meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ" 2013 ΤΟΥ Σ.Κ.Ε.Π.


Πάνω από 1.200 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους την Διαδραστική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ "Αποτυπώματα" 2013 του Σ.Κ.Ε.Π.

Με τον τίτλο "Σ.Κ.Ε.Π. ...Σου Διαφορετικά, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Διαδραστική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ «Αποτυπώματα» 2013, του Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.
 
Πάνω από 1.200 μικροί και μεγάλοι προσκεκλημένοι, άτομα με αναπηρίες και άτομα που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα κατέκλυσαν τους χώρους του Μουσείου Βορρέ.
 
Όλοι μαζί συμμετείχαν σε δράσεις (Tape Art - Κρυπτόλεξο - Εικαστικό / γλυπτό με κορδέλες - «Πως θα ήταν αν δε μπορούσα να βλέπω» / Βιωματικό εργαστήρι «Άπλωσε τις σκέψεις σου») και δημιούργησαν έργα που εκτίθενται στο Μουσείο.
 
Η εκδήλωση λειτόύργησε ως βιωματικό σημείο συνάντησης και ευαισθητοποίησης.
 
Η Τελετή Λήξης ολοκλήρωσε για το σχολικό έτος 2012 - 2013 τις διαδραστικές / βιωματικές δραστηριότητες του Σ.Κ.Ε.Π., με στόχο να κάνουν οικεία την εικόνα της αναπηρίας.
 
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012 - 2013, 7.000 νέοι με αναπηρίες και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 110 σχολεία, ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς, συμμετείχαν ΜΑΖΙ στα διαδραστικά εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π.
 
Η εκδήλωση λειτούργησε ως βιωματικό σημείο συνάντησης και ευαισθητοποίησης. 
 
Ο Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2008), λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας, συνδέοντας παιδιά και νέους με αναπηρίες και νέους σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης (από ειδικά σχολεία - κοινωνικούς φορείς - ιδρύματα) μαζί με μαθητές και φοιτητές.
 
Το Φεστιβάλ «Αποτυπώματα» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

 
 
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι:
Η Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. κυρία Αθηνά Κρητικού - Γεννηματά, ο Πρόεδρος του Μουσείου Βορρέ κ. Ίων Βορρές, ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Γιώργος Βορρές, οι κ.κ. Αδριανή Κουλουμπή & Έλενα Κορακιανίτη, Υπεύθυνες Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σ.Κ.Ε.Π. κα. Ιλεάνα Βασδέκη, η κα Ειρήνη Τρομπέτα, Υπεύθυνση Δράσεων του Σ.Κ.Ε.Π., οι κ.κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας και Στέφανος Βούρος, Motivational Speakers του Σ.Κ.Ε.Π. Έπίσης, ο κος Νεκτάριος Βορρές - μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου, τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π. κυρίες Πηνελόπη Γαβρά, Έβελυν Κανελλέα, Χριστίνα Χατζηασλάνη, Μάρα Λεμησίου, Φρόσω Μόττη - Στεφανίδη και Αγγελική Λαζάρου, και οι κ.κ. Αναστάσης και Ίωνας Βορρές. 
Παρευρέθησαν επίσης εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Μοσχάτου, του 51ου Δημοτικού Αθηνών, 18ου Δημοτικού Γλυφάδας και της ΕλληνοΓαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ». Από την πλευρά των κοινωνικών φορέων, μας τίμησαν οι νέοι με τους γονείς και εκπαιδευτικούς από τον ΚΔΑΠ Κρίκο, Μαργαρίτα, ΙΠΕΚΒΕ, ΚΕΠΕΑ Ορίζοντες και Αρωγή. Επίσης, παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων και σχολείων μαζί με τις οικογένειές τους, που συμμετείχαν στα εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π.
 
Από τους χορηγούς και συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. παρευρέθησαν οι:
Ο κ. Γιάννης Βλόντζος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Merck Α.Ε., η κα Έφη Καρακίτσου, Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος της Magnet, η κα. Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, η κα Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης - Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, η Κυρία Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Merck Α.Ε., η κα Άννα Μάλτη, Προϊσταμένη Τμήματος Εταιρικής Υπευθυνότητας Σταθερής και Κινητής OTE - COSMOTE, η κυρία Λίνα Μαγγίνα, Τμήμα Εταιρικής Υπευθυνότητας OTE - COSMOTE, η κα Μαρία Πάχου, Όμιλος OTE - COSMOTE, η κα Ελένη Τσιπά, Oracle η κα. Έλλη Δούκα του Ιδρύματος Λέοντος και Ασπασίας Λεμού, ο κ. Τάσος Γκοτσόπουλος, Γενικός Διευθυντής της UON.
 
Επίσης, έδωσαν το παρόν:
Οι πρέσβεις κ.κ. Γιώργος Γεννηματάς, Ιωάννης Κοραντής, Γιάννης Γεννηματάς με τη σύζυγό του και Αλέξανδρος Βαγενάς με τη σύζυγό του. 
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κος Γιάννης Λιβανός, ο Δήμαρχος Βριλησσίων κος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο βουλευτής κος Νίκος Καντερές, ο επιχειρηματίας κος Πάνος Μανιάς, ο κος Γιάννης Βούρος με την οικογένειά του, ο Δημοσιογράφος κος Γιάννης Πολίτης, η κα Μαρία Φακλή, Διευθύντρια Παραγωγής ΕΡΤ, η κα Όλγα Μπορνόζη (Capital Link), η φωτογράφος κα Χαρά Σκλήκα, η κα Λήδα Βαρδινογιάννη, ο κ. & κα. Στέφανου Βασδέκη, ο κ. & κα. Άγγελου Αντωνάτου, η κα Χριστίνα Σινοπλή Πάππα.
Οι εικαστικοί Γιάννης Δημητράκης, Γιάννης Μπάρδης και Άννα Μαρία Σκλαβούνος....και πολλοί άλλοι...


 
ΧΟΡΗΓΟΙ Του Φεστιβαλ «Αποτυπώματα» 2012 - 2013 του Σ.Κ.Ε.Π.
 
Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
 
Μεγάλοι Χορηγοί
  • OTE
  • COSMOTE
  • Merck A.E.
  • Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust
Κύριος Υποστηρικτής
  • Ελληνικά Πετρέλαια
Υποστηρικτές
  • Ίδρυμα Λέοντος και Ασπασίας Λεμού
  • Oracle
  • Εικονοληπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου