meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ THISISRADIO.GR Ο ΑΕΙΘΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ


«Εδώ και 25 χρόνια δεν εμφανίζομαι στις τηλεοράσεις. Σήμερα έχουμε το φαινόμενο των βουλευτών – μαϊντανών, που εμφανίζονται συνεχώς και παντού στα παράθυρα και δεν ασχολούνται με τα θέματα του λαού που τους έστειλε στη Βουλή. Εγώ ως Πρόεδρος της Βουλής έκανα το Κανάλι της Βουλής για να ακούει ο κάθε πολίτης ολόκληρη την ομιλία του αντιπροσώπου του και να τον κρίνει  καθ’ όλη την τετραετία. Σήμερα οι βουλευτές εκπαιδεύονται όχι να λένε απόψεις, αλλά να λένε ατάκες για να παίζουν στις τηλεοράσεις, ενώ οι καναλάρχες έχουν καταστρατηγήσει το ρόλο που ορίζει το Σύνταγμά μας για την Τηλεόραση», ξεκίνησε να λέει λαύρος ο αειθαλής βουλευτής κ. Απόστολος Κακλαμάνης στο www.thisisradio.gr.

«Ο κάθε απλός πολίτης αν κοιτάξει βαθιά μέσα του, μιλά με τη συνείδησή του και κλείνει τα αυτιά του σε όποιον επιτήδειο εκμεταλλεύεται τον πόνο και τη δυστυχία του κατά το συμφέρον του, τότε θα τα βγάλει πέρα», δήλωσε ο Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής στην εκπομπή «Πρόσωπα» με τον Μπάμπη Καρπούζο και τον Βαγγέλη Αυγουλά στο www.thisisradio.gr.

«Εγώ γεννήθηκα το 1936, πριν την Κατοχή, έζησα τους Γερμανούς και τις μετεμφυλιακές συγκρούσεις, δεν ανέχομαι να ακούω κάποιους να αποκαλούν «Τσολάκογλου» τους νυν Δημοκρατικούς Πρωθυπουργούς της χώρας, όσα λάθη και αν έχουν κάνει. Δεν ξέρουν οι ερασιτέχνες της βίας από τον Συριζα και οι επαγγελματίες της βίας της Χρυσής Αυγής πόσο σοβαρά είναι αυτά που λένε», συνέχισε ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και πρώην Υπουργός των Κυβερνήσεων Πα.Σο.Κ.

«Τα ΜΜΕ, ιδίως τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου, δεν είναι ενημερωτικά αλλά είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Την ΕΡΤ που παρείχε ενημέρωση και δεν έκανε προπαγάνδα γι’αυτό την κλείσανε, όχι επειδή ξόδευε πολλά. Κόψανε το 25% του ειδικού τέλους που πλήρωνε ο καθένας μας και το δώσανε σε δύο μεγάλες εταιρείες φωτοβολταικών που κορόιδεψαν τη ΔΕΗ και την έβαλαν μέσα. Είμαστε πλέον η μόνη χώρα στην Ευρώπη χωρίς Δημόσια Τηλεόραση. Εισάγουμε και προβάλλουμε και τα Τούρκικα σίριαλ που έχουν όρο να μη μεταγλωττίζονται, δίνονται στα κανάλια μας για να ακούμε Τούρκικα και να διαβάζουμε υπότιτλους. Εσείς οι νέοι έχετε δίκιο να μη βλέπετε τηλεόραση», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης, εν ενεργεία βουλευτής της Β’ Αθηνών σήμερα.

«Από το ’74 όλα τα κόμματα λειτούργησαν αρχηγικά και έτσι σήμερα έχουμε χάσει τη σχέση των αντιπροσώπων του λαού, των βουλευτών, με τη βάση, δεν έχουμε γνήσια Δημοκρατία γιατί Γνήσια Δημοκρατία σημαίνει αντιπροσώπευση», σημείωσε με αυτοκριτικό τόνο ο κ. Κακλαμάνης.

Ερωτηθείς για την περίοδο Πρωθυπουργίας Παπανδρέου ο επί δεκαετίες βουλευτής σημείωσε: «Δεν τον απαλλάσσω τον Γιώργο από λάθη, ιδίως από λάθη επιλογής προσώπων. Απομόνωσαν όμως το «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου από ολόκληρο κείμενο, δύο μόνο λέξεις κράτησαν και τους έβαλαν τελεία ενώ αυτές ήταν μέσα σε ολόκληρη πρόταση και το έκαναν αντιπολιτευτικό σλόγκαν. Κανείς δεν έχει κρίνει μέχρι σήμερα ουσιαστικά όσους έκαναν μικροπολιτική με άλλοθι την κρίση και τους κερδοσκόπους της κρίσης. Έπρεπε ο εισαγγελέας να παρέμβει και να βάλει φρένο σε όσους έσπερναν τον πανικό στον κόσμο και έστελναν χιλιάδες πολιτών να σηκώνουν τις οικονομίες τους από τις τράπεζες. Στο Πα.Σο.Κ. ψηφίσαμε ότι ψηφίσαμε γιατί μας ενδιαφέρει να σταθεί όρθια η χώρα, τι θα γίνει αν καταρρεύσει η Ελλάδα και η οικονομία το έχει σκεφτεί κανείς; Και να ξέρετε ότι Διαμαρτυρόμενοι μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, ήταν στημένες πολιτικές ομάδες και όχι ο απλός λαός».

«Εσείς οι νέοι πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας. Από Υπουργός Παιδείας που ήμουν δεν ήθελα τις μαθητικές και φοιτητικές κομματικές νεολαίες, έπρεπε να σας βάζουμε να διαβάσετε και όχι να δεσμεύουμε τις σκέψεις και τους ορίζοντες σας κομματικά. Πρέπει να τα μάθετε, να τα ακούσετε και να τα ζυγίσετε όλα και μετά να κατασταλάξετε κάπου. Φτάνετε έχοντας άγνοια στο σημείο να λέτε ότι καλύτερη θα ήταν η Δικτατορία με τον Παπαδόπουλο, σάμπως ζήσατε στο πετσί σας τι πάει να πει δικτατορία; Σάμπως σας το είπαμε ποτέ; Μη θεοποιείται πρόσωπα και ανθρώπους, κρίνετε και φιλτράρετε», παρότρυνε ο 77χρονος πολιτικός τους νέους ακροατές του thisisradio.gr.

Στην εκπομπή «Πρόσωπα» που ακούτε κάθε Τρίτη 6-8 το απόγευμα στο www.thisisradio.gr, ανακοινώθηκε επίσης αποκλειστικά ότι ο κ. Κακλαμάνης συντονίζει σειρά πρωτοβουλιών και συναντήσεων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια και τους Δημάρχους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού για να περιέλθει το Περιβαλλοντικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στους Δήμους και να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίησή του. «Είστε τυχεροί με τον Ζενέτο Δήμαρχο στο Ίλιον», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης.

«Η Ν.Δ. είναι καθαρή Δεξιά, τι πάνε να μας την παρουσιάσουν Κεντροδεξιά; Ο Συριζα είναι κομουνιστογενής Αριστερά. Από την άλλη ο Κουβέλης μπήκε – βγήκε στην Κυβέρνηση και προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν ξεπαρθενεύτηκε. Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε. Γιατί ντρέπονται να παραδεχτούν τη διαδρομή τους, το παρελθόν τους και τον ιδεολογικό τους πυρήνα; Όλοι από παρθενογένεση νομίζετε είμαστε; Όταν εγώ ως Υπουργός Παιδείας έφερνα τα Πολυκλαδικά Λύκεια ο κ. Τσίπρας ως νεολαίος της ΚΝΕ έκανε κατάληψη! Τώρα όλη η παρέα του Τσοχατζόπουλου είναι στην Κουμουνδούρου, ο κόσμος δεν ξέρει ονόματα; Και για να τα ξεμπερδέψουμε, είπε τη σαχλαμάρα ο Πάγκαλος ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και έβαλε στο ίδιο τσουβάλι τους θήτες με τα θύματα. Αντί να παροτρύνουν τον κόσμο που δυστυχεί να κατέβει στο Κέντρο να τα σπάσει, γιατί δε δίνουν ένα πιάτο φαγητό οι μισοί που δε δυστυχούν στους διπλανούς τους που πεινάνε; Επίσης, δεν είναι κακό ένας νέος να πάει στο εξωτερικό να σπουδάσει, κακό είναι οι αιτίες που αναγκάζουν τον νέο που θα καταρτιστεί στο εξωτερικό να μη γυρίσει στην Ελλάδα και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε εμείς εδώ, να μην περιμένουμε από τους ξένους γιατί οι ξένοι θα κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα. Συμφέροντα υπάρχουν μεταξύ κρατών, όχι φιλίες», πρόσθεσε κατά τη μακρά ζωντανή συζήτηση με τους παρουσιαστές ο κ. Κακλαμάνης, ενώ τοποθετήθηκε σαφέστατα υπέρ της διάσπασης της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθηνών σε μικρότερες γεωγραφικές περιφέρειες.

Σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου 6-8 το απόγευμα στο www.thisisradio.gr, ζωντανά ο βουλευτής Β’ Αθηνών Αν.Ελ. και επικεφαλής του Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Πα.Σο.Κ. κ. Δημήτρης Καρύδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Γε.Σ.Ε.Ε. κ. Γιάννης Παναγώπουλος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου