meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΜΑΘΗΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Στέφανος Βούρος και η Ειρήνη ΤρομπέταΟ Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στα παιδιά

Ξανάγινε μαθητής ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης το πρωί της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2016, για να παρακολουθήσει μαζί με δεκάδες μαθητές στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης, μια ενδιαφέρουσα βιωματική συζήτηση γύρω από την αναπηρία!

Οι συνεργάτες του ΣΚΕΠ (www.skep.gr) Ειρήνη Τρομπέτα, Στέφανος Βούρος και Βαγγέλης Αυγουλάς επισκέφθηκαν το σχολείο για να απαντήσουν χωρίς κόμπλεξ και χωρίς να νιώθουν καμία προσβολή, σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών μαθητών γύρω από την καθημερινή ζωή ενός νέου με αναπηρία.

«Γεννηθήκατε με αναπηρία, οπότε ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σας όταν ως παιδιά καταλάβατε ότι είστε διαφορετικοί»;

Αυτή ήταν μια από τις πρώτες ερωτήσεις των παιδιών στο νεαρό δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός, καθώς και στο διαφημιστή Στέφανο Βούρο ο οποίος έχει γεννηθεί χωρίς δάχτυλα στα άνω και κάτω άκρα του.

Οι δύο νέοι αστειεύονταν συνεχώς με την αναπηρία τους, σπάζοντας εξ αρχής τον πάγο και δημιουργώντας μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που έκανε το χρόνο να κυλήσει σαν νερό! Από τα πειράγματα δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Δήμαρχος Βριλησσίων, ο οποίος ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ήθελε όπως δήλωσε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε μια συζήτηση ζωής!

«Η σημερινή συζήτηση όπου χωρίς τείχη τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Διαφορετικότητα μέσα από τις δικές τους απορίες, προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία και αγγίζει τον πυρήνα της ουσιαστικής διδασκαλίας σε ένα σχολείο», σημείωσε ο κ. Μανιατογιάννης.

«Όταν γεννηθείς με αναπηρία, τον πρώτο λόγο για το αν θα αισθάνεσαι διαφορετικός ή όχι, για το αν θα είσαι σαν τιμωρημένος πάντα μόνος σου και στη γωνία ή αν θα ζήσεις τη ζωή σου «φυσιολογικά», τον έχει καθημερινά και στην πράξη πάντα η Οικογένεια», σημείωσαν μεταξύ άλλων οι δύο νέοι θέλοντας να καταδείξουν τη σημασία της στάσης των γονέων στην ανατροφή ενός παιδιού με αναπηρία.

Από την όλη συζήτηση η τοπική μαθητική κοινότητα των Βριλησσίων αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενεργή και ευαισθητοποιημένη σε θέματα των ΑμεΑ, ενώ τιμητικές για τους ομιλητές ήταν οι στιγμές συγκίνησης που αρκετά παιδιά εξέφρασαν λαμβάνοντας κάποιες απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.


Ο Βαγγέλης Αυγουλάς ο Στέφανος Βούρος, η Ειρήνη Τρομπέτα και ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών ΜανιατογιάννηςΟ Βαγγέλης Αυγουλάς κινείται με το Λευκό Μπαστούνι ανάμεσα στα παιδιά

Ο Ξενοφών Μανιατογιάννης με το Βαγγέλη Αυγουλά και το Στέφανο Βούρο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου