meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΟΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: Δημόσια δέσμευση από τον Πρωθυπουργό της Χώρας ζητούν οι τυφλοί για την περιφρούρηση του εισοδήματός τους.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr

Αθήνα, 31/05/2013
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 552

ΤΟΜΕΑΣ:Γραμματείας
ΠΛΗΡ.:Βιβή Τσαβαλιά


Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Δημόσια δέσμευση από τον Πρωθυπουργό της Χώρας ζητούν οι τυφλοί για την περιφρούρηση του εισοδήματός τους.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στις 13.00, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.)  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους τυφλούς και τις οικογένειές τους από όλη τη Χώρα έξω από τη Βουλή και σε συνέχεια σε πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η προηγούμενη κινητοποίησή μας της 25ης Απριλίου 2013 αναβλήθηκε μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού, δια στόματος του διευθυντή του γραφείου του κύριου Κ. Μπούρα, για την επίλυση δύο εκ των τριών εκτεθέντων αιτημάτων για τη στήριξη του εισοδήματός μας. Συγκεκριμένα, η δέσμευση αφορούσε τη χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών διαβίωσης στους 150 «εναπομείναντες» τυφλούς εργαζόμενους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι φυτοζωούν παραπαίοντας ανάμεσα στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων και των αναγκών επιβίωσης, όπως και των πρόσθετων αναγκών τους που απορρέουν από την αναπηρία, καθώς έχουν υποστεί όλες τις απάνθρωπες περικοπές που υπεβλήθησαν από τα Μνημόνια από το 2010 έως και σήμερα, προκειμένου να εξοφληθούν οι τοκογλύφοι δανειστές, καθώς επίσης και την απαλλαγή των ελάχιστων τυφλών ελεύθερων επαγγελματιών από το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης από την οποία οι τυφλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απαλλάσσονται, για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών απέρριψαν τη δυνατότητα υλοποίησης της δέσμευσης του Πρωθυπουργού προφασιζόμενοι ότι 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως για την ανακούφιση 150 οικογενειών τυφλών εργαζομένων, είναι ποσό μεγάλο και δυσβάσταχτο για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε την αμέριστη συμπαράστασή του για το δίκαιο των αιτημάτων μας, καθώς και την υπόσχεση για διαμεσολάβηση προς των Πρωθυπουργό της Χώρας για την υλοποίηση των δεσμεύσεων και τη μη λήψη νέων επαχθών μέτρων για την ευπαθή ομάδα των τυφλών της Χώρας.

Επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα από όλες τις προαναφερθείσες συναντήσεις, και επειδή η καθημερινή επιβίωση αποβαίνει συνεχώς επιδεινούμενη από τα μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται χωρίς να συνυπολογίζεται το πρόσθετο κόστος της αναπηρίας, προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και σε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο και θα παραμείνουμε όσο χρειαστεί, μέχρις ότου λάβουμε τη δημόσια δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για:

1) Τη χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών διαβίωσης, ύψους 25% επί των μικτών μηνιαίων αποδοχών σε όλους τους εργαζόμενους τυφλούς στο δημόσιο,  ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

2) Τη συμπερίληψη και των τυφλών συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα στην εξαίρεση από τις περικοπές στις συντάξεις, καθώς και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και στο επίδομα θερινών διακοπών, όπως προβλέπεται για τους συναδέλφους του Δημοσίου και τους παραπληγικούς με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω με τον Ν.4111/2013.

 3) Την απαλλαγή των τυφλών ελεύθερων επαγγελματιών από το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

 4) Τη μη λήψη νέων επώδυνων μέτρων για τους τυφλούς ως προς τα φορολογικά, τα προνοιακά επιδόματα κ.α.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να δώσετε αγωνιστικό παρόν, μαζικά και μαχητικά, και στη νέα αυτή μάχη που δίνουμε για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.

Ο μόνος δρόμος για να περισώσουμε ότι είναι δυνατό από την αναλγησία της Κυβέρνησης είναι ο δρόμος του αγώνα.

 Παρακαλούμε για την κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου