meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ "ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Όλοι οι εθελοντές μαζί

«Μία βραδιά εγλέντησα χωρίς την όραση μου, να δω στον κόσμο πως γλεντούν κάποιοι συνάνθρωποι μου»! Αυτή τη μαντινάδα εμπνεύστηκε και αφιέρωσε στο Βαγγέλη Αυγουλά μόλις άναψαν τα φώτα ο Γιώργος Κυριακάκης, ένας από τους θαμώνες του Δείπνου Στο Σκοτάδι!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13/05/2016 στο κέντρο διασκέδασης «Αγράμπελη» το πρωτότυπο και βιωματικό Δείπνο Στο Σκοτάδι, για 4η φορά στην Κρήτη!

Αυτή τη φορά στο Ηράκλειο είχαμε ρεκόρ συμμετοχής για το νησί, με 171 άτομα να δειπνούν στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για την υποστήριξη του έργου του συλλόγου «Ηλιαχτίδα» για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, ο οποίος λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Στο τραπέζι της εισόδου προετοιμάζονται οι εθελοντέςΟι εθελοντές παίρνουν οδηγίες πριν το δείπνο


Οι Εθελοντές στρώνουν τα τραπέζιαΚόσμος μπαίνει στην αίθουσα σύμφωνα με τις οδηγίες των εθελοντών

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Η Ηλιαχτίδα» ιδρύθηκε το 1992 στο Ηράκλειο από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Σκοπός του Συλλόγου είναι η οικονομική  και ψυχολογική υποστήριξη  των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα (καρκίνος) και των οικογενειών τους από όλη την Κρήτη αλλά και των κοντινών σε αυτήν  νησιών.

Η ηλιαχτίδα είναι μία μεγάλη, ζεστή, συνεχής και γεμάτη αγάπη αγκαλιά κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Μεταφορικά η αγκαλιά της ηλιαχτίδας μεταφράζεται σε τρεις καθημερινές υποστηρικτικές δομές που έχει οργανώσει τα τελευταία χρόνια.

Η πρώτη αφορά την χρηματοδότηση της ψυχολόγου της κλινικής Αιματολογίας- Ογκολογίας Παίδων του Πα.Γ.Ν.Η., η οποία σε καθημερινή βάση στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Επιπλέον η ψυχολόγος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Ηλιαχτίδας με τα παιδιά που νοσηλεύονται και τους γονείς, καθημερινά, εξυπηρετώντας την αμφίδρομη επικοινωνία τους  με αποτέλεσμα την άμεση επίλυση των καθημερινών πρακτικών τους προβλημάτων.

Η δεύτερη υποστηρικτική δομή είναι η οργάνωση μίας εξαιρετικής εθελοντικής ομάδας τα μέλη της οποίας επισκέπτονται καθημερινά τα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική, σε έναν παιδότοπο που έχει ανακαινίσει πλήρως η ηλιαχτίδα και φροντίζει σε μηνιαία βάση να τον εξοπλίζει με δώρα, κατασκευές και υλικά για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο οι εθελοντές δίνουν μία νότα χαράς και αισιοδοξίας καθημερινά στα παιδιά και στους γονείς.

Η τρίτη δομή που έχει μεγάλη υποστηρικτική αξία είναι η ανέγερση ενός ξενώνα, ο οποίος εγκαινιάστηκε πρόσφατα και προορίζεται για την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών και των οικογενειών που έρχονται από μακρινά μέρη της Κρήτης και όχι μόνο καθώς επίσης και η εύρυθμη συνλειτουργία του με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Επιπλέον ο παιδικός ξενώνας «η ηλιαχτίδα» δίνει την δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες που νοσηλεύονται να χρησιμοποιούν καθημερινά την κοινόχρηστη κουζίνα για την παρασκευή γευμάτων αλλά και τους χώρους πλυντηρίων- στεγνωτηρίων για την καθαριότητα των ρούχων τους, ανάγκες που λόγω της μακρόχρονης διαμονής τους στην κλινική αποτελούσαν πριν τον ξενώνα αγκάθια στην καθημερινότητα τους.

Επίσης η ηλιαχτίδα:
1.            αναλαμβάνει την κάλυψη εξόδων εξωνοσοκομειακών εξετάσεων και μετακινήσεων σε νοσοκομεία του εξωτερικού και του εσωτερικού  για εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις
2.            φροντίζει για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων και αναγκών που σχετίζονται με την παραμονή των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους στην κλινική.
3.            ενισχύει οικονομικά τις οικογένειες και καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες τους.
4.            φροντίζει καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία του ξενώνα
5.            διοργανώνει στο χώρο της κλινικής ψυχαγωγικές και εορταστικές εκδηλώσεις σε τακτική βάση (Χριστούγεννα- Πάσχα- Απόκριες) καθώς και πάρτι γενεθλίων για όλα τα παιδιά.
6.            υποστηρίζει το έργο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής
7.            συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών παραμονής των μικρών ασθενών στην κλινική με τη συντήρηση του εξοπλισμού των δωματίων νοσηλείας.
8.            οργανώνει ενημερωτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Δείτε περισσότερα στο www.iliahtida.gr

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλιαχτίδα Μαρία ΕυστρατίουΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με αντιπροσωπία του Συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου

Ο Μιχάλης Δρακάκης, ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο διευθυντής του Παιδικού Σταθμού «Χαμόγελο» που ήταν και χορηγός της εκδήλωσης, κ. Συμεών Σηφάκης.Ο Αντιπρόεδρος του Μεγάλου Χορηγού της Εκδήλωσης, του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης «Συ.ΦαΚ» κ. Κώστας Κοκοκιός.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» του δικηγόρου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, μαζί με το Παιδικό Ραδιόφωνο «Family» 89,5 FM, με 800 ευρώ να συγκεντρώνονται για το έργο της Ηλιαχτίδας!

«Το Ράδιο «Family» είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για παιδιά. Το Δείπνο Στο Σκοτάδι είναι μια απίστευτη και εκπαιδευτική εμπειρία και παράλληλα σήμερα είναι αφιερωμένο στην υποστήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να λείπουμε από αυτή την εκδήλωση και ευχαριστούμε τον κ. Αυγουλά που μας επέλεξε για τη συνδιοργάνωση. Επίσης ευχαριστούμε και τους εθελοντές και τους χορηγούς μας που έδωσαν σάρκα και οστά στη σημερινή ιδέα», δήλωσε ο κ.  Μιχάλης Δρακάκης, ιδιοκτήτης του Family Radio 89,5 FM.

Πρόκειται για το 8ο Πανελληνίως Δείπνο Στο Σκοτάδι που συντόνισε ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς, με την εκδήλωση να βασίζεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα και να έχει λάβει χώρα ως τώρα δύο φορές στην Αθήνα, τρεις φορές στο Ηράκλειο, καθώς και σε Ρέθυμνο, Τρίπολη και Θεσσαλονίκη.

Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που μένει πραγματικά αξέχαστη σε όσους έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που καθοδηγούν και σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner In The Dark».

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς δίνει συνέντευξη στα τοπικά κανάλιαΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με δύο από τις συμμετέχοντες του δείπνου

Στην εκδήλωση συμμετείχε κόσμος από όλα τα μέρη της Κρήτης, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:

-Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης, μαζί με αντιπροσωπία του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου.

-Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κα Εμμανουέλλα Μαθιουδάκη.

-Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» κα Μαρία Ευστρατίου, μαζί με μεγάλη αντιπροσωπία του Δ.Σ. και εθελοντών του Συλλόγου.

-Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας κ. Μιχάλης Αναγνωστάκης.

-Η Δημοσιογράφος κα Μάρα Μπέκα.

-Ο Αντιπρόεδρος του Μεγάλου Χορηγού της Εκδήλωσης, του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης «Συ.ΦαΚ» κ. Κώστας Κοκοκιός.

-Ο κ. Κοτσιφός Νίκος, εκπρόσωπος του χορηγού της εκδήλωσης «Κέντρο Επενδύσεων Ηρακλείου».

-Μεγάλη αντιπροσωπία του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου.

-Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι του χορηγού της εκδήλωσης, του Κομμωτηρίου «Άμπρα Κατάμπρα».

-Όλο οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και τεχνικοί του Παιδικού Ραδιοφώνου “Family” 89,5 FM.

-Ο Διευθυντής και εργαζόμενοι του Παιδικού Σταθμού «Χαμόγελο» που ήταν και χορηγός της εκδήλωσης, κ. Συμεών Σηφάκης.

Την εκδήλωση κάλυψαν τα τοπικά κανάλια «Κρήτη TV»  και «Creta Channel».

Τα GKStudios με τον κ. Γιώργο Κοτσιφό, χορήγησαν τη φωτογραφική κάλυψη και τη βιντεοσκόπηση όλης της εκδήλωσης.

Χορηγοί της εκδήλωσης επίσης ήταν τα Συνεργεία Αυτοκινήτων «Auto fit», η Εταιρεία Απολυμάνσεων «Nova Apolymantiki»  και τα «Χρώματα Μπαλούρδου».

Μεγάλη ήταν επίσης η δεκτικότητα και η υποστήριξη των ιδιοκτητών και του προσωπικού του κέντρου διασκέδασης «Αγράμπελη» όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, οι οποίοι την περιμένουν και του χρόνου!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Ελένη ΔαργάντηΟ κ. Κοτσιφός Νίκος, εκπρόσωπος του χορηγού της εκδήλωσης «Κέντρο Επενδύσεων Ηρακλείου»

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας κ. Μιχάλης Αναγνωστάκης.Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κα Εμμανουέλλα Μαθιουδάκη.

«Το Δείπνο Στο Σκοτάδι φαίνεται να έχει θεσμοθετηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, μιας και έλαβε χώρα για 4η φορά στην Κρήτη μας! Σήμερα ανάμεσα στους θαμώνες είχαμε και τρεις εγκύους, η μια μάλιστα αναμένεται να γεννήσει από ώρα σε ώρα! Δε φοβήθηκαν και όπως μου είπαν, δε θα έχαναν για κανένα λόγο αυτή τη συναρπαστική εμπειρία! Επίσης, έχουμε δημιουργήσει μια αξιόπιστη ομάδα ντόπιων εθελοντών για τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις, οι οποίοι συνεχώς εκπαιδεύονται και βελτιώνονται και αυτό μας γεμίζει ελπίδες και όνειρα για περισσότερες δράσεις στην Κρήτη!

Ανάμεσά τους, ο 9χρονος Γιώργος Δρακάκης και η 12χρονη Αίρια Τζανακάκη, παιδιά τα οποία δούλεψαν πολύ όχι μόνο απόψε αλλά και σε όλη την προετοιμασία της εκδήλωσης και προσωπικά αυτό με συγκινεί και μου δίνει δύναμη, γιατί πλέον αποδεικνύεται, ότι το Δείπνο Στο Σκοτάδι έχει ήδη μεταλαμπαδεύσει τη φιλοσοφία του, τις αξίες του και τα ιδανικά του και σε μια νέα γενιά εθελοντών και ενεργών πολιτών που θα το συνεχίσουν, θα το διαδώσουν και θα το βελτιώσουν, προς όφελος όλων των συνανθρώπων μας!

Τέλος, επιβράβευση του κόπου μας και της σκληρής δουλειάς για την αποψινή βραδιά, δεν ήταν μόνο το ρεκόρ συμμετοχής για την Κρήτη και η πολύ καλή διοργάνωση, αλλά κυρίως τα 800€ που καταφέραμε παρά τη δύσκολη περίοδο που ζούμε, χάρη και στους χορηγούς μας, να προσφέρουμε ως συμπαραστάτες στη μάχη των δεκάδων παιδιών και της Ηλιαχτίδας κατά του καρκίνου», σημείωσε ο εμπνευστής της εκδήλωσης κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Μαρία Ευστρατόυ όταν άνοιξαν τα φώταΟι εθελοντές ανεβαίνουν στην πίστα όταν ανοίγουν τα φώτα

Μετά το τέλος της εκδήλωσης άναψαν τα φώτα και ακολούθησαν διασκέδαση, χορός και τραγούδι ως τις πρώτες πρωινές ώρες, χάρη στον εθελοντή DJ Γιάννη Καλιαμπάκη στην αρχή και έπειτα στο αυτοσχέδιο, μεγάλο Live που έστησαν οι παρευρισκόμενοι, παίζοντας μέχρι και μουσικές καρέκλες τα ξημερώματα!

Φυσικά δεν έλειψε και το τραγούδι «Δείπνο Στο Σκοτάδι» που δώρισαν στη Θεσσαλονίκη για κάθε εκδήλωση το συγκρότημα «Ξανά Μανά» και ο στιχουργός Αίσων Καρατσάνης! Μπορείτε να το απολαύσετε εδώ:

Απαραίτητο και βασικό συστατικό της επιτυχίας της εκδήλωσης όλοι οι εθελοντές μας, κάποιοι εκ των οποίων ήρθαν από την Αθήνα, τους οποίους ευχαριστούμε και ονομαστικά (κατ’ αλφαβητική σειρά):

Αναγνωστάκη Μάγδα, Βραχνάκης Ειρηναίος, Γεωργαντά Σταυρούλα, Γεωργαντά Χρυσάνθη, ο 9χρονος Δρακάκης Γιώργος, Κιούση Θάλεια, Μαζιτζής Γιώργος, Μπούχουρα Αναστασία, Μπούχουρα Γεωργία, Παπαδάκη Μαρία, Παπαστεφανάκης Ηλίας, Περουλιός Γιώργος, Στρατιδάκη Ειρήνη, η 12χρονη Αίρια Τζανακάκη, Τζανακάκης Βαγγέλης, Τζανακάκης Μάνος, Τσουρής Μανώλης, Ψωμαδάκη Μαριάννα.

Τραπέζια και χορόςΟι χορηγοί της εκδήλωσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου