meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΛΙΟΥ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Δ.Α.Π



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 16.05.2013, ενέκρινε όμοφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π.

"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση φορέων των οποίων τα αγαθά είναι κοινωνικά. Κατά συνέπεια, τάσσεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π., η οποία διαχειρίζεται το αγαθό της φύσης, το νερό, και δηλώνει τη βούλησή του να αγωνιστεί προκειμένου να παραμείνει ένα δημόσιο, κοινωνικό αγαθό. Ομοίως ισχύει και για το επεξεργασμένο νερό από τα λύματα της Ψυτάλλειας, που έχει αναταποδοτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου ύστερα από κατάλληλη βιολογική επεξεργασία μπορεί να αρδευτεί για το αστικό και περιαστικό πράσινο της Αττικής.

Το νερό είναι φυσική πηγή ζωής, είναι απαραίτητο για κάθε άνθρωπο και αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για κάθε χώρα. Δεν είναι και δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να γίνει "εμπόρευμα" με στόχο το κέρδος. Είναι ένα φυσικό αγαθό και πρέπει να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε αυτό, με φτηνό τιμολόγιο, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Καθώς η διεθνής εμπειρία έχει καταδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης, όπου πραγματοποιήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμολογίων και την κακή συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και του περιβάλλοντος, την εξάντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την άυξηση του ποσοστού απώλειας νερού, η Ευρωπαϊκή τάση είναι πλέον η επιστροφή στο δημόσιο χαρακτήρα της ύδρευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  Ιλίου υποστηρίζει ότι η διαχείρηση υδάτων επιβάλλεται να έχει δημόσιο χαρακτήρα, για τον λόγο αυτό ζητά την εξαίρεση της Ε.Υ.Δ.Α.Π. από τη λίστα αποκρατικοποίησης, καθώς και την προστασία των φυσικών πηγών και του περιβάλλοντος της χώρας και προτείνει το συντονισμό με τους άλλους Δήμους της Αττικής για τις ενέργειές μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου