωτόπαπα, του Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, του εκπροσώπου του Υπουργού Εσωτερικών και φίλου των χωριών SOS κ. Βαγγέλη Αυγουλά, του διοικητικού διευθυντή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Γιάννη Ζερβάκη, του ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή Πύρρου Δήμα, των Αντιδημάρχων Περιστερίου Αλέξιου Σταυρούλια και Αναστάσιου Θεοδωράκου, προσωπικού από άλλες δομές παιδικής προστασίας όπως ο Διευθυντής του αντίστοιχου κέντρου της Αθήνας κ. Μενέλαος Τσαούσης και ο Διευθυντής Κοινωνικής Υπηρεσίας των Χωριών SOS κ. Στέργιος Σιφνιός, του Μαέστρου του Μουσικού Εργαστηρίου «Οδός Ονείρων» κ. Γιάννη Γαβρά, δημοτικών συμβούλων και αρκετών φίλων και εθελοντών του φορέα από το Περιστέρι και όχι μόνο.


 Στη διάρκεια της όμορφης και ζεστής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τους κληρικούς του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου ενώ εθιμοτυπικά «κόπηκε» και η κορδέλα των εγκαινίων στην είσοδο του χώρου.

Συμπαραστάτες των Παιδικών Χωριών SOS στη λειτουργία του νέου Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλληνες ομογενείς από την Αμερική, η Ελληνική Πρωτοβουλία – ΤΗΙ και η Vodafone που θα καλύψουν την λειτουργία του Κέντρου για 3 χρόνια και επισιτιστικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων οικογενειών.


Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας λειτουργούν συνολικά σε 8 σημεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, τον Πειραιά και το Περιστέρι, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.
 


Όλοι στις τοποθετήσεις τους, στάθηκαν δημόσια στο στόχο που υπηρετούν τα Παιδικά Χωριά SOS και για τον οποίο αξίζει η στράτευση όλων των δυνάμεων, δηλαδή για το Παιδί και την Οικογένεια, καθώς και στο διαχρονικό Επαγγελματισμό του φορέα!

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας παρέχουν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου