meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ 19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ

Από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας ξεκίνησε ο κύκλος των εκπαιδευτικών επισκέψεων του Βαγγέλη Αυγουλά το νέο έτος, το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου 2016.

Ο συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων ( www.skep.gr ) και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, συνάντησε περίπου 50 μαθητές της Τετάρτης Τάξης και συζήτησαν για μια διδακτική ώρα γύρω από τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ο νεαρός δικηγόρος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, πολλές από αυτές ιδιαιτέρως εύστοχες και ευφυείς, ενώ τους έδειξε μεταξύ άλλων πώς κινείται στους δρόμους με το λευκό του μπαστούνι και πώς γράφει και διαβάζει με την ανάγλυφη γραφή Braille.

Πρόκειται για σειρά βιωματικών ομιλιών, δρώμενων ευαισθητοποίησης και συζητήσεων, τις οποίες αγκαλιάζει ανά την Ελλάδα η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα σε όλο το εύρος των βαθμίδων, όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο.


Τα παιδιά με σηκωμένα χέρια περιμένουν να κάνουν ερωτήσεις στο Βαγγέλη Αυγουλά!Ο Βαγγέλης Αυγουλάς δείχνει πως κυκλοφορεί με το λευκό μπαστούνι και ταυτόχρονα προστατεύει το πρόσωπο του από τα ψηλά εμπόδια

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με το λευκό μπαστούνι ανάμεσα στα παιδιά τους δείχνει πως το χρησιμοποιεί!Παιδιά αγγίζουν σελίδες Braille

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου