meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νιώθω ότι με βάση τη μικρή μου πορεία και δράση στους κοινωνικούς αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό για μία κοινωνία που θα χαμογελά στη διαφορετικότητα, θα πρέπει να προσυπογράψω τη δήλωση-αντίδραση του Τμήματος Δικαιωμάτων του Σύριζα στην υπουργοποίηση των Δ. Καμμένου και Μ. Μπόλαρη.
Προσυπογράφω την συγκεκριμένη δήλωση όχι ως κομματικό στέλεχος (δεν ανήκω σε κανένα κόμμα) αλλά επειδή συμφωνώ επί της ουσίας και επίσης είμαι υπέρ της αυτοκριτικής.
Β. Αυγουλάς
Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έκπληξη, την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου και του Μάρκου Μπόλαρη. Δεν θεωρούμε, βέβαια, ότι ρόλος του Τμήματος είναι να εκφέρει κρίσεις, να εκφράζει τη συμφωνία ή την απαρέσκειά του σχετικά με τα πρόσωπα που συνθέτουν ένα κυβερνητικό σχήμα. Παρά ταύτα, στις δύο αυτές περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε, και μάλιστα δημόσια, καθώς η πολιτεία των δύο συγκεκριμένων προσώπων προσβάλλει έντονα τα δικαιώματα και τις αξίες μας.
Ο Δημήτρης Καμμένος κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε σχόλια ακραία ομοφοβικά, επιθετικά εναντίον των γκέι και αντισημιτικά. Δεν μπορούμε, για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας να τα αναπαράγουμε εδώ. Θα δώσουμε μόνο μια εικόνα, για να γίνει αντιληπτό τι λέμε: τουίτερ που χαρακτηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης «αλλοδαπό πουστροδίκαιο» ή λένε ότι όλοι οι Εβραίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους απουσίαζαν στις 9/11 και έτσι δεν σκοτώθηκε κανένας, είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικά. Και δεν ήταν εξαίρεση, επαναλαμβάνονταν συστηματικά.
Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή.
Η υπουργοποίηση και των δύο θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, και τις αξίες μας. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου