meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ ΣΤΟ 8Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ


6 Οκτωβρίου 2014, η πρώτη Δεύτερα αυτού του Οκτώβρη που από φέτος και κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία πανελλαδικά ως ημέρα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Έτσι, ύστερα από πρόσκληση της διευθύντριας και των δασκάλων του 8ου Δημοτικού σχολείου Ιλίου και το συντονισμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών από τον τ.Αντιδήμαρχο Ιλίου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, το σχολείο επισκέφθηκε ο Παραολυμπιονίκης κ. Δημήτρης Αμπατζής και οι μαθητές ομολόγησαν πως έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία!

Αξέχαστη θα μείνει όμως εκείνη η ημέρα και για το διακριθέντα αθλητή μας στο ποδόσφαιρο τυφλών κ. Δημήτρη Αμπατζή, ο οποίος μας την περιγράφει στο «Με Άλλα Μάτια»:

«Με κάλεσαν στο 8ο δημοτικό Ιλίου να μιλήσω για τον αθλητισμό και τη διαφορετικότητα. Η πρόκληση ήταν μεγάλη δεδομένου ότι τα παιδιά ρωτούν άφοβα ότι μπορεί να σκαρφιστεί το αθώο μυαλουδάκι τους. Φυσικά δε μπορούσα να αρνηθώ τέτοια μεγάλη τιμή και έτσι έβαλα τη φόρμα μου, πήρα την Κατερίνα Κούλελη η οποία μαζί με τους δασκάλους των παιδιών αποτέλεσαν την υποστηρικτική μου ομάδα, και λίγο πριν τις 10 το πρωί περάσαμε την πόρτα του σχολείου! Από την πρώτη στιγμή ένιωσα υπέροχα γιατί κατάλαβα ότι οι λιλιπούτειοι φίλοι μου δεν ξεχωρίζουν τους αθλητές σε αρτιμελής και ανάπηρους, τους βλέπουν όλους απλά νικητές!!!

Χωρίσαμε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Η Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη τάξη ήταν η πρώτη ομάδα και οι τρεις μικρότερες τάξεις η δεύτερη. Μίλησα στην κάθε ομάδα ξεχωριστά και προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν πως αν βάλει κάποιος στόχους στη ζωή του, αν θελήσει να πιστέψει και να δουλέψει σ’ αυτούς, έχει ή δεν έχει ιδιαιτερότητες, θα τα καταφέρει! Τους εξήγησα αρκετά πράγματα για το ποδόσφαιρο τυφλών που ήταν και το άθλημα μου και αμέσως μετά δείξαμε βίντεο από αγώνα ποδοσφαίρου τυφλών. Τα παιδιά παρακολουθούσαν με ενθουσιασμό και αφοσίωση! Η ώρα των ερωτήσεων έφτασε και τα παιδιά όπως περίμενα, έκαναν ερωτήσεις που οι μεγάλοι ή δεν έχουν το θάρρος να τις κάνουν ή αν τις ακούσουν κάνουν μορφασμούς απορώντας πως τις ξεστόμισε ο διπλανός τους… Με μεγάλη χαρά απάντησα σε όλες!

Στο τέλος, Έξι παιδιά από κάθε τάξη χωρισμένα σε δυάδες, έβαλαν μάσκα για να μην βλέπουν και προσπάθησαν να αλλάξουν μερικές μπαλιές μεταξύ τους, ερχόμενοι πιο κοντά στο ποδόσφαιρο τυφλών το οποίο γνώριζαν θεωρητικά τόση ώρα. Γέλασαν, ενθουσιάστηκαν και μου έδειξαν πως το διασκέδασαν πολύ και ήθελαν να  το δοκιμάσουν όλα. Συμφωνήσαμε πως πολύ σύντομα θα ξαναπάω και όλη τη μέρα θα κάνουμε βιωματικά παιχνίδια»!

Η επιτυχία της πρωτότυπης αυτής επίσκεψης συζητήθηκε και ξεπέρασε ήδη τα όρια του Δήμου Ιλίου και έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Με Άλλα Μάτια», ο παραολυμπιονίκης κ. Δημήτρης Αμπατζής θα επισκεφθεί στις 31/10/2014 σχολείο της Πετρούπολης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου