meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΕΠ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!



Πάνω από 1.500 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους την Διαδραστική Ετήσια Τελετή «Αποτυπώματα» 2014 του Σ.Κ.Ε.Π.

 
Με τον τίτλο «Δες το Αλλιώς!», ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για έκτη συνεχή χρονιά, η Διαδραστική - Βιωματική Τελετή «Αποτυπώματα» 2014, του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.

 

Πάνω από 1.500 μικροί και μεγάλοι προσκεκλημένοι, άτομα με αναπηρίες και άτομα που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, κατέκλυσαν τους χώρους του Μουσείου Βορρέ.

Η εκδήλωση λειτούργησε ως βιωματικό σημείο συνάντησης και ευαισθητοποίησης, όπου όλοι οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να προσεγγίσουν την διαφορετικότητα και να δουν αλλιώς τον κόσμο γύρω τους!

 

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα παρακάτω εργαστήρια:

- Παίζοντας Bocce όλοι μαζί, σε Unified Teams - Δες το Αλλιώς: Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Προσομοίωσης Αισθητηριακής Αναπηρίας -  Σλάλομ στο Μουσείο: Πρόγραμμα Προσομοίωσης Κινητικής Αναπηρίας - Εισαγωγή στη Νοηματική γλώσσα – Κρυπτόλεξο - Tape Art - Wall of Wishes - Άπλωσε τις σκέψεις σου! Μηνύματα και ζωγραφιές - Κάνε το αόρατο, ορατό! Κολλάζ/ζωγραφική

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013 -2014, 5.000 μαθητές και φοιτητές ΜΑΖΙ με νέους με αναπηρίες από εκατοντάδες σχολεία γενικής εκπαίδευσης, σχολεία ειδικής αγωγής και κοινωνικούς φορείς, συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά βιωματικά - διαδραστικά προγράμματα του Σ.Κ.Ε.Π. – «Αποτυπώματα».

 

Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, έχει ως κεντρικό άξονα την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων με αναπηρίες μέσω της ευαισθητοποίησης, συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης με τον γενικό πληθυσμό.

Με στόχο:

1/ Την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας (μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης των μαθητών γενικής εκπαίδευσης)

 2/ Την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού ταυτόχρονα με τη δημιουργία αντανακλαστικών και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης
3/ Την κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρίες & προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η δράση «Αποτυπώματα» 2013 – 2014 του Σ.Κ.Ε.Π. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν  οι:

Η Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. κυρία Αθηνά Κρητικού-Γεννηματά, ο Πρόεδρος του Μουσείου Βορρέ κ. Ίων Βορρές, ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Γιώργος Βορρές, ο κος Νεκτάριος Βορρές – μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου, τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π κυρίες Πηνελόπη Γαβρά, Βασιλική Βασιλάκου, Αλεξάντρα Βερόνικα Κουήν και Χριστίνα Χατζηασλάνη, οι κ.κ. Αδριανή Κουλουμπή & Έλενα Κορακιανίτη, Υπεύθυνες Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σ.Κ.Ε.Π. κα. Ιλεάνα Βασδέκη, η κα Ειρήνη Τρομπέτα Υπεύθυνη Δράσεων του Σ.Κ.Ε.Π., οι κ.κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας και Στέφανος Βούρος, motivational speakers του Σ.Κ.Ε.Π. και οι κ.κ. Αναστάσης και Ίωνας Βορρές.



Παρευρέθησαν επίσης εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Μοσχάτου, του 51ου Δημοτικού Αθηνών, του 18ου Δημοτικού Γλυφάδας,  του 10ου Δημοτικού Αιγάλεω, της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ»  και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Από την πλευρά των ειδικών σχολείων και κοινωνικών φορέων μας τίμησαν οι νέοι με τους γονείς και εκπαιδευτικούς από τον ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Κρίκος Βριλησσίων, Μαργαρίτα (Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα), ΙΠΕΚΒΕ, ΕΣΤΙΑ, Ειδικό Δημοτικό Ιλίου, Ειδικό Λύκειο Ιλίου και το Ε.Γ.Ν.Υ.Α Στέγη. Επίσης παρευρέθησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων και σχολείων μαζί με τις οικογένειες τους, που συμμετείχαν στα εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π.

Από τους χορηγούς και συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. παρευρέθησαν οι:

Η κα Αρίστη Σταθακοπούλου από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, η κα. Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, η κα Κατερίνα Περίσση, η κα Κική Ζαννιά και ο Σταύρος Μουρούτσoς από τον Όμιλο ΟΤΕ, η κα Μαρία Σπανοπούλου Υπεύθυνη Επικοινωνίας Merck A.E. Hellas, η κα Έφη Καρακίτσου, Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος της Magnet, η κα Ρία Ρήγα από την Magnet, η κα Χαρά Μητσοτάκη από τον Διεθνή Αερολιμένα, η κα Ελένη Τσιπά της Oracle Hellas



Επίσης έδωσαν το παρόν:

Ο πρέσβης ε.π. κος Γιώργος Γεννηματάς, ο δήμαρχος Βριλησσίων κος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, o αντιδήμαρχος Παιδείας Βριλησσίων κος Γιάννης Πισιμίσης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας κα Ζωή Κουβαρά,  ο αντιδήμαρχος Ιλίου κος Βαγγέλης Αυγουλάς, η κα Βάνα Λαβίδα, η φωτογράφος κα Χαρά Σκλήκα, η κα Λήδα Αντωνάτου, ο κος Άγγελος Αντωνάτος η κα Μαρία Δοανίδου …. και πολλοί άλλοι…

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου