meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Οροσειρά Τάτρα στην καρδιά της Ευρώπης και...στη δική μας!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
O Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής και η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Αθήνα διοργανώνουν την εκδήλωση «Σλοβακία: Οροσειρά Τάτρα στην καρδιά της Ευρώπης… και στην δική μας!» την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, ώρα 7:30 μμ, Αίθουσα AUDITORIUM, Σημείο Πολιτιστικής Ακρόασης, Σίνα 2-4, Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διοίκηση του AUDITORIUM.

 
Η κα Ιφιγένεια Μαχίλη και ο κος Χρήστος Μερεντίτης θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους από τις αναβάσεις στις κορυφές Gerlachovsky και Lomnicky, από τις πεζοπορίες στον Εθνικό δρυμό των Τάτρα και στις λίμνες Strbske, Skalnate και Zelene και από τις περιηγήσεις σε μεσαιωνικά κάστρα και περιοχές προστατευόμενες από την UNESCO, που πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής τον Αύγουστο του 2012.

 
Η εκδήλωση θα αρχίσει με προβολή αποσπασμάτων από το ντοκιμαντέρ των Pavol Barabas και Tomas Hulik με τίτλο: «Οροσειρά Τάτρα, η άγρια φύση παγωμένη στο χρόνο». Στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε το Βραβείο του υπουργού πολιτισμού της Σλοβακίας το 2007 και βραβεία από διεθνή φεστιβάλ χωρών, όπως η Τσεχία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Ρωσία και οι Η.Π.Α.

 
Στη συνέχεια, ο Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα ο κος Peter Michalko θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας φυσικών και πολιτιστικών μνημείων της Σλοβακίας, που προστέθηκαν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

 
Διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας: από 25 έως 27 Απριλίου 2013 και από 8 έως 18 Μαΐου 2013, Δευτέρα έως Παρασκευή (11:00 πμ –5.00 μμ ) και Σάββατο (10:00 πμ-1.00 μμ).

 

 

     Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής                                                                 Πρεσβεία της ΣλοβακικήςΔημοκρατίας
  Λ. Φυλής & Κοιμ.Θεοτόκου 1                                                               Γεωργίου Σεφέρη 4
             143 51 Φυλή                                                                       Παλαιό Ψυχικό, 154 52 Αθήνα
Τηλ. 210-2411148, 6981-005 747                                                          τηλ. 210-6771980
        www.eposfilis.gr                                                                            www.mzv.sk/ateny
e-mail: eposfilis@gmail.com                                                           e-mail: emb.athens@mzv.sk  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου