meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου 2015 η συνάντηση μεγάλης αντιπροσωπίας της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους αρμόδιους ειδικούς συνεργάτες του.

Ο κ. Κουρουμπλής εξειδίκευσε τις πρόσφατες δημόσιες δεσμεύσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκη προχωρώντας και ένα βήμα πιο πέρα και παρουσιάζοντας στους Τρίτεκνους τροπολογία που προωθεί άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών για την ειδική μοριοδότηση των Τριτέκνων σε διαγωνισμούς, αντίστοιχη με αυτή των πολύτεκνων, εμπλουτίζοντας σχετικές διατάξεις του ν.2643/98.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής επαναβεβαίωσε ότι καταθέτει εκ νέου στη Βουλή και τη γνωστή από τις αρχές του 2015 τροπολογία του πρώην Υπουργού κ. Βούτση, με την οποία τα Δημοτικά Συμβούλια με σχετικές αποφάσεις τους θα μπορούν να μειώνουν ή να απαλλάσσουν τις τρίτεκνες οικογένειες από τα δημοτικά τέλη. Αναλόγως η ρύθμιση θα ισχύει και για τα κοινωνικά τιμολόγια στις δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η αντιπροσωπία των τριτέκνων υπό τον Πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ κ. Αχλαδιανάκη, ανέλυσε στον κ. Κουρουμπλή τα πάγια αιτήματα του φορέα και ζήτησε τη στήριξη του για την επίλυση προβλημάτων και στα άλλα υπουργεία, όπως για το θέμα των μετεγγραφών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας.

Συμφωνήθηκε τέλος η ανοιχτή διαρκής επικοινωνία της ΟΠΟΤΤΕ με το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών για την παρακολούθηση όλων των θεμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου