meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Η Διεθνής Έκθεση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι για πρώτη φορά στην Ελλάδα
      
Μια ξεχωριστή έκθεση τέχνης με έργα που έχουν δημιουργηθεί με το Στόμα και το Πόδι παρουσιάζεται στο Ζάππειο από 3 έως και 8 Οκτωβρίου 2014. Η «Έκθεση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι» πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο. Η Έκθεση διοργανώνεται από την Διεθνή  Ένωση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουμε το Στόμα και το Πόδι  στο Ζάππειο από τις 3 έως και τις 8 Οκτωβρίου 2014 και περιλαμβάνει 140 έργα ζωγραφικής και 2 γλυπτά .

Συμμετέχουν καλλιτέχνες από 28 χώρες, ανάμεσά τους 5 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Η Έκθεση διοργανώνεται από την Διεθνή Ένωση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι, αποστολή της οποίας είναι να υποστηρίζει καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με το Στόμα ή το Πόδι, επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους λόγω αναπηρίας ή ασθένειας. Η έκθεση πραγματοποιείται στους χώρους του Ζαππείου, από 3 έως και 8 Οκτωβρίου 2014 (ώρες λειτουργίας: 8 π.μ. – 9 μ.μ.). Θα παρουσιαστούν 140 έργα ζωγραφικής και 2 γλυπτά.

Οι καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι εκθέτουν τα έργα τους κατά καιρούς σε αναγνωρισμένα μουσεία, γκαλερί και δημόσιους εκθεσιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την καλλιτεχνική τους αξία, τα έργα αυτά είναι πολύτιμα, γιατί έχουν δημιουργηθεί με τεράστια προσπάθεια, ψυχικό σθένος και μεγάλη αγάπη για την τέχνη, αφού οι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν αποκλειστικά με το στόμα ή το πόδι.

Πολλά από αυτά τα έργα έχουν αναγνωρισθεί διεθνώς ως δημιουργίες που μεταφέρουν συναισθήματα και μια υψηλή αισθητική και σίγουρα εκφράζουν μια  ιδιαίτερα ευαίσθητη οπτική του κόσμου μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών.

Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν ένα κοινό, ότι η τέχνη και η ζωγραφική παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους. Από πολλές απόψεις, η ζωγραφική δίνει ένα νέο νόημα σε μια συχνά αυστηρά περιορισμένη καθημερινότητα. Το γεγονός ότι μπορούν να μαθαίνουν, να εξελίσσουν νέες δεξιότητες και να τις εφαρμόζουν, καθώς επίσης το αίσθημα ότι οι δημιουργίες τους αναγνωρίζονται τους δίνει μια νέα αίσθηση ασφάλειας και αυτοεκτίμησης.  Ταυτόχρονα σκέψεις, συναισθήματα, παρατηρήσεις  ακόμη και εσωτερικές συγκρούσεις μπορούν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και συχνά να επιλυθούν. Για τους καλλιτέχνες αυτούς, η ζωγραφική συμβολίζει έναν σκοπό στη ζωή και ένα μέσο για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της με διαφορετικούς τρόπους.

Η Διεθνής Ένωση των Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι  προάγει τα συμφέροντα των καλλιτεχνών, ενώ λειτουργεί και σαν εκδοτικός οίκος που προωθεί τα έργα τους. Με αυτόν τον τρόπο τους βοηθά να είναι ενεργοί, εξασφαλίζει οικονομική ανεξαρτησία για τους ίδιους και την οικογένειά τους, αμβλύνει κατά πολύ το υψηλό κόστος της προσωπικής καθημερινής φροντίδας τους με τελικό στόχο να ζουν με ασφάλεια μια ολοκληρωμένη ζωή. Επίσης, παρέχει ηθική και οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη και καλλιέργεια καλλιτεχνικών δεξιοτήτων σε ιδιαίτερα ταλαντούχους ανθρώπους, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της τέχνης ή επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Στην Ελλάδα, ο εκδοτικός οίκος Ζωγραφική με το Στόμα και με το Πόδι στηρίζει τους καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με το στόμα και το πόδι και τους βοηθά να πωλούν αναπαραγωγές των έργων τους σε Χριστουγεννιάτικες κάρτες και ημερολόγια.

Η Έκθεση αυτή εκτός από την καλλιτεχνική αξία των έργων που εκτίθενται, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, δύναμης, ελπίδας και προσπάθειας. Ένα μήνυμα που κάθε εποχή είναι πολύτιμο, στις μέρες που ζούμε όμως είναι ανεκτίμητο παράδειγμα προς μίμηση. Και η ηθική απολαβή όλων των συμμετεχόντων είναι ακριβώς αυτή: να μας εμπνεύσουν με το κουράγιο τους, τη ψυχική τους δύναμη και την αγάπη τους για την τέχνη να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα
Ημερομηνία: 3 – 8 Οκτωβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 8 π.μ. – 9 μ.μ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου