meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ


Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας στον Δήμο Ιλίου
 
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων και δράσεων προληπτικής ιατρικής του Δήμου Ιλίου και της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σπιρομετρήσεις (έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας) από 22 έως 25 Απριλίου 2013, στο Δημαρχείο Ιλίου και ώρα 4:00μ.μ.-7:00μ.μ., σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Κινητή Μονάδα Σπιρομετρήσεων.
 
Δίνοντας προτεραιότητα στον τομέα της υγείας, ο Δήμος Ιλίου πραγματοποιεί κάθε χρόνο δωρεάν σπιρομετρήσεις, καθώς η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία νόσος των πνευμόνων που τείνει να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας.

 
 
Εκατοντάδες κάτοικοι και δημότες ωφελούνται κάθε χρόνο από τις δωρεάν εξετάσεις και προλαβαίνουν την εξέλιξη πολύ σοβαρών παθήσεων των πνευμόνων, την ίδια στιγμή που το κόστος κάθε εξέτασης ανέρχεται σε περισσότερα των 70€ για όσους επιθυμούν άμεση εξυπηρέτηση και αποτέλεσμα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιλίου υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης σε χιλιάδες δημότες, όπως δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας, τεστ ΠΑΠ, μέτρηση οστικής μάζας, οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά προσχολικής ηλικίας κ.ά..
 
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται υπό το επιστημονικό κύρος της Β’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικό» και υπεύθυνοι Πνευμονολόγοι είναι οι:
  • Άννα Καρακατσάνη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια πνευμονολογίας της Β’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟ.
 
  • Στέλιος Λουκίδης Επίκουρος καθηγητής πνευμονολογίας της Β’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟ.
 
  • Αθηνά Τσουλιάγκα ειδικευμένη πνευμονολόγος.
 
  • Κώστας Κωνσταντόπουλος ειδικευμένος πνευμονολόγος.
 
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος αποφασίστηκε επιπλέον δωρεάν εξετάσεις Σπιρομέτρησης να πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Ιλίου και την Παρασκευή 26 Απριλίου 9-12 το πρωί.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου