meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΘΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ!


Βαγγέλης Αυγουλάς, Μενέλαος Τσαούσης, Γιάννης Γαβράς, Σοφία ΣυριοπούλουΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων με την καθηγήτρια τους κα Άννα Αγγελοπούλου

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Μαέστρο Γιάννη Γαβρά και τη σύζυγο του Διασυνώ


Η όραση, λένε, είναι η πιο τεμπέλικη αίσθηση. Αιχμαλωτίζει άμεσα και γλυκά στην πρώτη ματιά και στη βιτρίνα της πρώτης εντύπωσης. Τι γίνεται όμως όταν η ικανότητα του να Βλέπεις πολλαπλασιάζεται και μαθαίνεις να βλέπεις για δύο;

«Μάθε να βλέπεις για δύο»! Αυτός ήταν ο τίτλος του βιωματικού σεμιναρίου που διοργάνωσε στο Ίλιον το Μουσικό Εργαστήρι «Οδός Ονείρων» του Μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά το πρωί της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2016.

Εισηγητές οι εκπαιδευτές κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης ατόμων με προβλήματα όρασης κυρία Σοφία Συριοπούλου και κύριος Μενέλαος Τσαούσης, καθώς και ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Η Σοφία με λευκό μπαστούνι και μάσκα ο Μενέλαος εξηγεί πως το χρησιμοποιείΗ Σοφία δείχνει στο κοινό ανάγλυφα σχήματα


Οι περιορισμένες θέσεις συμμετοχής καλύφθηκαν πολύ νωρίτερα από το σεμινάριο και όσοι πρόλαβαν, εκπαιδεύτηκαν σε ένα γεμάτο τρίωρο στις σωστές τεχνικές συνοδείας ατόμων με προβλήματα όρασης, ενώ είχαν τη δυνατότητα να λύσουν και πολλές απορίες τους γύρω από την καθημερινή ζωή των τυφλών, καθώς και να έρθουν σε επαφή με ειδικά προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό υλικό για τυφλούς μαθητές και την ανάγλυφη γραφή Braille.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, τα περισσότερα μέλη της Ορχήστρας των Ονείρων του Μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά, ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων με την καθηγήτρια τους κα Άννα Αγγελοπούλου, αρκετοί εθελοντές που ετοιμάζονται να στελεχώσουν κοινωνικές δράσεις στον ευρύτερο χώρο της αναπηρίας και φυσικά ο διοργανωτής, μαέστρος  κ. Γαβράς με τη σύζυγό του.

Νεαροί από το κοινό κάνουν βιωματικό με μάσκα. Ο ένας φοράει μάσκα και ο άλλος συνοδεύει.Μουσικοί από την ορχήστρα των ονείρων κάνουν βιωματικό με μάσκα.
   

Βιωματικό με μάσκα του κοινού περνάνε ανάμεσα σε καθίσματα.Βιωματικό με μάσκα του κοινού προσπαθούν να βρουν αντικείμενα με την αφή


Το σερβίρισμα με τη μέθοδο του ρολογιού, η αναγνώριση των κερμάτων από τη στεφάνη τους και των χαρτονομισμάτων με το τεχνικό βοήθημα “Cashtest», τα ζευγάρια και οι μάσκες για τη σωστή εφαρμογή των τεχνικών συνοδείας τυφλού από βλέποντα οδηγό που έδωσαν τη βιωματική διάσταση, το παραδοσιακό παιχνίδι της Τυφλόμυγας ως ένα ευχάριστο διάλειμμα για την εγρήγορση όλων των αισθήσεων πλην της όρασης, η επαφή με προσαρμοσμένα παιχνίδια για τυφλούς και φυσικά τα συνεχή αστεία και πειράγματα, δημιούργησαν εξ αρχής μια όμορφη εμπειρία σε ζεστή ατμόσφαιρα και καλό κλίμα παρά το βροχερό καιρό εκείνης της ημέρας.

Σίγουρα οι παρευρισκόμενοι έχουν να μεταφέρουν πολλά από αυτή την εμπειρία που έζησαν στο σταυροδρόμι της τέχνης και της κοινωνικής ευαισθησίας!

Ο Γιάννης Γαβράς γράφει στη γραφομηχανήΟ Βασίλης Μαντζοράκης με μάσκα διαβάζει ανάγλυφο χάρτη του μετρό


           


Χάρις με μάσκα και Χρυσάνθη συνοδός, κοπέλες που παρακολούθησαν το σεμινάριο χαμογελάνε στην κάμερα κάνωντας το σήμα της ειρήνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου