meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ THISISRADIO.GR ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ


Στην έκτακτη ραδιοφωνική εκπομπή «Με Άλλα Μάτια» με τον Βαγγέλη Αυγουλά, σήμερα Τρίτη 6-8 το απόγευμα ζωντανά στο www.thisisradio.gr, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Forum ΑμεΑ κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, σε συνέντευξη του εξηγεί τους λόγους που η ΕΣΑμεΑ προχωρά σε παν – αναπηρικό πανελλαδικό συλλαλητήριο μεθαύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και έπειτα σε καθιστική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Οικονομικών, για όσο χρειαστεί.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατήγγειλε την αδιαφορία της Κυβέρνησης να προστατεύσει την αναπηρική οικογένεια από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης καθώς και την γενικότερη αδιαφορία της Κυβέρνησης για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όπου δεν προβλέπεται ΚΑΜΙΑ εξαίρεση για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, καθώς και τις δηλώσεις Στουρνάρα για τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα, η ΕΣΑμεΑ σας ενημερώνει ότι μετά το υπουργείο Εργασίας, θα προχωρήσουμε σε ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στο υπουργείο Οικονομικών για όσο χρόνο χρειαστεί!

Το ραντεβού του αναπηρικού κινήματος παραμένει ως έχει: έξω από το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, και στη συνέχεια ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στο υπουργείο Οικονομικών! Να μην λείψει κανείς! Σύσσωμο και ενωμένο το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει ότι η ενορχηστρωμένη καταστροφή της αναπηρικής οικογένειας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι!

Στο ν/σ για τον ΕΝΦΑ δεν προσμετρείται η ανεργία που έχει χτυπήσει σχεδόν το 100% των ατόμων με αναπηρία, δεν έχει υπολογιστεί ΠΟΤΕ από το ελληνικό κράτος το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η αναπηρία, χωρίς καμία προστασία και πρόνοια, ο νέος νόμος έρχεται να ισοπεδώσει τα νοικοκυριά της αναπηρικής οικογένειας. Εκτός του νομοσχεδίου πετάχτηκαν ακόμη και οι εξαιρέσεις που προβλέπονταν στον ΕΕΤΑ.

Σήμερα 6-8 το απόγευμα συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr και ακούστε συνέντευξη με τον κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη, να διαμηνύει εκπροσωπώντας σύσσωμο το Ελληνικό Αναπηρικό Κίνημα, ότι «Η καταστροφή της αναπηρικής οικογένειας δε θα περάσει»!

Επίσης, ζωντανά παρεμβαίνουν και μας μιλούν για τη σημερινή τραγική κατάσταση και το νέο κύμα περικοπών, οι εξής εκπρόσωποι των ΑμεΑ:

-Γιαλλούρης Νικόλαος – Πρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

-Δεληγιάννης Παναγιώτης – Γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων.

-Καστρινάκης Γιώργος – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών.

-Λυμβαίος Ιωάννης – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ.

-Μαρκοστάμος Παναγιώτης – Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

-Τσαχάκης Δημήτρης – Πρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου.

Περιμένουμε τα μηνύματα και τα σχόλια σας, σήμερα 6-8 το απόγευμα στο www.thisisradio.gr και στην έκτακτη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή «Με Άλλα Μάτια», με αφορμή τα νέα μέτρα που έρχονται να πλήξουν τα ΑμεΑ και τις αναπηρικές οικογένειες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου