meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Η Wheeliechix-Chic είναι μια πρωτότυπη εταιρεία μοντέλων, που αποτελείται από μοντέλα που έχουν κινητική αναπηρία και ποζάρουν με χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα αμαξίδια, μεταξύ 18-45 ετών, ανεξαρτήτως σοματικού βάρους. Η εταιρεία έχει έδρα το Λονδίνο και δημιουργήθηκε το 2007 από την τετραπληγική Louisa Summerfield, μητέρα δύο παιδιών, που χρησιμοποιεί το ηλεκτρονίνητο αναπηρικό κάθισμα από 16 ετών, λόγω ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
 
Η Wheeliechic-Chic γεννήθηκε από την επιθυμία της Summerfield να παράγει μία συλλογή ρούχων ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των δυναμικών, ανεξάρτητων και sexy γυναικών που μετακινούνται με αναπηρικό κάθισμα.
 
Έχοντας ως δεδομένο τις διαφορετικές ανάγκες των γυναικών ανάλογα με την αναπηρία τους, τη λειτουργικότητά τους, αλλά και το γούστο τους, οι σχεδιαστές που επέλεξε η Summerfield έχουν δημιουργήσει άνετες γραμμές: φαρδιά ανοίγματα στο λαιμό, μεγαλύτερα ανοίγματα στα χέρια για αυκολότερη κίνηση κατά την ώθηση του αμαξιδίου, ελαστικότητα και άνεση στις ραφές και την ύφανση και ανάδειξη του μπούστου και των λεπτομερειών που φωτίζουν το πρόσωπο και τραβούν τα βλέμματα!
 
Σήμερα η Wheeliechic-Chic έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, με εξαγωγές σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ προσφέρει συμβουλευτική και σε άλλες εταιρείες ενδυμάτων, ώστε εκτός από προσβάσιμα, τα ρούχα τους να είναι και στυλάτα, ακολουθώντας τις τάσεις της μόδας, όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες κολεξιόν στον κόσμο.
 
Περιοδικό Αυτονομία - Disabled.GR, 9/5/2013
 
 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου