meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

400 ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ ΦΕΤΟΣ



Τετρακόσιοι (400) συμπολίτες μας ωφελήθηκαν και φέτος από το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σπιρομέτρησης για τη διάγνωση πνευμονολογικών παθήσεων που εφάρμοσε ο Δήμος Ιλίου 7-9 Απριλίου 2014.

Πρόκειται για μια συνεργασία που έχει τεθεί ήδη από το 2011 υπό την επιστημονική αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και για μια εξέταση με υψηλό κόστος για τα σημερινά δεδομένα, η οποία προσφέρεται εντελώς δωρεάν κάθε χρόνο από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, με στόχο ιδίως την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

91 συμπολίτες μας εντοπίστηκαν με κάποιο πρόβλημα και έλαβαν περαιτέρω οδηγίες ή σχετική παραπομπή από τους ιατρούς πνευμονολόγους που έκαναν επιτόπου στο Δημαρχείο Ιλίου τη διάγνωση.

Καθοριστική ήταν φέτος η συμβολή των εθελοντών ιατρών κυρίων Β. Τσούτσου, Κ. Κωνσταντόπουλου και Γ. Γούλα, τους οποίους ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος ευχαρίστησε θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά τους στους πολίτες του Ιλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2012, όσοι εξεταστούν και εντοπιστούν με κάποιο πνευμονολογικό πρόβλημα, έχουν τη δυνατότητα δωρεάν επανελέγχου μετά από 6-8 μήνες από την πρώτη εξέταση, δυνατότητα που προσφέρει ο Δήμος Ιλίου δωρεάν μέσω των Δημοτικών του Ιατρείων και των δύο σπιρομέτρων που διαθέτει, χάρη στην εθελοντική προσφορά του ιατρού πνευμονολόγου κ. Αλέξη Κροκίδη.

Από το 2011 έως σήμερα, έχουν κάνει δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στο Δήμο Ιλίου πάνω από 1500 άτομα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου