meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Β.ΑΥΓΟΥΛΑΣ "ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ ΣΥΧΝΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"


Την Παρασκευή ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, φιλοξένησε τον Βαγγέλη Αυγουλά, Γραμματέα της Επιτροπης Νρολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών  ο οποίος σήμερα διατελεί Αντιδήμαρχος, ο νεώτερος στην ιστορία του Ελληνικού κράτους, στον Δήμο Ιλίου, με αμοδιότητες την Κοινωνική Πολιτική, την Δια βίου Μάθηση, την Διαφάνεια και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. 

Οι δύο άντρες συζήτησαν για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την κοινωνική πολιτική και τα άτομα με αναπηρία.

Μετά δόθηκε συνέντευξη τύπου.
Ο Δημήτρης Παυλής είπε: "Είναι πολύ σημαντικό το νεαρό της ηλικίας του γιατί δεν είναι εύκολο σήμερα να επικρατεί σε νέους ανθρώπους να έχουν τόσες ευθύνες. Βήμα σε νέους ανθρώπους δεν δίνουμε εύκολα. Χαίρομαι που για πολλαπλή φορά στην πόλη μας έχει δείξει με τεράστια ευαισθησία και ενημέρωση για θέματα που απασχολούν πολλές κοινωνικές ομάδες στην περιοχής μας. Ο δήμος Τρίπολης και βέβαια η οικονομική συγκυρία που επικρατεί, δεν νομίζω ότι είναι προς τη σωστή κατεύιθυνση στην κοινωνική πολιτική. Εφαρμόζει μόνο τα ελάχιστα. Κοινωνική πολιτική δεν εφαρμόζεται μόνο με χρήματα. Μπορούν να γίνουν πράγματα που δεν κοστίζουν. Αυτό χρειάζεται μια άλλου είδους οργάνωση. Αν ποτέ ο κ. Δήμαρχος έχει την ευθιξία να φέρει τέτοια θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εμείς έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση".

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς τόνισε: "Με την Αρκαδία έχω προσωπική και πολύπλευρη σχέση εδώ και πολλά χρόνια και αυτή τη σχέση την επικαιροποιώ, με μεγάλη διάθεση και αγάπη όποτε έρχομαι. Σήμερα, παρευρέθηκα στο δημοτικό σχολείο Βυτίνας, όπου εκεί συζητήσαμε με τους μικρούς μαθητές. Τα παιδιά έβαλαν μάσκα, έκλεισαν τα μάτια, προσπάθησαν να νιώσουν τον εαυτό τους, χωρίς όραση και διαπίστωσαν ότι ζουν σε μια περιοχή που είναι αφιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία. Βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως ένα ελεύθερο πεζοδρόμιο, παρότι είναι αυτονόητο, σήμερα το διεκδικούμε. Άτομα με αναπηρία είναι το 10% του ελληνικού πληθυσμού. Ότι δεν τους συναντάμε με μεγάλη συχνότητα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Μόνο ένα στα δέκα παιδιά με αναπηρία πάει σήμερα σχολείο. Θέλουν αλλά δεν μπορούν. Προσωπικά έχω γεννθεί τυφλός. Οι δυσκολίες της ζωής με έχουν κάνει να σκληραγωγηθώ και να ωριμάσω σχετικά νωρίς.

Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης πάλι μπαίνει η Αρκαδία στη ζωή μου αφού ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος, είναι αρκάς από τα καλυβάκια.

Με τον κ. Δημήτρη Παυλή, έχω εκπλαγεί ευχάριστα, διότι από τη πρώτη στιγμή ήρθε και με συνάντησε από κοντά στο Ίλιον.

Να καλεστούν όλοι οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί κάθε δήμου για να στεέχώσουν κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, παρέχοντας συμβουλές και διαγνώσεις σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες. Μιλώ κυρίως για προληπτικές υπηρεσίες.

Ο εθελοντισμός πρέπει να τιμηθεί όπως του αξίζει".







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου