meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Δεν υπάρχουν κονδύλια για κατ΄ οίκον εκπαίδευση

ΘΥΜΑΤΑ των περικοπών στην εκπαίδευση πέφτουν, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), τα παιδιά με σοβαρές παθήσεις και σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία αποδεδειγμένα, βάσει ιατρικών γνωματεύσεων, δεν μπορούν να φοιτούν σε σχολείο.

Μέχρι πέρυσι η Πολιτεία -και συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας- λάμβανε μέριμνα για τους μαθητές αυτούς, παρέχοντάς τους κατ’ οίκον διδασκαλία. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο οι γονείς των παιδιών έπρεπε να υποβάλουν αίτηση στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να προσκομίσουν μια σειρά από δικαιολογητικά (γνωμάτευση κρατικού νοσοκομείου, γνωμάτευση από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή κ.λπ.) για να έχουν τα παιδιά τους δάσκαλο στο σπίτι και να μη στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Το κόστος για την απασχόληση των διδασκόντων στην κατ’ οίκον διδασκαλία καλυπτόταν πλήρως από την Πολιτεία, ώστε να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες, ωστόσο φέτος οι μαθητές με σοβαρές παθήσεις και σοβαρά προβλήματα υγείας δεν θα μπορέσουν να επωφεληθούν της οικοδιδασκαλίας.

Και αυτό γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν έχει τα κονδύλια τα καλύψει τα έξοδα, καθώς, σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΛΜΕ, κοινοποιήθηκε έγγραφο του προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, στο οποίο ανακοινώνεται ότι θα πρέπει οι γονείς να αναλάβουν πλέον το κόστος τής κατ’ οίκον διδασκαλίας. Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι το έγγραφο, που αποτελεί εντολή του υπουργείου Παιδείας, κοινοποιήθηκε ανυπόγραφο.


Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου