meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΝΕΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση με ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη λαϊκών αγορών, των δικαιούχων επιδόματος απροστάτευτων τέκνων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4264/14, με την τροποποίηση του Ν.4328/15. Δικαιούχοι είναι όσοι εντάσσονται στις κατηγορίες ανέργων, πολύτεκνων, απόρων, ατόμων με αναπηρία άνω του 67%, ατόμων τρίτης ηλικίας που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, οικογενειών με ανήλικα τέκνα με ειδικές ανάγκες και γονιών που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό. Η περιφέρεια Αττικής ενισχύει, για πρώτη φορά, με το ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη λαϊκών αγορών ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Με αυτή την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, δρομολογήθηκε ένα σημαντικό μέτρο κοινωνικής πολιτικής, με αποδέκτες που αναμένεται να προσεγγίσουν αριθμητικά τις 1.500 οικογένειες.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνας Θανοπούλου και του προέδρου της Επιτροπής  Λαϊκών Αγορών, περιφερειακού συμβούλου εντεταλμένου σε θέματα λαϊκών  αγορών Στέλιου Κοροβέση, το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση με ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη λαϊκών  αγορών, των δικαιούχων επιδόματος απροστάτευτων τέκνων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4264/14, με την τροποποίηση του Ν.4328/15. Δικαιούχοι είναι όσοι εντάσσονται στις κατηγορίες ανέργων, πολύτεκνων, απόρων, ατόμων με αναπηρία άνω του 67%, ατόμων τρίτης ηλικίας που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, οικογενειών με ανήλικα τέκνα με ειδικές ανάγκες και γονιών που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό.

Ο σκοπός του προγράμματος, όπως σημείωσε ο Στέλιος Κοροβέσης είναι «η ανακούφιση των παιδιών και των οικογενειών που στερούνται οικογενειακής προστασίας και αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με δεδομένο ότι η προστασία του παιδιού αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση κάθε ευνομούμενου κράτους, αλλά είναι (ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης) κοινωνική ανάγκης προτείνουμε μια ετήσια οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη βιοτικών αναγκών με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου