meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟ 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Περίπου 120 μαθητές της Α’ Γυμνασίου συνάντησε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων ο δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και Νέων (ΣΚΕΠ) και συζήτησαν γύρω από την αναπηρία για δύο διδακτικές ώρες.

Η υποδοχή από τη Διευθύντρια και τους καθηγητές ήταν ιδιαίτερα θερμή και ο κ. Αυγουλάς απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, κάποιες εκ των οποίων ιδιαίτερα «ψαγμένες», όπως το αν ένας τυφλός μπορεί να κλαίει ή να δακρύζει αφού δε «δουλεύουν» τα μάτια του;


Τη διαδραστική ομιλία του κ. Αυγουλά και την παρουσίαση του ΣΚΕΠ παρακολούθησε η καθηγήτρια και Αντιδήμαρχος Παιδείας των Βριλησσίων κα Σοφία Χαντζάρα, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε τη σημασία τέτοιων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών στη διάπλαση της προσωπικότητας των μαθητών.


Επιπλέον, ο κ. Αυγουλάς έδειξε μαζί με μια νέα του φίλη σωστές τεχνικές συνοδείας ενός τυφλού από βλέποντα οδηγό.


Τέλος, αίσθηση προκάλεσαν οι ορθές και καίριες αναφορές μαθητών και καθηγητών κατά του bullying στα σχολεία και υπέρ της ένταξης αναπήρων μαθητών σε κοινές σχολικές τάξεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου