meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣΤΑΜΟΣ: ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝΟ Παναγιώτης Μαρκοστάμος του Αθανασίου και της Γαρυφαλλιάς γεννήθηκε στο χωριό Κυρτώνη Φθιώτιδος της δημοτικήςενότητας Αταλάντης του Δήμου Λοκρών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και δημόσιας Διοίκησης της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2008 ως σήμερα εργάζεται στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία έχοντας στελεχώσει την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» -Υπηρεσία παροχής νομικών πληροφοριών και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τον Ατόμων με Αναπηρία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Από μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινά καθώς διετέλεσε για τέσσερα χρόνια πρόεδρος της Μαθητικής Κοινότητας του Κέντρου Εκπαίδευσης και αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)

Το 1999 εκπροσώπησε το σχολείο του στην Δ' Σύνοδο της Βουλής των εφήβων ως έφηβος βουλευτής.

Το 2000 συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης στην Γένοβα της Ιταλίας εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών.

Από το 2001 ως το 2005 υπήρξε  Αναπληρωτής Γραμματέας της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και από το 2005 ως το 2009 Γραμματέας αυτής.

Το 2003 εκπροσώπησε την Χώρα μας σε συνάντηση ακρόασης φοιτητών με αναπηρία που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αντιπροσωπία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από το 2003 ως το 2009 εκπροσώπησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών στις επιτροπές Νεολαίας Ισότητας και Διαφορετικότητες καθώς και στην επιτροπή προσβασιμότητας, κινητικότητας και τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό έχοντας συμμετέχει σε Πανελλήνια πρωταθλήματα με την ομάδα ποδόσφαιρου Τυφλών και έχει διακριθεί ως Αθλητής του Αθλητικού σωματίου τυφλών " Όμηρος" στα 5 χιλιόμετρα και στην σφαιροβολία.

Από την παιδική του ηλικία λάτρεψε την μουσική και το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά έχοντας συνεργασθεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρίες όπως η General music.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το 1999 τιμήθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών για την Συμμετοχή του στην Δ. Σύνοδο της Βουλής τον Εφήβων.

Το 2000 τιμήθηκε σε εκδήλωση για τον Αθλητισμό από τον πρώην Δήμο Αταλάντης για την συμμετοχή του στην ομάδα ποδόσφαιρου τυφλών.
 Το 2007 απέσπασε το πρώτο βραβείο ερμηνείας σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τραγουδιών στο Βέρσακ της Σερβίας, όπου συμμετείχε με το χορευτικό τμήμα του εκπολιτιστικού συλλόγου Αρκίτσας "Ο Κλείδωνας", υπό τη καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Δ. Στεργίου και τη συνοδεία του Β. Γκορίτσα στο κλαρίνο.

Το 2012 βραβεύτηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυρτώνης για την κοινωνική του δράση, την συμβολή του στην διάσωση και την διάδοση του παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού και την συμβολή του για την επίτευξη τον σκοπών και στόχων του συλλόγου.

Σήμερα είναι Γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, οργανωτικός γραμματέας της Εθνικής  Ομοσπονδίας Τυφλών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών καθώς και αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος.
Από το 2011 είναι μέλος του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών και εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Λοκρών.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Συστήματος Γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille και μέλος στην επιτροπή πιστοποίησης. Έχει παραθέσει αρκετές διαλέξεις σε σεμινάρια ειδικής Αγωγής για θέματα που αφορούν την Ειδική εκπαίδευση και την ένταξη τον τυφλών στην εκπαίδευση και την κοινωνική αποκατάσταση, για θέματα κοινωνικής πολιτικής και αναπηρίας έχοντας συνεργασθεί με το τμήμα ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και συνεντεύξεις στο διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση μελετών για την προσβασιμότητα και την λειτουργικότητα τον ατόμων με Αναπηρία.

"Μέσα από την πορεία μου στους κοινωνικούς αγώνες διαπίστωσα ότι τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς πάλη και διαρκή αγώνα.

Αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση, αγώνα για κοινωνική καταξίωση, αγώνα για την υπεράσπιση κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά και νέων διεκδικήσεων στοχεύοντας σε μια πιο ποιοτικά αναβαθμισμένη ζωή. Με σεβασμό  στον τόπο που γεννήθηκα και με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, πάντα ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, ζητώ την στήριξη σας και την εμπιστοσύνη στον Συνδυασμό (Συμπολιτεία Λοκρών) με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κύριο Νικόλαο Λιόλιο. Για τον Δήμο Λοκρών που αγαπάμε, για τον Δήμο Λοκρών που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε και πρέπει να αναβαθμίσουμε στοχεύοντας σε κορυφές."


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944903848

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου