meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

 
Δωρεά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) κα. Τάνια Ιακωβίδου και οι εθελόντριες του Ε.Κ.Κ.Α. πραγματοποίησαν δωρεά μεγάλης ποσότητας μαγειρεμένου φαγητού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, που περιελάμβανε ένα πλήρες γεύμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Την αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Κ.Α. υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ η πρόεδρος και οι εθελόντριες του Ε.Κ.Κ.Α. είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις νέες εγκαταστάσεις των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ιλίου που συστεγάζονται στην οδό Ικάρου 28 και Κάλχου 64, οι οποίες περιλαμβάνουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τη Δομή Παροχής Συσσιτίου, την Τράπεζα Χρόνου, το Γραφείο Διαμεσολάβησης  και το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο.

Η Πρόεδρος του ΕΚΚΑ κα Ιακωβίδου στάθηκε ιδιαίτερα στη βοήθεια που παρέχει καθημερινά και ποικιλοτρόπως ο Δήμος Ιλίου στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του ΕΚΚΑ, ο οποίος βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου και φιλοξενεί κακοποιημένες γυναίκες με τα παιδιά τους, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες τους να επανενταχθούν στην κοινωνία και να ξαναβρούν τη διάθεση τους για ζωή.

Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος παρουσίασε το σύστημα αξιολόγησης των αιτήσεων των ωφελουμένων για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα συσσίτια και στα λοιπά κοινωνικά προγράμματα του Δήμου καθώς και τους τρόπους διεξοδικού ελέγχου όλων των παρουσιαζόμενων στοιχείων, διαβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη πως κάθε δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου φτάνει κατευθείαν σε πολίτες που την έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς τόνισε την υπερπροσπάθεια όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου για την εξυπηρέτηση στο μέτρο του δυνατού κάθε ανάγκης των πολιτών. «Απογεύματα, βράδια, Σαββατοκύριακα, το προσωπικό της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας δηλώνει αθόρυβα μα αποτελεσματικά το παρόν σε κάθε έκτακτη ανάγκη», σημείωσε ο κ. Αυγουλάς.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου