meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΜΕΝΟΥΝ...

Οι άνθρωποι προσπαθούν αλλά τα τείχη μένουν
Σχόλιο ΤΟΥ Δημήτρη Κωνσταντάρα στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία" της Καβάλας

Μια πολύ σύντομη «παρέμβαση» θέλησα να κάνω, ύστερα από μακρύ χρονικό διάστημα που …απουσίασα, λόγω ασθένειας, από την σχολιογραφία της «Νέας Εγνατίας». Και το κάνω όχι μόνο γιατί το θέμα «σχοινοβατεί» μεταξύ σοβαρού και… αστείου της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής , της σκληρής μας και ανάλγητης πραγματικότητας αλλά γιατί μου έλλειψε αυτή η δυνατότητα της ελεύθερης παρέμβασης που μού έχει εξασφαλίσει η εφημερίδα μας.

Είμαι σίγουρος ότι την είδηση –προ ημερών- την έχετε διαβάσει ή την έχετε ακούσει. Αλλά πόσο «ρίζωσε» μέσα σας; Και πόση σκέψη πρέπει να του δώσετε; Πάρτε υπ΄όψη σας ότι μιλάμε για τον άνθρωπο που το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ διόρισε στη θέση που βρίσκεται για να κάνει ό,τι μπορεί για να …ξεβρωμίσει το ψάρι ΚΑΙ το κεφάλι του.

«Από την κεφαλή βρωμάει το ψάρι». Οι άνθρωποι όμως και από τα πόδια όταν δεν αντιδρούν «κλωτσώντας» τους διεφθαρμένους. Προστασία «επωνύμων» από τους ελέγχους καταγγέλλει ο Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Για προστασία επωνύμων από τους ελέγχους που διενεργεί έκανε λόγο ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση πεπραγμένων του 2013.«Υπάρχει όντως μια τάση να μπαίνουν εμπόδια, γραφειοκρατικά και άλλα. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα;» αναρωτήθηκε ο Λέανδρος Ρακιντζής. «Λέω το παράπονό μου. Στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους, βρίσκω ένα τείχος. Και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα για τα οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Αρνούμαι να το δεχτώ. Κι όταν αρχίσουμε ΟΛΟΙ μας να αρνούμεθα να δεχτούμε την άνωθεν επικυρούμενη προσβολή της νοημοσύνης μας….
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου